Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli tak na to patrzeć to Luksemburg 600 000 tys ludzi i 3 tys przypadków. Nasz dwa razy większy sąsiad Niemcy na 82 mln ludzi maja prawie 110 tys. Znowu Słowacy maja rekordowo niską liczbę chorych. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Czemu nie piszesz tego do wyborców Dudy? Pewnie i do siebie? Gorszego kandydata jak on to chyba nie ma. Nawet własny obóz polityczny na czele z Kaczyńskim ma go za nic i na każdym kroku poniża i oszukuje. Po co mi taki prezydent, którego nie szanują właśni koledzy? I ty piszesz o szanowaniu się ha ha.

Tak masz racje muszę zaaplować 👍 wyborco PiSu nie rób tego co hubertuss i olej Kidawe . 

A czy ja Ci każe głosować na dude , jest jeszcze pełno kandydatów . mój sąsiad który pół życia pije zawodowo potrafi lepiej sklecić zdanie jak ta baba i ona ma nas reprezentować na arenie międzynarodowej 😕 śmiech na sali

k**wa Ty udajesz takiego Inteligencika A tego nie widzisz 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Ja nikogo tu nie udaję. Napisałem o Kidawie i Kamyszu a ty się tak tej Kidawy uczepiłeś. jak będzie trzeba to i na nia zagłosuje bo i tak lepsza jest od Dudy przynajmniej dla mnie. A do wyborcy pisu nie musisz apelować by nie robił tego co ja bo on i tak oleje Kidawę i wybierze w pełni sterowalnego przez pis Dudę. Którego Kaczyński poniży lub oszuka przy pierwszej lepszej okazji.

Opublikowano

Na pewno bardziej niż Duda. No i w nocy podpisywać na pewno nie będzie. Tak samo jak nie oszuka jej własny obóz polityczny a jego szef nie schowa ręki gdy ona ją wyciągnie na powitanie. Oczywiście gdy zagrożenie wirusem już minie.

Opublikowano

region u mnie jak po wojnie 
objechałem pola i nikogo ani na drodze ani na polu
no nic, jadę siać cebulę a we dwóch trzeba tośmy się na polu umówili co by po chałupach nie łazić.
Na razie przynajmniej u mnie ludzie zachowują się niemal modelowo a pogoda iście letnia.
ciekawe czy za pięć siedem dni spadnie ilość nowych chorych.
ultrafiolet operuje na całego
ani jednej chmury.

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Na pewno bardziej niż Duda. No i w nocy podpisywać na pewno nie będzie. Tak samo jak nie oszuka jej własny obóz polityczny a jego szef nie schowa ręki gdy ona ją wyciągnie na powitanie. Oczywiście gdy zagrożenie wirusem już minie.

Czytałeś To co napisałeś??

Skąd ta pewność że tak będzie?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Po drugie jeśli już uczepiłeś się słowa przejściowo. To jeśli za przejściowe uznamy pełnienie obowiązków pomiędzy kadencjami. To jest między tą kadencją, która kończy się chyba 5 sierpnia. A następną kadencją, która np zaczęła by się po wyborach dajmy na to przeprowadzonych we wrześniu. To wtedy faktycznie prezydent, któremu kadencja się kończy zgłasza marszałkowi nie możliwość pełnienia obowiązków (koniec kadencji). I wtedy marszałek przejmuje obowiązki głowy państwa do czasu zaprzysiężenia nowego lub obecnego drugi raz wybranego prezydenta. 

.

Chłopie  zrozum  to  że  koniec  kadencji  to  koniec   nie   przejściowa  niemożność  sprawowania  dalej urzędu.   przejściowa  niemożność  sprawowania urzędu  ma  zastosowanie  w  czasie trwania  kadencji  a  prezydent  zachoruje    musi  się  poddać hospitalizacji na okres np 2 miesięcy .   Tworzysz  jakieś   bezsensowne  teorie   rodem  z kabaretu. 🤣🤣

Edytowane przez Generał
Opublikowano

Gdyby pis chciał. Zinterpretował by słowo przejściowy. Np tak, że skoro Duda ubiega się o drugą kadencję. Bo ma do tego prawo to stanem przejściowym może być okres pomiędzy jedną a druga kadencją. Tylko Duda i pis się zwyczajnie boi , że przegra na jesieni i dlatego prze do wyborów za wszelką cenę.

• Haha 1
Opublikowano

Wczoraj padła na to odpowiedź: Prezydent Duda musiał by zrezygnować z urzędu najpóźniej jak się da to jest 8 maja, dało by to 14 dni na wyznaczenie terminu wyborów przesuniętego o niecałe 60 dni. Wybory odbyły by się w Lipcu. 

Stan klęski żywiołowej wydrenował by niepotrzebnie tylko nasz budżet co zauważył Gowin. 

Ruch na mieście jak cholera, do słońca 30 stopni! 

Opublikowano
6 minut temu, asharot napisał:

hubertuss to co teraz zrobić żeby przełożyć wybory ? Wprowadzić stan klęski żywiołowej ?

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Poparcie Dudzie będzie spadało. Przełożyć wybory jak najbardziej się da bez łamania konstytucji. 

Masz szklaną kule czy używasz fusów? 

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

Wczoraj padła na to odpowiedź: Prezydent Duda musiał by zrezygnować z urzędu najpóźniej jak się da to jest 8 maja, dało by to 14 dni na wyznaczenie terminu wyborów przesuniętego o niecałe 60 dni. Wybory odbyły by się w Lipcu. 

Stan klęski żywiołowej wydrenował by niepotrzebnie tylko nasz budżet co zauważył Gowin. 

Ruch na mieście jak cholera, do słońca 30 stopni! 

Prezydent może zrezygnowany zawsze. Nawet 1 sierpnia. Ale nawet patrząc na to co piszesz. Lepszy lipiec niż maj. Turystyki i tak za bardzo nie będzie a epidemia może już w dużej części minąć. A nawet jeśli nie to jest dużo czasu na przygotowanie dokładnie głosowania korespondencyjnego a może i internetowego.

2 minuty temu, hubertb napisał:

Masz szklaną kule czy używasz fusów? 

Używam mózgu. To jest prawda satara jak świat. W czasach kryzysu jaka partia by nie rządziła to niezadowolenie społecznie zawsze obraca się przeciwko niej. Dlatego pis chce wyborów. Tym bardziej, że pieniędzy jest mało i wiadomo, ze ta tarcza to lipa i wszyscy nie będą zadowoleni.

Opublikowano

Mając na uwadze zdrowie obywateli pewnie by się tacy znaleźli. Zważywszy, że nikt nie każe rezygnować w połowie tylko kilka dni przed końcem.  Natomiast faktycznie nie wielu o zdrowych zmysłach chce trwać na urzędzie za wszelką cenę nawet gdy kraj zmaga się z wirusem i organizacja wyborów przysporzy problemów i kosztów dla administracji oraz zagrożenia dla ludności.