Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jacus napisał:

na zachodzie macie od wuja szpitali- nikomu na nic niepotrzebnych, chyba tylko na wojne z nato,ale to juz chyba nieaktualne, tylko ludzi brak.. macie maly procent zakazen, wiec sluzba zdrowia powinna pracowac w miare normalnie zrobic jeden szpital na wojewodzctwo i wystarczy, u nas kazdy szpital ma oddzial covid-owy, tylu chorych jest.

jak zrobic infrastrukture na stadionach- rury,kable,  sprzet , ubikacje,lazienki dla lzej chorych

do tego sale szpitalne stoja puste- tylko pielegniarek brak.

wiele razy opisywalem szpital uniwersytecki za 2 miliardy zbudowany-przed wejscie tablica stoi-godzina 15 swiatla gasna ,po korytarzach tylko sprzataczki i wiatr hulaja......

ile razy mozna tlumaczyc to samo-wpisz  w google mi sie juz nie chce, to prosta logika,matematyka ,statystyka-nie wiem czy zrozumiesz

Stadiony? Na konferencję da się a na szpital się nie da się? Jacuś. Ja nie napisałem aby budować stadiony i potem je przerabiać na szpitale. Myśl była taka jak Twoja. Ustalić od początku konkretne plany. 20 rok pokazał jak w regionie marki Polska choroba się rozprzestrzenia i czego potrzeba. Nasi nadal działają w trybie doraźnym i liczą na efekt modlitwy. To jest główny mój zarzut. Piszesz o Uniwersyteckim. Toć sytuacja jak z tym CZD w Zielonej Górze...

Opublikowano (edytowane)

osmieszasz sie czlowieku........ wysluchales dokladnie ???  pusc jeszcze raz od polowy 2 minuty........

kto teraz klamie ty bo podajesz ze 474 a on ze tysiacami

on podaje ze wyplacili miliony odszkodowan a ty ze milion ???

jesli sam odajesz w jednym poscie cos co w drugim udowadniasz ze jest klamstwem -to jak kogos takiego mam okreslic

dtaras- konkretne plany ?? to polska-chyba o tym zapomniales.

Edytowane przez jacus
Opublikowano

Żałosny jesteś Jacus...chciałeś info masz pierwsze z brzegu. Widocznie za malutki łapek masz żeby przyjąć porażkę...a zresztą spodziewałem się takiej odpowiedzi, ponad 400zmarlych dzieci to dla GRABARZA niewiele🤦‍♂️

• Like 1
Opublikowano
15 godzin temu, piotrp88 napisał:

Ja po presją zjadłem kebaba na mieście, czyściło mnie dwa dni. Jaki z tego morał? Nie jeść kebabów, kebaby zabijajom.

W życiu nie jadlem bo odraża mnie sposób ich wykonania.

Opublikowano

" Mamy do czynienia ze skandaliczną nagonką na Panią Kurator Barbarę Nowak za wypowiedziane przez nią słowa prawdy. Kiedy patrzę na wypowiedzi Ministra Zdrowia i Ministra Edukacji, to chciałbym krzyczeć z trwogi: co się dzieje z ludźmi, co się dzieje z ludzkością?! Diabeł ich opętał?!

Moja ocena jest następująca. Mamy rzekomą epidemię, której faktycznie nie ma. Wystarczy popatrzeć na liczby, na statystyki. Prowadzi się walkę z wirusem, którego nikt nie wyizolował, a który „zjadł” grypę. Liczba infekcji oddechowych w ostatnich latach jest mniejsza od poprzednich. Testuje się ludzi testami PCR, które faktycznie testami nie są (ich błąd pomiarowy to ok. 90%) lecz biznesowo politycznym instrumentem głoszenia pandemii na zlecenie właścicieli kapitału światowego. Wykorzystanie łóżek szpitalnych się zmniejszyło. W wyniku nie udzielenia pomocy medycznej zmarło ok. 200 tysięcy ludzi! Rząd zamiast służyć ludziom służy raczej mafii szczepionkowej. Marnuje nasze pieniądze i opłaca koncerny farmaceutyczne, demoluje i tak źle zorganizowaną i źle zarządzaną służbę zdrowia. Przez lata zmieniano przepisy sanitarne tak, że służba zdrowia stała się dziś instrumentem w rękach obcych sił, w rękach WHO i koncernów farmaceutycznych. Służby nie pilnują i nie przeciwdziałają korupcji na szczeblu urzędów centralnych, bo nie było i nie ma takiej woli politycznej, a przede wszystkim wystarczających kompetencji polityków. Przez lata dokonywaliśmy wyborów polityków o marnej wiedzy, marnych umiejętnościach i marnym doświadczeniu. Teraz mamy efekt wyborów miernot i dyzmów. Takich łatwiej zastraszyć, kupić. Tacy w momentach dziejowych stają się groźni. Rośnie w nich pycha i zarozumiałość, a atakiem i bezczelnością pokrywają swoje braki. Rząd promuje wyszczepianie, które jest wstrzykiwaniem ludziom substancji mRNA technologii broni biologicznej. Dobrał sobie Radę Medyczną złożoną z lobbystów i ludzi powiązanych z przemysłem farmaceutycznym. Ludzie masowo umierają i chorują po podaniu tych substancji. Od 28 grudnia 2021 roku Rząd wstrzymał podawanie danych statystycznych na temat chorób i szczepień. Producenci nie biorą odpowiedzialności za tzw. szczepionki, które szczepionkami nie są. Nie bierze odpowiedzialności za nie również Rząd, Prezydent, Sejm, Minister Zdrowia, Główny Inspektor Sanitarny. Nikt! Ale Rząd ustami polityków publicznie kłamie, że „szczepionki” są bezpieczne, choć badania się nie skończyły, a wszystkie skutki będziemy znali po kilku pokoleniach. Rząd przymusza do szczepienia wojsko, medyków, nauczycieli i pozostałych obywateli. Za pomocą tzw. certyfikatów buduje bazę danych, która będzie służyła budowie państwa totalitarnego. Rząd narusza prawo, wydaje bezprawne rozporządzenia, narusza Konstytucję. Bezprawnie nałożył na ludzi zdrowych maseczki i kwarantanny. Za pomocą i z udziałem mediów wprowadził cenzurę covidową. Telewizje głównego nurtu dobrze opłacane przez Rząd i koncerny prowadzą zmasowaną propagandę szczepionkową straszenia i ogłupiania ludzi. Rząd teraz zabrał się za dzieci. Jaka będzie kondycja Narodu skoro już dziś wiemy z charakterystyk produktów mRNA, że są to udary, zakrzepy, zawały, bezpłodność… i zgony. Statystyka jest nieubłagana: Polacy, wymieramy! Od ok. 2019 roku Rząd oszukuje ludzi, gdyż realizuje politykę zrównoważonego rozwoju czyli politykę globalistów całkowicie sprzeczną z ogłoszonym w wyborach Programem PIS.

Pani Kurator Barbara Nowak powiedziała prawdę twierdząc, że jeśli chodzi o szczepionki, to mamy do czynienia z eksperymentem medycznym.

Na wysokości zadania nie stanął jednak Pan Minister Czarnek, który polecił Jej wycofanie się ze swojego stanowiska. Zwracam uwagę, że nie badał czy słowa Pani Kurator są prawdziwe, lecz wydał polecenie, do którego nie miał prawa. Przypomnę więc Panu Ministrowi, że zgodnie z Konstytucją władza publiczna musi działać w granicach i na podstawie prawa. Darzyłem Pana sympatią ale w tej sprawie zachował się Pan jak bolszewik. Do wydania polecenia nie miał Pan prawa, a wydając je przekroczył Pan granice. Zachowania Pana Ministra Niedzielskiego nie będę komentował, bo w mojej ocenie, to działania nie tylko naruszające Konstytucję ale działania podpadające pod kodeks karny. Czas wybrać ludzi mądrych, kompetentnych, posiadających wiedzę i umiejętności w wielu dziedzinach życia, posiadających doświadczenie, takich którzy pokazali w życiu, że coś potrafią zrobić i zbudować. Podkreślam, nie robić ale zrobić, nie budować ale zbudować. Nie dajmy sobie wmawiać, że do wszystkiego muszą być specjaliści. Sejm ma być zbiorem ludzi mądrych, moralnych menedżerów potrafiących zarządzać, a nie związkiem zawodowym nieudaczników budżetowych. Czas zbudować Wolną RP.

241852583_142691724723806_5903302744861226456_n.jpg

• Like 2
Opublikowano
jacus napisał:

dtaras- konkretne plany ?? to polska-chyba o tym zapomniales.

Nooo fakt. Już parę lat człowiek na miejscu siedzi i nic się przyzwyczaić nie może.

Bercik92 napisał:

Mam jakiś zrzut ekranu 

Trzebaby porównać z sytuacją we Włoszech z początku tego bałaganu.

Opublikowano
3 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Żałosny jesteś Jacus...chciałeś info masz pierwsze z brzegu. Widocznie za malutki łapek masz żeby przyjąć porażkę...a zresztą spodziewałem się takiej odpowiedzi, ponad 400zmarlych dzieci to dla GRABARZA niewiele🤦‍♂️

ty jestes nadzywyczajniej w swiecie glupi-i nic tego nie zmieni-kazdym postem to udowadniasz coraz bardziej............

jesli 311 to sa tysiace to sie nie dziwie ze pusia 10,5 ci zalajkowal post .

jakich zmarlych  ?? to ci co zachorowali-nawet tego nie potrafisz zrozumiec ??

krotka pilka jesli 311 osob to sa tysiace to ja usuwam konto jesli nie jest to ty ??? zaklad ?? masz honor -pytam na koniec-jesli masz to albo przepros albo sie zaloz. 

tak wlasnie wyglada swiat szura-glupota,szalenstwo,manipulacja, niewiedza, 

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, jacus napisał:

ty jestes nadzywyczajniej w swiecie glupi-i nic tego nie zmieni-kazdym postem to udowadniasz coraz bardziej............

jesli 311 to sa tysiace to sie nie dziwie ze pusia 10,5 ci zalajkowal post .

jakich zmarlych  ?? to ci co zachorowali-nawet tego nie potrafisz zrozumiec ??

krotka pilka jesli 311 osob to sa tysiace to ja usuwam konto jesli nie jest to ty ??? zaklad ?? masz honor -pytam na koniec-jesli masz to albo przepros albo sie zaloz. 

tak wlasnie wyglada swiat szura-glupota,szalenstwo,manipulacja, niewiedza, 

😄 żyłka Ci pęknie zaraz...tak właśnie Jacus wygląda twój swiat , to coś napisał wszystko się zgadza...świat szura...👍

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

grzesiu -dziecko ,ciebie  nie peknie bo nie ma co.. kolejny raz sie osmieszyles-w sumie to nic dziwnego, potwierdzenie tezy ze szury to glupki albo chorzy psychicznie- przynajmiej na tym forum nie ma innych.......

zapamietaj nauke na przyszlosc- zanim cos napiszesz czy dodasz sprawdz czy to prawda, czy nie pisal to ktos glupszy od ciebie[uwierz sa tacy] albo cyniczny klamca jak ten z filmiku. poczytaj w jaki sposob pisal swoje ksiazki-przepisywal innych

https://www.newsweek.pl/polska/spoleczenstwo/plagiaty-wojciecha-sumlinskiego-kolejne-dowody-na-plagiaty-sumlinskiego/4ce9ecr

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

który to ty?

1 godzinę temu, jacus napisał:

zapamietaj nauke na przyszlosc- zanim cos napiszesz czy dodasz sprawdz czy to prawda, czy nie pisal to ktos glupszy od ciebie[uwierz sa tacy] albo cyniczny klamca jak ten z filmiku. poczytaj w jaki sposob pisal swoje ksiazki-przepisywal innych

skoro to prawda że szczepienie pomaga, to czemu się nie szczepisz?

przez Twoją postawę, to zaczynam się zastanawiać czy czwartą dawkę wziąć....

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Jacus - nizinny góralu ty nigdy nie popełnisz plagiatu bo do tego trzeba mieć coś w kalesonach a Sumliński walczy z zakłamaniem w Jedwabnemi pamiętaj coś robi w przeciwieństwie do ciebie.

"Pożegnanie z Wolnością"

Nim ostatnim tutaj ludziom

Zamontują wreszcie chip...

Nim ogarną całe stado...

Oznakują... Wklepią NIP...

Nim gotówkę w plastik zmienią,

Żeby mieć na ciebie bicz...

Dadzą raty... Złote kraty...

Skrócą smycz...

Zanim sprzedasz swoją duszę

Za Facebooka oraz wikt,

Nim swe dzieci oddasz w łapy

Tym, co utracili wstyd,

Zanim Matrix wprost do chmury

Zeskanuje twoją twarz –

Zamknij oczy, wspomnij ją

Ostatni raz...

Ref.: Wolność! Piękna niby sen...

Wolność! Potrzebna jak tlen...

Wolność! Swobodna jak wiatr...

Wolność drwi z krat...

Pozdrawiam Samodzielnie Myślących Rodaków. 

Opublikowano

Oj Jacus kiedy Ty zmadrzejesz🤦‍♂️

potwierdzenie tezy ze szury to glupki albo chorzy psychicznie- przynajmiej na tym forum nie ma innych......

To żeś pokazał poziom🙆‍♂️

Opublikowano

Dokładnie. Zabierają wolność małą łyżeczką tak abyśmy nie zauważali, ignorowali, normalizowali... aż pewnego dnia obudzimy się w totalitarnym więzieniu rządzonym przez psycholi... proces budzenia się niestety przebiega za wolno (choć i tak trochę przyspiesza) jednak po przebudzeniu odpowiedniej ilości ludzi musi być czas na organizacje i skuteczny opór... i właśnie tego się obawiam: braku czasu na organizacje.... - powolne gotowanie żaby -  dokładają do ognia powolnie serwujac kolejne socjale. Żaba tego nie czuje zadowolona że jest jej ciepło od podgrzewanej wody. Niestety w miarę podgrzewania woda paruje i żaba za póżno orientuje się, że już nie wyskoczy z sagana. Tak samo ZAŁATWIAJĄ NAS ZADOWOLONE PIŃCET + I JEMERYTURKAMI społeczeństwo. Zanim, zorientujemy się, że tracimy podstawowe prawa człowieka i zaczniemy o nie walczyć to będzie już po nas. 

271235680_327853162485747_494889235525730263_n.jpg

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy napisał:

który to ty?

skoro to prawda że szczepienie pomaga, to czemu się nie szczepisz?

przez Twoją postawę, to zaczynam się zastanawiać czy czwartą dawkę wziąć....

uroczyscie i oficjalnie oddaje ci wszystkie moje dawki- podaj na priv adres meilowy to ci wysle moje skierowanie z danymi 🤣😂,mach chyba 3 na ikp. pojedziesz do innego osrodka podasz moje dane i szpryca...

1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Oj Jacus kiedy Ty zmadrzejesz🤦‍♂️

To żeś pokazał poziom🙆‍♂️

do twojego niestety nie moge sie schylic -z moim kregoslupem to bylby problem..

to jak w koncu 311 to wiecej niz tysiace czy mniej..

w 10 dni stycznia we wsi na swirusa umarlo tyle samo osob co dzieci urodzilo sie w calym 2021 r. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

uroczyscie i oficjalnie oddaje ci wszystkie moje dawki- podaj na priv adres meilowy to ci wysle moje skierowanie z danymi 🤣😂,mach chyba 3 na ikp. pojedziesz do innego osrodka podasz moje dane i szpryca...

Kurła ,

mimo że pewnie dla nudy i śmiechu walczysz sobie zabawnie z domniemanymi "szurami "

To jeśli realnie i prawdziwie tak podchodzisz do szprycy to takim jak ja pomagasz :)

Edytowane przez V12
Opublikowano
many13 napisał:

Jacus - nizinny góralu ty nigdy nie popełnisz plagiatu bo do tego trzeba mieć coś w kalesonach a Sumliński walczy z zakłamaniem w Jedwabnemi pamiętaj coś robi w przeciwieństwie do ciebie.

"Pożegnanie z Wolnością"

Nim ostatnim tutaj ludziom

Zamontują wreszcie chip...

Nim ogarną całe stado...

Oznakują... Wklepią NIP...

Nim gotówkę w plastik zmienią,

Żeby mieć na ciebie bicz...

Dadzą raty... Złote kraty...

Skrócą smycz...

Zanim sprzedasz swoją duszę

Za Facebooka oraz wikt,

Nim swe dzieci oddasz w łapy

Tym, co utracili wstyd,

Zanim Matrix wprost do chmury

Zeskanuje twoją twarz –

Zamknij oczy, wspomnij ją

Ostatni raz...

Ref.: Wolność! Piękna niby sen...

Wolność! Potrzebna jak tlen...

Wolność! Swobodna jak wiatr...

Wolność drwi z krat...

Pozdrawiam Samodzielnie Myślących Rodaków. 

Nigdy człowieku wolny nie byłeś jeżeli o jedzenie nie musiałeś powalczyć. Najpierw zdefiniuj swoją "wolność" potem zobacz czy jednak nie jest zależna a prawda jest taka, że im więcej ludzi na świecie tym mniej prywatności i z tym Co się wszystko jebie..

Opublikowano

Tego Wam główne media t5z, k@rwowizja i rządzący nie powiedzą. Według danych z Ministerstwa Zdrowia przez minione 7 dni osoby zaszczepione stanowią 57% zakażeń oraz 31% zgonów.

271236591_293980939414922_2744541840913102961_n (1).jpg

• Like 1