Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

daron 64 PIS wprowadził zapis o przejzystosci finansowej gmin i na stronie www Twojego urzedu gminy jest sprawozdanie finansowe z poszczególnych lat a na pewno za ostatni rok wiec Możęsz sprawdzić stan finansów gminy , jakie dochody ; wydatki itp .

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Raczej chodnikiem w małej miejscowości kredytu nie spłacisz, albo parkingiem pod cmentarzem

Jeśli inwestycja przyniesie nowych mieszkańców do małej miejscowości to zbierze się większy podatek. Co do kasy z festynów, nie można sobie jej od tak przesuwać jeśli była przydzielona na festyny to "przejdzie" na drugi rok. A tak poza nawiasem nie zazdroszczę gospodarza. 

Opublikowano
37 minut temu, daron64 napisał:

Pan czarnek był łaskaw stwierdzić, że

"(...) skończmy słuchać tych idiotyzmów o jakichś prawach człowieka czy równości. Ci ludzie nie są równi ludziom normalnym i skończmy wreszcie z tą dyskusją(...)"

Czyli mówisz racylu, że miał rację?

A co  twoim zdaniem  są  równi??

Ktoś  kto  zmienia  sobie  płeć  jest  twoim zdaniem normalny  ???

Opublikowano
7 minut temu, Denwer napisał:

Ktoś  kto  zmienia  sobie  płeć  jest  twoim zdaniem normalny  ???

Moim zdaniem trzeba być zwykła k**wa, żeby na podstawie czegos takiego jak zmiana płci decydować o czyjejś normalności. A czy są równi i normalni? Dopóki nie robią krzywdy drugiemu człowiekowi, to są dla mnie równiejsi i normalniejsi od takiej k**wy.

18 minut temu, hubertb napisał:

Co do kasy z festynów, nie można sobie jej od tak przesuwać jeśli była przydzielona na festyny to "przejdzie" na drugi rok. A tak poza nawiasem nie zazdroszczę gospodarza. 

W sumie pracowałem w finansach, ale nie miałem styczności z tworzeniem budżetu i nie wiem jak tam wygląda kwestia przesuwania środków na inny cel. A co do gospodarza, to zobaczymy, może się wyrobi chłopak. Niemniej jednak strasznie mnie denerwuje takie zwalanie winy na poprzedników. Tym bardziej że chłop był radnym, więc powinien wiedzieć jak wyglądają finanse gminy. A tu nagle z wielkich obietnic zostało szukanie winnych własnej nieporadności.

Opublikowano

Są równi. Według mnie jakiś rodzaj zaburzenia psychicznego to jest. I jest to choroba. Możesz ich nie akceptować, nie rozumieć. Ale są ludźmi. A ludziom szacunek się należy. Chorym też. Nie wiesz co oni myślą, jak "odbierają świat". Może według nich to my nie jesteśmy normalni. Co nie znaczy, że podobają mi się ich manifestacje, marsze i parady. Ale uważam, że ja jestem zdrowa. I zdrowym ludziom łatwiej zrozumieć chorobę innych, niż chorym wytłumaczyć, że czegoś nie powinni. To trudny i ciężki temat. Bo "walczą" o równość, niedyskryminowanie itp. Z drugiej strony patrząc oni mogą biegać ulicą półnadzy i krzyczeć co im się tylko podoba. Ja za to dostałabym mandat. 

Opublikowano

Równi? Ale do kogo ich równać ? Jeśli mówisz że są chorzy to ich obraża, jeśli mówisz że nie wolno się obnosić z nagością mówią że to naturalne. Gdyby "mniejszość" siedziała sobie cicho i bawiła się u siebie w domu, nikt by im złego słowa nie powiedział. Jednak wyłażą z swoją wizją w świat i próbują przekonywać do swoich postaw. 

Opublikowano

@hubertbAle są ludźmi. Dość zbuntowanymi wiecznymi dziećmi, próbującymi zmienić porządek świata, zmienić rzeczy oczywiste. To tak jakby sadzili drzewa korzeniami do góry i wmawiali światu, że one rosną. Według mnie jest to jakieś zaburzenie psychiczne. Ja naprawdę się z Tobą zgadzam. I nie podobają mi się te ich parady. Ale jakie masz na to rozwiązanie? Widzisz jakie mają podejście. Uważasz, że zabronienie im czegokolwiek da jakiś efekt? Bo ja sądzę, że co najwyżej odwrotny. Pozostaje nadzieja, że się wyszumią i im przejdzie. 

• Like 1
Opublikowano
51 minut temu, hubertb napisał:

Co do kasy z festynów, nie można sobie jej od tak przesuwać jeśli była przydzielona na festyny to "przejdzie" na drugi rok. A tak poza nawiasem nie zazdroszczę gospodarza. 

Dopytalem polowicy - wójt w niewielu przypadkach może sam przesunąć srodki zarządzeniem, ale już rada gminy uchwała może bez problemu.

2 minuty temu, hubertb napisał:

Ludźmi są tolerancja nie oznacza zgody na wszystko.

A to już bym miał pretensje do władz, które na coś takiego pozwalają. Wszystko w granicach prawa powinno się odbywać, a co poza te granice wykracza, powinno być karane zgodnie z przepisami.

• Like 1
Opublikowano

@hubertbA widzisz dla nich właśnie to oznacza... I ciężko mi to w jakikolwiek sposób skomentować. Bo ja tego nigdy nie zrozumiem. Bo nagość jest naturalna, oczywista ale dla większości zdrowych ludzi jest sferą intymną. 

5 minut temu, daron64 napisał:

A to już bym miał pretensje do władz, które na coś takiego pozwalają. Wszystko w granicach prawa powinno się odbywać, a co poza te granice wykracza, powinno być karane zgodnie z przepisami.

Masz rację! I teraz wyobraź sobie co się by działo, gdyby władza tego zabroniła... Dlatego uważam, że to wieczne, zbuntowane dzieci z zaburzeniami psychicznymi. Nie potrafią dostosować się do prawa, próbują zmienić prawa natury. Większość ludzi zdrowych to widzi. Według nich oczywiste rzeczy są dyskryminacją. 

Ja tego nie rozumiem i raczej nie zrozumiem. Ale zdania nie zmienię. Są ludźmi, więc ich szanuję. Pomimo tego, że oni swoim zachowaniem nie okazują mi żadnego szacunku. 

Opublikowano
43 minuty temu, hubertb napisał:

Przesunięć się nie praktykuje ale szuka innych możliwości finansowania nie koniecznie są to kredyty czy dotacje. 

Pracowałem przez parę lat w okolicach Darona 64 i radzę zrobić sobie wycieczkę aby zobaczyć co można poprzesuwać sobie w tamtych gminach. To nie Podkarpacie z mnóstwem firm i strefami ekonomicznymi.

Opublikowano

Roman - Ty zrozumiałeś co napisałem? Jak się do tego ma instagram? Czy wasze kilkuletnie dzieci same chodzą po ulicach aby się nadziać na paradę? Czy kilkunastoletnie Wasze dzieci nie mają internetu lub co gorsza kolegów z internetem? Cały pic polega na odpowiednim w głowie szeregu tego wszystkiego i to jest owo bezstresowe wychowanie. Przygotowanie do życia. Tu rola rodzica... I tak bez gwarancji. Syn tak czy siak może spać z kolegą...

Opublikowano

Nagość jest naturalna ale ekshibicjonizm już nie. Gdyby było inaczej wszyscy naturalnie łazili bez ubrań tak nie jest. 

1 minutę temu, DTaras napisał:

Syn tak czy siak może spać z kolegą...

Jak spać to ok, ale jak coś więcej to może dzieci z tego nie będzie ale feee...

2 minuty temu, mirro napisał:

To nie Podkarpacie z mnóstwem firm i strefami ekonomicznymi.

No poparz a mówią że u mnie zaścianek i Polska C. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v