Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Ywa napisał:

Gospodarz na swoim podwórku jest panem, taki jego przywilej więc mogą/mogę robić co zechcę.

A jaki on jest gospodarz? Jakiś król Polski ? Zwykły poseł i nikt więcej.

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Strzelali i nie robili tego pierwszy raz, jakoś tak ze 3-4 stulecia się tłukliśmy. 

Pytam konkretnie o Katyń. Nie wiem co miałeś z historii ale w owym czasie  szefem NKWD - wersja naszej POwojennej UB był nijaki Beria i jego prawa ręka Kaganowicz - obaj oczywiście jak większość ówczesnej wierchuszki -  pejsatej nacji - nie wiem czy tłumaczyć dalej bo większość zindoktryzowanych ludzików panicznie boi się prawdy oczywistej - a o prawdę trzeba zabiegać osobiście.

54354008_127537428327556_5048738420134772736_n[1].jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Generał napisał:

Gdyby   PO   nie  nasiało  tyle  w  Polsce  nienawiści  to  by   nie  potrzebował  ochrony.  Głównie  problem  z tym  że  JK  pojechał na cmentarz   mają  ci  którzy  to  na nim  są  raz  w roku  1  listopada  albo  i wcale. 

Tak  bo od wizyty  w smoleńsku  zależały  wybory  które  miały  się  odbyć   5 czy 6  miesięcy  później.

A czemuż  to  bronek  któremu  poparcie  tak  rosło  że  o mało  w  kosmos  nie  poleciał  przegrał  z  Andrzejem Dudą  i  to  w obu  turach  ???

A gdzie on sam pojedzie jak nie ma ani samochodu ani prawa jazdy 🤣 całe życie na garnuszku państwa. Nienawiść jest po każdej stronie, dotyczy to większości osób publicznych i trzeba sie z tym liczyć

A kto czeka teraz z rozpoczeciem kampani na oficialne jej ogłoszenie 😂w piwnicy siedziałeś że nic nie widziałeś jak duduś lata po polsce od kilku miesięcy

Duduś został kandydatem na 6 miesięcy przed wyborami w 2015. kidawę ogłosili też z takim wyprzedzeniem

Wygrał w 2015 duduś  bo ludzie mieli dość PO a w 2010r mieli dość PiS

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Ywa napisał:

Gospodarz na swoim podwórku jest panem, taki jego przywilej więc mogą/mogę robić co zechcę.

O kim Ty ? Bo chyba nie o tym nadętym dziadziu ? Mądry człowiek nie robił by sensacji w  takim czasie . Cysorz , a nie gospodarz .

Racyl nie pisz na czerwono .

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

nie wiem jakie regiony polski reprezentujecie ale u mie są trzy sieci topaz , dino , biedronka ,    najlepsze warunki pracy ma dino , 2- topaz a najgorzej w biedronce , dino ma w miare stałych pracowników , w topazie co i raz przyjecia a najgorzej w biedronce , a mówiły to osoby które pracowały , w biedronce prawdopodobnie dla tego  żę  dużo  sprzedaje produktów wielko gabarytowych jak proszki do prania ,napoje i to trzeba na okrągło donosić bo na półki dużo nie da się  ustawić i trzeba ciągle dokładać a pracowników tam brak , przynajmiej tak w moim regonie .

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

nie wiem jakie regiony polski reprezentujecie ale u mie są trzy sieci topaz , dino , biedronka ,    najlepsze warunki pracy ma dino , 2- topaz a najgorzej w biedronce , dino ma w miare stałych pracowników , w topazie co i raz przyjecia a najgorzej w biedronce , a mówiły to osoby które pracowały , w biedronce prawdopodobnie dla tego  żę  dużo  sprzedaje produktów wielko gabarytowych jak proszki do prania ,napoje i to trzeba na okrągło donosić bo na półki dużo nie da się  ustawić i trzeba ciągle dokładać a pracowników tam brak , przynajmiej tak w moim regonie .

A co ci powiedzą że trzeba pracować a woleli by posiedzieć i najlepiej żeby przyszło dwóch klientów na krzyż jak na niektórych stacjach paliw.

Tam gdzie jest duży obrót to i pracy do cholery. Może niech się zatrudnią w kolekturach lotto to będzie im lżej  😄

Opublikowano

A teraz przed każdymi wyborami suweren dostaje kiełbasę wyborczą i ludzie jak widzą kasę w rękach to w ciemno głosują na PIS bez względu czy on łamie prawo czy nie

Opublikowano
14 minut temu, hubertb napisał:

Masz jakiś pracowników ? płacisz im czy pobierasz od nich opłatę na bramce ? 

Mam. Z jakiej przyczyny mam od nich pobierać opłatę?

Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

A teraz przed każdymi wyborami suweren dostaje kiełbasę wyborczą i ludzie jak widzą kasę w rękach to w ciemno głosują na PIS bez względu czy on łamie prawo czy nie

22540224_338329813304880_8512536141594108134_n.jpg

Opublikowano (edytowane)

46451802_793049727727334_1117496253572186112_n.jpg

Przenieś do galerii

“Grzegorz Bierecki, twórca systemu Spółdzielczych Kas Oszczędnościowo-Kredytowych, zarobił przez ostatnie siedem lat około 65 mln złotych. Jego starszy brat Jarosław, również związany z kasami, przez cztery lata wzbogacił się o ponad 11 mln zł” – wyliczyła “Gazeta Wyborcza”, która prześwietliła majątek Biereckich, który został wpisany do oświadczeń majątkowych. To majątek, który bracia oficjalnie deklarują w zeznaniach majątkowych. Muszą je składać od czasu, gdy weszli w politykę. Grzegorz od 2011 roku jest wpływowym senatorem PiS, zaś Jarosław był w minionej kadencji radnym sejmiku pomorskiego..

Rodzina na swoim 
“Nie wiemy, jaki majątek mają członkowie ich najbliższej rodziny. Syn Grzegorza Dominik Bierecki też pracuje w systemie SKOK”

Dochody braci Biereckich nie są dziś wprost związane ze SKOK-ami, lecz ze spółkami, którymi obudowany został system kas. 

Edytowane przez many12
Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

Aż strach pomyśleć ile zarabiają u dobrodzieja i co muszą robić. 

No włąśnie widzę że ciebie nawet lekka praca przeraża a żebu się trochę spocić to niedopuszczalne.

Opublikowano
2 godziny temu, Generał napisał:

Głównie  problem  z tym  że  JK  pojechał na cmentarz   mają  ci  którzy  to  na nim  są  raz  w roku  1  listopada  albo  i wcale. 

Główny problem to taki że należy z ludźmi spotykać się, rozmawiać, odwiedzać ich za życia. Należy też z nimi żyć dobrze, szanować ich aby potem nie latać po cmentarzach i nie szukać uspokojenia własnego sumienia iż czegoś tam się nie zrobiło. Jak ktoś tego nie zrozumie, to choćby zamieszkał na cmentarzu, to i tak niczego nie jest w stanie zmienić. Albowiem zmarłych zwyczajnie to wali.

Opublikowano

Panie i Panowie za chwilę święta więc składam życzenia 😏 wyboracom i sympatykom PiS jak również przeciwnikom a zarazem zwolennikom po-psl , anty pisiorom ze ściany wschodniej i moim oponentom w szczegółowości @dysydent @hubertuss @Partyzant85 i innym , życzę wesołych świąt 😊 żeby w tym czasie polityka wam w głowach nie mieszała i kiełbasa z jajem smakowała 👍

Zapomniał bym 😏indywidualne życzenia ślę dla @Ulmanka . fajne będzie imię dla psiaka bo te wszystkie burki ,miski ,Hermany takie oblatane A Ulmana jeszcze nie miałem 

Opublikowano
2 minuty temu, Partyzant85 napisał:

Nie jestem ani twoim oponentem ani nikogo innego :D 

Mało razy mieliśmy odmienne zdanie ale tak czy siak  życzenia możesz przyjąć 😎

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v