Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie o organizację chodzi a ślepy upór. Były narzędzia i trzeba było z nich skorzystać w czasie gdy większość firm stała z powodu poleceń z central a nie pierdzielić po kątach, że zabraknie tegodoten...

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Zapomniałeś że za waszych ulubionych POsrańców Państwo nie działało w czasach gdy nie szalał wirus i gospodarka się rozwijała . już nie pamiętasz co mówili na taśmach Państwo tematyczne itp 

Brak mi słów żeby wyrazić moje oburzenie waszą naiwnością 

dzisiaj sie urodziles czy wczoraj ???? pamiec masz naprawde krotka albo wybiorcza-

wpisz sobie kryzys gospodarczy 2008    

nastepnie pandemia 2009-10    jeszcze niedawno marecek mial w stopce ile to ofiar bylo za premierostwa kopacz , ale nie wiem czemu usunal😜,dojna zmiana przebila  wielokrotnie ????

panstwo teoretyczne -i co sie do dzisiaj zmienilo ??

pamietasz co mowil pinokio czy ci przypomniec- gdzies tam bylo nie o naiwnych tylko glupich😛,    bo ci ludzie tacy glupi sa -z pamieci cytuje 

1 godzinę temu, jarecki napisał:

chyba troche Przesadzasz , troche tych ofert pracy w krakowie jest  wiadomo i kiedyś najlepsze prace były  obsadzane znajomymi  lub znajomych znajomymi to  jak na okres obecny nie jest aż tak zle             https://www.olx.pl/praca/krakow/        

służby dyplomatyczne mają wyrobioną opinnie i ten incydent z wyborami nie ma najmiejszego wpływu , o samej opinni czy jest pozytywna czy negatywna to sie teraz nie wypowiem .

sluzby dyplomatyczne maja wyrobiona opinie-co napisala pani ambasador ??? a zreszta wlacze sobie tvn to amerykanska stacja i tam zawsze prawde mowia i to cala dobe, wierze na slowo pani mosbacher🤣🤣😂

chlopie w krakowie bezrobocie od kilkunastu lat jest na granicy bledu statystycznego, dzieci juz dawno wrocily do pracy,stara pracuje bez przerwy...

tyle ogloszen dziennie bylo z samego lotniska i centrow logistyczny w kolo, a nie z samego miasta .

Opublikowano (edytowane)

te amerykanska lewicowa stacja  pochowała już kim dzong una , a on ma się dobrze co zresztą mówił tramp żeby nie siać fejk newsów na ten temat nawet tramp wielokrotnie oskarżał teamerykanskie stacje o sianie fejków  . co do bezrobocia w krakowie  to zgadzam się że jest ofert pracy miej wszedzie ale  są zresztą nawet oferty zarobkowe zmalały jak kiedyś oferta była 3,5-4tys  to teraz jest   2,8 -3,5tys  miesiecznie   . 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

@jacus to tak dobrze z pracą w Krakowie jest ? A wypłata to ta miska ryżu czy coś więcej ?

3 godziny temu, hubertuss napisał:

Masz rację oszołomie. Państwo teoretyczne istnieje. Najlepszym przykładem jest to, że gamonie z pisu nie potrafiły poradzić sobie z takim czymś jak wybory. Co od II WŚ nie zdarzyło się żadnemu rządowi w naszym kraju. Tusk jaki był taki był ale przynajmniej wybory potrafili organizować. A teraz to już nawet tego rząd nie jest w stanie zrobić.

Nie uważasz że zaczynasz obrażać osoby mające inne poglądy niż Twoje ?

Gdzie jest Generał i jego memy ?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, jacus napisał:

co najwyzej na s-wirusa 😛

prezes,adrian i pinokio-jak sie wyrazil wtedy nasz wieszcz narodowy dalej jest aktualne-zmienilo sie cos przez ostatnie 5 lat ??? jedynie to ze z zielonej wyspy zostanie rozowa a zamiast cieplej wody w kranie nie bedzie zadnej-ot taka dobra zmiana.................................

o,kurna bym zapomnial -niedlugo miska ryzu bedzie godziwa zaplata  za prace

oj, nie dramatyzuj Jacuś, nie dramatyzuj. Zarządcy wyspy zielonej, tak zadbali o dobro mieszkańców ów krainy, że 2,3,4,5 i 6 miskę ryżu, za godziwe emerytury bez łaski niczyjej sobie kupią. Te z ofe emerytury, które podczas zielono wyspiarskiego prosperity wypracowali

Edytowane przez bezbarwny
Opublikowano
11 minut temu, dsbh napisał:

@jacus to tak dobrze z pracą w Krakowie jest ? A wypłata to ta miska ryżu czy coś więcej ?

Nie uważasz że zaczynasz obrażać osoby mające inne poglądy niż Twoje ?

Nie uważam. Przeczytaj tekst zacytowanej prze zemnie osoby do której tak się zwróciłem a dowiesz się dlaczego.

Opublikowano

Z innej beczki. Składał ktoś wniosek o opiekę nad dzieckiem do 8 roku życia? Ja złożyłem i dostałem decyzję odmowną. Mam jeszcze dziecko poniżej 3 lat i krus jest płacony mniejszy do póki właśnie nie skończy 3 lat. W skrócie z decyzji wynika, że skoro żona opiekuje się dzieckiem młodszym to może i starszym a ja w tym czasie mogę za***rdalać w polu. Czytam różne strony i mam jeszcze większy mętlik w głowie. 

Opublikowano
53 minuty temu, dsbh napisał:

11150639_10205341659794755_6098479483133

Opublikowano
10 minut temu, thor1984 napisał:

Z innej beczki. Składał ktoś wniosek o opiekę nad dzieckiem do 8 roku życia? Ja złożyłem i dostałem decyzję odmowną. Mam jeszcze dziecko poniżej 3 lat i krus jest płacony mniejszy do póki właśnie nie skończy 3 lat. W skrócie z decyzji wynika, że skoro żona opiekuje się dzieckiem młodszym to może i starszym a ja w tym czasie mogę za***rdalać w polu. Czytam różne strony i mam jeszcze większy mętlik w głowie. 

W KRUS pełno takich durności . Tylko w ZUS jedno może mieć firmę , a drugie zasiłek dla bezrobotnych dostanie .

Opublikowano
30 minut temu, Pafnucy napisał:

W KRUS pełno takich durności .

dlaczego durnosci akurat ten przepis ? skoro daje ulge w składkach na opieke nad młodzszym dzieckiem to dopłata do opeki dla drugiego rodzica była by głupotą choć pewno da sie i to obejsc znają  rzeczywistosc polską , to nie jest czas połogu że wymagana jest szczególna opieka zarówno nad nowo narodzonym jak i odciązenie matki dziecka .

Opublikowano

Dlaczego zona rolnika staje się rolnikiem po ślubie? Czy w innych zawodach czy firmach to norma?

Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał:

Masz rację będąc naiwnym tak jak ty i wierząc w pis trudno znaleźć słowa. Pis rządził w czasach koniunktury. Jedyne co potrafili to rozdać forsę. Niestety wirus już ich przerósł i wyborów już zorganizować nie potrafili. I jak widać dalej nie potrafią  Różnica jest taka, że kiedyś mówiono, że państwo jest teoretyczne. Dzisiaj takie jest.

Ja w nich nie wierze , wierzę tylko w tego na górze .POsrańce nawet ludziom nie potrafili nic dać ,co zapomniałeś już słowa tego mózgu ministranta finansów na obietnice PiSu pinindzy nima B| . dobre jak minister mógł tylko mówić że Państwo jest teoretyczne 😏jaja jakieś normalnie , przecież chyba nie kłamał bo wasi idole tacy uczciwi

Opublikowano

jak by miała swoje gospodarstwo prze ślubem to by był już w KRUSIE  lub miała powyżej 1 ha i ubezpieczenie z KRUS , a tak staje się rolnikiem po ślubie , jak by pracowała to by nie była wciągana na KRUS tylko ZUS .

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

dzisiaj sie urodziles czy wczoraj ???? pamiec masz naprawde krotka albo wybiorcza-

wpisz sobie kryzys gospodarczy 2008    

nastepnie pandemia 2009-10    jeszcze niedawno marecek mial w stopce ile to ofiar bylo za premierostwa kopacz , ale nie wiem czemu usunal😜,dojna zmiana przebila  wielokrotnie ????

panstwo teoretyczne -i co sie do dzisiaj zmienilo ??

pamietasz co mowil pinokio czy ci przypomniec- gdzies tam bylo nie o naiwnych tylko glupich😛,    bo ci ludzie tacy glupi sa -z pamieci cytuje 

sluzby dyplomatyczne maja wyrobiona opinie-co napisala pani ambasador ??? a zreszta wlacze sobie tvn to amerykanska stacja i tam zawsze prawde mowia i to cala dobe, wierze na slowo pani mosbacher🤣🤣😂

Panie starszy Antypisiorze ,nie urodziłem się wczoraj Ale szkoda pamiętać to dziadostwo za rządów waszych ulubieńców ,zresztą wtedy to mnie interesowały kobiety ,wino i śpiew A nie jakieś POsrańce 

A kto to jest Marecek 🤔bo nie znam

Opublikowano
31 minut temu, Pafnucy napisał:

Dlaczego zona rolnika staje się rolnikiem po ślubie? Czy w innych zawodach czy firmach to norma?

ok . ale to jest dobry przepis , składku w KRUS jest niewielka nawet smiesznie niska do osiąganych dochodów a daje uprawnienia do emerytury lub renty w przyszłosci , pewno wszyscy znamy osoby które w  rolnictwie nie prowadziły produkcji na sprzedaż a mając 1 ha ziemi ubezpieczyły sie .        

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Ja w nich nie wierze , wierzę tylko w tego na górze .POsrańce nawet ludziom nie potrafili nic dać ,co zapomniałeś już słowa tego mózgu ministranta finansów na obietnice PiSu pinindzy nima B| . dobre jak minister mógł tylko mówić że Państwo jest teoretyczne 😏jaja jakieś normalnie , przecież chyba nie kłamał bo wasi idole tacy uczciwi

Skąd taka twoja wiara w ludzi po? Tak tu piszesz o ich uczciwości. Nie wiem czy kłamał czy nie kłamał. Wiem jedno im się przynajmniej wybory na czas udawało robić. Zabawne jest, że pamiętasz słowa Rostowskiego, który mówił, że pieniędzy nie ma choć wypowiedziane kilka lat temu. A już zapomniałeś słów Gowina może z przed miesiąca, który powiedział w zasadzie to samo. W czasach koniunktury każdy głupi umie rozdać pieniądze. Gorzej je zarobić gdy przyjdzie recesja. Możesz rozdać cały swój majątek w krótkim czasie. Ale zarobić to samo co rozdasz w tym samym krótkim czasie to już trudno.

Tego na górze lepiej nie przywołuj w swoich postach gdzie wyzywasz innych ludzi z którymi się nie zgadzasz. Bo z daleka zalatuje faryzeuszem.

Opublikowano
10 godzin temu, DTaras napisał:

gienek - "takie wybory" i zdjęcie przy urnie, z rodziną plus możliwość w nich wzięcia osoby zablokowanej za granicą vs. interpretacja TVP info może powodować konsternację. Jesteś usprawiedliwiony 😉

hubert z esss - on pisze o starym teście co wykrywał w okolicy 7 dnia infekcję. Nie bierze też pod uwagę przykładowej jazdy jaką zrobili Niemcy np w zakładach rozbioru kurczaków. Podobnie jak u Nas w kopalniach zrobił się tam syf. Nasi sprawnie i dopiero teraz kopiują to rozwiązanie. Przedtem byli jednak tak zajebiści, iż uważali masowe badania w ogniskach za nonsens.

Nie musisz mnie usprawiedliwiać , bo rzeczywistość  jest inna niż ci TVN wmawia . Smarkacze dostali od nas obywateli piłkę do gry i w trakcie gry niedojdy dostawały łomot i jak  ryczenie nic nie pomogło to zabrali piłkę i uciekli z boiska . Teraz po meczu wrócili i żądają walkowera , bo nikt ich w trakcie meczu nie ograł .  

9 godzin temu, Denwer napisał:

Odwołać  wybory  krzyczeli       hiPOkryzja 

96825745_3027155353998436_66419039123516

Donald , Lis , Budka i reszta tej hołoty  żąda walkowera . 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@witejus No fakt pisowi te kłody rzucał Gowin. Tusk aż takich problemów z nim nie miał. Tu masz rację. Sami w koalicji sobie te kłódy rzucali.

2 minuty temu, gienio007 napisał:

Nie musisz mnie usprawiedliwiać , bo rzeczywistość  jest inna niż ci TVN wmawia . Smarkacze dostali od nas obywateli piłkę do gry i w trakcie gry niedojdy dostawały łomot i jak  ryczenie nic nie pomogło to zabrali piłkę i uciekli z boiska . Teraz po meczu wrócili i żądają walkowera , bo nikt ich w trakcie meczu nie ograł .  

Donald , Lis , Budka i reszta tej hołoty  żąda walkowera . 

Tu masz rację sam Gowin w pojedynkę wykiwał cały pis i zablokował wybory.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

96868955_3004021709620242_11507563342835

Takie kwiatki to powinny publicznie dostać po 100 batów na gołe plecy od tych którzy mieli tą nienawiść wcielić w życie . Jeśli by się nie ujawnili , to po 1000 batów do tych co  się z nim fotografowali i nań głosowali , od tych których chcieli unicestwiać . Nie śmierć , tylko by dotarło do tych bezmuzgów  kara cielesna . 

Opublikowano
19 minut temu, witejus napisał:

kłóda to jest duża kłódka a kłody to to rzucał kopertnik

Komu tę ciemnotę wciskasz? Czy ty myślisz, ze tu tvp? Przecież Gowin już od miesiąca mówił, ze się na wybory w maju nie zgadza i to on je zablokował. Bo gdyby nie on i jego sprzeciw to śmiało mogli ustawę trzymaną w senacie odrzucić. A przecież Sasin mówił wyraźnie, że karty zaczęto drukować dużo wcześniej niż ustawa wyszła z senatu. I miano je roznosić od 4 maja. Naprawę próba zrzucenia fiaska farsy wyborczej jaką szykował pis na senat jest śmieszna i nieudolna jak ten rząd. Bo Gowin mówił wyraźnie, ze się na wybory w maju nie zgodzi i się na nie nie zgodził. Sam w pojedynkę wykiwał cały pis i Kaczyńskiego. Czas przyjąć to do wiadomości i przestać brednie pisać. Bo nikt ci w to nie uwierzy bo każdy słyszał jak było.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v