Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, pafnucy napisał:

różne opinie, różne zdania i kłótnia.

szczerze mówiąc to byłem tu traktowany jako raczej gorszy  jak pochwaliłem się szczepieniem.

ja akurat mam to gdzieś, kto zaszczepiony , a kto nie. zaszczepiłem się z czystego wyrachowania, by nie mieć problemów w placówkach nfz.

Nie no dlaczego masz sie czuć gorszy, zrobiłeś to z własnej dobrowolnej woli i nikogo na siłę też  nie namawiasz👍 A tak naprawdę życzył bym sobie i innym aby to się skończyło i żebyśmy  żadnego  wynalazku nie potrzebowali aby pokonać wirusa.

Opublikowano

Jedynie nie podoba mi się to ze tak wszystko zamykają ze to nie potrzebne może i ludzie umierają ale mały procent a tez może i dla tego ze służba zdrowia się pozamykała gdzie nie gdzie po prostu uważam ze do przesady to wszystko a teraz te ceny wszystkiego.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Nie no dlaczego masz sie czuć gorszy

no że tak powiem. nieźle wyśmiewano.

nie skarżę się. tak tylko wspominam.

a czy to pomaga? mam nadzieję że tak. jak zaszkodzi .... no mi już bardziej chyba nic. :D

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano (edytowane)

W mojej okolicy , najwiecej osób poszło na to którzy czesto kożystaja z lekarzy i ogólnie służby zdrowia , potem ci co robią za granicą , potem co zostali zastraszeni w robocie , ale prawie nikt nie powiedział że dlatego że to przed czymść chroni , poprostu nie zastanawiali się rutyna tak jak na grype , czy tam co innego 

Pewnie gdyby nie ten ukryty przymus , czy ułatwienia czy przywileje to wogole nie interesowali by sie tematem , ludzie są zmeczeni wielu łudzi sie dzieki temu swiat bedzie taki jak kiedys...

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Dariowola napisał:

Szczepionka jest zapobiegawcza  ale nie jest skuteczna w 100 % . W związku z tym taka decyzja nie dziwi . Moim zdaniem gdyby to był wirus dużo bardziej śmiertelny było by tak od samego początku .Dotychczasową sytuacja to kompromis pomiędzy wolnością a skutecznością  .

Edytowane przez peugeot
Opublikowano
1 godzinę temu, V12 napisał:

Dla Ciebie irracjonalne dla innych racjonalne , po prostu najprawdopodobniej nie rozumiesz toku rozumowania przeciwnej strony .

41 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Bo się boją podwójnie, że na darmo kłuli 💉

Nie sądzę . 

Opublikowano

Trafne stwierdzenie , wlasnie tak to pojmuje ze jak ma mnie chronic wiec analogicznie poziom strachu spada . a pewnosci wzrasta  

Opublikowano

Niekoniecznie , ludzie zaszczepieni wiedzą że szczepienie nie chroni w 100% stąd ich obawa . Ci których to nie interesuje lub nie wierzą w zagrożenie w oczywisty sposób nie czują zagrożenia i strachu .

Opublikowano (edytowane)

Delta , Delta + , Lambada to są mutacje teraz tak nagłaśniane w całym świecie .

Czy ktoś zastanowił się na chwilę tacy ludzie jak bezdomni , piczki w dzień w dzień łażą piją z jednej szklanki , nawet z jednej butelki i tak już całą tą pandemię , czy któryś złapał nie  .

Czy któryś zachorował nie .

Lekarze się wypowiadają że częsta kąpiel mycie szkodzi bardziej , człowiek powinien myć 3 rzeczy ręce , twarz , i genitalia .

https://www.medonet.pl/zdrowie,lekarz-apeluje--codziennie-powinnismy-myc-tylko-trzy-czesci-ciala,artykul,99650859.html

Edytowane przez galan99
Opublikowano
14 godzin temu, Dariowola napisał:

6 godzin temu, peugeot napisał:

Szczepionka jest zapobiegawcza  ale nie jest skuteczna w 100 % . W związku z tym taka decyzja nie dziwi .

A czy w takim razie dziwi Cię ta decyzja?

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-07-06/nie-bedzie-kwarantanny-dla-zaszczepionych-ministerstwo-wycofuje-sie-z-pomyslu/?ref=slider

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Dariowola napisał:

Covid = pranie mózgu zniewolenie człowieka wprowadzenie nowego ładu na świecie to było zaplanowane dawno teraz czas na realizację planu .

Europa jedna Armia jeden rząd jedna waluta jeden Naród ...

Jeśli wypowiadają się ludzie biznesu i politycy zmieszać preparaty ze sobą będą skuteczniejsze przecie to są kpiny robienie z ludzi durniów .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

widze ze kuracja z ktorej cie wypuscili nie pomogla.......

nie bylo tam przymusowego odwyku ??? trzeba bylo sie ich zapytac czy codzienna dezynfekcja wewnetrzna pomaga.

Opublikowano

Szczepić się czy nie 🤔 o to k**wa jest pytanie , na FB same ostrzeżenia  że ludzi mordują  szczepionkami B| i być tu mądry po której stronie są głupcy 🤷‍♂️

Opublikowano

Dla mnie rozwiązanie dylematu szczepić się czy nie jest proste -nie jesteś zaszczepiony zachorujesz  i trzeba do szpitala tam na korytarz i czekają na przelew za każdy dzień pobytu z góry bo pacjent  sam się przyczynił do swej choroby a nie sępić na podatkach innych za leczenie . Nawet  autocasco wyklucza  odszkodowanie z celowe samouszkodzenie pojazdu .    

• Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano

A jak rzeczywiście te szczepionki przyniosą więcej złego jak dobrego 

Coś trochę za krótko testowane były , nie wiadomo jakie mogą być skutki uboczne

Opublikowano (edytowane)

a jakieś kiedykolwiek przyniosły w całej Historii medycyny? czy w ogóle można porównywać szkody spowodowane przez chorobę z tymi odszczepionkowymi?
Pytanie o sens szczepionek to dowód na pełną ignorancję w kwestiach w których na lekcjach Biologii...
Ty podstawówkę skończyłeś?

jest inny problem bo ten najnowszy wariant wirusa wydaje się być mniej podatny na zabezpieczenia obecnie używanych szczepionek na poprzednie wersje i pytanie można zmodyfikować - czy szczepionki okażą się w pełni skuteczną profilaktyką aby można było powiedzieć że są wystarczające?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
16 minut temu, RU68 napisał:

Dla mnie rozwiązanie dylematu szczepić się czy nie jest proste -nie jesteś zaszczepiony zachorujesz  i trzeba do szpitala tam na korytarz i czekają na przelew za każdy dzień pobytu z góry bo pacjent  sam się przyczynił do swej choroby a nie sępić na podatkach innych za leczenie . Nawet  autocasco wyklucza  odszkodowanie z celowe samouszkodzenie pojazdu .    

Ja się zaszczepiłem, ale tego co proponujesz bym nie poparł. Bez przesady. Można też nie leczyć otyłych, palaczy czy tych co piją alkohol.  

• Like 1
Opublikowano

Prawie każdy trafia na odział na własną prośbę świadomą lub nie to idąc tym tropem to tylko ofiary wypadków trzeba leczyć bezpłatnie. 

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Szczepić się czy nie 🤔 o to k**wa jest pytanie , na FB same ostrzeżenia  że ludzi mordują  szczepionkami B| i być tu mądry po której stronie są głupcy 🤷‍♂️

To do swoich lekarzy rodzinnych te pytania, to oni powinni decydować i doradzać. Dla Mamy dwa razy już przełożył termin szczepionki 

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, RU68 napisał:

nie jesteś zaszczepiony zachorujesz  i trzeba do szpitala tam na korytarz i czekają na przelew .

Najpierw niech udowodnia ze jestem na to chory . zapalenie pluc zniknelo , grype tez , gardlo tez . nawet majac katar mozesz miec tescik 

Przechodze w tryb czytacza , przynajmniej morda sie smieje czytajac pobożne zyczenia niektorych🤣 .smacznych daweczek co sezon 😀

Edytowane przez Gość
Opublikowano
11 minut temu, Leszy napisał:

Ja się zaszczepiłem, ale tego co proponujesz bym nie poparł. Bez przesady. Można też nie leczyć otyłych, palaczy czy tych co piją alkohol.  

@RU68 nie neguje samego faktu leczenia a tylko leczenia za darmo w oparciu o składki równe dla wszystkich. (przynajmniej nie różnicowane w/g kryteriów zdrowego lub niezdrowego stylu życia cokolwiek to znaczy)

leczyć? tak ale czy wszystkich z jednakowym dofinansowaniem
Odpowiedź mogła by być jednoznaczna a tylko kwestie techniczne, jak to zrobić w praktyce, tzn; jak oceniać kto ma więcxej za owo leczenie zapłacić a kto mniej jest technicznie nie do przeprowadzenia i to jest właśnie dowód na to że teoretycznie socjalistyczne idee są może i lepsze ale w praktyce są nierealizowalne.

no ale to tak po za tematem czy raczej wiążąc dwa tematy bo medyczny z politycznym

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

To do swoich lekarzy rodzinnych te pytania, to oni powinni decydować i doradzać. Dla Mamy dwa razy już przełożył termin szczepionki 

Jakieś 3 m-ce temu byłam u  lekarza i po rozmowie wyczułam zdecydowanie, że wie o co kaman i powiedziała wprost, że nawet nad podstawowym szczepieniem dziecka mam się zastanowić i to moja decyzja. Jedynie pielęgniary to służbistki.

31 minut temu, RU68 napisał:

Typowo zindoktrynowana opinia. Zdecydowanie sprywatyzować opiekę medyczną. Obecna sytuacja do tego dąży.