Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To żeś mie pocieszył . Tera nie bede wiedział na co umierać ... Echch .

Opublikowano
14 minut temu, Pafnucy napisał:

nie mówię o wolnym, . Ile masz jak tu robisz ?

jak bym miał to bym się nie-pytał też chce zabić ....  głupie pytanie zadałeś nie wiesz ze ludzie nie lubią konkurencji  😛

Opublikowano (edytowane)

macie na pocieszenia , fajnie w Ghanie grzebają nieboszyka 😉 

1:34 epicki gong 😄 

3:00  wątek  z koronawirusa :P 

@Rolnik1973 a jak piwo zarażone?? a ja dziś piłem kilka , to już mam do tych czarnych umawiać się ???

Edytowane przez marulekk
Opublikowano (edytowane)

8 godzin temu, marulekk napisał:

macie na pocieszenia , fajnie w Ghanie grzebają nieboszyka 😉 

1:34 epicki gong 😄 

3:00  wątek  z koronawirusa :P 

@Rolnik1973 a jak piwo zarażone?? a ja dziś piłem kilka , to już mam do tych czarnych umawiać się ???

Weź przegotuj to zabije wirusa

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano
8 godzin temu, Pafnucy napisał:

Ludzie to są jednak ... Jacyś dziwni ,:/

Jak czytam  twoje posty  do tego  samego  wniosku  dochodzę.

Opublikowano (edytowane)

czyżbyś obrazić mnie chciał ?? :o

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
12 godzin temu, Ursus932 napisał:

Człowieku szanuj się , gdzie rozum oddawać głos na tą babe !

Czemu nie piszesz tego do wyborców Dudy? Pewnie i do siebie? Gorszego kandydata jak on to chyba nie ma. Nawet własny obóz polityczny na czele z Kaczyńskim ma go za nic i na każdym kroku poniża i oszukuje. Po co mi taki prezydent, którego nie szanują właśni koledzy? I ty piszesz o szanowaniu się ha ha.

12 godzin temu, Generał napisał:

Umiesz  czytać  ????    Koniec  kadencji  to  nie   przejściowa  niemożność  sprawowania urzędu  Prezydenta  RP   wymyślasz BREDNIE 

Dz.U.1997.78.483 - Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 2 kwietnia 1997 r.

1. Jeżeli Prezydent Rzeczypospolitej nie może przejściowo sprawować urzędu, zawiadamia o tym Marszałka Sejmu, który tymczasowo przejmuje obowiązki Prezydenta Rzeczypospolitej. Gdy Prezydent Rzeczypospolitej nie jest w stanie zawiadomić Marszałka Sejmu o niemożności sprawowania urzędu, wówczas o stwierdzeniu przeszkody w sprawowaniu urzędu przez Prezydenta Rzeczypospolitej rozstrzyga Trybunał Konstytucyjny na wniosek Marszałka Sejmu. W razie uznania przejściowej niemożności sprawowania urzędu przez Prezydenta Rzeczypospolitej Trybunał Konstytucyjny powierza Marszałkowi Sejmu tymczasowe wykonywanie obowiązków Prezydenta Rzeczypospolitej.
2. Marszałek Sejmu tymczasowo, do czasu wyboru nowego Prezydenta Rzeczypospolitej, wykonuje obowiązki Prezydenta Rzeczypospolitej w razie:
1) śmierci Prezydenta Rzeczypospolitej,
2) zrzeczenia się urzędu przez Prezydenta Rzeczypospolitej,
3) stwierdzenia nieważności wyboru Prezydenta Rzeczypospolitej lub innych przyczyn nieobjęcia urzędu po wyborze,
4) uznania przez Zgromadzenie Narodowe trwałej niezdolności Prezydenta Rzeczypospolitej do sprawowania urzędu ze względu na stan zdrowia, uchwałą podjętą większością co najmniej 2/3 głosów ustawowej liczby członków Zgromadzenia Narodowego,
5) złożenia Prezydenta Rzeczypospolitej z urzędu orzeczeniem Trybunału Stanu.
3. Jeżeli Marszałek Sejmu nie może wykonywać obowiązków Prezydenta Rzeczypospolitej, obowiązki te przejmuje Marszałek Senatu.
4. Osoba wykonująca obowiązki Prezydenta Rzeczypospolitej nie może postanowić o skróceniu kadencji Sejmu.

To wszystko co tu z takim zapałem wklejasz nie zmienia faktu, że marszałek sejmu jedynie zarządza wybory a nie je przeprowadza.

Po drugie jeśli już uczepiłeś się słowa przejściowo. To jeśli za przejściowe uznamy pełnienie obowiązków pomiędzy kadencjami. To jest między tą kadencją, która kończy się chyba 5 sierpnia. A następną kadencją, która np zaczęła by się po wyborach dajmy na to przeprowadzonych we wrześniu. To wtedy faktycznie prezydent, któremu kadencja się kończy zgłasza marszałkowi nie możliwość pełnienia obowiązków (koniec kadencji). I wtedy marszałek przejmuje obowiązki głowy państwa do czasu zaprzysiężenia nowego lub obecnego drugi raz wybranego prezydenta.  tak więc brawo ty kolejny raz się samozaorałeś. Jak to miało miejsce kilka dni temu ze stanem wyjątkowym.

11 godzin temu, Sean napisał:

No jak? głosowanie korespondencyjne jest takim narażeniem? przecież w Bawarii tak głosują i gdzie indziej, to co chcesz powiedzieć że Niemcy parają się oszustwami?

Tak oni to robią od ponad 50 lat. Więc mają wszystko dobrze zorganizowane. I to jest tylko jeden land. Czyli dużo dużo mniej ludzi niż ma zagłosować w PL.

Opublikowano

Na pewno jest jakieś poczucie bezpieczeństwa zwłaszcza w miejscowościach gdzie wirusa nie ma lub w kręgach np firmach gdzie wszyscy pracownicy i ich rodziny wirusa nie mają.

Idą święta. mama wczoraj w sklepie widziała jak facet 4 flaszki kupował. W niejednym domu bal będzie.

Opublikowano
28 minut temu, hubertuss napisał:

Ludzie powoli będą się wyłamywać z tych nakazów. Bo psycha siada i ile można w domach siedzieć. W czwartek ponoć mają wejść nowe zakazy. A widać, że ludzie już te łamią.

Zobaczą jak wygląda areszt domowy. Jeżeli nie mogą wytrzymać 2 tygodnie, to powinni przeanalizować czy by wytrzymali powiedzmy rok.

https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/deaceebc69a3412c8b7699e3e025e213

Lubuskie przy granicy a jest tam najmniej zachorowań. Praktycznie "dogoniliśmy" Czechy. Tylko jak to wytłumaczyć. Mniejszy kraj ma więcej zachorowań jak u nas, czy większy mniej ? Widać też dużą różnicę na przykładzie Czech i Słowacji. Ktoś powinien już analizować sytuację dlaczego tak jest i wyciągać wnioski, sugerować dalsze działania.