Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, PRIMO napisał:

Za takie podejście narodu do Polskiego Rolnika to mogę dać ale wiązankę (&£€/#'$&!£₩$€£&#) i wielkiego KOPA w 4 litery!

Nie pomyślałbym że mamy tak zawzięty naród, jakby to napisał jakiś młody, nie dziwiłbym się nawet, ale Tobie się dziwię.

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Niemcy znowu górą korona pomogła im w ochronie klimatu spełnią swoje założenia emisji gazów samoloty uziemione mało samochodów , fabryki mają przestój , wiosna jest elektrociepłownie staną to są Niemcy wypełnią i dalej będą męczyć inne narody do obniżania bo sami tego dokonali korona pomogła .

Opublikowano

Jak tak patrzę na tą całą sytuację to coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że ten wirus został wypuszczony specjalnie po to żeby załamać gospodarki. Pamiętamy poprzedni kryzys zwolnienia ludzi obniżki płac, zubożenie warstwy najniższej i osłabienie znacząco średniej a największym wygranym byli najbogatsi bo dzięki tapniecion na giełdach lokowali kapitał w spółkach wykupy firm, nieruchomosci za które w dobie dobrobytu musieli by zapłacić krocie. Nie wiem ja wy ale jak zaczyna się lżej dziać nam najbiedniejszym ludzie kupują inwestują wydaje się że gospodarka prze do przodu a tu masz kryzys nie wiadomo z kadr lub dlaczego.

Opublikowano

w polsce wiecej bedzie ofiar korona-ś-wirusa niz samego wirusa......

to chyba tylko rozwoj internetu doprowadzil do takiej paranoi..

w czasie upalow 2003 roku w europie zachodniej zmarlo kilkadziesiat tysiecy starszych i samotnych ludzi...

https://www.medonet.pl/koronawirus/to-musisz-wiedziec,najwieksze-epidemie-ostatnich-lat--koronawirus--sars--ptasia-grypa--ebola,artykul,15776010.html#pandemia-swinskiej-grypy-2009-2010

ciekawe co sie bedzie dzialo gdy przyjdzie prawdziwa epidemia-jak za dawnych lat -ktora wybije ze 30 % ludzkosci ?? wole nie doswiadczyc 😜.

taka epidemia to nic nowego -setki razy w dziejach ludzkosci sie to zdarzalo. zawsze po niej przychodzil rozkwit gospodarki,poprawa warunkow zycia ..az do nastepnej 

tak to u nas kiedys wygladalo- w calej okolicy znajduja sie cmentarze gdzie masowo w jednym wykopie chowano setki ofiar, tylko krzyze zostaly po mogilach .o ludziach w nich pochowanych w nich tylko taki slad zostal .

image.jpeg.ce3e347d3c2d8451250e110fdc65a4ac.jpeg

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Sean napisał:

Nie pomyślałbym że mamy tak zawzięty naród, jakby to napisał jakiś młody, nie dziwiłbym się nawet, ale Tobie się dziwię.

A do kąd będziemy poniżani, okradani i wyzywani od najgorszych pasożytów. 

Opublikowano

Więcej "ynternetów" i fejzbuków, to motłoch całkiem zfiksuje 😒

Opublikowano

Ludzie i bez tego już fiksowali a internet dolał tylko oliwy do ognia. 

Opublikowano

Ludzie - nie jesteście niewolnikami - ani pis, ani po lub inny popis czy tam sld nie uwiązało was na wsi.

Macie wolność wyboru - sprubójcie etatu, własnej działalności gdzie co miesiąc trzeba zapłacić zus i składki zdrowotne a nie wieczne narzekanie na dolę rolnika.

Opublikowano
3 minuty temu, mraukot napisał:

Więcej "ynternetów" i fejzbuków, to motłoch całkiem zfiksuje 😒

Motłoch przynajmniej wie co się dzieje mniej więcej że wojsko jest wyprowadzone na granicę a potem na ulicę będzie łatwiej , mogą być od górnie regulowane ceny w sklepach i tak dużo wyliczać by było .

Opublikowano
3 minuty temu, Partyzant85 napisał:

Ludzie - nie jesteście niewolnikami - ani pis, ani po lub inny popis czy tam sld nie uwiązało was na wsi.

Macie wolność wyboru - sprubójcie etatu, własnej działalności gdzie co miesiąc trzeba zapłacić zus i składki zdrowotne a nie wieczne narzekanie na dolę rolnika.

Ale pierożkujesz teraz głupoty pan. 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

statystycznie mieszkaniec miasta dokłada około 2 tys zł na rok do rolnika w różnych dofinansowaniach czy dopłaty czy akcyza itp. o faktycznie Primo ZLE WYLICZYŁEM BO NA WIEŚ  co rok trafiaokoło 40 mld. zł  i jest  1 mln . rolników  którzy się  nie składają a korzystaj , przyjmują ze rodzina to 2 osoby to każda rodzina z miasta dokłada ze 4 tys zł na jedno gospodarstwo rolne  dzieki Primo że zwróciłeś uwage tą mordeczką rozesmianą to faktycznie  powinni byćwdzieczni rolnikom tak jak wyżej napisaliscie 

Czy Ty się dobrze czujesz i wiesz co piszesz??😂😂

Chyba ta pandemia na głowę Ci uderzyła 🤔😂

Opublikowano (edytowane)

masz kłopoty z matematyką ? przerastają cie liczby wieksze niż 2+2 ?   to była odpowiedz na to że ludzie mają nam być wdzieczni a ja tej wdziecznosci nie oczekuje ,  

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
15 minut temu, Andpol napisał:

Wojsko na granice wiem bo mam wojskowych w rodzinie

A wiesz że jak wojsko na granicy to łatwo będzie w prowadzić stan wyjątkowy jak zajdzie potrzeba bo wojsko jest na granicy bo inaczej by krzyczeli że stan wojenny .

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

masz kłopoty z matematyką ? przerastają cie liczby wieksze niż 2+2 ?   to była odpowiedz na to że ludzie mają nam być wdzieczni a ja tej wdziecznosci nie oczekuje ,  

Skoro jesteś taki matematyk i filozof to podaj skąd wzięły Ci się te wyliczenia ?? Bo dla mnie to brednie wyssane z palca. 

Wychodzi na to że nie ma lepszego biznesu niż rolnictwo, taki dobrobyt że z każdej strony tylko dopłacają do nas😂

Opublikowano (edytowane)

to są łaczne wydatki dopłaty ,  PROW , DOPŁATY DO KRUS I i ogólnie wszystko co jest związane z rolnictwem i obszarem wiejskim jak dotacje na drogi itp .Wydatki łączne zaplanowane w budżecie rolnym Polski wyniosą „47.467,463 mln zł, co oznacza, iż w 2019 r. będą one niższe realnie o 4,91% niż w 2018 r., a w 2018 r. były one 1,63% realnie niższe niż w 2017 r. (z uwzględnieniem stopy inflacji). Warto przypomnieć, iż w 2017 r. były one aż o 11,24% niższe niż w 2016 r., gdy wynosiły 53.760,038 mln zł. 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

A wiesz że jak wojsko na granicy to łatwo będzie w prowadzić stan wyjątkowy jak zajdzie potrzeba bo wojsko jest na granicy bo inaczej by krzyczeli że stan wojenny

Nie wojenny, tylko wyjątkowy. Można go przecież wprowadzić na dwa tygodnie przed wyborami i odwołać po terminie wyborów. Bo jak to powiedział Prezes " nie wyobrażam sobie aby nie przestrzegać Konstytucji".:)

Opublikowano
50 minut temu, PRIMO napisał:

Ale pierożkujesz teraz głupoty pan. 🤣

Ale, że co? Uwiązał cię ktoś na wsi? Lub kogoś innego ?

Opublikowano
23 minuty temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Wychodzi na to że nie ma lepszego biznesu niż rolnictwo, taki dobrobyt że z każdej strony tylko dopłacają do nas😂

Nie ma co ukrywać że rolnictwo w dzisiejszych czasach to jeden z lepszych biznesów może nie najlepszy ale jeden z lepszych. Może to zasługa tego że dzisiejsi rolnicy nie ponoszą kosztu zakupu ziemi od zera, tylko odziedziczyli ją za darmo.

Nie wiem, ale rolnictwo prowadzone z głową wykazuje się wysoką rentownością.