Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, racyl napisał:

złożą odwołanie do warszawskiej apelacji i im darują jak nikogo nie zarazili 😁

bo o ilości robienia testów to trzeba było myśleć na początku lutego a nie robić konwencje i jeżdzić po polsce

NO ale przecież tvp tłukła ludziom do głów, że rząd jest tak wspaniale przygotowany.

8 godzin temu, racyl napisał:

trzeba było wcześniej obowiązkową kwarantanne wprowadzić dla powracających i ich rodzin i nawet 1tys nie byłoby zakażonych a nie jak teraz przypadki gdzie nie wiadomo kto ich zaraził

Powiedziała mi osoba wracająca z zagranicy, że ta kwarantanna z członkami rodziny to kpina. Powinni sama to powiedziała tych co wracają wsadzać do akademików, które są puste. Po kilku dniach robić testy i jak ok to wypuszczać. To by było skuteczne. A te nowe zasady guzik dadzą, kto kogo sprawdzi, kto i kiedy przebywa w domu z osobą w kwarantannie.

Opublikowano

@hubertuss tak robili na początku jak ewakuowali polaków z francuzami  z chin. powrót i odizolowanie na 14dni. może to nawet jeszcze w styczniu było

później to już wszystko chaotyczne działąnia może troche wcześniej niż inne kraje UE ale jednak nie docenienie transmisji wirusa

ja widziałem po sąsiedzku jak wrócili, oni siedzieli w domu ale domownicy jeżdzili gdzie chcieli

Opublikowano
9 minut temu, hubertuss napisał:

NO ale przecież tvp tłukła ludziom do głów, że rząd jest tak wspaniale przygotowany.

Powiedziała mi osoba wracająca z zagranicy, że ta kwarantanna z członkami rodziny to kpina. Powinni sama to powiedziała tych co wracają wsadzać do akademików, które są puste. Po kilku dniach robić testy i jak ok to wypuszczać. To by było skuteczne. A te nowe zasady guzik dadzą, kto kogo sprawdzi, kto i kiedy przebywa w domu z osobą w kwarantannie.

To znaczy że mamy społeczeństwo idiotów które trzeba bronić przed nim samym i pilnować czy poważnie traktuje kwarantanne i nie wina rządu że stworzyło  państwo   mało policyjne i nie jest w stanie utrzymać w ryzach stada baranów choć każdy z tego stada ma doskonałe pomysły na walke z wirusem ale sam nie stosuje najprostszych zaleceń Wychodzi na to że potrzebna śmierć w każdej rodzinie aby wielu się przekonało że sytuacja jest poważna również gospodarczo bo bankructwa i tzw. przejecia to bedzie codzienność i żaden rząd nie jest przed tym zabezpieczyć bo żeby dawać trza pierwsze nabrać

• Thanks 2
Opublikowano
3 godziny temu, zetorlublin7341 napisał:

po co wam neozine, kanapka z smalcem do tego cebulką z czosnkiem i mamy dawkę zabójcza dla wirusa

Jak w smalczyku będą jeszcze skwareczki to nie dość że taki zestaw zdrowy, to jaszcze uczta dla podniebienia. Mniam.

Opublikowano

@wiesiek63zmc   to nie widzisz że brak konsekwencji w działaniu ? najpierw obowiązkowa kwarantanna dla ewakuowanych przez rząd z chin a potem żadnej dla tych co wrócili miedzy 11-14 marca, potem tylko dla samych powracających a od 1kwietnia dla powracających i ich rodzin

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

Jak w smalczyku będą jeszcze skwareczki to nie dość że taki zestaw zdrowy, to jaszcze uczta dla podniebienia. Mniam.

jak sie opłakuje kolegę przy księżycówce to receptury przychodzą do głowy na korona wirusa

Opublikowano

Jest takie stare przysłowie: "Jednemu wojna, drugiemu krowa dojna". Wielu ludzi umrze przez tą chorobę a kilku się wzbogaci. Z drugiej strony ciekawe co gminy zrobią z zaoszczędzonych pieniędzy z powodu tego wirusa

Opublikowano

Oooo @wiesiek63zmcteraz to już będziemy Putina może stawiać za wzór do naśladowania w Polsce co?? I zachowywać się jak fanatycy przy tym? Nic z tego! Jeszcze żyjemy w wolnym kraju gdzie istnieje wolność słowa i Racyl i każdy może swoje powiedzieć- zwłaszcza jak ma rację

😛

Opublikowano
6 minut temu, Ropsonok napisał:

Jest takie stare przysłowie: "Jednemu wojna, drugiemu krowa dojna". Wielu ludzi umrze przez tą chorobę a kilku się wzbogaci. Z drugiej strony ciekawe co gminy zrobią z zaoszczędzonych pieniędzy z powodu tego wirusa

No powiedz kto ci się wzbogaci ? bo ja jakoś nie mogę wyszukać

no przecież podatki, czynsze od wynajmu mają obniżać, gdzie nie gdzie parkowanie za darmo

Opublikowano

Wolność to nie anarchia, nie można mówić wszystkiego co ślina na jęzor przyniesie, obrażać innych, ciągłe narzekanie też jest co najmniej niegrzeczne. To są takie normy społeczne z którymi się godzisz jeśli chcesz żyć pomiędzy ludźmi. Wiesiek nie stawia Putina za wzór tylko mówi że tu mamy prawdziwą wolność i uwierz mi że pół opozycji w takim kraju jak stany czy niemcy została by odwiedzona przez panów ze smutną miną i odpowiednio poinformowana o konsekwencjach. 

Opublikowano
9 godzin temu, racyl napisał:

złożą odwołanie do warszawskiej apelacji i im darują jak nikogo nie zarazili 😁

bo o ilości robienia testów to trzeba było myśleć na początku lutego a nie robić konwencje i jeżdzić po polsce

90785470_2556309297972526_27180989068638

48 minut temu, hubertuss napisał:

Kopertnik   nawet  do  włoch  pojechał   na narty  gdzie  panowała  epidemia  koronawirusa    jego   kolega  pielęgniarz  też  pojechał  z żoną  a potem  pozarażał  kolegów  w szpitalu  przez  swoją  nieodpowiedzialność.

Opublikowano (edytowane)

@hubertb no to tylko się cieszyć z całych swoich sie starają żeby jednak wybory się odbyły w maju

co tam odłożone mistrzostwa w czerwcu czy igrzyska w sierpniu 😁 przecież one bliżej czasowo niż te u nas wybory 😂

@Generał błaszczak też ma swoje zasługi jak to laboratorium wojskowe w pulawach co zamknął a dopiero na nowo w obliczu pandemii reaktywowali

Każdy z nas wie że ta Pani z tych fotek i jej koledzy to kompletne mniej niż zero 😁

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Jaka anarchia? Co tu się dzieje? Wolnoś słowa to nie anarchia-wręcz przeciwnie to PRAWO. Słyszałeś o konstytucji????????????????????? 

Art. 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane.

Opublikowano
7 minut temu, racyl napisał:

No powiedz kto ci się wzbogaci ? bo ja jakoś nie mogę wyszukać

no przecież podatki, czynsze od wynajmu mają obniżać, gdzie nie gdzie parkowanie za darmo

Wzbogacą się producenci i sprzedawcy środków do dezynfekcji, rękawiczek, maseczek itp, a widziałeś wzrost cen żywności???? Szkoły są zamknięte, autobusy  nie przywożą dzieci do szkoły (oszczędność na paliwie i częściach), szkoły nie ma co tak mocno ogrzewać, nie trzeba palić światła, drukować i kserować jakichś pomocy naukowych, nie trzeba tak często sprzątać bo się nie brudzi, ogólnie  to są spore wydatki które zostały zaoszczędzone

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Ropsonok napisał:

Wzbogacą się producenci i sprzedawcy środków do dezynfekcji, rękawiczek, maseczek itp, a widziałeś wzrost cen żywności???? Szkoły są zamknięte, autobusy  nie przywożą dzieci do szkoły (oszczędność na paliwie i częściach), szkoły nie ma co tak mocno ogrzewać, nie trzeba palić światła, drukować i kserować jakichś pomocy naukowych, nie trzeba tak często sprzątać bo się nie brudzi, ogólnie  to są spore wydatki które zostały zaoszczędzone

a ilu masz tych producentów środków do dezynfekcji w porównaniu z tym co kompletnie stoi albo ma małe przychodzi. większość to chyba idzie z chin tego a oni we wszystkim są dobrzy

co tak ci zdrożało ? ten filet z piersi kurczaka w sobotę nawet był 12,99 gdzie w necie pisali zę aż po 30zł

Kierowca wożacy dzieci jak jest na samozatrudnieniu albo w zewnętrznej firmie nie mają żadnego przychodu to co im z tego paliwa

nauczyciele pensje biorą jak za normalną pracę

Edytowane przez racyl
Opublikowano
5 minut temu, tess napisał:

Jaka anarchia? Co tu się dzieje? Wolnoś słowa to nie anarchia-wręcz przeciwnie to PRAWO. Słyszałeś o konstytucji????????????????????? 

Art. 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane.

Zakazane   a  do twórcy  strony  atykomor    o 6:00  wpadła  policja    czy   ABW  do  wprost  jak   publikowali   taśmy  prawdy.

Jak  wprowadzą  tak  wyczekiwany  przez  niektórych  stan  wyjątkowy   aby  przesunąć  wybory  to  z godnie  z prawem będzie  można  wprowadzić  cenzurę.  Aż  nie mogę  się  doczekać  jak wprowadzą  i  zamkną  te  kloaki  opozycyjne  :D 

Opublikowano
8 minut temu, Generał napisał:

@racylNie   zamknął  wojskowego laboratorium  w Puławach

wywalił kierownictwo czy jakoś tak

Opublikowano (edytowane)

Zmiany  kadrowe  to  nie  likwidacja     poco  te  kłamstwa  tutaj  wypisujesz  ???

Edytowane przez Generał
Opublikowano

środki do dezynfekcji zaczął produkować każdy kto miał taką możliwość, tak samo z maseczkami (nawet pobliska fabryka garniturów zaczeła szyć maseczki)itp. a porównywałeś ceny np maseczki przed epidemią a teraz???? Gdzie zginie ta różnica???? ktoś się wzbogaci