Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Roki212 napisał:

Ja już raz wspominałem i wspomnę jeszcze raz powinni wprowadzić zakaz przemieszczania się pomiędzy województwami oczywiście z wyjątkami jak przewóz towarów czy tam paczek

musiałby być stan wyjątkowy czy jakoś ,ale wybory byłyby odwołane,a wybory widać są ważniejsze

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Teraz juz za późno, już każde woj. ma, jedynie gminy może dałoby się urarować gdyby wprowadzili zakaz opuszczania strefy zamieszkania w obszarze gminy.

Zakaz opuszczania strefy zamieszkania to już chyba ostateczna ostateczność... wtedy ja i jeszcze zapewno jest sporo takich co mieszkają poza swoim gospodarstwem to i wtedy nie dojedziesz aby co tam zrobić nie mając nawet kontaktu z nikim obcym :(

Opublikowano
10 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Bo za późno zamkneli granicę, trzeba było jak jeszcze w polsce nie było a nie sponsorować loty do domu.

Tetaz już po ptokach.

Kto kochał zagraniczne życie to powinien tam zostać na dobre i na złe, a nie zwozic zarazę do Polski.

Ale teraz to można pogdybać.

Wszystkie przypadki to kontakt z chorym, a jakby nie było powrotu do kraju to by i wirusa nie było.

Za chwilę święta, także zobaczymy czy  ruch powrotny do kraju się jeszcze zwiększy, czy już wszyscy wrócili.

2 minuty temu, krzyu05 napisał:

musiałby być stan wyjątkowy czy jakoś ,ale wybory byłyby odwołane,a wybory widać są ważniejsze

Na wybory to albo ktoś pójdzie albo nie nie ma przymusu. Termin matur się zbliża. To jest chyba ważniejsze.

Opublikowano

czego wy wymagacie od naszego państwa ? przyjeżdża  z zagranicy bez względu czy jedna osoba czy więcej do np rodzinnego domu i kwarantannę mają tylko przyjezdni a domownicy mogą sobie normalnie swobodnie bez ograniczeń się poruszać

Opublikowano (edytowane)

Bo jak pojechałem dziś z nudów przejechać się autem po okolicy to w większości łażą starsze osoby... i tak samo na ścieżce rowerowej wszystko starsi na rowerach do nich chyba nie dociera że są w grupie tego ryzyka i nic sobie z tego nie robią. W tygodniu takie "moherowe berety" kursują do sklepu po plasterek szynki czy sera na kanapkę czy nie można kupić aby starczyło na ten tydzień...

Edytowane przez Roki212
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Roman4321 napisał:

zaocznie matury bedą uznane specustawą

Ten rok i tak już jest porąbany, więc dla mniejszej kołomyi należałoby przyjąć ze wszyscy zdają do następnej klasy a nawet zdają maturę. Wszelkie inne działania spowodują tylko większy chaos. Jeżeli uda się normalnie rozpocząć nowy rok szkolny to i tak będzie wielki sukces.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
15 minut temu, mirro napisał:

Ten roki tak już jest porąbany, więc dla mniejszej kołomyi należałoby przyjąć ze wszyscy zdają do następnej klasy a nawet zdają maturę. Wszelkie inne działania spowodują tylko większy chaos. Jeżeli uda się normalnie rozpocząć nowy rok szkolny to i tak będzie wielki sukces.

Tylko, że to może "zaprocentować" w przyszłości.

Co robić w kwarantannie.

5e787f3809d8a_p.jpg?1585477400

Opublikowano

Moim zdaniem rząd nie zdał egzaminu tylko Szumowski na plus tym swoim lotem do domu nawiezli cholerstwa i tyle i dalej mają zamiar zwozic. Trzeba było zamknąć granice a tych z lot do domu umieszczać w internatach szkołach itp i odczekiwac 2 tygodnie a nie taki delikwent na kwarantannie a rodzina hulaj duszo piekła nie ma. Zapędziliśmy się za daleko a ofiar zacznie przybywać w momencie jak zacznie brakować respiratorów. Rząd zwiózł sobie wyborców z zagranicy dodrukuje pieniądze zawali nam gospodarkę i tyle. Nigdy nie zrozumiem działania lot do domu i złe przeprowadzonej kwarantanny. Ciężki czas czeka nasze gospodarstwa rzycze każdemu powodzenia i że przeżyjemy ten kryzys finansowo i zdrowotnie. Śmiać mi się chce z ludzi którzy teraz jeszcze skaczą do mgr 

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, dsbh napisał:

Tylko, że to może "zaprocentować" w przyszłości.

Co robić w kwarantannie.

ja robię to bez kwarantanny , dzisiaj boli mnie jakoś wyjątkowo głowa wczoraj z sąsiadami czytałem Adama Mickiewicza 

Alkohol - Obrazek - Obrazkowo - najlepsze obrazki, demotywatory ...

Opublikowano
Przed chwilą, alfa napisał:

Moim zdaniem rząd nie zdał egzaminu tylko Szumowski na plus tym swoim lotem do domu nawiezli cholerstwa i tyle i dalej mają zamiar zwozic. Trzeba było zamknąć granice a tych z lot do domu umieszczać w internatach szkołach itp i odczekiwac 2 tygodnie a nie taki delikwent na kwarantannie a rodzina hulaj duszo piekła nie ma. Zapędziliśmy się za daleko a ofiar zacznie przybywać w momencie jak zacznie brakować respiratorów. Rząd zwiózł sobie wyborców z zagranicy

ale takie jest prawo nawet w chinach zwożą swoich zarażonych ....  ale tu się zgadzam gdyby nie nasi imigranci to nie było by tyle zarażeń 95% zmarłych osób miało kontakt z osobą przyjezdną   

Marian - Najlepsze memy, zdjęcia, gify i obrazki - KWEJK.pl

Opublikowano
21 minut temu, Roman176 napisał:

wczoraj z sąsiadami czytałem

Jak to sasiadami?

Halo , milicja .... :ph34r:

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, galan99 napisał:

Jeszcze od 3 do 4 miesięcy zacznie się stabilizować w kraju bo co mają się zarazić zarazą reszta się ochroni i ustanie .

Nasz kochany prezydent w TVP  ogłosił że spada już ilość zarażonych  .   

😄,,Procentowo to się zmniejsza. Procent chorujących jest prawie z dnia na dzień coraz mniej - powiedział w TVP o sytuacji w Polsce prezydent Andrzej Duda. "

Edytowane przez piotreku1
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, alfa napisał:

Moim zdaniem rząd nie zdał egzaminu tylko Szumowski na plus tym swoim lotem do domu nawiezli cholerstwa i tyle i dalej mają zamiar zwozic. Trzeba było zamknąć granice a tych z lot do domu umieszczać w internatach szkołach itp i odczekiwac 2 tygodnie a nie taki delikwent na kwarantannie a rodzina hulaj duszo piekła nie ma. Zapędziliśmy się za daleko a ofiar zacznie przybywać w momencie jak zacznie brakować respiratorów. Rząd zwiózł sobie wyborców z zagranicy dodrukuje pieniądze zawali nam gospodarkę i tyle. Nigdy nie zrozumiem działania lot do domu i złe przeprowadzonej kwarantanny. Ciężki czas czeka nasze gospodarstwa rzycze każdemu powodzenia i że przeżyjemy ten kryzys finansowo i zdrowotnie. Śmiać mi się chce z ludzi którzy teraz jeszcze skaczą do mgr 

wirus przeżyje kilka dni na plastiku co najmniej dobę na papierze nikt nie ustalił ile dokładnie w wodzie, kropli rosy czy tłuszczach
trzeba by pozamykać nie wiem co aby bodaj z jakimś sensownym prawdopodobieństwem ustalić skąd nieznane przypadki zarażen
chory produkuje setki milionów wirusów, wyprychuje je do środowiska z kaszlem kichaniem itp 
wnioski do samodzielnego wyciągnięcia

piszemy od ponad miesiąca że to już nie jest do wyeliminowania ze środowiska w którym są ludzie
obecne działania tylko po to aby nie zarazili się wszyscy na raz i nawet rząd łże jeśli mówi ze nad tym panuje no może ten rudy czasem powie prawdę ale na tę chwilę zapomniałem nazwiska choć gość zasłużył u mnie na wielki szacunek za chwile szczerości.

czytam co Sean wstawił i nie mam się w sumie do czego rzyczepić choć akurat Gliński tyle wie o wirusologii co ja o logice Glińskiego dlaczego akurat On podjął się referowania tematu co do którego rudy już dawno to samo powiedział

Edytowane przez dysydent