Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Winnetou napisał:

Po edycji już nic😂

Hola hola wypraszam sobie. Ja bardzo ciężko pracuje, tyle, że interwałami i mam sporo czasu na pisanie.

Gdyby dali też bym brał, dlaczego nie. Ty też bierzesz 500+ na  wszystkich chłopców, a  nawet nie wiesz który twój😅

Po dwóch dawkach astrazeneki i przyłbica na mordę (dla dobra innych) jak ruszam na miasto. W pracy się nie da, bo bym się udusił

Stacz kolejkowy do MOPSU to faktycznie bardzo ciężka praca. 🤨

Czyliś zwykły patus. 🤦‍♂️

Opublikowano
17 minut temu, Bercik92 napisał:

Podobno przyłbice już są zabronione. czyli łamiesz prawo ...😆

Nie są zabronione , co najwyżej nie liczą się jako osłona ust w miejscach w których ona obowiązuje .

Opublikowano (edytowane)

Chaos:

Dlaczego Biden otworzył pd granice, czemu to ma służyć?https://www.nbcnews.com/politics/immigration/more-10-000-migrants-packed-under-texas-bridge-number-still-n1279423 Służba celna i graniczna nie testuje migrantów znajdujących się w areszcie pod kątem Covid, chyba że wykazują objawy.

https://www.rp.pl/spoleczenstwo/art18941531-usa-imigranci-zapraszani-i-wydalani

Zapowiedź zwiększenia liczby przyjmowanych uchodźców to realizacja wyborczej obietnicy Bidena

https://forsal.pl/swiat/usa/artykuly/8248468,ponad-10-tys-migrantow-koczuje-na-granicy-usa-z-meksykiem.html

Są tam kobiety w ciąży, bliskie rozwiązania, ludzie mdleją z powodu wysokiej temperatury i są trochę agresywni, co jest zrozumiałe w tych warunkach" - powiedział przedstawiciel miejscowych władz lokalnemu dziennikowi "Texas Tribune".

Straż Graniczna zapewniła, że podejmuje starania aby poprawić sytuację migrantów - dostarczyła im m. in. przenośne toalety i wodę do picia.

Jak dotychczas administracja prezydenta Joe Bidena nie zajęła stanowiska w tej sprawie, mimo apeli o szybką reakcję.

Dlaczego demokraci zmieniają ordynację wyborczą https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/swiat/artykuly/8112462,usa-izba-reprezentantow-projekt-nowa-ordynacja-wyborcza.html

Dlaczego w tych stanach USA, gdzie do tej pory wygrywali demokraci, obecnie wygrywają republikanie? 

Clinton kiedyś powiedział, że jeśli czegoś nie podają w CNN, to nie ma skandalu; obecnie mało kto ogląda tą stację,  stracili oglądalność i to bardzo.

To Ci ludzie chcą wprowadzać bezpieczeństwo na świecie tzw. SC2 czy wywoływać chaos? 

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
2 godziny temu, Wędrowycz85 napisał:

czyli zwykły kombinator jesteś. Z jednej strony orzeczenie o inwalidztwie i życie na koszt podatników, a z drugiej czołówka krajowego rolnictwa bo sam napisałeś, że 99% rolników obrabia mniej hektarów niż ty.

Jakiś gość chciał napisał   kiedyś na forum " @pafnucy oddaj mi moje pieniądze! " - wtedy  chodziło o prow to ja napiszę

@jacus oddaj moje pieniądze ! bo ja płacę podatki a ty sobie jeździsz na wczasy do ciechocinka za moje podatki !

chyba niedouczony jestes- grupa inwalidzka nie wiaze sie z renta . ja normalnie place skladki-pfron mi wieksza  czesci zwraca, do sanatorium kazdy moze jechac-zadne problem  zlozyc wniosek-nie ma ludzi zdrowych tylko niezdiagnozowani 😛

1 godzinę temu, Winnetou napisał:

Zdążyłem zauważyć😗

strach przed wirusem spowodowla u wielu s-wirusa wlasnego chowu. czego skutki wyraznie widac takze tutaj...

Opublikowano
6 godzin temu, HF86 napisał:

4tej fali z lockdawnem nie będzie. Nie stać już naszego nierządu. A medykom jak nie dołożą to i na testy nie ma komu kierować. 

Jak wiosną potrzebne były testy to mnie nawet na ból pleców chcieli wymaz robić. Teraz brat z żoną gorączka bóle mięśni a pani doktor antybiotyki i do domku. Nawet testów nie zaproponowała. 

Jak testów nie będzie to skad wezmą zakażonych do statystyk🤔?

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, GRZES1545 napisał:

Jak testów nie będzie to skad wezmą zakażonych do statystyk🤔?

"wszystko mija nawet najdłuższa żmija " 

2 dwóch tygodni zrobiło sie dwa lata 

w środkowej Polsce , juz nie wiem czy tutaj "Pl A, B czy C ?? " 😄 to juz nawet nie chcą "przyłbic " nosic , w markecie budowlanym za bandażowani dzisiejszego  dnia to mniejszość była . chyba juz machneli ręka na te 10 % co to daje ochrony 

https://www.medonet.pl/koronawirus/koronawirus-w-polsce,polacy-coraz-mniej-boja-sie-koronawirusa--i-nie-chca-sie-szczepic,artykul,96032007.html

Edytowane przez V12
Opublikowano

https://www.rp.pl/ochrona-zdrowia/art18935511-izrael-100-lekarzy-i-uczonych-protestuje-przeciw-podawaniu-trzeciej-dawki

100 izraelskich lekarzy i badaczy napisało list do Ministerstwa Zdrowia, w którym apelują, aby odejść od uzależnienia otrzymania tzw. zielonej przepustki (certyfikatu covidowego) od tego, czy dana osoba przyjmie trzecią dawkę szczepionki na COVID-19 sześć miesięcy po otrzymaniu drugiej dawki.W liście do resortu zdrowia czytamy, że nowe zasady dotyczące wydawania "zielonych przepustek" pozbawiają obywateli ich podstawowych praw, w tym wolności przemieszczania się, w sytuacji, w której amerykańska Federalna Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) nie wydała pozytywnej rekomendacji w kwestii powszechnych szczepień trzecią dawką szczepionki na COVID-19 koncernu Pfizer/BioNTech. 

Opublikowano
2 godziny temu, Ywa napisał:

https://www.rp.pl/ochrona-zdrowia/art18935511-izrael-100-lekarzy-i-uczonych-protestuje-przeciw-podawaniu-trzeciej-dawki

100 izraelskich lekarzy i badaczy napisało list do Ministerstwa Zdrowia, w którym apelują, aby odejść od uzależnienia otrzymania tzw. zielonej przepustki (certyfikatu covidowego) od tego, czy dana osoba przyjmie trzecią dawkę szczepionki na COVID-19 sześć miesięcy po otrzymaniu drugiej dawki.W liście do resortu zdrowia czytamy, że nowe zasady dotyczące wydawania "zielonych przepustek" pozbawiają obywateli ich podstawowych praw, w tym wolności przemieszczania się, w sytuacji, w której amerykańska Federalna Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) nie wydała pozytywnej rekomendacji w kwestii powszechnych szczepień trzecią dawką szczepionki na COVID-19 koncernu Pfizer/BioNTech. 

Ty już chyba masz obsesję z tego strachu przed szczepieniem. w koło Macieju, dzień w dzień prawie to samo....

Opublikowano (edytowane)

Bercik 

To co w 2019 bylo sci fi , stało sie faktem i normalnoscia , także tego ...

45 minut temu, pafnucy napisał:

Ty już chyba masz obsesję z tego strachu przed szczepieniem. w koło Macieju, dzień w dzień prawie to samo....

A ja sie naszprycowałem setunia i dęboszczakiem , na dobry początek wieczoru .

w koło katary a ja  na nie wykładam :D

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

Może mandat?  W Texasie wyrzucą cię z restauracji jeśli zamaskujesz się jak bandyta.

Gubernator Greg Abbott wydał  zarządzenie zabraniające podmiotom rządowym w Teksasie – w tym hrabstw, miast, okręgów szkolnych, władzom zdrowia publicznego lub urzędnikom państwowym – wymagania lub nakazu noszenia maski..Od 21 maja władze lokalne lub urzędnicy, którzy próbują nałożyć mandat maskowania lub nałożyć ograniczenie niezgodne lub sprzeczne z rozporządzeniem wykonawczym, mogą podlegać karze grzywny w wysokości do 1000 USD.

Opublikowano
16 minut temu, jacus napisał:

ale powazna mine zrobiles do zdjecia...

Wiadomo. Przecież musze jakoś wyglądać na AF 😂

4 minuty temu, Ywa napisał:

Może mandat?  W Texasie wyrzucą cię z restauracji jeśli zamaskujesz się jak bandyta.

Gubernator Greg Abbott wydał  zarządzenie zabraniające podmiotom rządowym w Teksasie – w tym hrabstw, miast, okręgów szkolnych, władzom zdrowia publicznego lub urzędnikom państwowym – wymagania lub nakazu noszenia maski..Od 21 maja władze lokalne lub urzędnicy, którzy próbują nałożyć mandat maskowania lub nałożyć ograniczenie niezgodne lub sprzeczne z rozporządzeniem wykonawczym, mogą podlegać karze grzywny w wysokości do 1000 USD.

Gubernator predzej czy pózniej sie zmieni i prawo też

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Bercik92 napisał:

Gubernator predzej czy pózniej sie zmieni i prawo też

A co powiesz na to? https://www.pap.pl/aktualnosci/news%2C861894%2Cusa-prywatna-szkola-na-florydzie-nie-bedzie-zatrudniac-osob-zaszczepionych

48 minut temu, peugeot napisał:

To oznacza karanie za wydanie  nakazu noszenia , a nie karanie za noszenie maseczki .

Owszem, ale jeśli w prywatnej restauracji widnieje napis, że w tym miejscu chodzi się bez masek, a ktoś złamie tą regułę?

Zresztą Texas i Floryda są republikańskie i gubernatorzy nie pozwolą sobie, aby u nich rządził  zakłamany Fauci i jego zalecenia.

Nie bawią się w restrykcje, nie zamykają się gospodarczo lecz na co dzień obcują z chorymi oraz normalnie hospitalizują jeśli jest potrzeba.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
21 minut temu, galan99 napisał:

Spokojnie Panowie coś pierdolnie w świecie tak nie będzie stale i nie będzie zniewolenia człowieka .

Praktycznie od chwili wejścia cywilizacji łacińskiej w Europie trwa przykręcanie śruby ,zresztą sami ludzie w tym ochoczo uczestniczą  bo ciągle im mało.

@Ywa założycielką jest aktywistka antyszczepionkowa  i jak na razie to będzie trwało do momentu aż jakiś cwany prawnik dobierze się jej  do tyłka w przypadku śmierci na covid wśród personelu

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, leszek1000 napisał:

W radiu gadali o restauracji, która chce wprowadzić zakaz dla osób niezaszczepionych. 

Najbardziej mobilne grupy wiekowe w PL są najmniej wspr...

Powodzenia w dochodach ,,, hyhy

W sumie juz pisali o takich co nie korzystaja nigdy z miejskich rozrywek (nawet jak mieszkaja w mieście)  , bo maja inne zainteresowania , jest problem bo nie ma jak ich posrednio zmusić , na to że mi nie pozwola iśc do resteuracji albo kina ??? to parskam smiechem 😝

Edytowane przez V12
Opublikowano
9 godzin temu, Ywa napisał:

Zresztą Texas i Floryda są republikańskie i gubernatorzy nie pozwolą sobie, aby u nich rządził  zakłamany Fauci i jego zalecenia.

Nie bawią się w restrykcje, nie zamykają się gospodarczo lecz na co dzień obcują z chorymi oraz normalnie hospitalizują jeśli jest potrzeba.

Pewnie, przecież taki grabarz tez potrzebuje zajęcia. 😂 Tylko traktując COVId jako trening przed ( być może gorszą zarazą pukającą do drzwi) to takie postepowanie prowadzi do poważnych konsekwencji. Amerykanie bardzo ładnie się jednoczą, ładnie opłakują ofiary, jednak instynkt ich czasami zawodzi.

Opublikowano
10 godzin temu, Ywa napisał:

Owszem, ale jeśli w prywatnej restauracji widnieje napis, że w tym miejscu chodzi się bez masek, a ktoś złamie tą regułę?

Nie wiem jakie tam  jest prawo , ale bardziej interesuje mnie nasze i taki napis - " w tym  miejscu chodzimy  bez masek "  traktował bym jako przyzwolenie do łamania zasad .  Taki napis dla mnie jest mało precyzyjny  , może ktoś świadomie  tak napisał aby w razie  kłopotów udać niewinnego .  To są uniki które robią z  potencjalnego klienta  - głupca  .

Opublikowano
9 godzin temu, ws71 napisał:

Praktycznie od chwili wejścia cywilizacji łacińskiej w Europie trwa przykręcanie śruby ,zresztą sami ludzie w tym ochoczo uczestniczą  bo ciągle im mało.

@Ywa założycielką jest aktywistka antyszczepionkowa  i jak na razie to będzie trwało do momentu aż jakiś cwany prawnik dobierze się jej  do tyłka w przypadku śmierci na covid wśród personelu

Trzeba wobec tego cwanie skonstruować umowę.

Partia republikańska nie jest za ani przeciw, Twoja sprawa czy chcesz przyjąć szczepionkę, nie ma tu mowy o dyskryminacji.

Przykład dyskryminacji: agent nieruchomości dostał pozew do sądu od osoby niewidomej, która była uczestnikiem prezentacji domu. Dana osoba czuła się urażona/dyskryminowana(jest taki paragraf), że ją pominął w trakcie przedstawiania pięknego widoku z okna na ogród. W konsekwencji sąd orzekł winą agenta, który otrzymał grzywnę za dyskryminację.