Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Bogdan675 ty nawet już nie możesz normalnie przeczytać co Ty wstawiasz ?

kto ci na wsi kupi wyborczą . to nie jest ta skala prenumeraty na całą polskę żeby to porównywać do wyborów korespondencyjnych

no chyba uważasz że jak Ty zaglądasz do tej gazety to i wszyscy muszą

Edytowane przez racyl
Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał:

A mogła zostać polską Moniką Lewinsky, tak dobrze szło. A teraz musi pobierać tą brzydką mamonę,

2 minuty temu, racyl napisał:

no chyba uważasz że jak Ty zaglądasz do tej gazety to i wszyscy muszą

Owszem, zagląda , ale tylko służbowo. I zawsze potem myje ręce,:lol:

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

technologicznie możliwe jest wiele rzeczy co nie znaczy że wszystkie są dobre. 

wiele z wynalazków na początku było nieakceptowane ale co raz się pojawiło w cywilizacji człowieka to już zostawało na stałe i nawet trudno znaleźć wyjątek dla tej reguły.
Przy dużym natężeniu ruchu drogowego muszą być skuteczne mechanizmy jego organizacji i kontrolowania. Technologia daje takie możliwości i zostaną one wykorzystane czy komu się podoba czy nie. Zostaną też wykorzystane możliwości monitorowania nagrywania i ewidencjonowania wszystkich zdarzeń przez prywatnych ludzi choćby na własny użytek i zakazy na używanie aplikacji informujących o kontrolach radarowych zakazywanie świadczy o tępocie zakazującego bo inne sposoby wynajdziemy aby to obejść a ja już mam parę pomysłów tak że tylko Niemiec mógł coś takiego zabronić albo jaki podobny zakapior który sądzi że uda się zabronić myślenia choćby ono niecnym celom służyło.

Opublikowano
10 godzin temu, mirro napisał:

Będzie spłacał raty i jeszcze zapłaci podatek katastralny

Ciekawe w którym państwie europy płaci się taki podatek, nazwa zaczyna się na N zresztą taki podatek płacą nie tylko obywatele tego państwa. 

Opublikowano

Dysydent film Equilibrium opowiada o najbliższej możliwej wersji życia. Tylko Zamiast pigułek będzie co innego. 

3 minuty temu, mirro napisał:

Ciekawe czy w tym Państwie na N też by płacili jakby zamożni byli na poziomie obywateli Państwa na P.

Ciekawe coby było gdyby państwa na P nie napadło państwo na N 

Opublikowano

kłótliwa nie była

dzięki niej pisałem starą maturę w 2003r 😁

Opublikowano
28 minut temu, racyl napisał:

stara to była stara. temat dali i się pisało wypracowanie

Racyl znam temata swojej matury z polskiego" Bohater romantyczny w utworach Mickiewicza, Słowackiego i Krasińskiego z lat osiemdziesiątych - to była stara matura. Napisałem elaborata na trzy strony a za mną  siedziało  najlepsze z polskiego dziewczę z Węgorzewa o imieniu Danuśka która POprawiła mi wszystkie błędy. Następny dzionek z matmy a później z historii - to była stara matura tylko ..............że my cwaniaki dorwaliśmy klucz od auli od znajomego wożnego i obsadziliśmy swoje miejsca wizytówkami najlepszych kujonów - jak się wchodziło na egzamin to na ławce była przygotowana wizytówka z nazwiskiem i tam się siadało.

Opublikowano

Panowie przestańcie za pół roku bardziej spociłem się na kolokwium niż na całej maturze włącznie, a imprezę przed polskim skończyłem o 3 nad ranem i największym problemem było ciśnienie na pęcherzu bo polski był na głębokim kacu. Nie miałem żadnych ściąg i napisałem na 5. Matma też była na 5. Co nie dało mi absolutnie nic. 

Opublikowano
44 minuty temu, racyl napisał:

stara to była stara. temat dali i się pisało wypracowanie

Bo kiedyś się myślało a teraz masz odpowiedzi i zaznaczasz A,B , C , D ,  I JAK WYCHODZI  B baran i  D, Debil .

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Panowie przestańcie za pół roku bardziej spociłem się na kolokwium niż na całej maturze włącznie, a imprezę przed polskim skończyłem o 3 nad ranem i największym problemem było ciśnienie na pęcherzu bo polski był na głębokim kacu. Nie miałem żadnych ściąg i napisałem na 5. Matma też była na 5. Co nie dało mi absolutnie nic. 

O ile pamiętam odbierałem to inaczej. Przed polskim czekaliśmy całą klasą przed drzwiami w napięciu  kiedy nas wpuszczą do środka - ulga dopiero gdy człowiek znalazł się w ławce i zobaczył z jakim tematem przyszło mu się mierzyć - nie zapomniane chwile i przeżycia.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, hubertb napisał:

ja tam matematykę na tróję na maturze bo nie chciało mi się sprawdzać czy ostatnie zadanie zrobilem dobrze a że byłem pewien pozostałych dwu to przed czasem wyszedłem
Biologię za to na pięć i to ze szczególną pochwałą i nie powiem
i matematyka potrzebna mi do dziś bo dopiero po szkołach zgłębiłem na potrzeby Fizyki i elektroniki a Biologia na polu jak znalazł (to byl mój dodatkowy)
a z j. polskiego i rosyjskiego tudzież takiego dziwadła co się propedeutyka nazywało to musiał bym sprawdzić na dyplomie bo nie pamiętam ale jakieś czwórki chyba.
Prawdziwą wiedzę dopiero po szkołach i obok nich i samodzielnie ale fundamenty jakieś tam się wyniosło nie mniej twierdzę że dyplom o niczym nie świadczy i raczej na podstawie li tylko dyplomu nie powierzył bym ani plantacji nikomu ani poskładania jakiego elektronicznego ustrojstwa ani nic innego bo przypadkowi ludzie i nierzadko przypadkiem dostają dyplomy a nic nie potrafią. Co gorsza to właśnie prymusów się boję bo obkucie encyklopedyczne na użytek oceny zabiera czas na samodzielne myślenie. na trzy lata przed maturą już zauważyłem że aby zepchnąć program nauczania a wyspecjalizować się w tym co mnie interesuje przez co bylem postrachem chemiczki i fizyka bo byłem ponad poziom nawet maturalny w szkole średniej profilowanej i na lekcje chodziłem tylko po obecności i czasem z nudów wytykać błędy wykładowcy.
Tych akurat na maturze nie bylo przedmiotów a powinny, przynajmniej Fizyka i to najlepiej praktyczna a co najwyżej wybór działu..
Oczywiście mogłem wybrać na dodatkowy ale biologiczka mnie wku..ila twierdząc że nie jestem w stanie pojąć Biologii
nie przyjąłem przeprosin

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano

matury 93 tez byly ciekawe-prawie jak te 2019..w kolo szkoly rosly dziesiatki kasztanow.

https://www.money.pl/gospodarka/zakwitly-kasztany-ale-matury-sie-nie-odbyly-26-lat-temu-strajk-nauczycielski-sparalizowal-szkoly-6361798777357953a.html

kurna, juz nie pamietam ale w naszej szkole chyba byly w terminie. juz nie trzeba bylo zdawac matematyki wiec historia, polski -cos o milosci w wierszach roznych epok literackich, 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@dysydent na polu biologia ? tam sama chemia już nie o wspominając samych opryskach

to że roślina potrzebuje światła, wody, odpowiedniej temperatury i w odpowiedniej ilości pierwiastków to każdy wie

kto tam się zastanawia na jakie procesy biologiczne wpływa dany środek. liczy się co on daje i kiedy go zastosować

A co do dyplomów to lepiej że ktoś go ma niż nie ma. wiadomo że ktoś jakieś tam podstawy zna niż taki z łapanki

Nawet to co się znajdzie na jakiś temat w google to trzeba jeszcze to zrozumieć  i zastosować

Edytowane przez racyl
Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

A co do dyplomów to lepiej że ktoś go ma niż nie ma.

Słyszałem historię iż wielce utytułowany Pan Profesor UMCS wyskoczył ,tak ze dwa tygodnie temu, do chłopaka, pryskającego rzepak grzybówką z groźbą że jak natychmiast nie przestanie pryskać tym Rundupem, to wezwie policję i zrobi z nim porządek.😂

Jak widać tytuły i dyplomy mogą nie iść w parze z rozsądkiem i obadaniem sprawy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v