Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, poosa21 napisał:

Jeżeli chcesz mieć odnośnik do szczepień to porównaj Izrael i Belgię podobne wielkości a nawet Belgia lepiej zaszczepiona. 

Co parę stron przewija się temat Izraela i jego nieskutecznośći szczepień opierając się na ilości zakażonych covidem nikt nie wspominał o innych chorobach  tylko na tej podstawie negowano skuteczność szczepionki i samych szczepień i ich sensowności , więc albo rozmawiamy o covidzie albo o innych chorobach trapiących społeczeństwo

11 godzin temu, V12 napisał:

Przed chwila byłem na wykresach 

Tam jest 63 % po podwójnej terapi , u nas 55 % , jedyna wieksza róznica to ze tam po 45 % jest po 3 a u nas 16 % 

xDB|:D

To co podał kolega Poosa pokazuje jakie mamy schorowane społeczeństwo , a także opiekę med .

To tym wpisem  potwierdzasz sens szczepienia i to 3 dawką czy twierdzisz że to pic na wodę i nic to nie daje bo zaczynam waszych wpisów nieogarniać

Opublikowano

W tym  wyjątkowym , śnieżnym i rodzinnym dniu życzę wolności zdrowia i miłości.

Oprócz pasa Gwiazdor podarował mi książki; natrafiłam na ciekawy fragment,  którym chciałam podzielić się za Wami. Pasuje do tematu:

KL.jpg

KLL.jpg

Opublikowano
17 godzin temu, terminator1000 napisał:

Aż muszę zacytować własny post. 

Dziś byłem u rodziny i po drodze zajechałem do teściów i szwagra a tam drzwi zamknięte, ale prze okno szwagier się wyłania i mówi że ma kowida bo nie zdążył się zaszczepić 3 dawką, mimo wszystko że to idiota to życzę mu powrotu do zdrowia. 

Czytałem podobne komentarze. Już miał się zaszczepić 3 dawką ale spotkał się z osobą nie zaszczepioną i zachorował albo chwilę przed terminem się zaraził, tylko nie podał gdzie i jak tylko wyzdrowieją to się szczepią. Plus jest taki ,że chyba przechodzą łagodnie objawy skoro mogą przeglądać internet.

1 godzinę temu, Ywa napisał:

W tym  wyjątkowym , śnieżnym i rodzinnym dniu życzę wolności zdrowia i miłości.

Oprócz pasa Gwiazdor podarował mi książki; natrafiłam na ciekawy fragment,  którym chciałam podzielić się za Wami. Pasuje do tematu:

KL.jpg

KLL.jpg

Czyli nie czujesz się wolna, skoro życzysz wolności 🤔 ?

A wizje Jackowskiego też oglądasz :ph34r: ?

https://portal.abczdrowie.pl/budezonid-w-leczeniu-covid-19-lek-na-astme-daje-rewelacyjne-efekty

Będą kolejki w aptece ?

• Haha 1
Opublikowano

gdyby wczytac sie dokladnie w tekst-to raczej nie, to lek specjalistyczny, na recepte, wiec pewnie po jednym dniu go zabraknie..do tego tylko dla tych srednio chorych,dla ciezej jego stosownie nic nie daje a lzej niepotrzebny. 

Opublikowano
21 godzin temu, dsbh napisał:

Jestem współodczuwająca patrząc na inne narody. Nie oddam swej wolności dilerom 💉

Opublikowano
Dnia 24.12.2021 o 18:13, jacus napisał:

i ty zone sobie wziales z takiej rodziny ?

Wychodzi na to że chyba adoptowana a przynajmiej po innym ojcu😉

22 godziny temu, dsbh napisał:

Czytałem podobne komentarze. Już miał się zaszczepić 3 dawką ale spotkał się z osobą nie zaszczepioną i zachorował albo chwilę przed terminem się zaraził, tylko nie podał gdzie i jak tylko wyzdrowieją to się szczepią. Plus jest taki ,że chyba przechodzą łagodnie objawy skoro mogą przeglądać internet.

A wizje Jackowskiego też oglądasz :ph34r: ?

https://portal.abczdrowie.pl/budezonid-w-leczeniu-covid-19-lek-na-astme-daje-rewelacyjne-efekty

Będą kolejki w aptece ?

To zaszczepieni roznoszą wirusy bo pandemii musi trwać. U siostry w pracy mąż jednej pracownicy chory ale ona chodziła do pracy bo mogła i przez to kilka osób zachorowalo zaszprycowanych i nie. 

Opublikowano
Dnia 24.12.2021 o 16:44, terminator1000 napisał:

Aż muszę zacytować własny post. 

Dziś byłem u rodziny i po drodze zajechałem do teściów i szwagra a tam drzwi zamknięte, ale prze okno szwagier się wyłania i mówi że ma kowida bo nie zdążył się zaszczepić 3 dawką, mimo wszystko że to idiota to życzę mu powrotu do zdrowia. 

W tym roku w Święta narodziła się nowa świecka tradycja. 

Bez tytułu.png

Bez tytułu.bmp

• Haha 2
Opublikowano

Mam nadzieję że nie wierzysz takim testom, ja je robiłem, rodzice także i wiesz co wyszło?

Ja niby zdrowy a w rzeczywistości jestem na izolacji, mama po 2 szczepionkach niby chora i rzeczywiście ma świrusa, tato ozdrowieniec i po 2 szprycach niby zdrowy a tak jak my  ma izolację bo po raz drugi ma świrusa.

Weźcie teraz wyciągnijcie jakieś logiczne wnioski xD:P

Opublikowano

@Ywa a co to za książka? Ostatnio czytałem biografie M. Tablota który z alkoholika stał się świętym. Piękna historia przemiany człowieka i życia w ascezie i modlitwie. Szkoda ze tak mało z niej wyciągnąłem 😕

galan99 napisał:

Kiedy Minister Zdrowia Adam Niedzielski mówił, że szczepionka będzie miała charakter sezonowy, redaktor Telewizji Trwam mu przerwał i

https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=3025530974389138

Bo to jedyna tv która warto oglądać

Opublikowano

jak po wczorajszym-glowa nie boli ??? nie wiedzialem zes ty taki kozak 😛

masz racje to w miare obiektywna stacja, nawet nie ma co porownywac z kurwizja

kiedy czlowiek jest naprawde wolny ????????????????

chyba gdy dynda pare centymetrow nad ziemia na mocnej galezi-wtedy od nikogo nie jest zalezny i na nikim mu nie zalezy................

nie ma, nigdy nie bylo i nie bedzie prawdziwej wolnosci- czlowiek jest tylko trybikiem w maszynie swiata.

Opublikowano

A tymczasem aktualizacja na froncie walki z koronaparanoją. Toksyczność świąt Bożego Narodzenia została niezbicie potwierdzona przez urzędy masońskich statystyk. Wczoraj - 25 grudnia- Irlandia pierwszy raz w historii operacji "koronapierdolec" zarejestrowała ponad  prawie 14 tysięcy nowych przypadków. Nawet w chanuke bylo 4 razy mniej tak ze sami wicie rozumicie drodzy towarzysze.................. słabym echem okazał się fakt  że punkty testowe mają przerwę od jakiegoś czasu i koperta z rozkazami musiała być podpieczętowana zanim pułkownicy wyjechali na urlopy wiec rzecznik masonerii będzie musiał wygłosić jakieś orędzie i zapoznać nas z nowo odkrytymi ciągami logicznymi. A tymczasem nieoficjalnie rozmawiając z przedstawicielami ministerstwa chorób i niewydolności okazuje się że nawet najłagodniejsze dla oka symulacje omikrona pokazują ze jest tak zaraźliwy że już co czwarty osobnik żyjący w irlandi go złapał. Niestety pod symulacjami nikt się nie podpisał gdyż z nich wynika ze ten łun jest zupełnie niegroźny. Z powodu licznych podważeń zgonów koronawirusowych oraz przewyższenia liczby zgonów od efektów poszczepiennych nad zgonami od grypy naczelny mason kraju zawiesił oficjalne podawanie liczb zgonów. Pozostały tylko ponaglenia "szczypcie się szczepcie bo jest tak źle jak jeszcze nigdy nie było". 

262293609_1322965051466879_2659602908114052677_n.jpg

• Like 3
Opublikowano
Dnia 25.12.2021 o 11:03, jacus napisał:

gdyby wczytac sie dokladnie w tekst-to raczej nie, to lek specjalistyczny, na recepte, wiec pewnie po jednym dniu go zabraknie..do tego tylko dla tych srednio chorych,dla ciezej jego stosownie nic nie daje a lzej niepotrzebny. 

Ale zawsze znajdą się osoby, które po przeczytaniu takiego artykułu pójdą do lekarza i dostaną ten lek.

5 godzin temu, Ywa napisał:

Jestem współodczuwająca patrząc na inne narody. Nie oddam swej wolności dilerom 💉

Masz 100 % racji. Nie bierz narkotyków i nie daj zarobić dilerom na nich :ph34r:.

4 godziny temu, terminator1000 napisał:

Wychodzi na to że chyba adoptowana a przynajmiej po innym ojcu😉

To zaszczepieni roznoszą wirusy bo pandemii musi trwać. U siostry w pracy mąż jednej pracownicy chory ale ona chodziła do pracy bo mogła i przez to kilka osób zachorowalo zaszprycowanych i nie. 

I to jest wszystko chore, cały ten system. Znam historie gdzie w domu wykryli wirusa. Osoba nie zaszczepiona dostała kwarantannę, osoba zaszczepiona mogła wrócić do pracy ale też wzięła wolne a szef wydzwaniał kiedy wróci do pracy i jak to skomentować ?

1 godzinę temu, akooo napisał:

@Ywa a co to za książka? Ostatnio czytałem biografie M. Tablota który z alkoholika stał się świętym. Piękna historia przemiany człowieka i życia w ascezie i modlitwie. Szkoda ze tak mało z niej wyciągnąłem 😕

Bo to jedyna tv która warto oglądać

E tam. Fox jest lepszy 😛.

Opublikowano

Tego nie pokazują w mediach głównego nurtu. Właśnie jesteśmy świadkami protestów w wielu krajach europejskich oraz na innych kontynentach. Ludzie wyszli na ulice we Francji, w Anglii, we Włoszech, w Niemczech, w Szwajcarii, w Kanadzie, na Litwie oraz w wielu innych krajach, żeby zaprotestować przeciwko bezprawnemu locdownowi. To co robią rządy wielu krajów woła o pomstę do nieba. Zamykane są gospodarki. A to wszystko w wyniku walki z tak zwaną pandemią koronavirusa. Ludzie nie chcą zgodzić się na locdown oraz na segregację sanitarną. Nie chcą także być przymuszani do szprycy na Covid-19. Setki tysięcy osób na ulicach w wielu krajach. Dochodzi do starć z policją. To wszystko w walce o wolność człowieka. Ty także nie patrz biernie na to, co robi rząd i przyłącz się do protestów. Nie chcemy przecież tyranii rządów. Właśnie Minister Choroby Adam Niedzielski ogłosił oficja nie, że w Polsce ma zostać wprowadzona segregacja sanitarna. Tylko osoby zaszczepione będą mogły udać się do restauracji, do kina, do hotelu, na siłownię oraz do innych miejsc. Jest to bandytyzm rządu wymierzony w prawa milionów osób, które są przeciwko keczupowi.

265240354_1501371216911698_3238100042391212952_n.jpg

Świat sportu przeżywa śmierć kolejnych trzech piłkarzy. Zgony na murawie lub podczas ćwiczeń są w ostatnim czasie prawdziwą plagą w piłce nożnej. Tak jak w wieku poprzednich przypadkach, sportowcy doznali niewykrytych wcześniej problemów z sercem. 23-letni Chorwat – Marin Čačić. W pierwszy dzień świąt Bożego Narodzenia zmarł kapitan algierskiej drużyny Mouloudia Saida – Soufiane Lokar. 22 grudnia omański piłkarz Mukhaled Al-Raqadi nagle upadł podczas rozgrzewki przed meczem najwyższej klasy rozgrywkowej.

258985900_263198979200500_3462207937501059072_n.jpg

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, jacus napisał:

jak po wczorajszym-glowa nie boli ??? nie wiedzialem zes ty taki kozak 😛

masz racje to w miare obiektywna stacja, nawet nie ma co porownywac z kurwizja

kiedy czlowiek jest naprawde wolny ????????????????

chyba gdy dynda pare centymetrow nad ziemia na mocnej galezi-wtedy od nikogo nie jest zalezny i na nikim mu nie zalezy................

nie ma, nigdy nie bylo i nie bedzie prawdziwej wolnosci- czlowiek jest tylko trybikiem w maszynie swiata.

FHjWAx4X0AIVPRa?format=jpg&name=medium

19 godzin temu, akooo napisał:

@Ywa a co to za książka?

Klimuszko/zioła;

https://pch24.pl/dziekuje-ze-nie-ulegliscie-naciskom-segregacyjnym-abp-andrzej-dziega-z-zyczeniami-do-kaplanow/

Image

Dnia 23.12.2021 o 18:54, V12 napisał:

Patrz , ja to widziałem na poczatku '20 , to co sie teraz  dzieje nie jest dla mnie zaskoczeniem :( i w rzeczonym temacie jestem pesymistą  jak pojdzie przyszłosć 

Osobista opinia u nas masy ludzi nie wyjdą , przymus jest robiony bardzo sprytnie i po trochu , generalnie to on juz jest jesli masz pecha (np. w robocie )

Nie na wiatr były słowa , że swiat nigdy juz nie bedzie jak przed '20 , ja pamietam jak bym to słyszał wczoraj 

Image

11 godzin temu, many13 napisał:

Świat sportu przeżywa śmierć kolejnych trzech piłkarzy. Zgony na murawie lub podczas ćwiczeń są w ostatnim czasie prawdziwą plagą w piłce nożnej. Tak jak w wieku poprzednich przypadkach, sportowcy doznali niewykrytych wcześniej problemów z sercem. 23-letni Chorwat – Marin Čačić. W pierwszy dzień świąt Bożego Narodzenia zmarł kapitan algierskiej drużyny Mouloudia Saida – Soufiane Lokar. 22 grudnia omański piłkarz Mukhaled Al-Raqadi nagle upadł podczas rozgrzewki przed meczem najwyższej klasy rozgrywkowej.

258985900_263198979200500_3462207937501059072_n.jpg

https://childrenshealthdefense.org/defender/sharyl-attkisson-steven-gundry-pfizer-moderna-vaccines-heart-attack-risk/

https://conejoguardian.org/2021/12/14/more-vc-nurses-blow-whistle-on-overwhelming-numbers-of-heart-attacks-clotting-strokes/

„CZUJĘ, ŻE NASZ SZPITAL… LEDWO MOŻE TERAZ FUNKCJONOWAĆ. TAK JEST ŹLE”.

pielęgniarka na OIOM, mówi, że liczba chorych, krytycznie chorych osób w jej szpitalu Ventura County stała się „przytłaczająca”, podnosząc spis pacjentów w jej placówce do najwyższego poziomu, jaki kiedykolwiek widziała.

„Nigdy nie było tak tłoczno i nic z tego nie jest związane z Covid-19” – mówi Dana. „Normalnie nie widzimy takiej liczby udarów, tętniaków i zawałów serca, które zdarzają się jednocześnie. 

Image

Edytowane przez Ywa
Opublikowano

Kiedy Minister Zdrowia Adam Niedzielski mówił, że szczepionka będzie miała charakter sezonowy, redaktor Telewizji Trwam mu przerwał i mówił, że kilka miesięcy temu „przekaz był zupełnie inny, m.in. prof. Horban mówił o tym, że po zaszczepieniu, zaszczepieni nie będą zarażali, bo nie będą zakażeni”. - ciągle kręcą łobuzy ciekawe za jaką mamonę?

244835294_950836958830937_3534206624187606915_n.jpg

• Like 2
Opublikowano

Waldemar Kraska: w Polsce koniec pandemii w 2022 r.

O prognozach dotyczących pandemii koronawirusa w Polsce mówił w Polskim Radiu wiceminister zdrowia Waldemar Kraska.

Nadchodzący rok 2022 jest rokiem, kiedy powinniśmy pożegnać się z pandemią, takie są sygnały od ekspertów, którzy się tym zajmują — powiedział Kraska.

- Mam nadzieję, że będzie to rok, kiedy zwalczymy epidemię, że przejdzie w uśpiony system, tak jak wirus grypy i stanie się sezonowa. Już nie w takim nasileniu jak teraz - dodał wiceminister .

Jak już wielokrotnie wspominałem wchodzimy w czas wyborów przez 2 lata .

Koniec Covida do czerwca i wygaszanie .