Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, mani51 napisał:

Sam jestem umiarkowanie przeciwko szczepieniu no ale jak widzę co niektórzy antyszczepionkowcy wypisują to mam wrażenie że tylko trolują albo są aż tak głupi że wierzą w to co piszą czy cytują. Mam w robocie jednego takiego j**niętego na punkcie spisku że nawet mi się go już słuchać nie chce. Przez takich jak on zaczynam się zastanawiać po której stronie stanąć.

I właśnie przez takich niezdecydowanych ojczyzna nasza Polska jest w takim miejscu jak dzisiaj. Być albo nie być a nie wegetować i  zerkać z lękiem  na otoczenie kto pierwszy z pięścią w górze wyjdzie na ulicę z okrzykiem DOŚĆ ZNIEWOLENIA. .............. Zgodnie z Art. 4   Konstytucji władza w naszym kraju należy do ludu.  Dzisiaj pisdziory zrobiły z naszej ojczyzny bolszewię. Kosztem socjalnej jałmużny uglebiła , pozbawiła idei wolnościowych tych zadowolonych pełnym żołądkiem. Co dalej rodacy - niestety  nie pamiętacie grudnia 1970 roku a szkoda. Teraz gdy zrobiono z was królików doświadczalnych to już całkowita klapa.

251050468_422407789479355_7160502630227282693_n.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, Rogas71 napisał:

Na jakiej podstawie twierdzisz że ograniczą ? Żadnych dowodów na to nie ma

No trzeba być matematycznym debilem -Jeżeli 50% jest zaszczepionych a  zgonów zaszczepionych  10-15% to przypadek? a może zmowa ?

Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

A mi szkoda i ułamka tego %. I skoro mogę temu za pobiec to za pobiegam.

Chwała ci za to ale nie dyskryminujmy ani nie zaszczuwajmy ludzi którzy mają inne zdanie. Ludzie umierali i będą umierać. Na grypę i powikłanina masa osób umiera i nikt afery nie robi. W ciągu ostatniego roku zmarło 80 tys ludzi w domu którym nie została udzielona pomoc ze zwględu na pozamykane szpitale. Mówi się na to dług zdrowia i przewiduje się że za rok umrze jeszcze więcej osób bo inne choroby nie zniknęły tylko przybierają na sile. 

4 minuty temu, DTaras napisał:

I proszę. Oprócz "kutasa" niczego nie podjąłeś a rzecz tyczyła się konkretnych przypadków i konkretnego środowiska. Żyj sobie - kto Ci broni? Czy ja atakuję? Zmuszam do szczepienia? Jakiś bardziej przestraszon niż ja, szczepiona bidula, jesteś.

Że co czego nie podjąłem ? Chłopie chcesz coś przekazać to napisz jaśniej a nie piszesz jakieś wywody które potem interpretujesz sobie jak ci w danej chwili się podoba 

Opublikowano

Przypisałeś przykład trójki konkretnych osób do idei zmuszania do szczepienia. Żaden to wywód trzy zdania a mówiły one iż zostaje zganiony, czasem ostro, ów co deklaruje dumnie swój światopogląd i do moich seniorów się zbliża. To wszystko. Żadna propaganda. Żądam w istocie tego samo koleżko.

Opublikowano

w telewizji mówią że bardziej kosi niezaszczepionych.

1 minutę temu, Rogas71 napisał:

W szpitalu to leżysz jak już jest źle masa zaszczepionych też tam trafia i umiera

Opublikowano
RU68 napisał:

3 minuty temu, Rogas71 napisał:

Na jakiej podstawie twierdzisz że ograniczą ? Żadnych dowodów na to nie ma

No trzeba być matematycznym debilem -Jeżeli 50% jest zaszczepionych a  zgonów zaszczepionych  10-15% to przypadek? a może zmowa ?

Masz jakieś dowody czy w telewizji słyszałeś zapłacili im to tak gadają ci co zmarli nie zaprzecza

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

w telewizji mówią że bardziej kosi niezaszczepionych.

Sęk w tym że do niezaszczepionych zalicza się już osoby po pierwszej a nawet po drugiej dawce szczepionki. 

Opublikowano
56 minut temu, poosa21 napisał:

U was zaszczepy to tacy debile roznosiciele bo u kuzyna w firmie u jednego gościa po szprycy było ze jego córka miała pozytywa w zeszły poniedziałek, jego żona w wigilię a on był na badaniu we wtorek i cały czas chodził do roboty mimo niedużej gorączki, a od środy w firmie na kwarantannę nie szczepieni a ci po szprycy muszą wykonać test żeby być zwolnieni. I przez 1 debila firma nie może dobrze działać. 

Czyli firma ma faktycznie problem przez niezaszczepionych jak sam przyznałeś, zaszczepieni test i do roboty a reszta siedzi i narzeka jaka to ich spotkała krzywda na własne życzenie

Opublikowano
Rogas71 napisał:

W szpitalu to leżysz jak już jest źle masa zaszczepionych też tam trafia i umiera

No i chodzi o to aby źle było w najmniejszym odsetku. Jeżeli idzie o OIOM to dużo też się wybudza. Kac po wybudzeniu jest jak po trzydniowym sylwestrze tylko, że poprawionym potrąceniem przez autobus. 😉 Jutro się zacznie jak lekarze powrócą...

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Sęk w tym że do niezaszczepionych zalicza się już osoby po pierwszej a nawet po drugiej dawce szczepionki. 

no bez jaj. :D

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Przypisałeś przykład trójki konkretnych osób do idei zmuszania do szczepienia. Żaden to wywód trzy zdania a mówiły one iż zostaje zganiony, czasem ostro, ów co deklaruje dumnie swój światopogląd i do moich seniorów się zbliża. To wszystko. Żadna propaganda. Żądam w istocie tego samo koleżko.

Kutasem możesz być ty. Więc jak jesteś zasczepioy to czego trzęsiesz porami? Ja nie mam nic do zaszczepionych. Chcą się szczepić bo to im pomaga ok ale po ch.j się wtrącają w życie innych. Boisz się to siedz w domu skoro zaszczpany i niezaszczypany roznośi wirusa. Co to za nagonka że ktoś chce żyć po swojemu? To niezaszczypani powinni trzęść porami a jest całkiem na odwrót 

Wskaż mi wyżej gdzie przypisałem do idei zmuszania do szczepień? Odwracasz kota ogonem. Napisałem że niech każdy żyje jak mu się podoba. i że niezszczypani nie wytykają palcami zaszczypanych a odwrotnie już się to bardzo często zdarza 

• Like 1
Opublikowano

Jakby tak nie było to bym nie pisał bo w tej chwili osoby w pełni zaszczepione to te co przyjęły trzecią dawkę. 

Opublikowano

a nie ileś tam dni nawet po pierwszej? bo jak liczą tak jak napisałeś , to całkiem ... no głupie to.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Pafnucy napisał:

Tak właśnie jest. Aktualnie do statystyk bierze się tylko osoby zaszczepione pełną dawką ( czytaj 3 dawki), ozdrowieńcy czy po 2 dawkach są jako niezaszczepieni. Nawet jak podają liczbę zgonów.  

Stan na 31.12.2021 r., godz. 12.30

Odnotowano 13 601 nowych przypadków zakażenia koronawirusem oraz 638 zgonów (233 osoby zmarły z powodu COVID-19, natomiast 405 z powodu współistnienia COVID-19 z innymi schorzeniami).

Tekst z ministerstwa. Mało kto umiera tylko na jedną chorobę. 

Edytowane przez krzychu121
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Rogas71 napisał:

Masz jakieś dowody czy w telewizji słyszałeś zapłacili im to tak gadają ci co zmarli nie zaprzecza

Jak byś posłuchał niemieckiego dziennika  to  byś znał ich wyniki -co ci też w zmowie z PIS nie sądze 

Opublikowano

"Jeśli jesteś zaszczepiony to czego trzęsiesz porami" postawiłem na przeciw niezrozumienia konkretnej, opisanej przeze mnie sytuacji. Dotyczyła ona zbyt spoufalego podejścia do moich seniorów - wyłącznie - i wskazana jako geneza owego "strachu". Wpis zakończyłem stwierdzeniem dotyczącym owego stanu.

Opublikowano
3 minuty temu, krzychu121 napisał:

Tak właśnie jest. Aktualnie do statystyk bierze się tylko osoby zaszczepione pełną dawką ( czytaj 3 dawki), ozdrowieńcy czy po 2 dawkach są jako niezaszczepieni. Nawet jak podają liczbę zgonów.  

Stan na 31.12.2021 r., godz. 12.30

Odnotowano 13 601 nowych przypadków zakażenia koronawirusem oraz 638 zgonów (233 osoby zmarły z powodu COVID-19, natomiast 405 z powodu współistnienia COVID-19 z innymi schorzeniami).

Tekst z ministerstwa. Mało kto umiera tylko na jedną chorobę. 

no ale gdzie jest że tylko po trzech? bo u góry to chyba Twójtekst?

Opublikowano
Pafnucy napisał:

1 minutę temu, PRIMO napisał:

Wobec spadku skuteczności szczepienia w ramach czasu oraz przeciw wariantowi jest taka tendencja. Nadinterpretacja polega na resetowaniu. Nikt nikogo nie nazywa niezaszczepioną choćby upłynął ponad rok. Certyfikat tylko się gdzieniegdzie cofa.

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

"Jeśli jesteś zaszczepiony to czego trzęsiesz porami" postawiłem na przeciw niezrozumienia konkretnej, opisanej przeze mnie sytuacji. Dotyczyła ona zbyt spoufalego podejścia do moich seniorów - wyłącznie - i wskazana jako geneza owego "strachu". Wpis zakończyłem stwierdzeniem dotyczącym owego stanu.

Ale czego dalej nie rozumiesz?

Jeśli przyjąłeś wszystkie dawki szczepionki to czego ty się jeszcze boisz?

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, PRIMO napisał:

Zgadza się, Ci ktorzy nie przyjęli dawki przypominającej obecnie uznawani są  za nie zaszczepionych 🙆‍♂️ tak mówili w TV☝

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Ogarnij się chłopie. 

no ale gdzie jest że tylko po trzech? bo u góry to chyba Twójtekst?

Poszukam i wstawię. 

Dodając jeszcze tą aferę z przepełnionymi szpitalami. Służba zdrowia nigdy nie miała tak mało pracy jak teraz. Po okolicznych szpitalach powiatowych widać to najlepiej. A mieszkam w województwie gdzie jest najwięcej chorych i ich najwiecej przybywa. Obłożenie szpitali to 40 % . Gdzie przed pandemią było to 120 %, ludzie na korytarzach leżeli i nikt afery nie robił o przepełnione szpitale. Aktualnie na 250 osób które może przyjąć szpital jest lekko ponad 80 i więcej nie biorą bo jest ,,przepełniony''. I mam te informację od osób które tam pracują a nie z tv 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, krzychu121 napisał:

Poszukam i wstawię.

no właśnie szukam, ale zupełnie się nie pokrywa z tym co mówicie.

chętnie zobaczę gdzie twierdzą i liczą tylko po trzeciej dawce. w sumie z ciekawości czy są takie idiotyzmy.