Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj gdzieś czytałem że dopiero dochodzą do tego że to dzieci są bezobjawowymi roznosicielami, toż to było wiadomo że tak będzie jak tylko otworzą szkoły, nie trzeba być profesorem, ale jak już się jest profesorem, o to trochę schodzi by na to wpaść. 

Opublikowano

Zgromadzeń, dużych wesel być nie może, ale w szkole taka zbieranina dzieci z różnych środowisk dzień w dzień już tak, parodia i tyle.

Opublikowano

Tak jak piszesz od dawna było wiadomo że jak dzieci będą w szkole to będzie się roznosić... u nas jedna nauczycielka uczyła w trzech szkołach po kilka klas i była chora i przez jedną taką osobę wszystkie dzieci ze swoimi rodzinami kwarantanna. Nie wiem czy coś tam wyszło u kogoś pozytywnie ale było 

Opublikowano
8 minut temu, Sean napisał:

Dzisiaj gdzieś czytałem że dopiero dochodzą do tego że to dzieci są bezobjawowymi roznosicielami, toż to było wiadomo że tak będzie jak tylko otworzą szkoły, nie trzeba być profesorem, ale jak już się jest profesorem, o to trochę schodzi by na to wpaść. 

Nauczyciele boją się pracować. "Kadra powoli się wykrusza"

Wśród nauczycieli panuje strach przed koronawirusem, a także przed trudnościami związanymi ze zdalną nauką. Problemy mnożą się z dnia na dzień. Coraz więcej pedagogów - szczególnie starszych osób - korzysta z L4. W jednej w podłódzkich szkół troje nauczycieli - głównie z powodu strachu przed pandemią - zdecydowało się wziąć roczne urlopy dla poratowania zdrowia. Kolejni są na zwolnieniach albo na kwarantannie.

Opublikowano

Tak czy srak, przyznacie że jeżeli jest ten wirus, to lepszego roznoszenia jak szkoły, nigdzie nie znajdzie.

Opublikowano

Pier******e kotka za pomocą młotka. 

Wszędzie to wykrywają tylko dziwnym trafem ani jednego przypadku w marketach. 

PRZYPADEK?

Opublikowano

Tutaj brak przypadków tylko same przemyślane działania... tak jak gdzieś się obiło mi o uszy jakieś tam testy na Covid 19 opracowane czy tam wymyślone w 2016 roku a wirus pojawia się dopiero w 2019 

Opublikowano

Właśnie, coś za dużo tych przypadków, jeszcze jedna sprawa, na wiosnę byli wręcz pewni że na jesień to wróci ze zdwojoną siłą, zgodzę się że na jesień jest większa zachorowalność, ale są kraje gdzie nadal jest ciepło i co też? widać ten wirus działa według jakiegoś kalendarza a nie pogody.   :D

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze te godziny dla seniorów... chcą aby tam sobie robili zakupy o wyznaczonych ok no ale niech robią tylko w tych godzinach w danym dniu, a nie że mają wyznaczone to mało jakiego seniora zobaczysz w wyznaczonych a sam nie zrobisz bo się burzą w sklepie, a większość i tak robi w innych.

To co z tych godzin tyle że sam nie zrobię od 10 do 12

Edytowane przez Roki212
Opublikowano
9 godzin temu, PRIMO napisał:

Wszędzie to wykrywają tylko dziwnym trafem ani jednego przypadku w marketach. 

PRZYPADEK?

Jak  ani  jednego. W  sąsiedniej gminie  w Dino  wykryli  we wrześniu   u kasjerki.   Diono  2 dni  zamknięte   wymienili  personel  i  zdezynfekowali  cały sklep 

Opublikowano

dzieci trudno dzielą sie coronowirusem z innymi , jak nie mają  objawów to i transmisja wirusa jest miejsza , wiadomo z najblizszym otoczeniem sie podzielą  , a w marketach , tam pracują młodzi ludzie 

Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

Jak  ani  jednego. W  sąsiedniej gminie  w Dino  wykryli  we wrześniu   u kasjerki.   Diono  2 dni  zamknięte   wymienili  personel  i  zdezynfekowali  cały sklep 

Mi konkretnie chodzi o zachodne których notabene jest nie porównywalnie więcej. 

Opublikowano

dzieci zmuszają bu jeździły do szkoły i tam się tłoczyły. Mam ma to dwie teorie: 1) nie chcą płacić zasiłku; 2) chcą uzdrowić system emerytalny. Dzieci pozarażają się w szkołach i przedszkolach (pewnie często też bez istornych objawów), a później przyjdą do domów i tym wirusem podzielą się ze starszymi (ci nie koniecznie przeżyją).

• Like 1
Opublikowano

No i kurde  stało  się  od  jutra  w czerwonej strefie żyć  przyjdzie .  Panie  premierze  jak  żyć  ???