Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

w zasadzie to w/g oficjalnych danych przy 38 mln Polaków 3,8 tys przypadków to ledwie jedna dziesięciotysięczna populacji czyli 0,1 promila
takie stężenie i już wszystko pijane pokotem leży? słaba głowa jak nic :P a przecież tyle to może dopiero za trzy -pięć dni (zależy jak tam te testy ...znaczy ten "alkomat" czuły we wskazaniach ;) )

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, ogarek napisał:

A to z swoją kobita jeszcze można ten teges bo nie miałem czasu słuchać?.... 😂😂😂😂

Można, tylko należy zachować odstęp 2 m.   :P i koniecznie maseczkę na tego pana bo pluje.  I po to były wymyślone gumki.   A i  facet okulary, żeby pani nie dała czasem po oczach,    :P  bo wypali.   xD

2 godziny temu, tess napisał:

Co mnie wywołujesz? Mało to nieszczęścia na świecie? 😋😅Chyba ci się nudzi tu z samymi facetami i nie masz się z kim po przekamarzać... Pfffff😪🤣

No martwię się gdzie się zadekowałaś?  :P   xD

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Dysydent , a co myślisz o restrykcjach nowych ? Ja popieram .

Opublikowano (edytowane)

popieram czy nie , zastosuję choć niewiele więcej pomogą niż te wcześniejsze jeśli będę w mniejszości

w zasadzie pora już z mojej strony napisać że kwarantannę mam w domu i kończy mi się pierwszego
.... kiedy to? jutro
a ja nawet trzytygodniową bo sam sobie po chorobie wcześniejszej zadałem
zatem jestem teraz stroną zainteresowaną aby kwarantanna była przestrzegana bo to nie Wy mnie a ja i moja rodzina Was się bać może kto kogo może zarazić tak że @Pafnucy nawet nie wiem czy bardzo to do mnie pytanie bo stronniczej odpowiedzi kto wie czy nie udzieliłem

wcześniej nie informowałem bo głupek jakiś kretyńsko by wobec mnie jakim komentarzem których tu pełno i z litości dla podobnych ... bo musiałbym zmieszać z błotem takiego w iście osobistej obronie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

no to byś miał forumową kwarantannę .

Narzekają na te kwarantanny i resztę tego wszystkiego . Teraz telewizja od rana do nocy , internety , fora , telefony i inne mesengery .

Pamiętasz jak teleranka rano zabrakło ? To była nuda . 😫

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano (edytowane)

praktycznie cały czas przy kompie od już niema... właściwie już ponad miesiąca bo wcześniej miałem..... grypę?(??) w domu

zastopowałem wszystkie prace przy fasoli, warzywach, nawet nie wchodzimy do pomieszczeń magazynowych. Nikt w domu nie chorował na nic od trzech już tygodni zatem po niedzieli ... unikać kontaktów z innymi i wio z handlem w moim przypadku z pełną gwarancją "czystości" towaru i opakowań byle bym nie przyjmował zwrotów ;) 

kwarantanna oficjalna , a jakże, nawet "pod okienko" przyjeżdżają i nawet nieregularnie :P 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ciekawe jak będzie z dojeżdżaniem do gospodarstwa, bo mieszkam poza nim i ponadto normalnie pracuję na etacie, w jaki sposób policja czy inne organy będą weryfikować, czy ja naprawdę jadę pracować do własnego gospodarstwa czy ściemniam w celu bezcelowego podróżowania i rozsiewania zarazy. Może wrzucę do bagażnika worek polifoski, żeby nie było wątpliwości? 

Opublikowano (edytowane)

@KlimekPL podajesz dane personalne, adres gospodarstwa (nie dawaj dokumentów do ręki i na bliżej jak 2 metry nie dopuszczaj) i niech sobie sprawdzą, a mandat wypiszą nie przyjmuj bo wykonujesz pracę zawodową

8 minut temu, Pafnucy napisał:

Bez przesady . Tam też pracują ludzie .

ale trafiają się też i bydlaki którzy dostawszy władzę .....
przypadek gdy jeden nie powiedziawszy słowa a tylko nie podszedł na wezwanie policjanta dziesięciu metrów otrzymał mandat za obrazę policjanta 
odmówił podpisania mandatu i nawet długopis wyrzucił i mandatu nie zapłacił bo się okazało że drugi sczaił z jakim bydlakiem ... i filmował od samego początku zajście a gdy do niego bydlaczyna wezwanie wysłał to już poszedł ale z odpowiednim i spokojnym komentarzem do filmu.
łby pochowali, w radiowóz i tyle ich tam widziano.
długopis na pamiątkę został

teraz było by gorzej, telefon by zabrali bo żołdaków do pomocy mają.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Bywają różni . Jak to człowieki . Znam też taki durny przypadek . Chcieli młodziakom przywalić po mandacie za to że ich zdaniem młodzi mieli zamiar spożywać alkohol w miejscu publicznym . Też się im nie udało wlepić .

Opublikowano (edytowane)

wyjście samotne np. do lasu teraz mają obowiązek traktować jako "zamiar" roznoszenia zarazy
ot co myślę o obecnych co poniektórych zakazach.
prawo nakazuje już u nas każdego traktować jak idiotę
'raj służbistów" na prawdę trzeba uważać nie tylko na wirusa

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

No ale to już stan wojenny albo inny skoro takie zakazy i nakazy... Na moje oko to jest bezprawie skoro nie ogłaszają staNu wyjątkowego i wprowadzają żołnierzy na ulicę i takie zakazy 

To się kupy nie trzyma i tyle i te kary to Sądy będą obalać i nkt tego nie ściągnie. 

Opublikowano (edytowane)

jakie sądy? Pawłowiczówny?

drony i techniki wojskowe do namierzania łamikwarantanników stosować mogą
Orwell w grobie pewnie spalił się już ze wstydu.

stan wyjątkowy/wojenny można wprowadzić gdy porządek społeczny zagrożony z przyczyn politycznych tak że ... kto wie kto będzie rozliczał jak się epidemia skończy i takich "wojenników" można by na szafot jak się jaki zawistniejszy trafi

trzymał wirusa pisiorzyna , a pisiorzynę wirus .....

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
ogarek napisał:

No ale to już stan wojenny albo inny skoro takie zakazy i nakazy... Na moje oko to jest bezprawie skoro nie ogłaszają staNu wyjątkowego i wprowadzają żołnierzy na ulicę i takie zakazy 

To się kupy nie trzyma i tyle i te kary to Sądy będą obalać i nkt tego nie ściągnie. 

kare od razu powinni płacić,sądy pozamykane

Opublikowano

Pewnie ci zapłacą odrazu co grosza nie mają bo robotę tracą... 😂