Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak Wam nie szkoda czasu na te durnoty związane z polityką ??????????????? Przecież Wy i tacy jak ja to zwykłe robaczki w tej grze , a Wy tu całe dnie przesiadujecie . Truskawki jednemu usychają , drugiemu  kuku nie wzejdzie bo w popiół zasiane , ale na bzdety mają czas . Oj szkoda Was mali ludzie , szkoda . 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, mirro napisał:

Roman, nie przepisuj komentarzy z artykułu, Przecież jasno widać że pierwsza część skopiowana bez błędów a druga już pisana po Twojemu.

przecież tego nie zaprzeczam ... miało być śmiesznie  ... napraw mi edytora bd bez błędnie  .. i wytłumacz córce ze to nie organy 

5 godzin temu, racyl napisał:

A no właśnie mógł to dziadostwo raz na zawsze zlikwidować i byłby spokój

paczek tym nikt nie wysyła bo nie dość że drogie to i idą po kilka dni

opowiadasz głupoty i tyle porównaniu do dpt i innych gówien  dużo lepsza naucz się czytać  co to pocztex24 pocztex 48 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Usychają, niewzejdzie... Problem jest tego typu, że jak elektrownia nie będzie miała się gdzie schłodzić to cwaniaki ze studniami, którzy się teraz podśmiechują, będą ciągnikami ulice we Waarszaaawiee blokowali....

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Roman176 napisał:

opowiadasz głupoty i tyle porównaniu do dpt i innych gówien  dużo lepsza naucz się czytać  co to pocztex24 pocztex 48 

a co może powiedzieć górnik co całe życie na garnuszku państwa. wszystko będzie lubił co państwowe bo będzie mu się należało bo on należy do związków

Ja korzystałem i korzystam z paczek pocztowych gdy jeszcze nie było paczki24 ani paczki 48 i całego tego pożal się Boże pocztexu, co jednocześnie kurierem jest listonosz.

zwykła paczka priorytetowa kiedyś potrafiła przyjść w 24h a teraz te pseudo paczki nie dość że drogie to i idą ile chcą

lepsze od dpd 😂 ? nawet zagorzały zwolennik pisu nie uwierzy ci w te brednie

takiego dziadostwa jak na poczcie nie ma nigdzie i powinno to być zlikwidowane już dawno

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

no ostatnio poczta sobie w h... leci z terminowoscią , zmiana prezesa była potrzebna tylko watpie czy to cos zmieni , bo gdzieś muszą mieć kreta który tak opóznia lub działa dla konkurencji   .                         

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

nikt nie umie tym zarządzać, listonosze dostają kasę na paliwo a tłuczą swoje samochody. są jednocześnie kurierami i jakby mieli większą liczbę paczke to nie są w stanie je rozwieść bo mają malutkie osobowe samochodziki na lpg

Opublikowano

Jest parę aspektów związanych z istnieniem Poczty. Kiedyś, była to Poczta i Telekomunikacja bardzo ważne miejsce ponieważ przychodziły tam przesyłki i znajdowało się magiczne urządzenie zwane telefonem. A nawet mogła być centrala telefoniczna i siedziała Pani co przekładał wtyczki. Jak się zautomatyzowało to i Pani od wtyczek przestałą być potrzebna. Kiedy weszły firmy kurierskie, dostarczanie przesyłek też się zmieniło.
Jednak Poczta spełnia też inną ważną funkcję i na wypadek jakiegoś cyku związanego z ogólną tragedią ma ważne zadania związane z szeroko pojętą obronnością. 

To jedyna firma z taką ilością placówek terenowych obejmujących teren całego kraju i powiązanych stałym łączem. Utrzymanie Poczty to sprawa utrzymania ostatniego ogniwa Obrony Cywilnej, którą rozpiździliśmy radośnie. Temat jest poważny, choć niepoważnie traktowany przez rządzących. 

• Thanks 1
Opublikowano

Miruś jaką funkcje obronną ma listonosz w matizie na lpg 🤣

Sam widziałeś baby w okienkach pierwsze zrezygnowały z pracy 8 godzinnej

Opublikowano

System powiadamiania opiera się na pracownikach Poczty i jest najszybciej dostępny z poziomu Państwa.

Nikt nie każe im brać karabinów do łapy bo mają tylko robić to co do tej pory robili.

Opublikowano

już bardziej uwierzę że fanatyczni terytorialsi coś zdziałają niż ludzie z poczty którym ciągle mało

Opublikowano

To idąc tokiem myślenia   "mądrych " z KO to Te firmy kurierski które  są o niebo leprze w obsłudze odbiorców powinny być natychmiast zlikwidowane bo rozwożą zabójcze  przesyłki . Poczta widocznie na kwarantannie trzyma wszystkie przesyłki w trosce o Wasze i moje zdrowie i życie .  Ale jak sondaże  Giertychowi podpowiadają by męcić szumowiną , to i męci .  Sami sobie w tych Waszych "mądrościach " zaprzeczacie  !!!!

Opublikowano
51 minut temu, DTaras napisał:

Ochrona na Poczcie ma broń. Każdy kraj utrzymuje post. Posłuchaj mirra racylu. Kiedyś to była Poczta, telegraf i telefon...

tylko gdzie masz tego ochroniarza na poczcie 🤣

ta instytucja nadaje się tylko do roznoszenia ulotek i listów

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v