Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No co ty kwestionujesz najlepszego ministra wszech czasów? Toć on miał wirusa i zwalczył go w jeden dzień... 😂

To chiba się zna 😋

Opublikowano
Roki212 napisał:

No baaa Ty posiadasz taką wiedzę zapewne :P

Nie , staram się być ostrożnym i nikogo nie narażać bo właśnie nie posiadam wiedzy absolutnej . A niektórzy sądzą że taką wiedzę posiadają i piszą swoje proroctwa .

Opublikowano

No właśnie są tacy co widać taka wiedzę posiadają i jakie proroctwa były latem... odbębnienie wygranej z wirusem, seniorzy idzcie głosować bo tam bezpiecznie nawet bezpieczniej niż w sklepie i takie tam a teraz narobił pod siebie 

Opublikowano (edytowane)

No ja uwierzyłem szumowinie i tyle 😋

A i matousz godol że to zalecenia a nie nakaz 😎

Toć to widać że swoje chłopy, kilka baniek przytulili to się znają 😂

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
Roki212 napisał:

No właśnie są tacy co widać taka wiedzę posiadają i jakie proroctwa były latem... odbębnienie wygranej z wirusem, seniorzy idzcie głosować bo tam bezpiecznie nawet bezpieczniej niż w sklepie i takie tam a teraz narobił pod siebie 

Tak to jest gdy polityka wszystkim steruje a nie zdrowy rozsądek . Może nie narobili pod siebie , tylko brak pieniędzy poprostu .

Opublikowano

No właśnie zdrowy rozsądek i dla jednego zdrowym rozsądkiem jest noszenie dla innego zdrowym rozsądkiem jest nie noszenie bo jak jacyś tam eksperci pneumolodzy stwierdzili skroplona para wodna z powtórnie wdychanego powietrza osadza się na płucach i jest idealnym podłożem dla bakterii, zbyt długie noszenie jest szkodliwe i trzeba nosić je z rozwagą. I właśnie temat rzeka jedni jak i drudzy mają swój rozsądek więc tego co niechce nosić nie można nazwać nierozsądnym bo widzi to inaczej ☺️

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, peugeot napisał:

Może nie narobili pod siebie , tylko brak pieniędzy poprostu .

No przecież było jasne że pieniążki kiedyś skończą się.😂 Ale to tez było wiadomo od początku. Dlatego tym ważniejsze było ich rozsądne wydawanie i ocena uzyskanego efektu. Teraz to już faktycznie zostało robienie pod siebie,

Opublikowano
9 godzin temu, Strongman napisał:

Wuj tam z maseczkami, jak na teraz obstawiacie ile za tydzień będzie zarażonych ja obstawiam na 18tyś dziennie.

Jakim cudem tyle ma być przecież maseczki som i pomagajom😷🤔?

• Haha 1
Opublikowano

Maseczki trzeba nosić bo to etyczne i trzeba chronić każdego człowieka przed zarażeniem, które może doprowadzić do śmierci. To takie etyczne ta walka o życie i zdrowie innych przez efekt placebo które daje kawałek z ilością zarazków porównywalną do onucy piechura napoleońskiego.

Z drugiej strony mamy etykę polegającą na zamykaniu szpitali  i przyzwolenia na to żeby ludzie cierpieli i zdychali w swoich domach/tudzież na ulicy. @peugeot - właśnie do takich sytuacji doprowadzili ci sami ludzie, którzy przekraczając swoje kompetencję każą ci nosić maseczkę.

Opublikowano

Partyzant85 ja nie oceniam ludzi którzy karzą nosić maseczki ani nie oceniam ludzi zamykających szpitale bo nie znam dokładnie kontekstu . Cały czas przekonuję do noszenia maseczek bo mimo że zdania na temat ich skuteczności są podzielone to jest szansa że działają i warto z tej szansy skożystać. Ludzie maseczki noszą od dawna z pozytywnym skutkiem ( np :miejscach zapylonych ) i tam nikt nie dyskutuje na temat zasadności ich stosowania . A teraz nagle mamy wysyp ekspertów w temacie maseczek .

Opublikowano

I żyjesz . Dzięki maseczkom podobno zmiejsza się zasięg rozsiewu wirusa a i wirusy te zawarte w wydzielinach są zatrzymuwane , nie wszystkie ale zawsze to coś . A jak ktoś chce to może zakładać maseczki z filtrami znacznie lepszi które radzą sobie z wirusami .

Opublikowano
7 minut temu, dsbh napisał:

Był w telewizji pokazany test. Rozpylenie dezodorantu przez maskę, także możecie sami sprawdzić czy to działa.

Jest prostszy sposób tylko potrzeba maseczki i dobrej grochowej. 

Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

Jest prostszy sposób tylko potrzeba maseczki i dobrej grochowej. 

Szkoda Ci dezodorantu :) ? Z grochową to jednak zejdzie zanim ją ugotujesz.

10 minut temu, kewink napisał:

Żyje i nie wyobrażam sobie abym miał ją używać w innym celu niż ochrona przed zapyleniem.

Maska masce nie jest równa i zgodzę się z Tobą, inaczej w żniwa pracuje się w zapyleniu w masce a inaczej bez. Jeżeli wszyscy jednak stosują maski obecnie, to dlaczego mam robić na przekór. Byłem przeciwnikiem ich noszenia. Maskę stosuje tylko raz, potem wyrzucam. Jestem ciekaw, dlaczego jeszcze ekolodzy nie protestują, że społeczeństwo nagminnie zatruwa środowisko.