Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rogas71 napisał:

Bercik92 napisał:

gdzieś znalazłem info że rząd zobowiązał się pfizerowi że wyszczepi całą polską populacje do konca przyszłego roku....

Pewnie w TVN mówili 😜

TVN to hieny nie dziennikarze... 😏

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, GRZES1545 napisał:

Jak ktoś czeka aż chorobą się rozwinie to jest problem, w porę podany lek jak mówią lekarze co tym leczą pozwala wyleczyć w 99% 

Tylko że ten"lek" niczego nie leczy, jedynie ma ograniczyć skutki uboczne. Ba będąc zaszczepionym lub  ozdrowieńcem nikt nie gwarantje że ponownie się nie zachoruje, 

Pozdro z kwarantanny, mam pozytywa 😋

Opublikowano

GRZES1545 napisał:

Jak ktoś czeka aż chorobą się rozwinie to jest problem, w porę podany lek jak mówią lekarze co tym leczą pozwala wyleczyć w 99% 

Nie u każdego to się jednakowo rozwija a i jej dynamika wyprzedza zdolność nasycenia organizmu lekiem. Jeżeli lekarze zdążają to najprawdopodobniej pacjent i tak by sobie poradził. Testy są prowadzone w warunkach klinicznych gdzie "pora" jest opisywana.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Pigmei napisał:

Tylko że ten"lek" niczego nie leczy, jedynie ma ograniczyć skutki uboczne. Ba będąc zaszczepionym lub  ozdrowieńcem nikt nie gwarantje że ponownie się nie zachoruje, 

Pozdrowienia🙋‍♂️ Ja już swoją odbyłem 😛

Ważne że pomaga zachamowac rozwój choroby, znam osobiście dużo ludzi którym pomogło 👍 Wielu polityków też tym wyleczono, np. Obecnego wiceministra sprawiedliwości.

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

Przed chwilą, Pigmei napisał:

Ważne że pomaga zachamowac rozwój choroby, znam osobiście dużo ludzi którym pomogło 👍 Wielu polityków też tym wyleczono, np. Obecnego wiceministra sprawiedliwości.

To izolacja jest...

Opublikowano (edytowane)

Tylko kwarantanna, choć z objawów mam tylko zaburzenia smaku i węchu, nic poza tym. Dxiś przyjechali do sstarszych rozdiców pobrać próbki i zobaczymy co im wyjdze, oni mieli mieć w piątek podaną 3 dawkę "szczepionki" i jest póki co zawieszona

5 minut temu, GRZES1545 napisał:

Ale co tu jest hamowane? Efekty uboczne? 

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano (edytowane)

To trzymcie się  tam💪aby was nie sponiewierało i aby w domu spokojnie do świąt . Zapytaj lekarzy, albo tych co się leczyli. Tych co ja znam nie mają żadnych problemów po tym leku.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

Większość z was nawet nie wie jak wygląda oddział covidowy i pacjęci którzy się w nim leczą. Podziwiam personel który tam pracuje i współczuję że chodzą w tych wszystkich kombinezonach i maskach.  Naczytacie się tych bzdur w internecie i powielacie kłamstwa. Życzę dużo zdrowia, radości i końca tego ścierwa.

• Like 3
Opublikowano

Tylko kwarantanna, choć z objawów mam tylko zaburzenia smaku i węchu, nic poza tym. Dxiś przyjechali do sstarszych rozdiców pobrać próbki i zobaczymy co im wyjdze, oni mieli mieć w piątek podaną 3 dawkę "szczepionki. Pewnie też zakażeni bo szczepionka nie chronią przed wirusem tylko powodują łagodny przebieg choroby o ile nie masz chorób ws0ołistniejacych

Opublikowano (edytowane)

Przed chwilą miałem wywiad telefoniczny z sanepidu i oficjalnie izolację mam do 27 grudnia.

Nie mama żadnych  obciążeń zdrowotnych współistniejących, nawet nie palę i lekko to przechodzę choć pierwsze podejrzenia  kowidka  miałem w poniedziałek.

Zdrowia dla wszystkich, ja póki co mam go pod dostatkiem 🙂

Edytowane przez Pigmei
  • Thanks 1
Opublikowano

zależy. Jak organizm dobrze reaguje na szczepienie to po pół roku jednego na dwóch chroni i przed zakażeniem. Dziwne, że chory to też kwarantanna. Kwarantanna jest nakładana aby sprawdzić czy delikwent zachoruje a izolacja aby nie roznosić. Z kwarantanny można trafić na izolację. Chociaż patrząc na to, że kwarantanna powinna się kończyć testem a tego się nie robi to wszystko możliwe.

Opublikowano

az mi sie laptop od wczoraj zesral od waszych bzdur- troche magicznych jak amantadyna dzialan i juz dziala 😂

Dnia 18.12.2021 o 10:30, Pafnucy napisał:

lublin ? nie znam goscia.. to tam gdzie zlomiarze ukradli szyny i tramwaje jezda na kolach ?? 

raz bylem przejazdem.

3 godziny temu, 6465 napisał:

Ja też właśnie ruszam mądry z ciebie chłopak.

widac ze rzadko tu bywasz, gdybys poczytal jego posty to szybko bys zmienil zdanie..

3 godziny temu, Rogas71 napisał:

Nie tylko w szpitalu niewolnicy szczepienia na widok niezaszczepione go to przechodzą na drugą stronę ulicy i wyskakują przez okna mimo że 3 raz się zaszczepili tak srają że strachu że nie umrą na Covid a skończą w psychiatryku

jak rozpoznac kogos po szczepieniu ?? bo tych ze wschodniej polski to po twarzy pozna a gdy sie odezwwie to juz nie ma zadnej watpliwosci.

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

lublin ? nie znam goscia.. to tam gdzie zlomiarze ukradli szyny i tramwaje jezda na kolach ?? 

raz bylem przejazdem.

trolejbus znaczy znasz?

mało gdzie takie są.

Opublikowano

swirus go dopadl-moze omikron🤣 bo mmnie wczoraj w gardle zaczelo drapac  

zawsze sie zastanawialem co sie stanie gdy kierowca takiego trolejbusa -pojedzie nie tam gdzie trzeba, w gliwicach i gdyni zdaje sie jeszcze jezdza.

u nas podmiejskie maja tak pokrecone linie ze nieraz sie zdarzylo ze kierowcy pytali pasazerow gdzie maja jechac bo nie wiedzieli.

Opublikowano

Jak by ktoś oglądał tylko tv i w to wierzył to niech się zapozna z tymi danymi. 

Na każde 10 osób, które zmarły na Covid-19 od sierpnia, 8,5 z nich zostało w pełni zaszczepionych? - Szkocja

Oficjalne dane pokazują, że zaszczepiona populacja odpowiada za 59% przypadków, 71% hospitalizacji i 85% zgonów z powodu Covid-19 od sierpnia 2021 r.

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

az mi sie laptop od wczoraj zesral od waszych bzdur- troche magicznych jak amantadyna dzialan i juz dziala 😂

widac ze rzadko tu bywasz, gdybys poczytal jego posty to szybko bys zmienil zdanie..

Ciebie nikt nie przebije tutaj. 

Opublikowano

bo mmnie wczoraj w gardle zaczelo drapac  

zaszczep się bo jeszcze mie tu łumrzesz....

Opublikowano

swirus go dopadl-moze omikron🤣 bo mmnie wczoraj w gardle zaczelo drapac  

zawsze sie zastanawialem co sie stanie gdy kierowca takiego trolejbusa -pojedzie nie tam gdzie trzeba, w gliwicach i gdyni zdaje sie jeszcze jezdza.

u nas podmiejskie maja tak pokrecone linie ze nieraz sie zdarzylo ze kierowcy pytali pasazerow gdzie maja jechac bo nie wiedzieli.

W Gliwicach tramwaje były kiedyś ale zlikwidowali tera tylko autobusy , trolejbusy to Tychy panie dali jeżdzą

Opublikowano
Znalazłem ciekawy tekst... Proszę o przeczytanie I przemyślenie Skopiowane !!! Nie jestem antyszczepionkowcem, ale w żadnym momencie w historii nie zastosowano szczepionki, aby ograniczać ludziom prawa obywatelskie. Ze wszystkich szczepionek, które przyjąłem w swoim życiu, takich jak przeciw tężcowi, odrze, śwince, polio, krztuścowi, zapaleniu opon mózgowych itp. nigdy nie słyszałem tylu kłamstw i oszustw dotyczących szczepionki, która mówi, że muszę nosić maskę i zachować dystans społeczny, nawet po pełnym szczepieniu, i że nadal mogę zarazić się lub rozprzestrzenić wirusa nawet po pełnym zaszczepieniu. Nie wspominając o tym, że teraz mówi się o czwartej i piątej dawce. Nigdy nie musiałem poddawać się badaniom, kiedy byłem całkowicie zdrowy bez jakichkolwiek objawów. Nigdy nie zostałem przekupiony przez rząd, by zażyć ​​szczepionkę by wyjechac na wakacje. Nigdy nie musiałem martwić się problemami kardiologicznymi, zaburzeniami neurologicznymi, zakrzepami krwi i niestety nie tylko! Nie musiałem się nawet martwić o śmierć jako efekt uboczny! Nigdy nie grożono mi użyciem SIŁY przez rząd, pracodawców, siły policyjne i wojsko w związku ze szczepionką.... Nigdy nie byłam osądzany przez moich przyjaciół lub krewnych, jeśli nie brałam innych szczepionek. Szczepionki, które wymieniłem powyżej, nigdy nie sprawiały, ze ludzie myśleli, iz jestem zły, głupi, nieodpowiedzialny. Nigdy nie widziałem szczepionki, która zagroziłaby relacjom między członkami mojej rodziny i/lub bliskimi przyjaciółmi do tego stopnia, że ​​zniszczyłaby te relacje z nimi. Nigdy nie widziałem, żeby inna szczepionka była wykorzystywana dla zysku politycznego. Nigdy nie widziałem szczepionki wymagającej całodobowej reklamy i promocji w środkach masowego przekazu we wszystkich znanych człowiekowi mediach. Potem jest mieszanie i dopasowywanie różnych marek szczepionek i powiedzenie, że jest w porządku, aby to zrobić jednego dnia, a następnego dnia, aby tego nie robić. Nigdy nie widziałem, żeby szczepionka zagrażała czyjejś egzystencji, a także niszczyła ich miejsca pracy. Nigdy nie widziałem szczepionki, która pozwala 12-letniemu dziecku decydowac, oraz zastąpić zgodę rodzica!!! Nigdy nie widziałem szczepionki, która jest wymuszana na przeciętnej osobie, ale jest opcjonalna dla pracowników Wspólnoty Brytyjskiej, członków parlamentu, prawników, lekarzy itp. (Czy ten wirus jest tak mądry, że wie, aby nie zarażać tych ludzi?) 🤦‍♂️ Wreszcie, po wszystkich szczepionkach (szczepieniach, zastrzykach), które wymieniłem powyżej, nigdy nie widziałem szczepionki takiej jak ta, która dyskryminuje, dzieli i osądza społeczeństwo. Tak wiele informacji jest cenzurowanych, usuwanych z internetu i mediów głównego nurtu! Tak wielu lekarzy, pracowników służby zdrowia, policji i naukowców jest cenzurowanych i nie wolno im mówić ani zadawać uzasadnionych pytań, kiedy to, co jest dozwolone, a co nie, nie ma sensu! Zwłaszcza jeśli pochodzi z mediów głównego nurtu. Nigdy nie znałem szczepionki, która zwolniłaby wszystkie firmy farmaceutyczne, które ją produkują, z odpowiedzialności, jeśli zabije wszystkich do tego stopnia, że ​​żadne ubezpieczenie na życie jej nie pokryje! To jest naprawde POTĘŻNA szczepionka. Robi wszystkie te rzeczy, o których wspomniałem powyżej, a jednak... NIE robi jednej rzeczy, którą powinna zrobić, czyli zwalczyc pandemie..
  • Like 4