Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, racyl napisał:

jak jakieś lafiryndy nie wiozłeś to by ci ni cnie zrobili

to jest taki pic na wodę z tymi maseczkami, wymyślił obowiązek ktoś kto nie pomyślał że w tym sie nie da pracować w normalnych warunkach

po za przejściem się rekreacyjnie do sklepu to nie da się łazić cały dzień w masce

Pierdylisz. U znajomego na wylegarni kurczaków pracownicy od zawsze pracują w maseczkach i jakoś żyją. A przy wybieraniu jest 35 stopni, duża wilgotność. Dziewczyny głownie tam pracują i nie płaczą jak ty. Większość dnia spędzasz przy kompie to Cię ten przepis nie dotyczy.

Opublikowano

@PawelWlkp jasne TY wszystko wiesz wożąc dupe w klimatyzowanym traktorze czy kosząc zborze 😁

i wszyscy muszą mieć taką samą pracę i tym samym czasie 😁

Nie raz w czasie sezonu z człowieka się leje, od zmęczenia szybciej i głębiej oddycha pracując w otwartym terenie to na pewno szmata na ustach nie zrobi m różnicy🤣

Ale co Ty możesz wiedzieć o Tyn jak tylko znajomy i jego kurczeta są przez pare tygodni

Opublikowano

Racyl polecam uszycie maseczek z jedwabiu. Odpowiedni Jedwab chłodzi gdy jest gorąco (sprawdzone) a grzeje gdy jest zimno,  oddycha i ma właściwości zdrowotne.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, racyl napisał:

Nie raz w czasie sezonu z człowieka się leje, od zmęczenia szybciej i głębiej oddycha pracując w otwartym terenie to na pewno szmata na ustach nie zrobi m różnicy🤣

Na  swoim  polu  nie musisz  nosić  maseczki   dociera  to  do ciebie    czy  w brejzoladzie   takie bzdury  kazali ci tłoczyć 

Edytowane przez Generał
Opublikowano

pole to nie jest teren publiczny , jak jesteś sam na czyims polu to nie zakładasz , ale nawet jak sąsiad przyjdzie do Ciebie porozmawiać na twoje pole to maseczki musicie mieć obydwaj .

Opublikowano

A np podczas zbioru truskawki ? No i ile wtedy osób na polu może razem przebywać ?

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy napisał:

Ale nie na swoim się bywa . I co wtedy pisuarze ?

Zapytaj  szeptuchy   🤣

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Pafnucy napisał:

A np podczas zbioru truskawki ? No i ile wtedy osób na polu może razem przebywać ?

nie ważne ile osób jak są powyżęj 2 osoby które nie spią w jednym domu to już zakładasz maseczki , tylko jak na pole idziesz z rodziną z która na codzień przebywasz żona ,dzieci to niezakładaj , ale znając życie i nadgorliwosc  niektórych policjantów to lepiej założyć  o tak samo na polu jak w samochodzie                      W przypadku auta maski są obowiązkowe, gdy jadą nim osoby sobie obce, czyli – jak wyjaśnia ministerstwo – inne niż wspólnie zamieszkujące lub gospodarujące. 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
26 minut temu, jarecki napisał:

nie ważne ile osób jak są powyżęj 2 osoby które nie spią w jednym domu to już zakładasz maseczki , tylko jak na pole idziesz z rodziną z która na codzień przebywasz żona ,dzieci to niezakładaj , ale znając życie i nadgorliwosc  niektórych policjantów to lepiej założyć  o tak samo na polu jak w samochodzie                      W przypadku auta maski są obowiązkowe, gdy jadą nim osoby sobie obce, czyli – jak wyjaśnia ministerstwo – inne niż wspólnie zamieszkujące lub gospodarujące. 

A tak przykładowo:

Jak żona w domu a ja w nocy do sąsiadki chodzę w kawalerkę to musze zakładać  maseczke jak jedziemy autem razem ? 😁

Opublikowano
6 minut temu, marulekk napisał:

A tak przykładowo:

Jak żona w domu a ja w nocy do sąsiadki chodzę w kawalerkę to musze zakładać  maseczke jak jedziemy autem razem ? 😁

To nie jest kawalerka, bo nie jesteś kawalerem. To zwykłe k**estwo.😂

45 minut temu, jarecki napisał:

pole to nie jest teren publiczny ,

Ale jest ogólnodostęnym.

• Sad 1
Opublikowano

@Generał

nie wiem co ci tak utkwiło to pole we łbie, to że sam nic innego po za wożeniem d*py na traktorze nie robisz to nie myśl że inni też

jakby mi chodziło o pole, jakikolwiek pojazd czy własną posiadłość to bym nic nie mówił bo wiem że tego nie to nie dotyczy

zaraz wyjdzie że w wysokiej temperaturze to tylko chłop na wsi pracuje 🤣

Opublikowano
38 minut temu, asharot napisał:

Poczta Polska chyba przesadziła z cena za maseczki 9,90pln/szt. Tak samo jak Orlen z płynem po 100/5l gdzie litr spirytysu 95% do produkcji kosztuje 3,5pln /litr

Cytat ze śmiećbooka :

"Nie polecam płynu dezynfekującego z Orlenu bo mnie dzisiaj boli głowa i brzuch a szfagier jeszcze się nie obudził "

😷