Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

ano w odniesieniu do posta w którym zarzucono możliwość fałszowania danych ,potem można porównać doliczby zgonów obecnie z tym że osoby które umierają w szpitalu można okreslić jaki powód odejscia natomiast ofiary które przebywają w domu do statystyk bedzie cieżko  dołączyć i podac ostrąniewydolnosc oddechową 

6 minut temu, Pafnucy napisał:

No ale co te dane dają ?

w taki sposób czasopismo z angli podważyło liczbe osób które zmarły w polsce z powodu swinskiej grypy              dysydent - osoby które zmarły z powodu ostrej nie wydalnosci oddechowej , jak grypa    np.uszkodziła serce a płuca działały to nie ma mowy o ostrej niewydalnosci oddechowej . ostra niwydolność oddechowa to stan w którym osoba nie może samodzielnie oddychać 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

no to porównajmy wszystkie zgony w analogicznych okresach z dowolnego powodu i będziemy mieli jakieś porównanie bodaj.
na pewno to bardzo panikę ostudzi a pozostaną tylko argumenty o ile niepotrzebnie ta statystyka podskoczy gdy szpitale się zapchają przez co wielu umrze z "niedoratowania" co i to jest spekulatywne bo kolejki w polskich szpitalach wcześniej to owo "niedoratowanie" już w naszej tradycji od... ohoho i nie pamiętam dalej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

na razie tak na prawdę to się jeszcze nie zaczęło i obym miał rację to zanim dobrze się rozkręci zacznie zanikać na pewno i dzięki w sumie jednych z najszybszych reakcji Polski na początku. W czasie trwania mniej więcej włochy z chinami się pokrywają ale najbliższe dwa miesiące mamy bałagan organizacyjny pewny bo nawet jeśli by i epidemia zanikła tak jak grypy zanikały z początkiem maja to i tak jakaś profilaktyka zostanie.

Czesi mają obowiązek wszyscy w maskach w przestz publ bo jak nie to mandat

zaraz zobaczę tę tab... na ten przypadek bezwartościowa bo w ujęciu rocznym a teraz potrzebne dane o skoku miesięcznym a idealnie tygodniowym i to dane średnie wieloletnie oraz  tegoroczne dla porównania
pewnie takie dane gdzieś są al czort z tym
na dzisiaj przynajmniej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, Roman176 napisał:

bo ma czas do połowy kwietnia ... wiec dziwi mnie twoje ciśnie  ... podaj jakiś sensowny argument bo większość przewiduje wygaszanie pandemii po 20 kwietnia  a 2 fala zachowań przewidywana jest na koniec października listopad  

Tak tak przewiduje. Nawet Duda mówi, że już jest spadkowy trend liczby zachorowań. Podając demagogiczne dane procentowe. Czy ty naprawdę nie myślisz? Zobacz co się dzieje. Z dnia na dzień już po kilkaset osób przybywa. Jesteśmy w trendzie wzrostowym, który nawet nie widać, żeby miał ochotę chociaż przestać rosnąć a co dopiero spadać.

Jak przestanie rosnąć do Wielkanocy to będzie super. A potem z miesiąc dwa to się może uspokoi. I to nie jest moje życzenie. Żeby nie było. Chciał bym by to jutro się skończyło. Ale doświadczenia z innych krajów gdzie zaczęło się to wcześniej są nieubłagane. Trzy miesiące to będzie fajnie. We Włoszech po dwóch miesiącach rosnąć przestało. Kolejne dwa zajmie im powrót do normalności. U nas fajnie będzie jak się w trzy wyrobimy. Gdzieś tak na koniec maja.

3 godziny temu, szmergiel napisał:

dziewczyno juz na dobre odlecialas. w kwesji tej twojej wolnosci i demokracji to ci przytocze jedna tylko sytacje z niemiec notabene blokad i ingerencji w internet. a wiesz dziewczyno ze tam nie wlaczysz sobie np. piosenki popka "pakistanskie disco" na yt jak sie zalogujesz z niemieckiego ip? a z innego nawet w glupiej francji jest.dlaczego tak jest juz nie bede wyjasnial bo kazdy co to obejzy i jest ciut madrzejaszy od malby to zrozumie. taka to wolnosc w tej uni jest dziewczyno.ps.nie zdziwilbym sie jak z twoimi pogladami bys poszla jeszcze na marsz feministek.

szczekasz o te wybory jak kundel glodny do kielbasy i twoi poplecznicy tez. a wiesz co? czy teraz czy za pol roku to i tak duda wygra i po-ko pojdzie w pizdu.szkoda szczekania z tymi wyborami jak sie niema nic innego sensownego do powiedzenia.

Nerwowy jesteś. A to mnie tylko utwierdza w przekonaniu, że dobrze pisze. Skoro wasz kandydat taki dobry to zawsze powinien wygrać. Za rok za pół za miesiąc za dzień. Ale u ciebie stres wielki z tytułu widma przełożenia wyborów. Które jak wszystko na to wskazuje bez względu na twoje jak to piszesz szczekanie się nie odbędą w maju.

PS zwolennicy Komorowskiego myśleli i pisali jak ty i się obudzili z ręką wiesz w czym. Tak więc tak trzymaj. 

Opublikowano
53 minuty temu, damianzbr napisał:

Rozumiesz to że gdy jeszcze nie wprowadzono embarga to już było ustalone że nie będzie to dotyczyć Holendrów i współtowarzyszących?

Że Embargo to sztucznie stworzone warunki, dobrze zaplanowane i celnie wymierzone przeciw polskim producentom żywności.

Generalnie można to tak określić. Problem w tym że dostaliśmy rolę dyżurnego chłopca do bicia. Rosja musiała odpowiedzieć Unii retorsjami i zrobiła to. A ponieważ zbiegło sie to z kilkoma naszymi pomysłami, więc automatycznie zostaliśmy przykładnie ukarani. Akurat sama ilość polskiej żywności nie miała znaczenia, tylko to że była Polska a Polska była w Unii ,więc niby że dostała klapsa Unia. Kolejny aspekt jest taki że nonopol na żarcie z Unii dostał kolega Putina i wszystko co próbował wwieźć ktoś inny zaraz w świetle reflektorów i przy udziale kamer rozjeżdżano "Stalińcem". Tam sprawy ważne mają swojego właściciela i cały aparat będzie bronił jego interesów. 

• Like 1
Opublikowano

Przeczytałem kilka stron wstecz i żal dupe ściska że można tak ujadać bezkarnie ale to możliwe chyba tylko w Polsce Nienawiść jaka istnieje w tym kraju można porównać do tej jaką pałają araby do inowierców  Może ten wirus nie jest przypadkiem ?

olsce 

Opublikowano

to nie nienawiść to próba polityki na sztubackim poziomie co najwyżej w niewłaściwym temacie 
Kwestia klasy politykiera
jeden w elegancji argumentu ukryje jadowicie skuteczny przekaz a drugi pałą i sr..ki pokazywaniem okaże brak szacunku dla wszystkich i siebie samego
normalka
tak jest na całym świecie no i

4 minuty temu, wiesiek63zmc napisał:

Może ten wirus nie jest przypadkiem ?

też jest na całym świecie

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Sean napisał:

Tu się zgodzę, biorą przykład z góry tej którą popierasz   :P  następny mądry marszałek związany z PO    :D poleciał po wnuczkę do Włoch a po powrocie zaraził trochę ludzi.   :P

https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Wsrod-zakazonych-Mieczyslaw-Struk-n143816.html

Myślisz, że ja kogokolwiek POpieram... Nie! Obawiam się wręcz, że następcy PiSu mogą być jeszcze większą katastrofą dla Polski, nie zmienia to faktu, że nie będę cicho gdy postępują źle. A wcale nie wiem, czy powinnam spać spokojnie... Prezes jest gorszy ode mnie więc... Chyba wiesz... 😅🤣 

Wiedziałam że wyborów nie przełożą😅😅😅

Edytowane przez tess
Opublikowano

Generał pieniądze rozdadzą a Ty siedź w domu, nic nie rób, oglądaj tv i podziwiaj...

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Sean napisał:

Tu się zgodzę, biorą przykład z góry tej którą popierasz   :P  następny mądry marszałek związany z PO    :D poleciał po wnuczkę do Włoch a po powrocie zaraził trochę ludzi.   :P

https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Wsrod-zakazonych-Mieczyslaw-Struk-n143816.html

No chłopie ale to było na początku marca a nie teraz i nie było paniki ani zakazów ... A z pis-u  czemu nie podaJesz zarażonych polityków ?... No bądźmy uczciwi, nie ważne po której stronie stajemy i kogo popieramy to przyzwoitość nikomu nie zaszkodzi i tyle 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)

po sąsiednich miejscowosciach  karetki zabierają zakażonych , pracowali w szpitalu bródnowskim , portier , salowe . prawdopodobnie portier z piekarni wiekszej ma wynik pozytwny

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
8 minut temu, ogarek napisał:

No chłopie ale to było na początku marca a nie teraz i nie było paniki ani zakazów ... A z pis-u  czemu nie podaJesz zarażonych polityków ?... 

Tu nie chodzi o zarażenie, zarazić się każdy może, tu chodzi o polityków z brakiem wyobraźni, którzy nie dosyć że polecieli do Włoch gdzie od dawna było wiadomo czym to pachnie, to jakby nigdy nic spotykali się z ludźmi.

34 minuty temu, tess napisał:

Myślisz, że ja kogokolwiek POpieram... Nie! Obawiam się wręcz, że następcy PiSu mogą być jeszcze większą katastrofą dla Polski, nie zmienia to faktu, że nie będę cicho gdy postępują źle. A wcale nie wiem, czy powinnam spać spokojnie... Prezes jest gorszy ode mnie więc... Chyba wiesz... 😅🤣 

Wiedziałam że wyborów nie przełożą😅😅😅

No to krzycz głośniej, może usłyszą i się przelękną.     :P  xD

Opublikowano (edytowane)

Przecież nie był na wczasach

6 minut temu, Sean napisał:

Tu nie chodzi o zarażenie, zarazić się każdy może, tu chodzi o polityków z brakiem wyobraźni, którzy nie dosyć że polecieli do Włoch gdzie od dawna było wiadomo czym to pachnie, to jakby nigdy nic spotykali się z ludźmi.

To podaj tego z PiS np. co się nie zastosował do zakazu i wydał imprezę na 200 osób 

Nikogo nie bronię ale lot po wnuczkę na początku marca to jednak nie to samo i sam bym poleciał po dzieciaka i tyle 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
46 minut temu, tess napisał:

Wiedziałam że wyborów nie przełożą

Przełożą , przełożą .

Opublikowano

Wybory są pozamiatane tak  jak i  Pis... 🤣🤣🤣

Opublikowano

Idzie kryzys a kasy nima i ludzie tego nie darauja i tyle... To taka zemsta roszczeniowego elektoratu który zawyje i rozliczy... 😂😂😂😂