Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

No tak ja wiem, ze wam i Dudzie pali się grunt pod nogami i zrobicie wybory bez względu na zdrowie Polaków. Tylko, ze potem pisowscy politycy mogą za to zapłacić. 

Jak nam? ja nie jestem z PiSu, ale widzę że pewne partie i pewnych ludzi trzeba trzymać z daleka od władzy, bo delikatnie mówiąc, nie mają o rządzeniu zielonego pojęcia, a wręcz ich rządy były szkodliwe dla zwykłych ludzi i dla Polski.

Opublikowano

Ja tam widzę jedno sensowne rozwiązanie. Wszyscy kandydaci wycofują swoje kandydatury a 6 sierpnia obowiązki Prezydenta RP przejmuje Pani Marszałek Witek. Pani jest z jedynie słusznego obozu władzy, więc dla nich nic w układzie sił się nie zmienia. Co dalej? Ano czas pokaże. Na tym kończymy cyrk z wyborami na chwilę obecną. 

Generał masz jakąś autorską propozycję?😂

Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał:

@SeanNawet kosztem kolejnego rozwleczenia zakażeń. Czego to nie zrobi się żeby pokazać iż po nas to nawet potop.

Szału przy urnach nigdy nie było, więc teraz też nie będzie, także w sklepach większe zagrożenie.

Opublikowano
22 minuty temu, Generał napisał:

Gdy  ludzie   opozycji   bulwersują  się  że  jest  za mało chorych   inni  pomagają  leczyć  https://www.dorzeczy.pl/kraj/133578/karczewski-pomaga-w-szpitalu-opublikowal-zdjecie.html

Już się napracował. Nawet koronawirusa nie umieli rozpoznać

https://natemat.pl/303247,karczewski-wyladowal-na-kwarantnannie-powodem-bledne-leczenie-pacjentki-ktora-ma-koronawirusa

3 minuty temu, Sean napisał:

Jak nam? ja nie jestem z PiSu, ale widzę że pewne partie i pewnych ludzi trzeba trzymać z daleka od władzy, bo delikatnie mówiąc, nie mają o rządzeniu zielonego pojęcia, a wręcz ich rządy były szkodliwe dla zwykłych ludzi i dla Polski.

jak popatrzysz co się dzieje to racjonalnie myśląc dojdziesz do wniosku, ze teraz jest to samo albo gorzej jak było za po. Tak samo kradną, takie samo kolesiostwo i rozdawnictwo stołków jak było tak jest. nawet niektórzy zwolennicy pisu mówią, ze po tez tak robiła jak robi pis. Nawet tutaj nie raz to przeczytasz.

Opublikowano

Nie przyrównuj teraz do PO afera goniła aferę, i te ich głupie uśmieszki.

Opublikowano

Moją najgorszą chorobą jaką miałam, bodajże 2002. Jedna wizyta(brak czasu) ogólna, jednorazowo zdiagnozowane (podłoże wirusowe a może jednak bakteryjne) zapalenie tchawicy. Dostałam m.in inhalator. Wcześniej miałam kontakt zarówno z turystami jak i dymem. Wyglądało to tak, kaszel, zatykanie i nie mogłam złapać powietrza, coś strasznego. Człowiek budził się w nocy, otwierał okno i skakał, żeby "przepchać powietrze"/zrobić wdech. Myślałam, że jedyny ratunek to tracheotomia na żywioł, Inhalatory do kitu. Mimo to wyjechałam... najgorzej jak np. ktoś mnie rozśmieszył i dostawałam ataku, który nie chciał się kończyć  tak że musiałam oddalać się, wyjść na świeże powietrze i zwymiotować. Zaczęłam siorbać olej słonecznikowy/len co przynosiło ulgę. W końcu przeszło.

Opublikowano
17 minut temu, hubertuss napisał:

Tutaj bym polemizował. Bo na początku kampanii sztab Dudy i pis zaliczał kompromitację za kompromitacją i tego w pisie się boją. Boją się, ze jak wróci normalna kampania to przegrają.

hubertuss ,myslisz ze ktos madrzejszy od malpy uwiezy ci ze Duda przegra wybory? czlowieku przestan juz idiotyzmy opowiadac,za durnia cie niemam ale twoi mocodawcy i tak przegraja i na nic tutaj takie gadanie. poddam ci pomysl,zeby tutaj znalezsc wyborcow to pokrzycz np. zeby zrownac doplaty z niemcami albo francja ( bo tylko tutaj sa tacy co  nie wiedza ile ma niemiec i francuz) albo zeby cla na import wprowadzic.cos w ten desen ,tacy jak tu lubią takie klimaty. musi byc prosto i zwiezle jak na pochodzie 1 majowym za komuny .🤪

Opublikowano
3 minuty temu, szmergiel napisał:

hubertuss ,myslisz ze ktos madrzejszy od malpy uwiezy ci ze Duda przegra wybory?

Ja tam kiedyś uwierzyłem że jest wstanie wygrać wybory i zagłosowałem na Niego. Czyli zachowałem się jak głupszy od małpy bo Komorowski miał być nie do ruszenia.

Opublikowano
8 minut temu, szmergiel napisał:

hubertuss ,myslisz ze ktos madrzejszy od malpy uwiezy ci ze Duda przegra wybory? czlowieku przestan juz idiotyzmy opowiadac,za durnia cie niemam ale twoi mocodawcy i tak przegraja i na nic tutaj takie gadanie. poddam ci pomysl,zeby tutaj znalezsc wyborcow to pokrzycz np. zeby zrownac doplaty z niemcami albo francja ( bo tylko tutaj sa tacy co  nie wiedza ile ma niemiec i francuz) albo zeby cla na import wprowadzic.cos w ten desen ,tacy jak tu lubią takie klimaty. musi byc prosto i zwiezle jak na pochodzie 1 majowym za komuny .🤪

Komorowski też kiedyś miał wygrać i w Dudę nie liczni wierzyli. Pewnie że dzięki wirusowi Duda ma łatwiej. Ale przed wirusem wcale jego wygrana nie była taka oczywista. No i ja nie twierdzę, że na bank przegra. Tym bardziej, że wybory albo nie zostaną przesunięte albo zostaną zrobione zaraz po epidemii by nie dać szans na kampanię.

A co do dopłat mogę ci tak samo jak ty mi napisać. Wierzysz w te idiotyzmy? Twoi mocodawcy i tak tę walkę przegrają. Zwłaszcza, że kasy mniej bo UK z UE wyszła, kryzys  z wirusem. No chyba, że zabiorą z modernizacji i innych programów i wrzuca w obszarówki i wam powiedzą, że zwiększyli. Ja nie inwestuję z programów więc mi to odpowiada. Pytanie czy odpowiada dużym rolnikom rozwijającym się?

Opublikowano

Zwolennicy PełO, o wszystkim mówicie, czemu nie powiecie że jeżeli dalej  by rządziło  PełO mielibyśmy u nas zalew imigrantów, Niemcy od siebie wszystko by nam wpuścili, a ci by nawet palcem nie kiwnęli żeby w ogóle śmieć się sprzeciwić. I nie próbujcie nawet zaprzeczać że tak by nie było.

Opublikowano

hubertuss ale takie gadki ze zabiora z modernizacji i dadza na obszarowki sa dla tych malo myslacych. przeciez wiadomo ze bedzie mniej kasy bo to logiczne i czy zabiora z tego czy tamtego to normalne i mam na to wy%ebane jak kazdy myslacy normalnie czlowiek .niech sie martwi jakis kredytowiec chytry co z rozumem kiepsko. juz ci pisalem ze zagadnienia wymagajace logicvznego myslenia to nie tu. Pokrzyczec ze pis zabierze prow czy obnizy doplaty i tyle,wtedy gawiedz bedzie ci bila brawo.tlumaczenie o wyjsciu z uni uk czy kryzysie nie przyspozy ci wielbicieli

Opublikowano

Wiadomo że po takim czymś jakiś kryzys jest nieunikniony i rolnicy też powinni się z tym liczyć, obojętnie kto by nie rządził, a nie psioczyć bo jeden z drugim to pan rolnik,  ma JD  i na kredyt mu nie styknie.

Opublikowano

W taki to sposób mocarstwa podbijają starą Europę rozłożą ją w kilka tygodni jak Chiny , Rosja , Ameryka .

Propaganda Rosji bardzo dobrze działa na zachodnie kraje , Rosja sama problemy z korona ale oni dadzą sobie rady Syberia duża .

Nie będzie już nic jak było do tej pory teraz będą wielkie rozczarowania kto komu pomógł podczas panowania  pandemii .

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Sean napisał:

Dlatego  uważam że wybory jednak powinny się odbyć, żeby przestali marzyć o władzy i usiedli w końcu na d*pie.

Czyli władza warzniejsza od zdrowia i życia ludzi i należy je narazic dla własnych interesów ? Mnie to nawet nie dziwi bo kaczyński wysłał na smierć setkę ludzi w imię władzy nakazujac bratu ladować za wszelką cenę..... Takich mamy zbawicieli narodu.... 

Niech przedłuża kadencję dudusiowi skoro ich strach oblecial i tak nie ma znaczenia kto będzie Prezydentem ... Teraz  idzie klęska bo będzie potężny kryzys a kasa przehulana na pierdoly i tu ktoby teraz nie rządził to polegnie i tyle...maRzenia i pierdu pierdu o zrownowarzonym budzecie i dobrobycie narodu zostały tylko na ustach krzywoustego kłamcy... 😂

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
13 minut temu, Roki212 napisał:

On może i nie, abyś tylko Ty do niego nie doszedł :) 

Ja od piątku za bramę nie wychodził, trzeba wpierw zamrażarki opróżniać niż iść do sklepu.

Rachunki popłacone nie ma potrzeby gdzieś leźć.

Chyba że ropa zacznie drożeć to trzeba na cpn pojechać będzie.

Opublikowano

No właśnie nie da się tak aby nie wyjść za bramę, wcześniej czy później to nastąpi :) a tym bardziej jak mądre głowy stwierdzają że taki stan potrwać może nawet i kilkanaście miesięcy