Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, hubertuss napisał:

Ty w ogóle wierzysz w medycynę

Jak byś sledził temat , to pisałem o sobie że mam bardzo małe zaufanie do tej branży ( z refundowanej to nie korzystam wogóle )  , powierdzone osobiście , jak i przebojami znajomych i rodziny . 

A szczegolnie nowości , bo organizm  biologiczny to nie jest  projekt w autocad , kazdy organizm jest inny i może inaczej reagowac od razu i przyszłosci 

Oby czas nic nie pokazał ,

ja mam  dośc informacji które utwierdzaja mnie w tym ze tego nie  przyjmę , oraz mam w otoczeniu o wiele bardziej odemnie  , wykształconych , majętnych i obytych że światem ludzi , ktorzy też sie przed tym bronią ...

Ale jak setki razy pisałem , dopuki jest dobrowolność jest ok , jesli bedzie przymus pod jakąs postacią bedzie nie miło...

Edytowane przez V12
Opublikowano
38 minut temu, hubertuss napisał:

Zaszczepieni trafiają do szpitali ale znacznie mniej, nie wymagają respiratorów i w zasadzie nie umierają. Umierają foliarze, foliarze wymagają respiratorów i blokują szpitale najdłużej. To są dane statystyczne.

No właśnie dane statystyczne które są tyle warte... jak byś pracował w szpitalu to może i bym uwierzył, a tak to wiesz możesz sobie pisać... Ja mam siostrę co pracuje w szpitalu i jest 50/50 chorych i właśnie czy zaszczepiony czy nie chorują i tak samo nie ma różnicy z respiratorami bo leża zaszczepieni i też nie zaszczepieni pod respiratorem wszystko zalezy od organizmu. Tylko właśnie u tych zaszczepionych jest spore zaskoczenie jak to tak że zachorował i ciężko przechodzi skoro się zaszczepił... ogłupili społeczeństwo i tyle...

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, Roki212 napisał:

No właśnie dane statystyczne które są tyle warte... jak byś pracował w szpitalu to może i bym uwierzył, a tak to wiesz możesz sobie pisać... Ja mam siostrę co pracuje w szpitalu i jest 50/50 chorych i właśnie czy zaszczepiony czy nie chorują i tak samo nie ma różnicy z respiratorami bo leża zaszczepieni i też nie zaszczepieni pod respiratorem wszystko zalezy od organizmu. Tylko właśnie u tych zaszczepionych jest spore zaskoczenie jak to tak że zachorował i ciężko przechodzi skoro się zaszczepił... ogłupili społeczeństwo i tyle...

Nic dodać nic ująć👍

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Roki212 napisał:

50/50 chorych

Roki 

Grześ , pisał o takich samych proporcjach .

Opublikowano

No bo dane z pierwszej ręki od kogoś kto widzi i komu wierzę, a nie tam jakieś statystyki. Oczywiście mogą być rejony gdzie jest inaczej ale jedno pewne że słabo działa jednak ten ich cudowny lek...

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

wiec jak uwazasz lepeij zeby siedzialy w domu czy w szkole ?? 

Lepiej oczywiście w szkole, ale skoro już stworzyliśmy nową świecką tradycję nauki zdalnej to chciałbym aby ktoś z rozsądkiem nie bał się jej używać.

Opublikowano
4 minuty temu, V12 napisał:

Roki 

Grześ , pisał o takich samych proporcjach .

Miałem styczność z lekarzami , chorymi  i sam chorowałem. Z ludźmi różnymi się rozmawiało, i tak jak pisałeś jest duże rozczarowanie wśród zaszczepionych którzy w szpitalach na covida leżą.

• Like 1
Opublikowano
Nowe badania przeprowadzone przez japoński Narodowy Instytut Genetyki sugerują, że wariant Delta koronawirusa sam doprowadził się w Japonii do „naturalnego wyginięcia,, 

Gdyby wirus żył i miał się dobrze, liczba przypadków na pewno by wzrosła, ponieważ noszenie masek i szczepienia w niektórych przypadkach nie zapobiegają przełomowym infekcjom” – powiedział.

W Japonii leczono ludzi iwermektyną.

Opublikowano

Dodam jeszcze że z tym covidem takie samo pierdolenie jak i ze szczelnością wschodniej granicy w tv gadają granica szczelna wszystkich łapią... a codziennie po lesie błakają się ludzie po 5 - 10 osób... to ja się pytan skąd oni się biorą w tym lesie skoro wszystko takie szczelne wyrastają jak grzyby po deszczu czy jak B| wszędzie jest zakłamanie robią nas w durnia i tyle...

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

i tak jak pisałeś jest duże rozczarowanie wśród zaszczepionych którzy w szpitalach na covida leżą.

Spoko, spoko. Leżąc na cmentarzu byliby dużo mniej rozczarowani.😂

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

Lepiej oczywiście w szkole, ale skoro już stworzyliśmy nową świecką tradycję nauki zdalnej to chciałbym aby ktoś z rozsądkiem nie bał się jej używać.

Oby nie było efektu jak że zdalnym leczeniem😎 Chociaż ciekawe czy da się zdalnie gospodarstwo prowadzić🤔 kurła leżał bym a za mnie by robili😁

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

twoj kregoslup nie ma duzo dzwigania -pusty maly baniak na koncu..

konmi tez sie trafilo w lesie drzewo sciagac.

Nie potrzebnie z koniem na łeb się zamieniłeś i pomyliła ci się rola.... 😁😁😁😁

Opublikowano
12 minut temu, GRZES1545 napisał:

Oby nie było efektu jak że zdalnym leczeniem😎

Jak się leczy teleporadą a pandemię zwalcza sondażem to efekty moga być podobne.:lol:

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, V12 napisał:

Czas juz wiele razy pokazał , a moze właśnie po czasie miał pokazać ?

Tu dobry wedle mnie  przykład , pewnej substancji 

https://portalkomunalny.pl/historia-azbestu-od-euforii-zakazu-314159/2/

No tak azbest i XXI wiek niezły przykład. nawiasem mówiąc dziadkowie całe życie pod tym azbestem przeżyli i też po trzy ręce nie porosły. Więc czas tu tez nic nie pokazał.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, hubertuss napisał:

No tak azbest 

Co do szkodliwosci to poczytaj w jakich warunkach była najwieksza 

Jesli myslisz  że Ci którzy znali azbest  i dopuscili ta substancję , nie wiedzieli czym ona jest i jakie ma skutki na organizm ??

Przestań :D Już w xx wieku wiedzieli wiele wiele i wiele ,

nie pokazywali tego tylko gawiedzi , wszystko  powolutku 

zycie to y'nteres , a nie dbanie o dobro drugiego obcego czleka 

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 minutę temu, V12 napisał:

zycie to y'nteres , a nie dbanie o dobro drugiego 

Ooooo przepraszam, był taki ustrój przez chwilę, który zakładał równość i dobro drugiego ale z niego zrezygnowaliśmy sami.:lol:

Opublikowano

Nie dane , mi było zobaczyc jaki on miał sens , a relacje ojców i dziadków to jednak nie to samo ...

Opublikowano

Sens był taki, iż co dla Ciebie dobre, oraz co Ci potrzebne określał ktoś za Ciebie.:lol:Ale czasami od razu mógł Ci przydzielić Syberię i nie obchodziło go jak się tam odnajdziesz.:lol:

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, mirro napisał:

Sens był taki, iż co dla Ciebie dobre, oraz co Ci potrzebne określał ktoś za Ciebie.

hmmmm , a czy w ostatnich latach troszku nie  zbliżamy sie do tego trędu ??? (w roznych dziedzinach oczywiście ) 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Sztuczką lewackiej demonkracji, której hołdujecie jest wmówienie ludziom, że on jest w rozmiarach rozdmuchanych przez nich samych a tym czasem oddziały były mniej oblężone w 2020 ze względu na głupotę tv, przez którą ludzie cierpieli, a teraz demony zbierają szczęśliwie żniwa statystyczne ludzi zaniedbanych fizycznie i psychicznie w 2020- m.in to się nazywa przyczyna i skutek 2021.

A wmawianie nam-opozycji pustych nienawistnych haseł to szukanie kozła ofiarnego własnych błędów.

Bodajże 2020 luty/marzec wklejałam Wam pracę naukową o istnieniu coronawirusów/ wirusów grypowych więc nie wmawiajcie kłamliwie oszczerstw.

Prace nad szczepionką były prowadzone od początku lat 2000 lecz bezskuteczne, corony  zmieniały się i słabły.

Opublikowano

Yva ja tam jestem państwowiec. Więc wybacz że stawiam ponad panikę na rozsądne i rozważne działanie powołanego do tego Państwa. Oczywiście że zawiodłem się i tym razem. Widzę również że Państwo ma całkiem inne priorytety w stosunku do obywateli, niż te z Konstytucji , Praw Człowieka czy choćby 10 przykazań.