Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, jacus napisał:

przychodnia w kocku-gdyby kto nie wiedzial czemu zetorki sie szczepi

e7hgdpaxeaerqtf.jpg

Nawet nie wiedział kiedy go dziabneli.🤭

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, DTaras napisał:

Coraz więcej zaszczepionych z infekcją 

Tu Ci przyznam rację , obserwuje  że coraz wiecej maja problemy z infekcjami i tak ogólnie ... zaczeli stekać i kwinkać 

Ale tez fakt żyja , tylko co to za zycie z ciagłymi chorobami...

Edytowane przez V12
Opublikowano
35 minut temu, many13 napisał:

Tego Wam główne media t5z, k@rwowizja i rządzący nie powiedzą. Według danych z Ministerstwa Zdrowia przez minione 7 dni osoby zaszczepione stanowią 57% zakażeń oraz 31% zgonów.

271236591_293980939414922_2744541840913102961_n (1).jpg

Czyli zgodnie z Twoimi wyliczeniami z 43% niezaszczepionych aż 69% z nich idzie do krainy wiecznych łowów?

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, ws71 napisał:

69% z nich idzie do krainy wiecznych łowów?

Z pozytywnym testem na pewno 

jak ktos mi udowodni że to byla przyczyna która zaważyła  to mozemy dalej dyskutować 

W innym przypadku szkoda mi strzępić palców , rzeczywistość pokazuje mi jak jest , nie jakieś statystyki 

Edytowane przez V12
Opublikowano

wujek byl 3 miesiace w szpitalu z oddzialem covidowym- ledwo oddychal , juz nie mowil na koniec , 3 razy testowany i nie miala wirusa a kuzyn pare dni wczesniej rozchorowal sie nawet na pogrzebie nie byl- jego zona byla chora rok temu,zaszczepiona , ona  sie nie zarazila, jedna corka zachorowala, druga zaszczepiona-jest chorowita- nie dostala.

jakie wnioski z tego mozna wyciagnac.

juz pytalem niejednego glupka ktory pisze ze kazdemu wpisuja swirusa czy zna statystyki-zaden nie odpowiedzial.

ilu ludzi zmarlo ogolnie a ilu na swirusa -macie choc jakies pojecie ??

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

ilu ludzi zmarlo ogolnie a ilu na swirusa -macie choc jakies pojecie ??

a tak z ciekawości. a Ty masz to pojęcie?

Opublikowano (edytowane)

Włochy czy Francja? Oni potrafią, a czy polskie służby będą umiały się zorganizować do marca 2022 r, i powiedzieć zdecydowane NIE zmuszania ludzi do przyjmowania eksperymentalnego preparatu do krwiobiegu, po którym między innymi ich polisa na życie przestanie być ważna?  

https://www.facebook.com/100006607307583/videos/2819042198404712/?__cft__[0]=AZWYRUGofxrRiaQvNYxoI1fTltItny24TyKikTi1S_NaX2WOhcbv08XPEUBfcOOMi6xnYWOAs9JR69wgeYnBCPfmEVyuQ8mQIFKq745nEndpKHQxRfU3hg9p1Q9dMsaG_whktwixgfcTtnJpt_sWNGc5jSDJjCR5uEYuoCu_g2qPSsT1nQpAQyK4xOK15gQOFDYVdHxhlMsgdwdNXXGws8Sb&__tn__=-UK-y-R

Edytowane przez many13
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, leszek1000 napisał:

Gdzie ta kobieta szczepi, już jadę 

Nie szkoda zdrowia , żeby sobie przez chwile popatrzeć xDxD:D

hahahahahaha

Edytowane przez V12
Opublikowano
13 minut temu, Pafnucy napisał:

a tak z ciekawości. a Ty masz to pojęcie?

a sa juz pelne dane?? 

co za problem sprawdzic w pare sekund.

ciebie nie bede podawal bo wiem ze sam umiesz to znalezc,ba nawet zakladam ze je zrozumiesz i wiesz ze 500 to wiecej niz 100....

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

wiesz ze 500 to wiecej niz 100

eee tam. zależy czego :D

Opublikowano
V12 napisał:

17 minut temu, ws71 napisał:

69% z nich idzie do krainy wiecznych łowów?

jak ktos mi udowodni że to byla przyczyna która zaważyła  to mozemy dalej dyskutować 

W innym przypadku szkoda mi strzępić palców , rzeczywistość pokazuje mi jak jest , nie jakieś statystyki 

Jest tajemnica lekarska i rodo ale udowodnić to można.

many13 napisał:

Włochy czy Francja? Oni potrafią, a czy polskie służby będą umiały się zorganizować do marca 2022 r, i powiedzieć zdecydowane NIE zmuszania ludzi do przyjmowania eksperymentalnego preparatu do krwiobiegu, po którym między innymi ich polisa na życie przestanie być ważna?  

https://www.facebook.com/100006607307583/videos/2819042198404712/?__cft__[0]=AZWYRUGofxrRiaQvNYxoI1fTltItny24TyKikTi1S_NaX2WOhcbv08XPEUBfcOOMi6xnYWOAs9JR69wgeYnBCPfmEVyuQ8mQIFKq745nEndpKHQxRfU3hg9p1Q9dMsaG_whktwixgfcTtnJpt_sWNGc5jSDJjCR5uEYuoCu_g2qPSsT1nQpAQyK4xOK15gQOFDYVdHxhlMsgdwdNXXGws8Sb&__tn__=-UK-y-R

Kto twierdzi, że polisa na życie nie jest ważna?

Opublikowano
35 minut temu, V12 napisał:

Bardzo dobrze napisałeś ,,rzeczywistość'' w okolicy facet 51 lat, wysportowany, bez chorób, dbający o zdrowie , siekło go 4 grudnia, 6 stycznia przeniesiony z covidowego do kliniki chorób płuc w Bydgoszczy, na kolejne kilka tyg, obecnie jedyny wysiłek na jaki go stać to udanie się 2 razy dziennie do łazienki, oczywiście w okolicy wszyscy co mieli wątpliwości dotyczące szczepień rzucili się na szczepienia, nie ma jak to namacalny przypadek z sąsiedztwa

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, ws71 napisał:

dotyczące szczepień rzucili się na szczepienia, nie ma jak to namacalny przypadek z sąsiedztwa

z 10 lat temu zginoł ziomek z ekipy co sie latało moto , nikt w popłochu z tych co jeździli  nie opróżnił garazu ... życie wliczone ryzyko 

, ja znałem zdrowego młodego  co mu serducho grypa wykończyła , 30 latków z zawałem i innych młodych co wystapiły choroby uważane dla wieku poźno senioralnego , dla wielu to sie nie powinno stac a jednak , nagle śwat zapomniał o innych chorobach , byle tylko jak najwiekszej liczbie osób podawać cyklicznie najlepiej na przymus jakieś specyfiki...

"rzeczywistość" każdy oglada swoimi oczami 

23 minuty temu, DTaras napisał:

Kto twierdzi, że polisa na życie nie jest ważna?

Ja tam nie wiem , ale kruczki prawne sa różne , trza by temat zgłebic w wiarygodych źródłach  , a temat warunkowego ... moze tu troche ...

Edytowane przez V12
Opublikowano
13 minut temu, V12 napisał:

najlepiej na przymus jakieś specyfiki.

Tylko te jakieś specyfiki ratują raczej życie, wiele razy przytaczany przykład Izrael 17 tys zakażeń 3 zgony to chyba jednak coś tam daje ta słynna szpryca

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, ws71 napisał:

Tylko te jakieś specyfiki ratują raczej życie, wiele razy przytaczany przykład Izrael 17 tys zakażeń 3 zgony to chyba jednak coś tam daje ta słynna szpryca

Ale tam z paszportem po full kuracji są 64% ogolu a u nas 56 % , 8 % róznicy to tak duzo ?? 

Teraz znów sprawdzałem wykresy  , kiedys juz to pisałem najwidoczniej to ignorujesz , jak to sie ma do proporcji ( z uwzględnieniem róznicy w liczbie ludności ) porównania  zgonów ?? 

Edytowane przez V12
Opublikowano
V12 napisał:

Ja tam nie wiem , ale kruczki prawne sa różne , trza by temat zgłebic w wiarygodych źródłach  , a temat warunkowego ... moze tu troche ...

Kruczek pewny jest taki, że polis obejmuje życie i zdrowie i to ubezpieczyciel musi przy odmowie wypłaty udowodnić iż to wynik NOP.

Co do porównania to da się to zrobić w oparćiu o zagęszczenie.