Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mowa miłości:

Do rezygnacji Zaradkiewicz odniósł się w skandaliczny sposób poseł Platformy Obywatelskiej Michał Szczerba.

"Odszedł, nie dał rady i na koniec jeszcze moralizuje. Obrzydliwa PiSowska kreatura" – napisał.

https://dorzeczy.pl/kraj/140166/szczerba-ostro-zaatakowal-zaradkiewicza-trafna-odpowiedz-dziennikarzy.html

37 minut temu, hubertuss napisał:

Za chwilę będzie więcej bo w wielu małych miastach ludzie nie wiele więcej zarabiają pracując w sklepach itd. Więc po co chodzić do pracy jak rząd da mało mniej. A i na czarno jak coś się dorobi. Widać politycy pisu wkładają masę serca w to by za jakiś czas ten kraj puścić z torbami i żeby pracujący utrzymywał legata.

Szanowny hubertussie, skoro Pis tak fatalnie rządzi, dlaczego PO nie cofnie wszystkich decyzji tej partii po ewentualnej wygranej ? Czy to tylko gra aby zmylić wyborców ?

Informuję Cię z góry, że w poprzednich wyborach głosowałem na Kukiza i uważam że każda partia po ewentualnej wygranej powinna rządzić tylko jedną kadencję. To tak na marginesie, gdybyś mnie znów posądził o sympatię do Pisu.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

@Denwer teraz Trzaskowski złożył urząd prezydenta Warszawy gdy został prezydentem kraju. Mam nadzieję, ze historia się powtórzy.

Najpierw  muszą  zrobić  igrzyska  śmierci  ze  zbieraniem  podpisów    bo  przecież  na  papierze  jest  koronawirus.    Trochę  dziwne  że  chcą  narazić  100 tyś  ludzi  na śmierć   co  ???

98270921_2919993981381949_90810365758521

Opublikowano

Rzepliński budzi się z letargu - czuć zapach  albo smrodek z jego otworu fakaliowego - tym razem dokopał Zaradkiewiczowi ..................gwoli przypomnienia bo wyciszył się gostek odkąd odłączono go od kroplówki rządowej............Rzepliński do TK trafił w 2007 roku dzięki głosom koalicji PO - PSL. Na początku grudnia 2010 roku dzięki wskazaniu prezydenta Bronisława Komorowskiego został prezesem TK. To bardzo odpowiedzialna funkcja, bo to szef TK decyduje o priorytetach prac Trybunału, a także ustala składy sędziowskie..  Zanim Rzepliński został sędzią TK, Platforma próbowała bezskutecznie uczynić go w 2005 roku Rzecznikiem Praw Obywatelskich. Dwukrotnie przegrywał głosowania w 2005 roku. Najpierw w Sejmie, a przy drugim podejściu w Senacie zdominowanym wówczas przez SLD. W obu wypadkach przeciwko jego kandydaturze głosowali także politycy PiS. - dzisiaj Rzepliński triumfuje - "zemsta najsłodsze ma imię serwowana na zimno". Przez 8 lat bycia sędzią TK Rzepliński starał się budować wizerunek bezstronnego strażnika Konstytucji.  Gdy w 2014 roku po kompromitujących wpadkach  Państwowej Komisji Wyborczej przy wyborach samorządowych (trwające tygodnie obliczanie wyników, ogromna liczba nieważnych głosów, bardzo duża różnica między sondażami przed lokalami wyborczymi a podanymi wynikami) podniosły się głosy opozycji  (PiS, SLD, Korwin), domagające się powtórzenia wyborów, Rzepliński wszedł w rolę komentatora politycznego i to go zgubiło. Dzisiaj się mści zamieszaniem w TK.

15541427_1883201255245040_9205726223634299478_n[1].jpg

Opublikowano

Słychać wycie znakomicie - Błońska w bezkresnym osamotnieniu opuszczona w osamotnieniu bez żadnego aplauzu niegdysiejszych kolesi a z Tuskowego nadania znowu Trzaskowski nam się kłania.

20993951_2067867236774855_5084897991657154040_n.jpg

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

To będzie tuż przed wyborami tak ze 2 tygodni 2.5 tys dla bezrobotnego a truskawki i typ jak nasadzili to niech zbierają o co chodzi a nie szukają ludzi choć sam mam ale ogarnę w raz rodziną .

Czyli kiełbasa wyborcza. Widać też w jaki elektorat celuje pis. Bo ci mądrzejsi już się tak łatwo nie dają nabierać. Bo wiedzą, że za te wszystkie socjale potem i tak trzeba zapłacić i to obywatel płaci. Czym więcej się stara i czym więcej pracuje tym więcej płaci na rzecz tego co się nie stara i nie pracuje.

1 godzinę temu, dsbh napisał:

Mowa miłości:

Do rezygnacji Zaradkiewicz odniósł się w skandaliczny sposób poseł Platformy Obywatelskiej Michał Szczerba.

"Odszedł, nie dał rady i na koniec jeszcze moralizuje. Obrzydliwa PiSowska kreatura" – napisał.

https://dorzeczy.pl/kraj/140166/szczerba-ostro-zaatakowal-zaradkiewicza-trafna-odpowiedz-dziennikarzy.html

Szanowny hubertussie, skoro Pis tak fatalnie rządzi, dlaczego PO nie cofnie wszystkich decyzji tej partii po ewentualnej wygranej ? Czy to tylko gra aby zmylić wyborców ?

Informuję Cię z góry, że w poprzednich wyborach głosowałem na Kukiza i uważam że każda partia po ewentualnej wygranej powinna rządzić tylko jedną kadencję. To tak na marginesie, gdybyś mnie znów posądził o sympatię do Pisu.

Po ma możliwość wygrania za ponad 3 lata kto wie co będzie. Socjalu nie cofnie bo Polacy kochają socjalizm. A ci co nie kochają niestety z jakichś powodów nie biorą udziału w głosowaniu. Być może nie ma dla nich alternatywy w polityce proponującej kraj dla tych, którym się chce a tym co się nie chce mieszkanie pod mostem.

Jedną kadencję jak jedną. Ale w PL od sołtysa do prezydenta powinna być dwu kadencyjność na wszystkie urzędy pochodzące z wyboru.

Opublikowano
21 minut temu, hubertuss napisał:

Jedną kadencję jak jedną. Ale w PL od sołtysa do prezydenta powinna być dwu kadencyjność na wszystkie urzędy pochodzące z wyboru.

No z tym sołtysem to nie przesadzaj. U nas nikomu się nie chce w tym grzebać, to wybieramy tego samego. Małe społeczności rządzą się prawami sąsiedzkimi a nie zrzucaniem spadochroniarza na wybory. Raz wybraliśmy kobitkę co miała parcie na sołtysowanie, to ledwie dociągnęła do końca kadencji, a co nam nawrzucała w co to ją wkopaliśmy. No ale sama chciała. Po tym epizodzie wrócił stary sołtys i wieś spokojna.

Opublikowano

Szczepionka na koronawirusa będzie w Polsce obowiązkowa. Minister Zdrowia składa deklarację

Ministerstwo Zdrowia zapowiedziało, że dołoży wszelkich starań, aby szczepionka na koronawirusa była w Polsce obowiązkowa. Wciąż jednak nie wiadomo, kiedy powstanie.

Jesień napawa mnie obawą, bo może dojść do drugiej fali epidemii, co przy sezonowej grypie będzie bardzo ryzykowne” – poinformował polityk.

• Haha 1
Opublikowano
56 minut temu, many12 napisał:

Słychać wycie znakomicie - Błońska w bezkresnym osamotnieniu opuszczona w osamotnieniu bez żadnego aplauzu niegdysiejszych kolesi a z Tuskowego nadania znowu Trzaskowski nam się kłania.

20993951_2067867236774855_5084897991657154040_n.jpg

• Haha 2
Opublikowano

"Jeśli Niemcy chcą zmniejszyć potencjał nuklearny i osłabić NATO, to być może Polska - która rzetelnie wywiązuje się ze swoich zobowiązań, rozumie ryzyka i leży na wschodniej flance NATO - mogłaby przyjąć ten potencjał i u siebie" - napisała Mosbacher w piątek.

Opublikowano

Trzaskowski niech jedzie  jak Niemcom ma to coś pomóc . Przeciwny budowie lotniska w Polsce był , bo w Berlinie jest podobne i nasze tamtemu mogło by zyski odbierać . 

Opublikowano
16 godzin temu, Ursus932 napisał:

*urwa do czego to doszło żeby ANTYPISIORY przypierdzielały się za wypicie alkoholu w czwartkowy wieczór 

tylko zeby coś było ... to na brak argumentacji ... i uraza dumy jak prawda w oczy kuje 

23 godziny temu, Ulman napisał:

Roman znowu jest sobą czyli flacha poszła.

oj tam oj masz nowego kandydata nabrałeś wiatru w żagle ? 

23 godziny temu, Ulman napisał:

Roman znowu jest sobą czyli flacha poszła.

oj tam oj masz nowego kandydata nabrałeś wiatru w żagle ? 

8 godzin temu, mirro napisał:

Ty wolisz " mniejsze zło" a my prosiliśmy aby przełożyć ten cały cyrk na czas kiedy i kampanię będzie można prowadzić, czyli dać wszystkim kandydatom równe szanse. Ot taka różnica,

to twoi nie zgodzili się na przedłożenie dudzie kadencji o 2 lata wiec pisz do nich nie do jareckiego 

POLSKIE STRONNICTWO LUDOWE

Piękna 3A, 00-539 Warszawa
 biuronkw@psl.org.pl
 22 620 60 20
 22 654 35 83

Opublikowano
8 godzin temu, gienio007 napisał:

Trzaskowski niech jedzie  jak Niemcom ma to coś pomóc . Przeciwny budowie lotniska w Polsce był , bo w Berlinie jest podobne i nasze tamtemu mogło by zyski odbierać . 

Trzaskowski z jamerykańskim plemieniem handlowym najszybciej się dorozmawia - przecież to wspólne geszepty, chociaż Sikorski ma tam lepsze pa żonce Anne Elizabeth Applebaum, Anne Elizabeth Sikorska – amerykańsko-polska dziennikarka, laureatka Nagrody Pulitzera, publicystka „The Washington Post......................układziki?

29571292_166092304205793_2949191119718077998_n.jpg

Opublikowano
6 godzin temu, Roman176 napisał:
23 godziny temu, Ursus932 napisał:

*urwa do czego to doszło żeby ANTYPISIORY przypierdzielały się za wypicie alkoholu w czwartkowy wieczór 

tylko zeby coś było ... to na brak argumentacji ... i uraza dumy jak prawda w oczy kuje 

Czytałem dokładnie i z uwagą śladów alkoholu  w tamtym wpisie i jedyne co znalazłem to tylko i wyłącznie parszywą złośliwość . Szczerba , POwski Szczerba zawsze  tak robi .Wczoraj  kundel obszczekał rezygnacje Zaradkiewicza , zamiast stanąć przy swojej kandydatce na prezydenta RP. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Podstawili jej nogę po prostu i to własny klub; nie poradzili sobie z ówczesną formą/modą masowego przekazu. 

Opublikowano (edytowane)

Może   @mirro  @hubertuss  @racyl @ogarek @jacus   nam  to wytłumaczą   bo   przecie  koperty  miały  zarażać  bo  z papieru   a   jak  te  podpisy   na  czym  będą  zbierać  na  drewnie  a może  na  papieże  toaletowym   każdy  warszawiak  podpisze  a rafał  przy  kolektorach  czajki  wyłapie    😂

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v