Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Powtarzam raz jeszcze . Większość  bez pały nie rozumie .  Demokracja to złudzenie i tak .

Hmmm . Niewspółmierne . Słuchaj . Czy chemia dla ratowania życia chorego jest akurat tylko od leczenia na nowotworu ? Wyniszcza organizm , ale jednak pomaga wielu .

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

po drugie nie zamierzam stosować się do zakazu jeśli uznam że moje zachowanie w niczym nikomu zarażeniem nie zagraża

I ta postawa waruje 5 koła

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

Powtarzam raz jeszcze . Większość  bez pały nie rozumie .  Demokracja to złudzenie i tak .

Nie sposób się z kolegą nie zgodzić! Zakaz jest po to żeby ludzie wiedzieli że niewolno i to co robią jest złe.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, hubertb napisał:

I ta postawa waruje 5 koła

a te 5 koła warują bunt społeczny i być może rewolucję bo nie wszyscy są posłusznymi chłopkami dla durnych przepisów 
ja nie życzę tego ani sobie ani władzy ale jak widać jest ona zbyt prymitywna aby to zagrożenie dostrzegała w fałszywej wierze że ma równie prymitywnych swych wyznawców i swą ignorancją sama dąży do warunków do jej obalenia..
jeśli uznajecie pałą rządy wobec innych to znaczy że wiecie co na was samych tylko działa.
nie wszystkim trzeba pały, są tacy dla których słowo wystarczy i będzie jeszcze bardziej skuteczniejsze w efektach byle mądre było.

kiedyś ta pała jeśli uda się ją jej obrońcom do norm współżycia społecznego wprowadzić będzie użyta przeciwko samym wprowadzającym i to szybciej niż ię tego spodziewacie.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Nie sposób się z kolegą nie zgodzić! Zakaz jest po to żeby ludzie wiedzieli że niewolno i to co robią jest złe.

wybory sa złe w maju i jarek akurat tego nie wie 😁

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, hubertb napisał:

Tylko te zakazy są bezprawne bo nie ogłoszono stanu klęski itp a inaczej nie wolno  ograniczać tak swobod obywatelskich ... Ludzie nie przyjmują i Sądy będą z czasem zwalniać z kar bo wydane bez podstawy prawnej i tyle 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

dobrze prawisz mistrzu 😄 mnie tez wkurzają co nie które zakazy

Opublikowano
2 minuty temu, bezbarwny napisał:

A ja pier**lę ichnie zakazy i jutro na ryby przez las pojadę. I niech mnie skoczą, ponieważ siłą wyższą się kieruję, bo po jedzenie, podobno można. 

a to i wcześniej samochodem po lesie nie było wolno jeździć 😁

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, ogarek napisał:

Tylko te zakazy są bezprawne bo nie ogłoszono stanu klęski itp a inaczej nie wolno  ograniczać tak swobod obywatelskich ... Ludzie nie przyjmują i Sądy będą z czasem zwalniać z kar bo wydane bez podstawy prawnej i tyle 

Jest wprowadzony stan epidemiologiczny i minister zdrowia ma prawo takie zakazy wydawać.   :)

Ludzie co się z Wami dzieje, czy te zakazy to są dla widzimisię ministra czy rządu, czy żeby nam d*py uratować?

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Sean napisał:

Jest wprowadzony stan epidemiologiczny i minister zdrowia ma prawo takie zakazy wydawać.   :)

idzie para na zakupy razem a baba na kasie do nich drze japę jedna osoba jeden koszyk 😄

Dalej nie można po lesie jeździć samochodem od podstawówki tego uczą, tak samo jak nie wolno krzyczeć i śmiecić, tyle że kolega może jechać rowerem. 

nie miałem czasu na podstawówkę to skąd mam wiedzieć 😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

idzie para na zakupy razem a baba na kasie do nich drze japę jedna osoba jeden koszyk 😄

Zastanów się dlaczego i w jaki sposób sklep ogranicza liczbę kupujących. 

Opublikowano
1 minutę temu, Sean napisał:

Tylko to nie minister zdrowia wydaje wszystkie te zakazy i Konstytucja wyraźnie mówi co wolno a co nie ale Pis ma to gdzieś.... Tu  Sądy będą decydować kogo można karać a kogo nie i tyle.... 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Sean napisał:

w konwencji pamfletu. choć też wątpię aby dotarło.
ma prawo też zakazać chorować jeśli by literalnie zezwolenia stanu epidemii na nieograniczoność władzy interpretować
nawet za złamanie tego zakazu chorowania mogła by być kara śmierci a nawet co dla niektórych i jest 
no to po co taki minister? jak i bez niego zakaz chorowania wykonamy na dwa sposoby; jedni zemrą inni wyzdrowieją a wszystko to będzie zasługa przepisów stanu epidemii i pana ministra.
no to poco taki minister?
a no wiadomo komu pomnik postawić

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

3 minuty temu, racyl napisał:

Tak musi być, bo nikt się nie doliczy ludzi inaczej, wpadnie policja i up***doli kierownika że jest więcej ludzi, a tak tyle koszyków, tyle ludzi, wróci koszyk, bierze następny i stan się zgadza.

Opublikowano
Przed chwilą, ogarek napisał:

Tylko to nie minister zdrowia wydaje wszystkie te zakazy i Konstytucja wyraźnie mówi co wolno a co nie ale Pis ma to gdzieś.... Tu  Sądy będą decydować kogo można karać a kogo nie i tyle.... 

No co PIS, to na zachodzie w każdym kraju jest teraz PIS i łamie konstytucję?

Opublikowano

Zastanów się dlaczego i w jaki sposób sklep ogranicza liczbę kupujących. 

co tu się zastanawiać, nad głupotą ce to wymyślił 😁

odstęp 2m i wystarczy takie obostrzenie . tak samo jak ludzie stoją w takich odstępach przed sklepami

Opublikowano (edytowane)

Tak narzekacie na te zakazy . Powiedzcie, co ostatnio przez te zakazy zrobić żeście nie mogli ? Bardzo was to dotknęło ?

Edytowane przez Pafnucy