Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, RU68 napisał:

Ile znasz osobiście takich przypadków -ale szczerze chodzi o powikłania

Nie interesuje mnie to niech bedzie nawet 10 na MLN trafi na mnie ??? (a aplikacja tego nic mi nie da w zyciu oprócz papieru )  , powikaniem moze być np , uposledzenie układu immu , (będe bardziej podatny na infekcje ) , inne choroby w przyszłosci itd ,

Kolego zrozum jest wiele osób w tym ja ktorzy nie widza celu w tym , nawet statystyki mówią same za siebie ...  nie wyobrażam sobie abym co 6 m-scy aplikował sobie jakies nowości . Jeśli ufasz temu to Twoja osobista sprawa , ja nie zaufam nigdy 

5 minut temu, RU68 napisał:

I jako pracodawca mam dopłacać do każdego pracownika po powiedzmy 50 zł dziennie ? 1300 miesięcznie

Nie musisz , możesz zamienic  na tych z certyfikatem albo próbować straszyć ( ja bym odszedł)  , widzisz da sie rozwiązanie , choć w najgorszym przypadku mogłbyś potrzebowac z 30 % nowych pracowników odpowiadajacych Twoim wymaganiom , nie każdy sie ugnie w ryzyku dla zdrowia 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Paranoja wśród hipochondryków  papierosy wóda i ŚOR nie szkodzą  ewentualnie szczepionka szkodzi .Odetnijcie sobie prąd kupcie konia i wróćcie do natury albo pieszo do psychiatry chyba że to  za późno 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

wśród hipochondryków  

Sa tacy co maja podstawy , najmniej dla mnie zaufana instytucja 

papierosy wóda 

Jest tu malutka róznica , nikt mnie do tego nie zmusza . 

Edytowane przez V12
Opublikowano
4 minuty temu, RU68 napisał:

Paranoja wśród hipochondryków  papierosy wóda i ŚOR nie szkodzą 

Szkodzą ,szkodzą

4 minuty temu, RU68 napisał:

Odetnijcie sobie prąd kupcie konia i wróćcie do natury

Jeszcze kilka lat i dojdzie do tego.

• Like 1
Opublikowano

Instytucja ?? Opieka med. nie mam do nich za grosz zaufania , tak samo do ich cudownych wynalzków 

1 minutę temu, witejus napisał:

Jeszcze kilka lat i dojdzie do tego.

Tyyyy , ty bo zaraz bedzie że to teoria spiskowa xD

Opublikowano (edytowane)

Ropka wieczna nie jest , a silniczków wciąż przybywa , ta cała nagonka na eko to że niby dla naszego zdrowia buhahaha , niezdziwiło by mnie że jada po dnie 

Edytowane przez V12
Opublikowano

RU68

Własnie ciekawy temat , nic nie zostało fizycznie zniszczone kryzysem , a nagle niczego na swiecie nie ma 

Opublikowano
2 minuty temu, V12 napisał:

Ropka wieczna nie jest , a silniczków wciąż przybywa 

Do tego czasu wymyślą co innego  taki wieśniak jak ja a już jeżdżę ciągnikami na współspalaniu gazu 

Opublikowano
17 minut temu, akooo napisał:

@V12 Mowisz ze pech bo akurat teraz to przyszlo ciesz się ze żyjesz teraz a nie np podczas 2 wojny światowej . Dobrze ze żyjemy w Polsce a nie w Kanadzie czy Australii. Jakoś damy sobie rade.

Spokojnie do nas też do tego dojdzie co w Australii.                                                    https://mobile.twitter.com/PAPinformacje/status/1468190973897457670

potem pewnie kolejne grupy, obowiązkowe kody QR, segregacja sanitarna, reguły 2G jak w Niemczech.

Opublikowano
Przed chwilą, RU68 napisał:

Do tego czasu wymyślą co innego  taki wieśniak jak ja a już jeżdżę ciągnikami na współspalaniu gazu 

Diesel + gaz ??  , to prosty temat , 

@tomek222

Bardzo realne , tak mysle że jesień 2022 , do wiosny mało czasu , a latem to beda wakacje 

Opublikowano

że tego nie robią fabrycznie dziwię się większa moc czystsze spaliny i taniej .Jedynym problemem to dopasowanie dawki gazu aby uniknąć spalania stukowego -no i te miejsce na butlę 

Opublikowano
V12 napisał:

Diesel + gaz ?? 

Prosty jak Wiesiek reduktor i butlę od kuchenki włączy. Jak chcesz wydajnie to trzeba pokombinować łatwiej w doładowanych bo nadciśnieniem w kolektorze występujesz ale w wolnossakach trzeba się bardziej wysilić. No i jednak rozrząd warto aby był ostrzejszy...

RU68 napisał:

że tego nie robią fabrycznie dziwię się większa moc czystsze spaliny i taniej .Jedynym problemem to dopasowanie dawki gazu aby uniknąć spalania stukowego -no i te miejsce na butlę 

Takie maszyny są bez sensu albowiem można fabrycznie zbudować ciągnik na gaz i to CNG. Mieszane paliwa są wyłącznie domeną przeróbek.

Opublikowano (edytowane)

To naturalne że inna konstrukcja w silniku na CR , PD , PLD , lub pompie , zaleznosci od tez czy doładowany 

Ja nie zgłebiałem w temat konstrukcyjny , nie było potrzeby , wiem tylko że sie da i sobie chwalą 

Jednak idea że chcemy spalać gaz w dieslu  , nie jest niczym kosmicznym i jakąs nowością 

22 minuty temu, tomek222 napisał:

https://mobile.twitter.com/PAPinformacje/status/1468190973897457670

No reakcja ludzi w komentarzach 👍B|

Edytowane przez V12
Opublikowano

Kolega Dtaras może i próbować tak prosto ale co jak butla zamarznie i gaz w formie płynnej mżawki dostanie się do cylindra? Akurat potrzeba parownika regulatora bo jak poda gaz do kolektora to z braku powietrza do spalania silnik zdechnie . A zapomniałem dodać najważniejsze gdzieś trzeba zatankować -chyba że na kuchence i stelaż z butlami na pole 

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, DTaras napisał:

Takie maszyny są bez sensu albowiem można fabrycznie zbudować ciągnik na gaz i to CNG. Mieszane paliwa są wyłącznie domeną przeróbek.

A jaką to by miało charakterystykę ?? 

13 minut temu, RU68 napisał:

może i próbować tak prosto 

A co ja mówiłem że w taki sposób ?? Że wystarczy butla do kolektora ??  Prosty temat że znany od dawna  i nie ma w nim nic innowacyjnego , wystarczy odpowiedni osprzet i strojenie 

To tak jak bym twierdził że instalacja LPG w benzynówce  , sekwencyjna jest skomplikowana , kiedy ja sobie sam stroiłem instalacje  z laptopem na próbach na drodze i to lepiej niz wiekszosc gaziarzy bo robiłem to spokojnie i dokładnie , nie na zasadzie do bramy i sie nie znamy 

Edytowane przez V12
Opublikowano
29 minut temu, DTaras napisał:

Niższe zużycie paliwa większa moc i moment obr, niższa temperatura spalania ,czystsze spaliny  czy bez sensu? 

• Like 1
Opublikowano
witejus napisał:

Nietrudno przewidzieć że tak będzie

Nowe NH mogą w krzakach stać bo mogą problemy z prądem być a ropa do jakiegoś esa zawsze się znajdzie 😊

do 35 roku mają diesle produkować wiec spokojnie 😊

Opublikowano
22 minuty temu, RU68 napisał:

A zapomniałem dodać najważniejsze gdzieś trzeba zatankować -chyba że na kuchence i stelaż z butlami na pole 

Kiedyś napaliłem się na Caddy z instalacją CNG. I już bym kupił ale mnie tknęło i se mapkę ze stacjami w Polsce otworzyłem. No i mi przeszło od ręki.:lol:

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Kiedyś napaliłem się na Caddy z instalacją CNG. I już bym kupił ale mnie tknęło i se mapkę ze stacjami w Polsce otworzyłem. No i mi przeszło od ręki.:lol:

Wujas opowiadał ostatnio jak jego pracodawca kupił prawie 30nowych Scanii na gaz. Po czym gaz podrożał kilkukrotnie 😅