Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Rolnik1973 to teraz zmobilizowałeś opozycję 🤣.

31 minut temu, Sean napisał:

Widzisz Rysiu, sama twarz już wiele mówi o charakterze człowieka.

Coś w tym jest.

16 minut temu, DTaras napisał:

rolnik - tak na spokojnie i bez emocji odpowiedz mi proszę co mają ścieki z Warszawy do Płocka. Wisła jakoś inaczej płynie?

Być może chodzi o to jak nowy prezydent będzie sobie radził w nagłych, trudnych przypadkach. Tutaj na niby proste pytanie, mamy unikanie odpowiedzi.

Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał:

Poza tym płynie sobie gówno rzeczkami i zalewa miasteczka zabierając nowy ładunek Jak wiadomo rzeki i rzeczki to naczynia połączone i płyną przez większe miasta. Może z tym coś zrobić?

.oczywiście, puścić przez oczyszczalnie i taki osad stabilizowany hydro żelem lub wapnem ,na pole po takim zastrzyku wszystko rośnie bez nawozów 

Opublikowano

dsbh - Gdy w Twojej miejscowości nawali deszczu to łapiesz w reklamówki? Oczyszczalnia nie weźmie a są to na tyle rozrzedzone ścieki, że wypuszcza się zasuwami. Rozumiem, że akurat w Płocku padnie deklaracja, że zamiast CPK powstaną w każdej miejscowości podziemne zbiorniki retencyjne. Nie. Nie uważam aby o to chodziło.

Ursus - co zrobić? Świętowałeś coś i nie puściło?

Opublikowano
48 minut temu, Sean napisał:

Widzisz Rysiu, sama twarz już wiele mówi o charakterze człowieka.

Miałem styczność w mym krótkim epizodzie w wojsku ze studentem antropologii, który twierdził że na podstawie budowy czaszki jest w stanie określić charakter człowieka🤔

Opublikowano
13 minut temu, Ursus932 napisał:

.oczywiście, puścić przez oczyszczalnie i taki osad stabilizowany hydro żelem lub wapnem ,na pole po takim zastrzyku wszystko rośnie bez nawozów 

Oj rośnie rośnie, a tego co w składzie tego co urośnie, sam Mendelejew by się nie powstydził. 

Opublikowano

Raczej mało jest takich którzy chcą aby Polska zatonęła jak Warszawa w nieczystościach, by rządzili czyściciele kamienic , którzy zgnoili przy przyzwoleniu ratusza obywateli miasta, którzy płacą uczciwie czynsze i podatki, by Niemcy na tobie zarabiali jak przewoźnik Arriva należący do państwa niemieckiego zarabiającego na mieszkańcach Warszawy.To wszystko rozniesie się jak zaraza na kraj gdy wybierzesz Trzaskowskiego.

Opublikowano
15 minut temu, DTaras napisał:

.

Ursus - co zrobić? Świętowałeś coś i nie puściło?

Nie, trzeźwiutki jestem . co myślisz że to utylizacją 😏 Tak po części masz racje Ale na polach u rolników 

Opublikowano

Ale to jest po ulewach guma, olej, piach i pyły a głównie masa wody. To nie jest kupa spłukana sześcioma litrami a kilkoma tysiącami. Jak chcesz sedymentację przeprowadzić?

Mnie nurtuje jak wirus po wyborach się ukaże.

Opublikowano
10 godzin temu, hubertuss napisał:

Tak zawsze jest. Na Dudę większość głosowała w mniejszych miejscowościach i dlatego na razie taki wynik. Po prostu komisje z małych miejscowości szybko policzyły swoje głosy. Teraz są liczone duże miasta dlatego Dudzie będzie spadało Trzaskowskiemu rosło. Myślę, że ostatecznie w środę czy wtorek zobaczymy wyniki nie wiele różniące się od tego co wczoraj w tv było pokazane.

8 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Tak wielu germańców w polsce 

Screenshot_20200629-081227.jpg

jak widać wygrał i wielkich i 80% kraju 

2 godziny temu, tracker napisał:

Skąd się ta lemingoza bierze? I to jeszcze na wsi, przecież trzeba mieć nierówno pod sufitem, by być rolnikiem i głosować na tych co odpowiadają za upadek i wyprzedaż za grosze rolnictwa, stoczni, banków ... Ursusa. Naoglądają się komunistycznych mediów TWNowych i myślą że wszystkie rozumy pozjadali, a poza słomą z gumiaków, prostackie buractwo wyłazi, prymitywizm i nienawiść. Żałosne.

to własnie ci głosowali ciesząc się z tego ze ty nie bd miał ,ze sąsiada zwolnili kolegowi rolnikowi władza sprzedała  z pod nosa władza ziemia Duńczykowi albo Niemcowi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Sean napisał:

Dobrze Panie Moderatorze, na mnie może Pan dzisiaj liczyć że się podporządkuję, od rana mam dobry humor.  :)  Tylko żeby mnie nie prowokowali, bo jak babcię kocham nie wycymom.  :P chyba na burzę wszystko takie nerwowe.  :D

A ja Ci powiem ze zbaraniales całkowicie i żal czytać co wypisujesz..... Widzę pogubiłeś się chłopie całkowicie....powołujesz się na Swięte Księgi a żeś nie doczytal że nie masz prawa gardzić "innymi ".... Skoro Bóg dał im życie to jest on tyle samo warte co Twoje i nie Tobie Ich sądzić i oceniać ..... Zpamietaj to sobie ułomny" kaznodziejo".... 😋

Mi ich inność nie wadzi i nie mnie oceniać i ich wykluczać... Mają prawo domagać się swoich praw i tyle..... To nie jest problem i nie to jest na pierwszym planie do załatwienia...... 

"Szumowiny "kradną i napychaja kabze swoim rodzinom i kolegom a ludzie nie są leczeni i nie ma na leki... A takie zero i reszta robi wszyztko żeby to zagłaskać bo to przecież swoi.... To ma być ta dobroć tej ekipy? 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

rolnik - tak na spokojnie i bez emocji odpowiedz mi proszę co mają ścieki z Warszawy do Płocka. Wisła jakoś inaczej płynie?

już ci odpowiadam podobno od kiedy rządzi Trzaskowski Wisła zawraca w lewo i z powrotem wraca na Śląsk 

Opublikowano
2 godziny temu, tracker napisał:

Skąd się ta lemingoza bierze? I to jeszcze na wsi, przecież trzeba mieć nierówno pod sufitem, by być rolnikiem i głosować na tych co odpowiadają za upadek i wyprzedaż za grosze rolnictwa, stoczni, banków ... Ursusa. Naoglądają się komunistycznych mediów TWNowych i myślą że wszystkie rozumy pozjadali, a poza słomą z gumiaków, prostackie buractwo wyłazi, prymitywizm i nienawiść. Żałosne.

To już i rolnictwo wyprzedali? Ty sprawdź może już robisz na ziemi jakiegoś Niemca bo ci gospodarkę sprzedali. Kto tu ma nierówno pod sufitem?

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Trzaskowski chce wygrać by nie zadawali mu takich pytań i to nie z tvp

Żeby prawdę ukryć to nałożą kagańca.

https://fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2020/aktualnosci/news-wybory-2020-trzaskowski-oburzony-pytaniem-dziennikarza,nId,4582203

Ile razy można pytać o coś z czym Trzaskowski miał nie wiele wspólnego. Poza tym, że za jego rządów nastąpiła awaria czegoś co zbudowano zanim objął rządy.  Widać, zę pis nie ma na niego haków i szuka takich dziwnych spraw.

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Każdy kto nie pójdzie z opozycji na wybory to tak jakby głos na Dudę bo trzaskoski nie odrabia.

Patrząc na sondaże przed pierwszą tura to obaj zyskali po 2 %. Więc nie wiem czy odrabia. Najbardziej niedoszacowany okazał się Hołownia,

15 minut temu, Roman176 napisał:

jak widać wygrał i wielkich i 80% kraju 

W dużych miastach Duda przegrywa. Twoja mapka przedstawia wygrane w województwach. Ale trzeba też wspomnieć o tym, że masę głosów Trzaskowskiemu odebrał Hołownia. I teraz Trzaskowski na tych głosach skorzysta najwięcej.

Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

W dużych miastach Duda przegrywa. Twoja mapka przedstawia wygrane w województwach. Ale trzeba też wspomnieć o tym, że masę głosów Trzaskowskiemu odebrał Hołownia. I teraz Trzaskowski na tych głosach skorzysta najwięcej.

Trzaskowski ??  czemu tak uważasz ?? 

Opublikowano (edytowane)

@Roman176 Sam Hołownia mówi, ze na Dodę nie zagłosuje. Ja sam głosowałem na Hołownię i na Dudę nie zagłosuje. No ii w końcu był sondaż, który pokazuje, że Trzaskowski przejmuje najwięcej głosów od każdego nawet od Bosaka. Generalnie Duda i socjalny program pisu mogą pozyskać nie wielu nowych wyborców. Nawet wydawało by się z Konfederacji Trzaskowski wg tego sondażu brał więcej. Bo na Bosaka głosowali ludzie będący przede wszystkim za wolnością gospodarczą a nie za socjalizmem. I będzie tak, że ci ortodoksyjnie prawicowi nie zagłosują na lewicowego Dudę, który nie raz ich zawiódł np w polityce wobec Izraela. Ci wyborcy Konfederacji będący za wolnością gospodarczą oddadzą głos na Trzaskowskiego. No i pewnie jakaś część na dudę. W tym sondażu jak dobrze pamiętam z konfederacji 400 % Trzaskowski 20 Duda reszta w domu.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

@ogarek, Bóg dał również życie wszelkiej maści przestępcom. Mordercom, gwałcicielom kobiet i dzieci. Oni też są „inni” i nie powinniśmy ich oceniać, i gardzić nimi, prawda? Wypuśćmy ich na wolność. Niech cieszą się wolnością, życiem. Bo Bóg tak postanowił, dając im życie. I nie drżyj przy tym o swoje i swoich bliskich życie, bo Bóg tego drżenia nie  przewidział w planach swoich. 

• Like 1
Opublikowano

Czleku nieporównuj przestępców do ludzi o innej orjetacji.... Bo to naprawdę szkoda słów na taKie argumenty... 😜

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Sam Hołownia mówi, ze na Dodę nie zagłosuje. Ja sam głosowałem na Hołownię i na Dudę nie zagłosuje. No ii w końcu był sondaż, który pokazuje, że Trzaskowski przejmuje najwięcej głosów od każdego nawet od Bosaka. Generalnie Duda i socjalny program pisu mogą pozyskać nie wielu wyborców.

ale Hołownia miał podobne upodobania bogobojności i stosunki aborcyjne brak lgbt itp  i raczej ten elektorat nie pójdzie na wybory  na Trzaskowskie 

a teraz bd głosował na trzaska ?? 

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Sam Hołownia mówi, ze na Dodę nie zagłosuje. Ja sam głosowałem na Hołownię i na Dudę nie zagłosuje. No ii w końcu był sondaż, który pokazuje, że Trzaskowski przejmuje najwięcej głosów od każdego nawet od Bosaka. Generalnie Duda i socjalny program pisu mogą pozyskać nie wielu wyborców.

Naogladasz się TVN i potem żyjesz  oderwany od zeczywistosci jak tygrysek 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Sondaże mówią co innego na temat przejścia elektoratów. Tak na niego będę głosował.

no własnie w Polsacie teraz o tym bosaka na pewno nie zagłosuje na trzaska ... Hołowni  raczej ludzie nie pójdą na wybory wo-gule 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v