Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

W naszym kraju markety nigdy nie były uważane przez rząd za miejsce zakażeń. Las tak i owszem, ale market nigdy:lol:

Tak w skrócie bzdury  piszesz . 

Opublikowano
daron64 napisał:

Smak i zapach powoli wracja. 

a szczepiony?

Opublikowano
15 minut temu, peugeot napisał:

Tak w skrócie bzdury  piszesz

Piszę na podstawie ich działania. A że działanie bzdurne to i co mądrego można o nim napisać.:lol:

Na razie wydali obostrzenia co do uczestnictwa w I Komunii Świętej. Tylko czy to ten czas ?

Opublikowano (edytowane)

Piszesz bzdury . W sklepach obowiązywały i  obowiązują obostrzenia . A tak poza tym sklepy spożywcze są niezbędne do przeżycia  dlatego mimo że mogą stanowić zagrożenie są zamykane prawie na końcu . 

Ywa kwarantannę nakazuje sanepid ,  dyrekcja nie ma nic do gadania . 

Edytowane przez peugeot
Opublikowano
22 minuty temu, peugeot napisał:

Ywa kwarantannę nakazuje sanepid ,  dyrekcja nie ma nic do gadania . 

Zatem zrozum, że u mnie w szkole nie było kwarantanny u żadnego dziecka a lekarze rodzinni nie testują, normalnie!

Mam wrażenie, że niektórzy na własne życzenie sobie kaganiec nakładają i więzienie poprzez szatański smartfon. To jest ich  tv zguba, bo nawet normalnie leczyć się boją. 

Opublikowano

Wiele lat to powstawały szczepionki na inne choroby,ta została wynaleziona w ok pół roku.Na niektóre choroby do dziś nic nie wymyślono ,mimo że są te choroby od dziesiątków lat.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Powstały paszporty wolnościowe jak to nazywają .

Wiec ludzi zniewolili pod nazwą Covid - trzeba odbudować obozy zagłady i nie pokornych ludzi tak zamknąć .

Może być komiksem przedstawiającym tekst „Facet u lekarza zakładowego. -Ico tam panu dolega? -Smak. Nie czuję smaku. Y -Siostro proszę podać próbkę numer 19. Proszę. Niech pan spróbuje. -Łeee... przecież to gówno! -No widzi pan. Smak wrócił. Ten sam facet po tygodniu. tym razem mam problemy z pamięcią. -Siostro proszę ο próbkę numer 19. -Ale Panie doktorze. Próbka numer 19 to gówno! No widzi pan. Pamię™ć wróciła.”

Edytowane przez galan99
Opublikowano
mirro napisał:

Dzisiaj był pogrzeb u nas w rodzinie. Ciocia przegrała walkę, córka jej dalej walczy zięć walczy mężowi nic. Dziadek 90 lat bez kataru nawet. Wszyscy nie szczepieni.
Na podwórko zjechały się trzy karetki na raz, bo nie wiedzieli kogo ratować. Przymus, albo nie. Jak kto chce.

Uuu drastycznie. Jam tu dawał lżejsze przykłady ale tylko coś na kształt ostracyzmu w odpowiedzi.

Bogdan_ja napisał:

Wmówiono ludziom że to chroni i ci starsi co się zaszczepili uwierzyli w to i lazili gdzie popadnie bo im wolno.... A tera umierają. 

Tak było w przypadku mojej sąsiadki 

Jeszcze się wymadrzala że się nie boi bo zaszczepiona. 🤕 Tera walczy o życie. 

Było mówione że chroni, że nie wszystkich, żeby mimo wszystko dystans maseczka i dezynfekcja. Było słyszane tylko to pierwsze..

Bogdan_ja napisał:

To nie piernicz że ma być przymus.... chcesz to koci sik pij mnie to nie obchodzi... Ale nie propaguj czegoś za co nikt nie bierze odpowiedzialności i tyle. 

Wiara w te coś tyz szkodzi i tyle i mamy tego przykłady. 

W zamian proponuję poniechać propagowania internetowych rewelacji.

Opublikowano
29 minut temu, cinek1808 napisał:

Przed chwila wypowiedź w TVP. Raczej przejęzyczenie ale kto ich tam wie

Pracowali nad szczepionkami na koronowirusa po 2003 roku i jest to oficjalna informacja; covid i preparat to co innego, ale widocznie mogą zamiennie sobie operować, traktować i tłumaczyć wiele rzeczy.

Jak niewybaczalne zastraszanie ludzi, teleporady, testy  i ich zgony- to jest prawdziwa tragedia biednych ludzi.

Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

1 minutę temu, mirro napisał:

Przecież nie napisałem że chcę aby wprowadzono ten przymus, tylko że wprowadzą ten przymus.

Mogą sobie wprowadzić obowiązek którego i tak nie wyegzekwują i tyle.... Wiec to nie będzie przymus i tyle... 

Co bedo robić łapanki i szczepienia przymusowe? 

Jest wiele banalnych sposobów aby wpędzić człowieka w dylematy. Takie przeszłe "bykowe"... Zawsze zostanie grupa ludzi i wprowadzający jest tego świadom. Przez te dwa lata już byś sobie ogarnął kwit iż do szczepienia się nie nadajesz.

Opublikowano
11 minut temu, DTaras napisał:

Uuu drastycznie. Jam tu dawał lżejsze przykłady ale tylko coś na kształt ostracyzmu w odpowiedzi.

A co tu drastycznego? Taki los. 

Opublikowano
53 minuty temu, cinek1808 napisał:

W tv dialog

-Ludzie się nie chcą szczepić bo uważają że szczepionka powstała zbyt szybko 

- to nieprawda, szczepionka powstawała wiele , wiele lat. 

Wiele lat temu to mogła powstać technologia mRNA

Opublikowano
9 minut temu, DTaras napisał:

Było mówione że chroni, że nie wszystkich, żeby mimo wszystko dystans maseczka i dezynfekcja. Było słyszane tylko to pierwsze..

Było mówione tylko to pierwsze ,doskonale pamiętam euforię z jaką trąbiono że chroni wszystkich i przed wszystkim. Dopiero jak zaszczepieni zaczęli chorować i umierać i pojawiły się nopy zaczęto wycofywać się rakiem z tej ściemy.Dlaczego tak osłabło zainteresowanie szczepieniem?bo ludzie zorientowali się że to ściema co im wmawiają sprzedawcy szczepionek

• Like 1
Opublikowano

Ywa napisał:

40 minut temu, peugeot napisał:

Kiedyś było tak że suma wszystkich kar nałożonych na rodzica  za brak szczepienia  dziecka kończyła się na 50 tyś zł . 

Kuzyn ma 4 z 5 dzieci   nie szczepione; jego żona poszła z pierwszym, to dostała taki opierdziel;  kolejne dzieci są zdrowe.

Poza tym każdy powinien sam podejmować decyzję; szczepionki skojarzeniowe mają złą renomę- co zostało udowodnione, a osoby pracujące z dziećmi autystycznymi obserwują to. Każdy jest indywidualny, a lekarz podczas oględzin robi zazwyczaj zwykły wywiad. 

Urzędnicze podejście to tragedia. Koniec, kropka!!!!!!!

Jprdlę... Następna się o autyźmie naczytała. Jak masz problem z tym tematem to przewalasz szczepienia o 12 miesięcy. Autyzm zaobserwujesz po drugim roku życia. Relacja szczepienia - autyzm już dawno została rozwiana...

• Confused 1
Opublikowano

Nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz pojęcia DTaras! Mam nadzieję, że dotarło!

Opublikowano
Bercik92 napisał:

szansa na NOP

4 godziny temu, mirro napisał:

A szczepienie to szansa, czy wyrok śmierci?

Kurcze, Bercik. Jedna pięćdziesiątka za dużo to szansa całą flaszkę zpowrotem zobaczyć.

Opublikowano
mirro napisał:

11 minut temu, DTaras napisał:

A co tu drastycznego? Taki los. 

Z całym szacunkiem - nie pierdol. Los to jest na loterii tu conajwyżej "życie" a tu mamy sporo do powiedzenia.

witejus napisał:

Było mówione tylko to pierwsze ,doskonale pamiętam euforię z jaką trąbiono że chroni wszystkich i przed wszystkim. Dopiero jak zaszczepieni zaczęli chorować i umierać i pojawiły się nopy zaczęto wycofywać się rakiem z tej ściemy.Dlaczego tak osłabło zainteresowanie szczepieniem?bo ludzie zorientowali się że to ściema co im wmawiają sprzedawcy szczepionek

Jakoś kurza morda ja coś innego słyszę i wciąż bełtami płyny do dezynfekcji.

• Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, DTaras napisał:

Jest wiele banalnych sposobów aby wpędzić człowieka w dylematy. Takie przeszłe "bykowe"... Zawsze zostanie grupa ludzi i wprowadzający jest tego świadom. Przez te dwa lata już byś sobie ogarnął kwit iż do szczepienia się nie nadajesz.

Pierdzielisz aby coś pisać i tyle ...żaden kwit mi nie potrzebny i nikt do niczego mnie nie zmusi i tyle . .

• Like 2