Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te tiry na gaz to jakieś nieporozumienie. Nawet 100 tys że awarii nie dojadą. Niemcy budują elektrownie węglowe a każda obywatelom mieć auta na prąd. Gdzie sens gdzie logika. Jeszcze Francja rozumiem ma elektrownie jądrowe. Dobrze to opisał Jacek Bałkan w nowym motodzienniku. 

Opublikowano
6 minut temu, daron64 napisał:

Wujas opowiadał ostatnio jak jego pracodawca kupił prawie 30nowych Scanii na gaz. Po czym gaz podrożał kilkukrotnie 😅 

Cała Polska jak się uda inwestycja to zawiść a jak nie to podśmiechujki (nie wiem jakie h czy ch)

Opublikowano
17 minut temu, akooo napisał:

Nowe NH mogą w krzakach stać bo mogą problemy z prądem być a ropa do jakiegoś esa zawsze się znajdzie 😊

do 35 roku mają diesle produkować wiec spokojnie 😊

Jak w jełrpiie zaczną się problemy z brakami energii elektrycznej to im przejdzie ta cała elektroekologia. 

Opublikowano
6 minut temu, cinek1808 napisał:

Niemcy budują elektrownie węglowe a każda obywatelom mieć auta na prąd.

No jak , najpierw spalisz w elektrowni , potem straty na transformacji i przesyle , a potem straty w baterii i silniku samochodu . Jak podsumujemy te straty to troche ciepła dla kosmosu wypromieniujemy 

Czego nie rozumiesz ??  xD

Opublikowano

Debilizm w czystej postaci. Chociaż toyota , mazda , Kawasaki , Yamaha i jeszcze jakaś firma nigdy nie przejdą na prąd. Już są paliwa syntetyczne a nordstream 2 ma być do przesyłu wodoru z Rosji jakie paliwa alternatywne

Opublikowano
23 minuty temu, cinek1808 napisał:

Debilizm w czystej postaci. Chociaż toyota , mazda , Kawasaki , Yamaha i jeszcze jakaś firma nigdy nie przejdą na prąd. Już są paliwa syntetyczne a nordstream 2 ma być do przesyłu wodoru z Rosji jakie paliwa alternatywne

Wodór ma iść  przes Słowację Czechy...rurociąg albo już  jest albo powstaje.

Opublikowano
37 minut temu, RU68 napisał:

Cała Polska jak się uda inwestycja to zawiść a jak nie to podśmiechujki (nie wiem jakie h czy ch)

Nawet nie znam człowieka, także spokojnie nie nabijam się, ani. Ile zazdroszczę. Sam ten szef z tego smieszkowal. Miał najpierw kupić 10, ale co się będzie pier**lilo i dowalił prawie 30 od razu. I tak na siebie zarabiaja

Opublikowano
4 godziny temu, daron64 napisał:

Od 20 zdalne nauczanie. Swietnie. Ciekawe co z corka zrobic, jak oboje pracujemy, a u dziadkow internet taki jakby go nie bylo 🤦‍♂️

Zobaczysz że niebawem zwalą winę za to na ludzi nie zaszczepionych☝

Opublikowano
49 minut temu, daron64 napisał:

Wujas opowiadał ostatnio jak jego pracodawca kupił prawie 30nowych Scanii na gaz. Po czym gaz podrożał kilkukrotnie 😅 

Wiesz dlaczego 30 a nie choćby 10?

Cena gazu to pikuś w tych autach

Opublikowano

Bo przy 10mieki z nim na pół CPN mu postawić, to doszedł do wniosku że po co pół na pół, jak może wziąć ponad 20, które będą na siebienzarabiac a co mu postawią sami

Opublikowano
1 godzinę temu, RU68 napisał:

Z powodu Covid czy pierdolca?

Pierdolca to widać dostają Ci co przyjęli, i boli ich strasznie że  ktoś ma inne zdanie niż oni. A jeszcze bardziej zdziwieni niektórzy że nie szczepiony a przeszedł strasznego covida😵

Inna sytuacja w kolejce w sklepie rozmawiają dwie , dewoty ,,słyszałaś tamta od tych... zachorowała ledwo żyję ponoć na koronę,-a pewnie niescepiona" 

Powiedz mi kto tu większego pierdolca dostaje? Przyjmujecie coś  co dopysczone jest warunkowo, nieprzebadane odpowiednio, nikt nie berze za to odpowiedzialności, spływają kolejne badania lekarzy że nie do końca to działa jak trzeba, ale przyjmujecie kolejne dawki. Dalej zaczyna się presją na dzieci gdzie sami producenci nie zalecają szczepić poniżej  16roku. Kiedy ludzi zaczniecie myśleć ? 

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, GRZES1545 napisał:

Zobaczysz że niebawem zwalą winę za to na ludzi nie zaszczepionych☝

Bylo by 90% ale to wina tych 10 buuhaha i tylko te 10% w statach

Edytowane przez V12
Opublikowano
17 minut temu, GRZES1545 napisał:

Wodór ma iść  przes Słowację Czechy...rurociąg albo już  jest albo powstaje.

Z wodorem malutki problem jego cząsteczki są tak malutkie że uciekną ci z tego rurociągu zanim dotrą do miejsca docelowego  .A skąd u ruskich wodór -z kopalni czy z bomby wodorowej ? 

Opublikowano
2 godziny temu, mani51 napisał:

Przecież zaszczepionych też trzeba testować

na wejściu do szpitala testują każdego

Tak j choćbyś miał stan przedzawałowy to Ci wpierdolą covida i kwarantannę.

Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Powiedz mi kto tu większego pierdolca dostaje? Przyjmujecie coś  co dopysczone jest warunkowo, nieprzebadane odpowiednio, nikt nie berze za to odpowiedzialności, spływają kolejne badania lekarzy że nie do końca to działa jak trzeba, ale przyjmujecie kolejne dawki.

A jak powinno działać żeby można było powiedzieć iż działa jak trzeba? Antybiotyki też nie do końca działają jak trzeba, ale na razie nic lepszego nie wymyslono.

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

2 godziny temu, mani51 napisał:

Przecież zaszczepionych też trzeba testować

na wejściu do szpitala testują każdego

Tak j choćbyś miał stan przedzawałowy to Ci wpierdolą covida i kwarantannę.

Nie ma czegoś takiego jak stan przedzawałowy 😜

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

A jak powinno działać żeby można było powiedzieć iż działa jak trzeba? Antybiotyki też nie do końca działają jak trzeba, ale na razie nic lepszego nie wymyslono.

Powinno być tak jak to obiecywano rok temu gdy zaczęli szczepić.  Pamiętasz jaki to miał być zbawienny efekt przyjęcia choćby jednej dawki? Ja pamiętam i zestaw to z czasem rzeczywistym.

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, RU68 napisał:

Z wodorem malutki problem jego cząsteczki są tak malutkie że uciekną ci z tego rurociągu zanim dotrą do miejsca docelowego  .A skąd u ruskich wodór -z kopalni czy z bomby wodorowej ? 

A to jak tamten za lekki i ucieknie to trza ciężki wodór rurą pompować i ten ciężki nie ucieknie.:lol:

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Pamiętasz jaki to miał być zbawienny efekt przyjęcia choćby jednej dawki? Ja pamiętam i zestaw to z czasem rzeczywistym.

Dlatego zero zaufania a nawet poniżej zera . Dlaczego w tak osobistej sprawie mam polegać na obcych ludziach co ponoć chca mojego dobra ?? A na codzien utrudniaja w każdej dziedzinie , byle bym miał mniej w kieszeni i wiecej sie na tyrał w robocie ??

Edytowane przez V12
Opublikowano
6 minut temu, GRZES1545 napisał:

Pierdolca to widać dostają Ci co przyjęli, i boli ich strasznie że  ktoś ma inne zdanie niż oni. A jeszcze bardziej zdziwieni niektórzy że nie szczepiony a przeszedł strasznego covida😵

Inna sytuacja w kolejce w sklepie rozmawiają dwie , dewoty ,,słyszałaś tamta od tych... zachorowała ledwo żyję ponoć na koronę,-a pewnie niescepiona" 

Powiedz mi kto tu większego pierdolca dostaje? Przyjmujecie coś  co dopysczone jest warunkowo, nieprzebadane odpowiednio, nikt nie berze za to odpowiedzialności, spływają kolejne badania lekarzy że nie do końca to działa jak trzeba, ale przyjmujecie kolejne dawki. Dalej zaczyna się presją na dzieci gdzie sami producenci nie zalecają szczepić poniżej  16roku. Kiedy ludzi zaczniecie myśleć ? 

Więc policz kto ma większego na podstawie ilości wpisów temat tłuczecie od miesięcy i bronicie jak niepodległości i kolejno powtarzacie teorie spiskowe Nawet część Konfederacji się zaszczepiła a na pytanie czy się szczepili odpowiedź że to ich prywatna sprawa  po francusku ŻENUA