Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, pafnucy napisał:

od zawsze jedni wykorzystują drugich. ale moim zdaniem to okazja czyni złodzieja, a nie złodziej okazję.

Czyli co Szumowski to złodziej? Byłą okazja kupić maseczki i respiratory to postanowił skorzystać z pośrednictwa znajomych, którzy nigdy tym się nie zajmowali. Z ta okazją to nieźle trafiłeś. Nawet się zgodzę. A najlepsze jest to, ze rząd nawet nie zapytał o maseczki firm które się tym zajmują. A dzień przed czy dzień po podpisaniu umowy z handlarzem bronią UE robiła duże zamówienie/przetarg na respiratory dla wszystkich państw. No ale tam ukraść czy przekręcić by się nie dało. Lepiej było skorzystać z szemranej oferty bo jak mówisz okazja czyni złodzieja.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Zaraz wprowadzą ustawę i skończy się chojrakowanie.   :P  Wszyscy to wszyscy, albo nikt.

Opublikowano (edytowane)

Ta, bo wiem z życia ze niektórzy mają a nikt by się nie spodziewał ze mają ale nic  i chodzą i rozsiewają zarazę co inny już na to może umrzeć.

Sean prawdę mówisz jak wszyscy to wszyscy, Nie lubię cwaniaków tego typu, bo każdy wie ze powinno się izolować od świata zasłaniać nawet tą maseczką co coś tam zawsze daje,

Ale te przyłbice i mini przyłbice to porażka powinni tego zabronić.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem co mi tu wyszło  :P

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Sean napisał:

Zaraz wprowadzą ustawę i skończy się chojrakowanie.   :P  Wszyscy to wszyscy, albo nikt.

To niech wprowadza a odpierdalajo bezprawie i tyle.... Co to za władza co powołuje się na przepis który na to nie pozwala 

Organy władzy i administracji mają obowiązek działać tylko i wyłącznie zgodnie z prawem 

Jak ma się czuć taki policjant który wie że dostał rozkaz bez podstawy prawnej.... Toć to jest żenaDa i pośmiewisko.... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)

No to był błąd, że coś chcą, a nie jest to prawnie.

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)

Ten wirus to taka sprawa nadzwyczajna i każdy powinien się przyporządkować i nie patrzyć na prawo.

Kto by pomyslał ze jeszcze będzie jakaś zaraza z 2 lata temu chyba nikt.

Ja myślałem o tym bo często w rożnego rodzaju modlitwach było o zarazach ale nie sądziłem ze jeszcze jakaś przyjdzie,o tych krzyżach w jeden wieczór robionych zakopywanych do rana,no i ogólnie ze każda zaraza od zachodu do nas idzie,

Po za tym nie wiem czy taka zaraza nie prorokuje końca świata bo coś mi się obiło o uszy.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Skoro sprawa nadzwyczajna to trza, ogłosić stan, nadzwyczajny i robić tak jak prawo stanowi.... A nie wysyłać służby bez podstawy prawnej żeby robili z  siebie debil... 

Opublikowano

Ten 👑świrus to największa ściema w historii świata. 

Skoro jest taki groźny to czemu śmiertelność jest niższa jak w analogicznym roku poprzednim. 

Trup powinien ścielać się gęsto a tu nic takiego nie ma i nie pitolta farmazonów że to dzięki maseczkom i kwarantanne tak jest. 

Opublikowano

Może coś z tym być końcem świata bo ta sebila mówiła czy jakoś tak ze polska ma tylko przetrwać i każdy myślał ze te dzieci tych uchodźców będą wyrzynali zachód a tu patrzcie wirus się pojawił i tam bardziej szaleje.

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

Ten wirus to taka sprawa nadzwyczajna i każdy powinien się przyporządkować i nie patrzyć na prawo.

Kto by pomyslał ze jeszcze będzie jakaś zaraza z 2 lata temu chyba nikt.

Ja myślałem o tym bo często w rożnego rodzaju modlitwach było o zarazach ale nie sądziłem ze jeszcze jakaś przyjdzie,o tych krzyżach w jeden wieczór robionych zakopywanych do rana,no i ogólnie ze każda zaraza od zachodu do nas idzie,

Po za tym nie wiem czy taka zaraza nie prorokuje końca świata bo coś mi się obiło o uszy.

No weź nie mów, a gdzie jeszcze Czterej Jeźdźcy Apokalipsy, już siodłają konie, ludziom w d*pach się poprzewracało i trzeba w końcu to  ukrócić.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Strongman napisał:

Alkohol i religia szkodzą zdrowiu, jedno fizycznemu drugie psychicznemu.

Edytowane przez mikad
Opublikowano

Część też odpowie za swoje grzeszki.

1 minutę temu, matek89121 napisał:

a Polacy to co naród wybrany lepszy od reszty ?

Opublikowano

Popieram @PRIMO.

Książka Sumlińskiego o świrusie zamówiona. 

Posłuchałem wczoraj Sommera na jutubie co mówi o tym Niemcu co wyprodukował ten test PCR i  to wszystko się kupy nie trzyma.

Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

Ten 👑świrus to największa ściema w historii świata. 

Skoro jest taki groźny to czemu śmiertelność jest niższa jak w analogicznym roku poprzednim. 

Trup powinien ścielać się gęsto a tu nic takiego nie ma i nie pitolta farmazonów że to dzięki maseczkom i kwarantanne tak jest. 

Nie wiem czy wirus to ściema.... Ale masaczki to kit i tyle sam szumowina to wyśmial..... 😋

Opublikowano
1 minutę temu, Partyzant85 napisał:

Popieram @PRIMO.

Aż się zarumieniłem. :x

3 minuty temu, ogarek napisał:

Nie wiem czy wirus to ściema.... Ale masaczki to kit i tyle sam szumowina to wyśmial..... 😋

Ten wirus był jest i będzie z nami do końca tylko komuś bardzo ale to bardzo zależy na tym żeby zniewolić ludzi. 

Opublikowano
9 minut temu, Strongman napisał:

Może coś z tym być końcem świata bo ta sebila mówiła czy jakoś tak ze polska ma tylko przetrwać i każdy myślał ze te dzieci tych uchodźców będą wyrzynali zachód a tu patrzcie wirus się pojawił i tam bardziej szaleje.

Jeden jest Naród Wybrany i Matka Boska to raczej Polką nie była. A wygląda na to nasi rządzący na takich właśnie nadziejach opierają walkę z zarazą.

Opublikowano

Ludzie  od tysiącleci przestrzegali też pewnych zasad etycznych - jeden nie kradł drugiemu - szumowiński przy akompaniamencie kłamczyńskiego, vatowieckiego i długopisa ukradł publiczne pieniądze. Złodzieje byli eliminowani ze społeczeństwa - dziś dzięki układom mają ochronę.