Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

To krótko leżał, ja leżałem 53dni.

Tu nie chodzi o samo leżenie, tylko o to że zafałszowali sprawę byleby więcej kasy było.

Opublikowano

A moja żona tylko 1.5 dnia gorączki. I całe szczęście. 

Ja miałem smak i węch cały czas dopóki nie usnołem, jak mnie wybudzili też miałem. A na teście wyszedł pozytywny.

• Like 1
Opublikowano

Powtarzam, grypa i powikłania pogrypowe dla niektórych też mogą być zabójcze.

Opublikowano
15 minut temu, 6465 napisał:

A moja żona tylko 1.5 dnia gorączki. I całe szczęście. 

Ja miałem smak i węch cały czas dopóki nie usnołem, jak mnie wybudzili też miałem. A na teście wyszedł pozytywny.

Ale co, miałeś zapalenie płuc tak?

Opublikowano

Nie miałem covid wersję brytyjska. Tak mi stwierdzili lekarze.

I nie mam powodu im nie wierzyć , bo oni mi życie uratowali. Widziałem jak młodych ludzi wywozili nakrytych prześcieradłem. Więc nie chce mi się tu czytać ze wirusa nie ma.

• Like 1
Opublikowano

Zazwyczaj wszelkie powikłania to zapalenia płuc i  ich niewydolność załatwiają ludzi.

Opublikowano

Dostawałem mnóstwo leków, miałem centralne wkłucie, szło na raz po kilka sztuk. 

Lekarze mówili żonie że próbują wszystkiego robią mieszanki leków. I się udało. Jak mnie przenosili na zwykły oddział Religa powiedział mi że z takiego stanu jak ja wychodzi 5/100 żywo.

Opublikowano
2 godziny temu, deSilva napisał:

Zazwyczaj wszelkie powikłania to zapalenia płuc i  ich niewydolność załatwiają ludzi.

Tak jest w szpitalach. Leży pacjent na sali  w odchodach klika godzin i dochodzą do wniosku że pasowało by go przebrać  i wtedy robimy jak najlepszy przeciąg .

Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał:

Nie miałem covid wersję brytyjska. Tak mi stwierdzili lekarze.

I nie mam powodu im nie wierzyć , bo oni mi życie uratowali. Widziałem jak młodych ludzi wywozili nakrytych prześcieradłem. Więc nie chce mi się tu czytać ze wirusa nie ma.

Tomku tu nik nie pisze że  go nie ma, chodzi o szczepienia i ich wpływ.

Powiedz mi jak poszedłeś na covid do szpitala to kiedy straciłeś przytomność?

Opublikowano

Napiszę jeszcze tylko że ta choroba jest do końca nie zbadana, i myślę że tych wirusów jest kilkanaście i atakują w różnym stopniu. A jeśli się to gówno zmutuje i zacznie brać wszystkich tak jak mnie. To wolę być ta myszą.

Koniec mojego wymądrzania spadam ztąd bo nie lubię tego tematu.

45 minut temu, GRZES1545 napisał:

Tomku tu nik nie pisze że  go nie ma, chodzi o szczepienia i ich wpływ.

Powiedz mi jak poszedłeś na covid do szpitala to kiedy straciłeś przytomność?

Po 3 dniach podpisałem zgodę na intubację bo się dusiłem i wtedy mnie uśpili.

A to zdjęcie z dziś. Tyle czasu i jeszcze powikłania.

16245483209173838681292443547392.jpg

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zdrówka szczęściarzu; jesteś walczącym wybrańcem w tej wojnie.

Niemniej szkoda mi tak naprawdę ludzi, którzy przez tą paniczną propagandę nigdy nie dotarli do szpitalnego łóżka z powodu innych śmiertelnych chorób. I ludzie na świeczniku za konsekwencje wprowadzenia tej paniki, taniego absurdalnego show  powinni być pociągnięci do odpowiedzialności. 

Trzeba wiedzieć, że są różni ludzie i respektować ich wolę wolnego instynktownego wyboru.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano

mnie na szczescie stelepalo-i to czasami doslownie-lzej niz 6464  ale w zyciu nie bylem taki chory to nawet gorzej niz polpasiec [tez wirus] ktrego mialem z 15 lat temu. jeszce z miesiac mnie kaszlalo jak w gruzlicy.

Opublikowano
19 godzin temu, Ywa napisał:

Zdrówka szczęściarzu; jesteś walczącym wybrańcem w tej wojnie.

Niemniej szkoda mi tak naprawdę ludzi, którzy przez tą paniczną propagandę nigdy nie dotarli do szpitalnego łóżka z powodu innych śmiertelnych chorób. I ludzie na świeczniku za konsekwencje wprowadzenia tej paniki, taniego absurdalnego show  powinni być pociągnięci do odpowiedzialności. 

Trzeba wiedzieć, że są różni ludzie i respektować ich wolę wolnego instynktownego wyboru.

Można respektować ich wybór , ale muszą się liczyć z tym że większość nie będzie chciała mieć z nimi kontaktu a tego to znowu nie będą akceptować ci pierwsi . I do czego to prowadzi ?

Od dawna wiadomo że izolacja jest dobrą metodą na walkę z chorobami zakaźnymi , ale niektórzy nie robią nic , mają gdzieś tych którym zależy i tym sposobem w zasadzie lekceważą innych i wbrew ich woli narażają ich na zarażenie .

Jeśli ktoś nie pamięta przepełnionych szpitali i ludzi umierających z powodu niewydolności oddechowej to nazywa tą sytuację   absurdalnym  show , ciekawe co by zrobił z chorym zakaźnie - wysłał by go do zwykłego szpitala twierdząc że nie ma co robić show .

Są sytuacje na które nikt nie jest przygotowany i to trzeba zrozumieć . 

Opublikowano

Nic nie poradzę, że masz taką naturę postrzegania i masz prawo do ograniczenia się do informacji oficjalnych . Mogę jedynie zostawić Cię w spokoju. 

Naturalne jest, że chory izoluje się, jesteśmy istotami myślącymi/zwolnienie z pracy. Zwierzę również się izoluje, aby spokojnie umrzeć.

Opublikowano (edytowane)

Moje postrzeganie rzeczywistości to przede wszystkim własne doświadczenie .  

Problem w tym  że jedni i drudzy uzurpują sobie prawo do wyznaczania innym  granic wolności , a moim zdaniem o tym powinni decydować ludzie którzy  są  "fachowcami" w danej dziedzinie i mają mandat większości społeczeństwa . Inaczej będziemy mieli anarchię , a to raczej nie służy wszystkim . Taki model zarządzania jako społeczeństwo wybraliśmy , może nie jest bez wad ale taki mamy . 

Co do źródła informacji , jeśli mam być szczery to bardziej słucham oficjalnych danych niż amonowych zasłyszanych np z YouTube  bo tam to każdy jest samozwańczym  ekspertem .

Edytowane przez peugeot
  • Haha 1
Opublikowano
37 minut temu, peugeot napisał:

Moje postrzeganie rzeczywistości to przede wszystkim własne doświadczenie .  

Problem w tym  że jedni i drudzy uzurpują sobie prawo do wyznaczania innym  granic wolności , a moim zdaniem o tym powinni decydować ludzie którzy  są  "fachowcami" w danej dziedzinie i mają mandat większości społeczeństwa . Inaczej będziemy mieli anarchię , a to raczej nie służy wszystkim . Taki model zarządzania jako społeczeństwo wybraliśmy , może nie jest bez wad ale taki mamy . 

Co do źródła informacji , jeśli mam być szczery to bardziej słucham oficjalnych danych niż amonowych zasłyszanych np z YouTube  bo tam to każdy jest samozwańczym  ekspertem .

To pewnie w to że ślimak to ryba tez wierzysz? :)

Opublikowano
9 minut temu, akooo napisał:

To pewnie w to że ślimak to ryba tez wierzysz? :)

Staram się w nic nie wierzyć , a jeśli się  wszyscy umówimy i dołączymy ślimaka do ryb , to wtedy będę tak mówił . Wszystko jest kwestią założeń do tego podziału .

Opublikowano
Przed chwilą, peugeot napisał:

Staram się w nic nie wierzyć , a jeśli się  wszyscy umówimy i dołączymy ślimaka do ryb , to wtedy będę tak mówił . Wszystko jest kwestią założeń do tego podziału .

No ale mówisz że wierzysz raczej w oficjalne informacje a nie masz pojęcia jak wązkie grono osób ustala co ma być na wierzchu.