Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

totalny pisior to nawet nie umie się pośmiać  😂

co powiesz   na to

95730464_1155312294802178_49612896304030

Edytowane przez racyl
Opublikowano

A zapomniałem. Wsiadasz, palisz i jedziesz jak każdym wozem - co tu roztrząsać? Generalnie to albo scam sm50 chyba albo iveco z dzikim numerkiem 40ecośtam - też chyba. Jeden Fiat. Oczywiście z wrzuconą na garba skrzynką. Kupujesz?

Opublikowano

Platforma Obywatelska mimo epidemii koronawirusa żąda przeprowadzenia wyborów. Grzmią, że głosowania organizowano przed chwilą w Niemczech, Stanach Zjednoczonych i Szwajcarii, a tylko rząd PiS nie chce tego zrobić. Donald Tusk przywołuje ekspertów WHO zapewniających, że koperty nie zabijają. A europosłowie opozycji błagają w Brukseli o interwencję, bo zgodnie z Konstytucją RP, wybory powinny odbyć się w maju. Tak wyglądałaby dziś Polska, gdyby kandydatka PO miała wśród Polaków 40, a nie 4 proc. poparcia.

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

94997580_238060184128808_424369614108386

Z tym akurat się zgadzam , bo Kaczor pracuje nad tym aby socjal  w kraju był . Jego poprzednicy pracowali zaś w krawatach  nad tym abyśmy wszyscy  byli jak na tym zdjęciu . Niemieccy  Farmerzy jak teraz Polaczki w dobie epidemii nie chcą u nich pracować  sprowadzili Rumunów i dokumenty  im pozabierali aby ci tyrali  i nawet nie myśleli  o ucieczce z niewoli .  Do niedawna od nas młodzi chłopcy też na szparagi do obozów pracy jeździli , od kąt PISiory przejęły władzę już nie jeżdżą  bo w Polsce za podobne pieniądze  w o wiele  lepszych warunkach  pracują . Tam nikt o warunki zakwaterowania się nie troszczy , czy o wyjazd na zakupy . Tam są warunki stworzone wyłącznie do pracy  i POwcy nad tym pracowali aby wszyscy Polacy jechali do nich w takich ciuchach jak ten na foto . To miał być ten dobrobyt , powrót w nowych ciuchach i możliwość życia dalej . 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, DTaras napisał:

paweł - skok na kasę to normalny odruch. Masz to co ja zapewne czyli nie jesteś mikro sprzedającym na allegro ani fryzjerem tylko firmą co próbuje się utrzymać. Ja także zobaczę w poniedziałek. Można wziąć kasę i rozpocząć upadłość nawet. Nie o to idzie. Może mirro odpowie to zobaczymy...

a to dobre akurat, racyl. I jak nie lubię tego plakatowania tu mnie się podoba się 🤭

Ale tak konkretnie to jakie informacje chcesz od mirro uzyskać ? Wszystko mozna wyczytać w internetach na stronie pfr i banków które się tym zajmuja.

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

95567357_3005680249479280_86405623135705

witamy Generała ponownie 😂

Opublikowano

Ciekawe skąd ona chce przyprowadzić wybory z Rosji ???

Opublikowano
9 minut temu, racyl napisał:

95070414_1153553418311399_61720129122535

Racyl  i znów jestem zmuszony zgodzić się z Tobą  . Bronek mówił że nikt wieku emerytalnego nie ma zamiaru podnosić , ale że taki miękki jak Duda nie jest to i hołocie wiek podniósł   bez skrupułów . Jak Jarek powiedział że muzułmanów do Polski nie wpuści , to mięczak cicho siedzi i Jarka popiera . Bronek  i jego kolesie  są odważniejsi  i raz chcą nas kulturowo ubogacać a raz nie chcą . 

Opublikowano

@Pafnucy  borys  ma  dla ciebie  robotę  dorobisz  sobie  do  rynty  i  kto  wie  może   ta   znajomość  za  pączkuje

95388183_2855737374473447_51273825054349

Opublikowano
3 godziny temu, Denwer napisał:

95567357_3005680249479280_86405623135705

Nie łacińskiej tylko judeo-chrześcijańskiej.😂 A tak ze dwieście lat od chrztu  to i atak jeszcze starzy bogowie pewnie pałętali się po lasach.🤣

Opublikowano

Na wschodzie  nadal  się   szeptuchy  pałętają  🤣

Opublikowano

Łacińską nazywa się zachodnioeuropejską część, chrzest działał jak wejście do unii był symbolem. Więc ma gość rację. Skąd kompleksy, Polska to dość stary i bogaty historycznie kraj. 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Łacińską nazywa się zachodnioeuropejską część, chrzest działał jak wejście do unii był symbolem. Więc ma gość rację. Skąd kompleksy, Polska to dość stary i bogaty historycznie kraj. 

Miłościwie panujący Pan Prezydent powiedział że judeo- chrześcijańska, to taka ma być. Jak zmieni zdanie to będziemy mówić inaczej. Na chwilę obecną takie nazewnictwo obowiązuje. a poza tym cywilizacja zachodu jest zgniła, więc i określenie łacińska ma zły wydźwięk. Nasza ma być dla odróżnienia Judeo- chrześcijańska.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v