Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, mirro napisał:

Że tak powiem jest nieźle. Aby urosło to wszystko się sprzeda. O dziwo pojawiły się nowe potrzeby na rynku i przydałoby się jeszcze jakieś lewe 40 hektarów aby to ogarnąć. 

te potrzeby to chwilowe
w chinach jeden taki mówił że ma zapasy warzyw mrożonych różnych ryżów, fasoli etc na dwa miesiące i teraz tylko bieżące zakupy a ceny tamtego pospadały bo nikt nawet nie patrzy, każdy w panice tyle zapasów narobił że ...
żywność ma stałą popytu bez względu na politykę i całą resztę a przesunięcia rynkowe z ekspansji eksportowej trwają latami i kilka cykli produkcyjnych trzeba
oczywiście jakieś tam wahania będą ale ostrożnie aby nie przegiąć w którąkolwiek stronę z podażą. Trzeba na prawdę dużo wiedzieć szczegółów  aby pod przewidywane zmiany podaż trafnie zaplanować

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, Roki212 napisał:

No nie, tutaj trzeba jeszcze konkretnie gumową pałą w d*pę wp***dolić dla takich ludzi co sie nie stosują ot taki zamach na wolność 

Dodałbym na gołą d*pę, lepiej ciągnie  :P  no to sprzedający samochód też ma już kwarantannę przez takich głupich łbów.

Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

Trzeba na prawdę dużo wiedzieć szczegółów  aby pod przewidywane zmiany podaż trafnie zaplanować

Na szczęście jeszcze biznes prywatny działa sprawniej od rządowego planu. Już w tamtym roku pojawiły się fajne tematy np w Mongolii szykowane pod rynek wschodni. 

Opublikowano

Ale nic, Polska według zagranicznych ekspertów kredytowych, jest wiarygodnym partnerem i według specjalistów ekonomicznych, wyjdzie obronną ręką z kryzysu po koronawirusie, także nasz rząd jest godny zaufania.   :)

Opublikowano

"Dobrym" rozwiązaniem jest również chodzenie do sauny, praca na polu i zjadanie śniadania o określonej porze - zdaniem Łukaszenki to recepta na zdrowie! Wszystkie zalecenia, które daje prezydent Białorusi, są niezgodne z wytycznymi Światowej Organizacji Zdrowia, która mówi, że ograniczenie kontaktów jest priorytetowe, żeby zapobiec dalszemu rozprzestrzenianiu się wirusa.

Na Białorusi potwierdzono 86 przypadków koronawirusa - 29 osób zostało wyleczonych. Na razie nie odnotowano żadnych zgonów.

Czytając te rewelacje do jakich wniosków można dojść jak nie takich że wytyczne Światowej Organizacji Zdrowia  są delikatnie mówiąc nieskuteczne skoro na świecie my już tyle ofiar, a na Białorusi gdzie wytycznych nie respektują prawię połowa już jest wyleczona.

Opublikowano (edytowane)

To zależy od długości izolacji tzn. od tego jak szybko sobie poradzimy z wirusem. 

W Białoruskie statystyki to opowieści z krainy mchu i paproci. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano

2 minuty temu, damianzbr napisał:

"Dobrym" rozwiązaniem jest również chodzenie do sauny, praca na polu i zjadanie śniadania o określonej porze - zdaniem Łukaszenki to recepta na zdrowie! Wszystkie zalecenia, które daje prezydent Białorusi, są niezgodne z wytycznymi Światowej Organizacji Zdrowia, która mówi, że ograniczenie kontaktów jest priorytetowe, żeby zapobiec dalszemu rozprzestrzenianiu się wirusa.

Na Białorusi potwierdzono 86 przypadków koronawirusa - 29 osób zostało wyleczonych. Na razie nie odnotowano żadnych zgonów.

Czytając te rewelacje do jakich wniosków można dojść jak nie takich że wytyczne Światowej Organizacji Zdrowia  są delikatnie mówiąc nieskuteczne skoro na świecie my już tyle ofiar, a na Białorusi gdzie wytycznych nie respektują prawię połowa już jest wyleczona.

Tylko że dane z Białorusi, a z Chin, to nie wiem które są wiarygodniejsze.   :P   :D

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Na szczęście jeszcze biznes prywatny działa sprawniej od rządowego planu. Już w tamtym roku pojawiły się fajne tematy np w Mongolii szykowane pod rynek wschodni. 

trzeba tak działać jak by epidemii nie było bo wiele spraw swoim trybem się i tak będzie toczyć
zagrożeniem są polityczni idioci  to my będziemy talerzówką zbiory robić a w tej dajmy na to Mongolii czy gdzie tam indziej poustalane było przymierać głodem bo jakieś bandzie kretynów zamarzy się granice pozamykać.

Opublikowano

Białorusini jakoś nie jeżdżą koczować za pracą jak kiedyś Polacy a teraz Ukraińcy.

Więc czy kłamią czy też nie się nie liczy, ważne jak się żyje ludziom.

w chinach to nie wiem, ale na białorusi ponoć żyje się bajecznie jeśli jesteś wojskowym lub innym mundurowym :)

Opublikowano

Po drodze do przytoczonej Mongolii masz kilka krajów i one wszystkie mają zamknięte granice. 

Na razie branżą która dostała najbardziej rykoszetem jest turystyka oraz gastronomia. 

Opublikowano

Dobra dobra Białoruś to inna bajka , Polska , i Ukraina to całkiem inaczej jest pomimo korony Polacy jadą do Holandii do pracy i wracają jak by nigdy nic nie było żadnej korony .

Tak samo do Niemiec jadą ale tylko wybranie miejsca co jest tylko kilko Polaków a nie cała rzesz do 200 osób .

Holendry są naćpani nawet nie wiedzą co się dzieje na świecie , Polak pracuje i gospodarka kwitnie a u nas pada bo Ukraińca będzie brak do prac .

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Po drodze do przytoczonej Mongolii masz kilka krajów i one wszystkie mają zamknięte granice. 

Noooo do Rosji też teoretycznie od paru lat nie możemy nic sprzedać:gent:

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Sean napisał:

Tylko że dane z Białorusi, a z Chin, to nie wiem które są wiarygodniejsze.   :P   :D

Hehe tutaj dla informacji z Polski co podają nie wiadomo jaka jest  tego wiarygodność skoro jest kaganiec że lekarze itp nie mogą wypowiadać się co dzieje się w szpitalu odnośnie koronawirusa a co dopiero tam

Opublikowano (edytowane)

Myślisz że coś sprzedajemy coś do rosji?? Aleś ty naiwny..

Twoje mirabelki putinowi sprzedaje holenderska czy niemiecka spółka krzak która mirabelek na oczy nie widziała tylko przefakturowała i kurierem podesłała nalepki.

I to jest zabawne że tacy jak ty myśli że że UE faktycznie pokłóciła się z Putinem i wprowadziła sobie embargo a oni wprowadzili zakazy dla UE. I takim jak wy przez takie TVNy i AGORY nawet nie przyjdzie do głowy że UE czytaj cesarzowa niemiec dogadała się z putinem że niby wprowadzą embargo aby takie kraje jak PL nie mogły sprzedawać ruskim bezpośrednio po 1 zł za 1 kg. Tylko cesarzowa będzie kupować od nich po 0,5 zł za 1 kg. a ruskim będziemy sprzedawać po 0,8 zł / kg.

Wszyscy razem z mirro zadowoleniu, oprócz kilku osób trzeźwo myślących.

To jest sukces. Wy...ruchać bez mydła i to tak aby wy..ruchany był zadowolony. :gent:

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
5 minut temu, damianzbr napisał:

No jaśny my sprzedajemy coś do rosji. Aleś ty naiwny..

Twoje mirabelki putinowi sprzedaje holenderska spółka krzak która mirabelek na oczy nie widziała tylko przefakturowała i kurierem podesłała nalepki.

no bo jakaś qwa naściągała amerykańskich wojsk do Polski to jak ruskie zechcą teraz Polakowi dać zarobić?
Przecież żadnej wojny nie ma a z Niemcami to nam zwykle ruskie pomagali a nie ... inna sprawa że i te ruskie i myśmy na tej pomocy wyszli jak zabłocki
no ale gdyby nie silna Rosja w przeszłości to pisali byśmy tu sobie po niemiecku już ze cztery pięć pokoleń co najmniej
czy to wina Holendra że Polak z ruskim się nie chce dogadać? dobrze że choć pośredniczy bo inaczej to mirabelki trzeba by powycinać i nic by nie było.

Opublikowano
14 minut temu, damianzbr napisał:

Twoje mirabelki putinowi sprzedaje holenderska czy niemiecka spółka krzak która mirabelek na oczy nie widziała tylko przefakturowała i kurierem podesłała nalepki.

Holenderska firma to mi tylko nalepki mailem przysyła a ja naklejam co im się żywnie zamani na pudełkach. Transport wyjeżdża pojazdami docelowego odbiorcy, towar zapłacony to mnie wali komu go opchną.
Moje działanie jest skutkiem działania naszego rządu, nie przyczyną. Jakoś sobie poradziliśmy i z tym tematem.

Opublikowano
1 godzinę temu, Generał napisał:

Fajnie  by  było  gdyby to była  prawda.  Ale  niestety  prawda  jest  taka  że  UE  to  Niemcy  i  Francja    reszta  to  ich  lennicy 

Wiem co masz na myśli-tak jest i nie kwestionuje tego chociaż różnie mogą mnie odbierać przewrażliwieni krzykacze... jednak to nie zmienia faktu, że należymy do niej  i sami tak zagłosowaliśmy, 

Opublikowano

tess ale to nie u nas miesiącami wybuchają zamieszki które musi brutalnie gasić policja tam jest problem z demokracją i poszanowaniem człowieka. U NAS W DEMOKRATYCZNYCH WYBORACH wybrano na kolejną kadencję tą samą partie. 

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Holenderska firma to mi tylko nalepki mailem przysyła a ja naklejam co im się żywnie zamani na pudełkach. Transport wyjeżdża pojazdami docelowego odbiorcy, towar zapłacony to mnie wali komu go opchną.
Moje działanie jest skutkiem działania naszego rządu, nie przyczyną. Jakoś sobie poradziliśmy i z tym tematem.

A nie mówiłem że osiągnęli sukces. Jest zadowolony z obecnego stanu rzeczy, a ewentualną winę zwala na to że kura pierdnęła :)

Cieszy się ze sprzedaży przez pośrednika który naliczy swoją marżę i mówi że to wina PL rządu :) A z tym się w zupełności zgodzę, bo owszem jest to wina POpaprańcow z bandy ryżeg którzy jakoby byli Polskim rządem. I to jest nie podważalny fakt.

Jeszcze z ciekawości zapytam czy ty to nie jesteś przypadkiem tym wielbicielem liberalnej postawy kasowania podatków, że hasło ,,czym więcej rąk przełoży pieniądze, tym na końcu zostaje ich mniej?

Ciebie i twoich kontrahentów się to nie tyczy, lubisz sprzedawać holendrowi zamiast go pominąć i zarobić więcej?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, hubertb napisał:

tess ale to nie u nas miesiącami wybuchają zamieszki które musi brutalnie gasić policja tam jest problem z demokracją i poszanowaniem człowieka. U NAS W DEMOKRATYCZNYCH WYBORACH wybrano na kolejną kadencję tą samą partie. 

i nawet nas martwi że nazbyt dużo błędów ta partia może w bałaganie epidemii nawyczyniać że po nich może jeszcze kto i gorszy...

to degeneracja unii jest zagrożeniem i dla nas i samej siebie. Ona może się rozpaść z winy tych którzy tam przed nami byli i nawet już rozpoczęła bexitem. Chore kraje unii to grecja, hiszpania portugalia i włochy te ostatnie też już od wielu lat i nie na covid.
Przyczyny chorób gospodarczych tych państw nie są naszą winą na pewno. 

Edytowane przez dysydent