Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Kto kochał zagraniczne życie to powinien tam zostać na dobre i na złe, a nie zwozic zarazę do Polski.

Ty Rysiek sądzisz że dla rozrywki ludzie tam jeżdżą ?

Opublikowano

Lotem do domu wrócił jakiś tam procent naszych .Większość wrócila prywatnymi samochodami .Chłopaki w ciagu kilku godzin pokupili samochody nawet stilo za 280 funtów dojechało w 5 osob z anglii.Opłata ubezpieczenia przez telefon opłata za tunel przez neta i rura .Wszystko ogarnięte w jeden dzień .Nie gadajcie jakie to zło przyjechało i że was pozaraża .Bo to mogli być wasze dzieci rodzice czy rodzeństwo ...Oczywiście zgadzam się że w Polsce po przekroczeniu granicy nikt nad tymi ludzmi juz nie panował .Jak na lotnisku w Warszawie przylecieli i to taxi to pociąg a wiadomo czy już to masz czy nie...My jadąc samochodem nie mogliśmy na euro tunelu wysiaśc nie pozwolili nam ,a we Francji czy Belgii stacje paliwowe pozamykane sami unikaliśmy ludzi.....W Polsce kto mądry wysłał żone z dziecmi z domu aby być samemu na kwarantannie czy pojechać do miejsc co przygotowały samorządy da się to jakoś ogarnąć ...Nie hejtujcie ludzi ktorzy pracują po świecie bo mają do tego prawo .Otwarte granice UE dało sposób na życie tysiącom ludzi . 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Jakoś dziwnie to brzmi . Chyba o przyszłość chodzi .

Opublikowano
Przed chwilą, krzysiek1979 napisał:

Lotem do domu wrócił jakiś tam procent naszych .Większość wrócila prywatnymi samochodami .Chłopaki w ciagu kilku godzin pokupili samochody nawet stilo za 280 funtów dojechało w 5 osob z anglii.Opłata ubezpieczenia przez telefon opłata za tunel przez neta i rura .Wszystko ogarnięte w jeden dzień .Nie gadajcie jakie to zło przyjechało i że was pozaraża .Bo to mogli być wasze dzieci rodzice czy rodzeństwo ...Oczywiście zgadzam się że w Polsce po przekroczeniu granicy nikt nad tymi ludzmi juz nie panował .Jak na lotnisku w Warszawie przylecieli i to taxi to pociąg a wiadomo czy już to masz czy nie...My jadąc samochodem nie mogliśmy na euro tunelu wysiaśc nie pozwolili nam ,a we Francji czy Belgii stacje paliwowe pozamykane sami unikaliśmy ludzi.....W Polsce kto mądry wysłał żone z dziecmi z domu aby być samemu na kwarantannie czy pojechać do miejsc co przygotowały samorządy da się to jakoś ogarnąć ...Nie hejtujcie ludzi ktorzy pracują po świecie bo mają do tego prawo .Otwarte granice UE dało sposób na życie tysiącom ludzi . 

dodam że wielu wręcz rozważa wyjazd spośród tego poj...go towarzystwa jakie tu u nas zostało w rejony Europy gdzie nie ma takiego obłędu i nawet znam konkretne przypadki choć nie wybierali się z kraju wcale w najbliższej przyszłości.
Ciemnota nie rozumie że wielu z nas już to najpewniej przechorowało uznawszy za grypę jeszcze zanim się ten obłęd zaczął bo rzeczywiście trzeba było kwarantanny wprowadzić dla powracających gdy to się we Włoszech zaczynało ale wtedy nikt nie wierzył w to co teraz się dzieje choć i ja ostrzegałem a i wielu innych
teraz możecie sobie co najwyżej uważć aby nie przeziębić ewentualnej infekcji bo wtedy może mieć gwałtowniejszy przebieg.

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

Jakoś dziwnie to brzmi . Chyba o przyszłość chodzi .

Bez obrażania funkcji prezydenta nie da się tego skomentować!  Ale jedno trzeba przyznać takie gadanie działa bo ludzie chcą głosować na niego .

Opublikowano

duda ma racje bo % .   jak był 1 zarażony to 2 zarażony to wzrost o 100 %  i tak dalej wzrost z 2 zarażonych do 4 to znowu 100 % ale wzrost  z 1800 osób do 2000 tys osób to wzrost o 12 % , wiec mówi prawde i nie zarzucajcie kłamstwa prezydentowi 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

znaczy ma rację tylko wysłowić się nie potrafi?
J. Polskiego na tych prawniczych studiach nie było?

dynamika przyrostu zarażeń spada ale przyrost nadal jest
przy jednoczesnym spadku ilości z objawami ciężkiego zachorowania
;tak ja to zrozumiałem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ja nie zarzucam . Połapać się w takim liczeniu nie mogłem . Czy to nie jest takie kreatywne liczenie ?

Opublikowano (edytowane)

telewizor ma wtyczkę jak by komu pilot nie działał ;) 
gdzie ma wtyczkę ten generał co stale tę facjatę tu wrzuca? nie wiem
nie dość że kampanie polityczne w niewłaściwym temacie prowadzi to jeszcze polegające na negatywnym przekazie; po naszemu na sr..niu na przeciwników.
pewnie "swego" też nie ma za co pochwalić, 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

duda ma racje bo % .   jak był 1 zarażony to 2 zarażony to wzrost o 100 %  i tak dalej wzrost z 2 zarażonych do 4 to znowu 100 % ale wzrost  z 1800 osób do 2000 tys osób to wzrost o 12 % , wiec mówi prawde i nie zarzucajcie kłamstwa prezydentowi 

To mamy sukces rządu i prezydenta  😄 procentowo ilość zachorowań spada  .  Trzeba się cieszyć  i dziękować naszym władzą za pokonanie wirusa  😄

Opublikowano

Pisowskie dziady ładniejsze... Terlecki i inne przystojne i jakie mądre... 😂😂😂

Opublikowano
20 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nie, dla piniędzów,  a piniędzy nie są najważniejsze.

I to napisał Rolnik, co Mu „się nie opłaca” kurki czy świnki sobie utrzymać, bo taniej promocyje w lidlu „za nogi” chwytć.

Rycho, Ty zawistny chyba nie jesteś, coooo?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

Pawłowicz na prezydenta !

a no podobno "do wzięcia" ;) 
niestety nie startuje - jak to Mirro powiada - cokolwiek to znaczy
Tylko On tak skomentował hasło obywatelskie na najbliższe wybory - "do urn Polacy!"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

To co zrobił ten człowiek dla Polski, jak ograniczył rozwój tej epidemii, jak w Polsce zostały podjęte bardzo szybko kroki, w Hiszpanii stawia się za przykład – powiedziała w rozmowie z portalem PolskieRadio24.pl Renata Acosta, Hiszpanka polskiego z polskiego pochodzenia mieszkająca na codzień na Wyspach Kanaryjskich.

http://wdolnymslasku.com/2020/03/29/polacy-powinni-nosic-go-na-rekach-stal-sie-przykladem-poruszajace-slowa-hiszpanki-o-lukaszu-szumowskim/?fbclid=IwAR3ptGOCXrFynFDKu7d02zFnnpdk-xKA2P2IKQt_9tq6nlE2SxSmpblH1NU

Edytowane przez Generał