Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, kris91 napisał:

Słyszeli? Niemcy będą na jesieni trzecią dawką szczepić seniorów 🤦‍♂️

A co żeś myślał że to koniec ??  to dopiero początek . :D

Będe sie musiał od tego oganiać niczym od robactwa latem 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

rodzice waszych dzieci w zadnym wypadku nie powinny sie szczepic..

1 godzinę temu, HF86 napisał:

Wszystki proponowane leki z całego świata zle. Tylko szpryca jest metodą.?

ile jest lekow na wirusa ?? zreszta wiekszosc tylko objawy zwalcza.

Opublikowano

Jeśli szczepienie jest skuteczne to czemu nie , jest wiele chorób  na które jedno szczepienie nie wystarcza .

Ciekawe co by było gdyby w latach 50 większość nie zaszczepiła dzieci na Polio , czy dzisiaj też byli by przeciwni i pogodzili się z ewentualnym kalectwem dzieci . W  Polio też nie wszyscy zarażeni mieli objawy a jednak dla niektórych kończyło się to tragicznie , co pomogło - jak myślicie ?

Opublikowano

Jak ktoś chce , to wszystkie szczepionki nazwie preparatami testowymi - nic nowego . 

Nie jestem lekarzem ale wydaje mi się że szczepionki na covid są już dość dobrze  sprawdzone na milionach ludzi .

• Haha 1
Opublikowano

W latach 50? Raczej nie w Polsce. Nie mniej, Galan, szczepionkę wynaleziono w roku 50 i pierwsze dzieci z szczepiono badawczo tego samego roku. Od roku 55 USA. To są lata 50 i jakieś 100 razy wolniejsze bo mniej precyzyjne badania. W tamtych latach raczkowały nawet antybiotyki... Wziąłeś to pod uwagę?

• Haha 1
Opublikowano

To wirus gorszy niż COVID. Dwa przypadki wykryte w Wielkiej Brytanii .

Pacjenci zostali zarazki na początku maja. Po powrocie do Wielkiej Brytanii odbyli kwarantannę, która wówczas była obowiązkowa dla wszystkich osób powracających do kraju. Co więcej, otrzymali 5 tysięcy funtów grzywny, ponieważ wówczas zakazane były podróże w innych celach, niż służbowe.

Okazało się, że pacjenci otrzymali pozytywne wyniki testu na obecność wirusa małpiej ospy. Powoduje on objawy grypopodobne, w tym gorączkę, a także pęcherzową wysepkę skórną. Choroba jest bardzo niebezpieczna, z danych Światowej Organizacji Zdrowia wynika, że jej śmiertelność może sięgać nawet 10 procent. Co więcej, większość zgonów występuje w młodszych grupach wiekowych.

Brytyjskie władze nie ujawniły danych pacjentów, wiadomo jedynie, że mieszkają oni w północnej Walii i pochodzą z jednego gospodarstwa domowego. Jeden z nich w dalszym ciągu przybywa w szpitalu. Brytyjski minister zdrowia zaznaczył, że cała sytuacja jest „absolutnie standardowa”. 

Zamknąć Gospodarkę natychmiast .

https://wmeritum.pl/wirus-gorszy-niz-covid-dwa-przypadki-wykryte-wielkiej-brytanii/348959

kiedy będzie szczepionka ? .

Opublikowano

Dobra dobra zaraz będzie 3 dawka dla wyznawców nauki .

Przed chwilą, peugeot napisał:

Galan99 z powodu choroby kilku osób nikt nie zamyka całej gospodarki  , nie pisz nieprawdy .

Zaraz będzie epidemia .

Opublikowano

Pewien skoro już wiedzą że w Polsce będzie 4 fal końcem września już podali datę i będzie zamykana gospodarka zapewne to samo co było .

Tacy są a gdzie Grypa jest sp***doliła z Polski .

Opublikowano

Grypa jest choć być może dzięki bioasekuracji  wolniej się rozprzestrzenia .

To że jest możliwa 4 fala jest do przewidzenia , tak samo jak fala  zachorowań na grypę sezonową . 

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, peugeot napisał:

Jak ktoś chce , to wszystkie szczepionki nazwie preparatami testowymi - nic nowego . 

Nie jestem lekarzem ale wydaje mi się że szczepionki na covid są już dość dobrze  sprawdzone na milionach ludzi .

Serio, to te 5% zgonów u osób zaszczepionych to taka norma czy jak? Info ze strony ?MZ

4 fala to ja Ci mowie że  będzie na 100%, dziś  już  są  debaty czy w lipcu czy w czerwcu.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, kris91 napisał:

Słyszeli? Niemcy będą na jesieni trzecią dawką szczepić seniorów 🤦‍♂️

Bo wyszło że starsze trzymają sie ostro to żeby dobić szprycują dalej😬 

@pedro2 taki raport został umieszczony przez Niedzieskiego, podane były liczby zgonów na covid u ludzi zaszczepionych i niezaszczepionych, u tych drugich procentowo wychodzi około 2.7%

Tutaj gość komentuje ten raport.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4035637166472142&id=100000776950994

Edytowane przez GRZES1545