Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał:

Hm. Jeżeli nie panuje nad dużym miastem, nie wie co się w nim dzieje, to jak chce rządzić całym krajem ? Niepowodzenia zganiać na doradców ?

Zapanować nad dużym miastem. 😂 

Opublikowano

Zero nic nie znalazł i tylko propaganda ze niby tak kradli aby samemu kraść ile wlezie...

Opublikowano

Roman nie kopie energetycznego. A propos. Pierwszy lipca za pasem. Norm na miał jak nie było tak niema. Czyli już poniżej 1 MW nie popalisz. A prawda jest taka, że to dobry materiał... Wina Unii? I co? Nie można było ponegocjować? Trzeba było narobić większego fermentu.

okrążyć i opanować... Zastanawiam się nad tym czy ma odpowiadać cierpliwie. Nie. To nie są sześciolatki a on ma być prezydentem a nie przedszkolanką. Takie ciągłe pytania to drwina a on nie jest asystentem google.

Opublikowano
46 minut temu, ogarek napisał:

Czleku ci ludzie są byli i będą na tym padole i dopóki nie łamią prawa to nikt nie ma praWa ich spychac na margines i tyle.... A czy Bóg przewidział pedofilów w sukienkach i dlaczego kosciul ich broni i ukrywa i  są w większości bezkarni.... To są te kaTolockie obyczaje jaKie obecny kler stosuje... 

Oni są tak nieliczną grupą, że siłą rzeczy ich znaczenie w społeczeństwie, jest marginalne i siłą rzeczy również, nie może mniejszość, próbować narzucać swojej woli większości, a próbuje, i nie mam tu na myśli legalizacji związków partnerskich, jako takich, bez przyzwolenia na mąż+mąż, czy żona+żona(ot, może to być chwyt wyborczy przeciwnika Dudy, miast 500+, to mąż/żona +), a o próby wpływania na wychowanie naszych(bo mąż+ nie mają takiej możliwości) dzieci. Tylko tyle. 

Opublikowano (edytowane)

Ktoś ci narzuca abyś z chłopem?.... No nie żartuj.... Oni mają prawo chcieć i to Konstytucja im gwarantuje... a to że niema na to zgody większości na dziś to też normalna sprawa.... Wiec o czym piszesz o jakim NaRzucaniu jak nie ma na to szansy.... 

To jest problem zmyślony i promowany przez Pis na potrzeby wyborów i tyle... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

Ano mniejszość nie da rady nic narzucić. Dochodzenia praw jednak nie można im zabronić. Startują z wysokiego "C" poto aby kompromis odpowiadał ich rzeczywistym wymaganiom.

Opublikowano

Przerażające jest to jak łatwo prawicowemu gremium legitymującemu się patriotyczną spuścizną amputować strachem poczucie narodowej przynależności wraz z testykaliami.

piszesz, że nie może próbować - to jak to rozumieć?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, ogarek napisał:

A ja Ci powiem ze zbaraniales całkowicie i żal czytać co wypisujesz..... Widzę pogubiłeś się chłopie całkowicie....powołujesz się na Swięte Księgi a żeś nie doczytal że nie masz prawa gardzić "innymi ".... Skoro Bóg dał im życie to jest on tyle samo warte co Twoje i nie Tobie Ich sądzić i oceniać ..... Zpamietaj to sobie ułomny" kaznodziejo".... 😋

Mi ich inność nie wadzi i nie mnie oceniać i ich wykluczać... Mają prawo domagać się swoich praw i tyle..... To nie jest problem i nie to jest na pierwszym planie do załatwienia...... 

"Szumowiny "kradną i napychaja kabze swoim rodzinom i kolegom a ludzie nie są leczeni i nie ma na leki... A takie zero i reszta robi wszyztko żeby to zagłaskać bo to przecież swoi.... To ma być ta dobroć tej ekipy? 

O co Ci teraz chodzi bo nie bardzo łapię, ja o wodzie, Ty o jakimś lodzie, cytujesz mój post do moderatora, raczej napisany w żartobliwej formie i nie związany z tematem, a Ty wciskasz mi coś o religii, a to o polityce.  Normalnie nie wiem co Cię ugryzło, myszy Euro Ci wcięły w skarpecie?, toż to nie wina rządu, nikt Ci nie kazał wypłacać i przewalutowywać :D

Zapytaj wprost a nie klucz, ukarany gościu to nie moja zasługa, nikogo nie podpier*oliłem, umiem samemu się odgryźć, to raz, dwa, nie musisz się zgadzać z moimi poglądami religijnymi, a tym bardziej politycznymi, ale nie szukaj zaczepki, bo nie wiem nawet do czego pijesz, a zaczynasz być złośliwy.  :)

Edytowane przez Sean
Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Przerażające jest to jak łatwo prawicowemu gremium legitymującemu się patriotyczną spuścizną amputować strachem

Bo to zwykli lewacy są. Co by zgadzało się z definicją prezentowaną przez Romana pod każdym postem.😂

Opublikowano
44 minuty temu, ogarek napisał:

Ktoś ci narzuca abyś z chłopem?.... No nie żartuj.... Oni mają prawo chcieć i to Konstytucja im gwarantuje... a to że niema na to zgody większości na dziś to też normalna sprawa.... Wiec o czym piszesz o jakim NaRzucaniu jak nie ma na to szansy.... 

To jest problem zmyślony i promowany przez Pis na potrzeby wyborów i tyle... 

To com powiesz na to że Trzaskowski chce dawać 500 a mówił że nie ma na to pieniędzy?Podobnie z wiekiem emerytalnym

Opublikowano

Ludzie wytresowani w antypisowskiej histerii zaczęli chodzić po ścianach,żyją w Okrągłostołowym matriksie i "tefałenów". Matrix polega na tym że starcie starego porządku z nowym odziera z rozsądku.Człowiek obserwujący rzeczywistość widzi to tak: mieliśmy przez 25 lat coś na kształt bananowej republiki, owszem, poziom życia bardzo się podniósł, ale państwo popadało w coraz gorsze patologie, coraz bardziej było "ch..., d... i kamieni kupa", elity coraz bardziej oderwane od społeczeństwa, nadęte i pełne pogardy, u władzy coraz gorsze nieloty, a cwaniacy i złodzieje coraz bezczelniejsi. Trwało to, bo na rzecz takiego państwa, takich elit i całego tego wielkiego dojenia, strzyżenia i łupienia Polaków przez rodzimych cwaniaków i zagranicznych kolonizatorów pracował ogromny aparat propagandowy.

Opublikowano (edytowane)

Słyszeliście, że Kaczyński wczoraj był na Jasnej Górze? On chyba uwierzył w swoją propagandę i pojechał zatroskany modlić się o losy Polski. Chyba w pisie się przestraszyli nie na żarty.

@Roman176 prokuratura umorzy. I tu własnie przydał by się niezależny prezydent. Przypuśćmy, że doszło by do rozprawy i Duda by Sasina ułaskawił gdyby ten był winny. 

W ogóle zauważyliście, ze na wieczorze Dudy nie było logo i nikogo z pis. Postanowili aby odciąć od Dudy problemy związane z złodziejstwem i aferami pisu.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

On jest obłąkany nie od dziś. Nawet nie wie, że ten okrągłostołowy matrix zrobili mu Kaczyńscy i Pawłowicz. 

11 minut temu, Alamo napisał:

Ludzie wytresowani w antypisowskiej histerii zaczęli chodzić po ścianach,żyją w Okrągłostołowym matriksie i "tefałenów". Matrix polega na tym że starcie starego porządku z nowym odziera z rozsądku.Człowiek obserwujący rzeczywistość widzi to tak: mieliśmy przez 25 lat coś na kształt bananowej republiki, owszem, poziom życia bardzo się podniósł, ale państwo popadało w coraz gorsze patologie, coraz bardziej było "ch..., d... i kamieni kupa", elity coraz bardziej oderwane od społeczeństwa, nadęte i pełne pogardy, u władzy coraz gorsze nieloty, a cwaniacy i złodzieje coraz bezczelniejsi. Trwało to, bo na rzecz takiego państwa, takich elit i całego tego wielkiego dojenia, strzyżenia i łupienia Polaków przez rodzimych cwaniaków i zagranicznych kolonizatorów pracował ogromny aparat propagandowy.

Nawet zdarzyło mu się prawdę napisać. Z tym, że w ostatnim zdaniu pomylił czasy powinno być "pracuje"

Opublikowano
11 minut temu, hubertuss napisał:

Słyszeliście, że Kaczyński wczoraj był na Jasnej Górze? On chyba uwierzył w swoją propagandę i pojechał zatroskany modlić się o losy Polski. Chyba w pisie się przestraszyli nie na żarty.

@ pisu.

Pełna lemingów sala,podchwytująca w napięciu każdy powiew antypisowskości zupełnie nie rozumie że śmieje się wcale nie z Pisu,ale z własnych antypisowskości obsesji i urojeń9_9

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v