Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chodzis na wybory ??? jesli nie to nie czuj sie obrazony , jesli chodzis a nie interesujesz sie polityka to sie czuj....

mnie obchodzi co sie dzieje - bo przez s-wirusa moje dzieci siedza w domu zamiast w pracy czy szkole,o jedzenie oczywiscie nie mamy sie powodu martwic. u nas pod miastem ludzie zyja z lotniska,turystow,restauracji,hoteli,muzeow i to wszystko zamkniete a pracownicy dostaja wypowiedzenia, ile miesiecy czy lat minie zanim wszystko wroci do normy i czy w ogole, kiedys bylo dziennie 5 stron ogloszen o prace a dzisiaj piec linijek....

dla mnie tez temat wirusa jest mocno naciagany ale jest i to przez politykow calego swiata- ilu ludzi umiera na grype czy zaplenie pluc,zeby nie wspominac o raku- pare setek umarlo i wielkie halo,  dlaczego nie zakaza sprzedazy wodki i papierosow- dziesiatki ludzi od tego umieraja dziennie.

• Thanks 1
Opublikowano

w cracovie  

1 godzinę temu, jacus napisał:

dla mnie tez temat wirusa jest mocno naciagany ale jest i to przez politykow calego swiata- ilu ludzi umiera na grype czy zaplenie pluc,zeby nie wspominac o raku- pare setek umarlo i wielkie halo,  dlaczego nie zakaza sprzedazy wodki i papierosow- dziesiatki ludzi od tego umieraja dziennie.

sam jesteś naciągany jak zwierze testowe z probówki 

Opublikowano

Dzisiejsze otwarcie galerii handlowych będzie miało skutek po 10 maja. Rolnik - nieprowadzenie tego stanu oraz odwołanie go do tej pory jest wg Ciebie czym? Rozwiązałoby to wiele spraw. Dodam, że Roman przestraszył się dopiero jak mu wirus w kopalni zrobił DPS. Czy maski oraz rękawiczki pomagają? Uważam, że w niewielki sposób. Ludzie nie mają nawyku mycia rąk a co dopiero wymiany tego sprzętu. Jak już pisałem - sama maskarada ograniczy dłubanie w nosie. Standardem natomiast jest dotykanie twarzy w rękawiczce całe dnie noszonej, jaranie szlugów, odgarnianie włosów. Maska zdjęta z klamy to proszenie się o kichnięcie z powodu pyłków chociażby... Elementem uzupełniającym zbroi winien być atomizer z płynem dezynfekkującym - jeden do powierzchni a drugi łagodny dla skóry. Wszystko starają się zrobić rękami obywateli, firm - a odkażanie powierzchni publicznej?

Opublikowano

Koncerty  organizował  prezydent  z PSL   który   bojkotował  wybory  kopertowe  bo  niebezpieczne   po czym   organizuje   koncerty  w  środku  pandemii   to  jak to  odbierać  jak   dobry  PSL  funduje  ludziom  rozrywkę 

Opublikowano

znaczy głupota tego prezydent z ciechanowa jest wieksza bo to nie był jeden koncert a chyba 7 , tylko tu akurat sam wykonawca swoim  nazwiskiem przyciągnął ludzi , nawet pominąć ludzi to dla kogo te koncerty ? dla grupy ludzi zamieszkującej w pobliżu aby z okien mogli popatrzeć ? 

Opublikowano

Raczej  żeby  pokazać  że  dobry  PSL  ma gdzieś   zdrowie  Polaków 

Opublikowano
19 minut temu, marulekk napisał:

Dobrze ze Duda kampanii nie robii

Koncertów ani wieców nie organizuje 

Opublikowano
37 minut temu, jarecki napisał:

raczej usa mają dowody

to teraz czekać tylko na potwierdzenie sojusznika z gb i winowajca pod ziemię ze wstydu się zapadnie(dosłownie) , jak taki jeden dyktator w którego państwie, wolność i demokrację zarządzono 

Opublikowano

Akurat dziś otwierają galerie handlowe.. Pamiętam ją jako roztrzęsioną matkę z apelem o zastanowienie się czy trzeba z domu wyłazić. Aby płakała aby nie wychodzić wprost nie kojarzę.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, DTaras napisał:

Akurat dziś otwierają galerie handlowe.. Pamiętam ją jako roztrzęsioną matkę z apelem o zastanowienie się czy trzeba z domu wyłazić. Aby płakała aby nie wychodzić wprost nie kojarzę.

to sobie  zerknij  bo  internetu  płakała  po tym  jak  jej córka  trafiła  do  szpitala  bo  sie  koroną  zaraziła.

https://dziendobry.tvn.pl/a/dramatyczny-apel-kasi-kowalskiej-nie-potrafie-plakac-choc-dzisiaj-wiele-godzin-przeplakalam

A teraz  ona  gra  podczas  pandemii  na  zorganizowanym  przez   prezydenta  z PSL  koncercie 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Czyli co? Kochani nie posłuchali czy kochani napędzeni luzowaniem atmosfery poszli sobie pod scenę zgodnie z zasadami wskazywanymi przez rząd? Pomijając wątpliwie prawnie wprowadzony zakaz zgromadzeń co trzeba przyznać. Czy Kowalska powinna zaśpiewać? Taki ma zawód i o to ją poproszono. Czy były tłumy? Niebyło. Co tam jeszcze?

• Confused 1
Opublikowano

DTaras fajnie że bronisz pani kowalskiej ale zachowała się idiotycznie. Tyle że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Faktycznie gapie zachowywali się nad wyraz spokojnie i utrzymywali odległości ale to nie było dobre ani mądre zachowanie. Zwłaszcza po tym jak apelowała o nie wychodzenie z domu. Co do płaczu w apelu bodaj mówi że wiele godzin przepłakała. 

• Like 1
Opublikowano

denwer - a jeden Sasin nakazuje nosić listonoszom przesyłki pomiędzy ludzi i co? Co z rzeszą 13000 tyś chorych. Prezydentury się taką ilością nie wygrywa ale o drugiej turze może zaważyć itp, itd.

Opublikowano

kto zorganizował koncert ? czy jest zakaz organizacji tego typu impres ?          czy powinna zaspiewać kowalska zgodnie z przyjętymi zasadami w obecnym czasie ?