Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

panowie mam domownika z pozytywnym wynikiem testu na COVID. Wiadomość wraz z innymi dowmonikami trafiłem na kwarantannę, jeszcze 2 tygodnie. Sam jestem zdrowy i tu pytanie, może mieliście podobna sytuacje albo spotkaliście się z takim tematem. 

Czy mogę dojechać droga publiczną do gospodarstwa? Pytam bo sam dom mam poza gospodarstwem, w zasadzie w sąsiedniej miejscowości. Zgodnie z wytycznymi mogę pracować podczas kwarantanny domowej we własnym gospodarstwie, a do gospodarstwa zgodnie z prawem zalicza się wszelkie grunty itp, także oddalone od siebie. 
Jak sądzicie?

Opublikowano

Jedz i nie pierdol się 🤔 A co masz kogoś zatrudnić a sam w domu siedzieć chyba że chcesz mieć urlop to tak zrób🤔. U nas była taka sytuacja że matka poszła na operacje ale zrobili pozytywny test i wróciła na izolacje do domu wieczorem tel z sanepidu i na kwarantannę posłali razem ojca i babkę. Ja nie miałem zamiaru iść na kwarantannę i kazałem matce żeby powiedziała im że mam oddzielne wejście do domu i nie mamy kontaktu z sobą bo jesteśmy skłóceni. Formalnie nie miałem kwarantanny mogłem jeździć gdzie chciałem😶 policja przyjeżdżała sprawdzać na podwórko czy ojciec matka i babka przestrzegają kwarantanny. I nie przeszkadzało im że ja na gospodarstwie razem z ojcem robimy a kwarantanny nie mam😂

Opublikowano (edytowane)
Dnia 31.01.2021 o 16:57, KarolFarma napisał:

Witam,

panowie mam domownika z pozytywnym wynikiem testu na COVID. Wiadomość wraz z innymi dowmonikami trafiłem na kwarantannę, jeszcze 2 tygodnie. Sam jestem zdrowy i tu pytanie, może mieliście podobna sytuacje albo spotkaliście się z takim tematem. 

Czy mogę dojechać droga publiczną do gospodarstwa? Pytam bo sam dom mam poza gospodarstwem, w zasadzie w sąsiedniej miejscowości. Zgodnie z wytycznymi mogę pracować podczas kwarantanny domowej we własnym gospodarstwie, a do gospodarstwa zgodnie z prawem zalicza się wszelkie grunty itp, także oddalone od siebie. 
Jak sądzicie?

Ten pomysł że mieszkasz oddzielnie jest najlepszy- jedynie pomyśl nad uzasadnieniem bo jeżeli nie masz oddzielnego wejścia to pozostaje mieszkanie u żony, kochanki, teściowej lub proboszcza😉  Oczywiście z zachowaniem tak jak kwarantanna 

Edytowane przez RU68
Opublikowano (edytowane)

Nasi laboranci dorównują już tym z Tanzanii

Pamiętacie to? https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2020-05-04/owoce-zakazone-koronawirusem-szef-laboratorium-zawieszony/

U nas teraz takie newsyhttps://wiadomosci.onet.pl/trojmiasto/koronawirus-na-fermie-norek-6-tys-osobnikow-do-usmiercenia/s72pqk2

Teraz  ekooszołomy będą zacierać ręce a urzędy w imię walki z covid będą  kasować fermy :ph34r:

Nie zdziwię się jak się okaże że rodzime rasy świń , bydła i koni hodowlanych też będą potraktowane takimi testami bo komuś będzie to baaaaardzo na rękę.

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano
pafnucy napisał:

wcale nie masz się czym chwalić. 

A właśnie że mam 🙂 bo mieszkam w miejscu gdzie mamy normalne służby. Czy to policja czy sanepid. A może jeszcze to że nie dałem się przekupić tymi judaszowymi srebrnikami i nie naganiałem im statystyk. Ojciec dostał chyba 1300zł za swoją kwarantannę z krusu, ale on jest proPiS.

Opublikowano (edytowane)

media milczą bo ich już nie ma po to są niszczone żeby nikt nic nie wiedział tylko to co chcą żeby było podane do wiadomości że takie to dobre zdrowe i sprawdzone a to h*ja prawda . Coraz więcej jest spraw tuszowanych .

19-latek trafił na OIOM po przyjęciu drugiej dawki szczepionki. „Symptomy pojawiły się wkrótce po szczepieniu”

19-letni mieszkaniec Izraela trafił na oddział intensywnej terapii z zapaleniem mięśnia sercowego. Pięć dni wcześniej otrzymał drugą dawkę szczepionki na Covid-19 firmy Pfizer i BioNTech.

https://nczas.com/2021/02/02/19-latek-trafil-na-oiom-po-przyjeciu-drugiej-dawki-szczepionki-symptomy-pojawily-sie-wkrotce-po-szczepieniu/?fbclid=IwAR02BwsPjyiecrgoqrf09J6tRwA1Md8U-RIu-c1iHPrrkK2-RJjaRhYuKIs

https://www.facebook.com/JacekWilkPL/photos/a.635947089810939/4936993986372873/

Ludzie coraz to głupsi są teraz .

https://www.facebook.com/photo?fbid=2293837217427733&set=a.618404978304307

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Tu się nic kupy nie trzyma. Albo testy na przeciwciala uja warte. Prawie wszyscy znajomi co płatne testy robili niby już po cowidzie. A w tv 1,5 mln ozdrowiencow. Sam z ciekawości pojadę dla pewności czy ta dziwna grypa to nie coronawirus.

Opublikowano (edytowane)

Bo są płatne 😛 jak dobrze posmarujesz to i zaświadczenie szczepienia wypiszą w przychodniach. 

W TV pieprzą co jest im na rękę. Faktycznie dużo więcej osób przeszło tego świrusa i nic im nie jest, ale gdyby to było nagłośnione w mediach to jeszcze więcej osób nie będzie chciało sobie wstrzyknąć ich specyfiku😶 u mnie w domu 5 osób miało świrusa a ozdrowieńców 2 🤔

Edytowane przez kewink
Opublikowano

Ponad 130 niepożądanych odczynów poszczepiennych odnotowano w Małopolsce. To m.in. napad padaczki, gorączka czy udar mózgu .

Od 3 do 8 tysięcy szczepień wykonuje się dziennie w Polsce. Najwięcej zrealizowano dotąd w woj. mazowieckim, najmniej - w Lubuskiem. Małopolska jest na czwartym miejscu z liczbą 93 798 szczepień. Od dnia ich rozpoczęcia do niedzieli 31 stycznia, odnotowano 135 niepożądane odczyny poszczepienne w naszym województwie.

https://gazetakrakowska.pl/ponad-130-niepozadanych-odczynow-poszczepiennych-odnotowano-w-malopolsce-to-min-napad-padaczki-goraczka-czy-udar-mozgu/ar/c1-15419759?utm_source=facebook.com&utm_medium=gazeta-krakowska&utm_camp

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Ponad 130 niepożądanych odczynów poszczepiennych

bo ludzie nawet skaleczenie przypisują tym skutkom. :ph34r:

Opublikowano

Kurde tak się nakręcacie tym korona wirusem że hej on był od zawsze tylko że ewoluował a obecny szczep istniał już w 2013 r

https://www.o2.pl/informacje/chinczycy-odkryli-koronawirusa-7-lat-temu-wiadomo-juz-gdzie-6528846003137248a

W latach 60. naukowcy odkryli dokuczliwą infekcję dróg oddechowych o nazwie 229E. Był to początek badań nad wirusami powodującymi przeziębienie. Do połowy XX wieku naukowcy opracowali techniki izolowania niektórych wirusów, ale ich badania pozostawiały wiele szczepów nierozpoznanych - około 35 proc. osób z przeziębieniami miało wirusy, których specjaliści nie byli w stanie zidentyfikować. 

Obecnie wyróżnia się siedem gatunków korona wirusów wywołujących infekcję u człowieka

ludzki korona wirus 229E

ludzki korona wirus OC43

ludzki wirus SARS 

ludzki korona wirus NL63

ludzki korona wirus HKU1

ludzki korona wirus bliskowschodniego zespołu oddechowego 

ludzki korona wirus SARS-CoV-2

A możni tego świata mają zrobić złoty interes 

• Like 1
Opublikowano

Stare chińskie przysłowie a żebyś żył w ciekawych czasach. Oj wolałem te bardziej nudne i spokojne. Już teraz to tylko szczepionka, żadnego leczenia żadnego badania przeciwciał żadnej normalności 🥵

Opublikowano

że w zapasie , to dobrze. trudno było przewidzieć co będzie. ale zaniedbanie reszty jest karygodne.

Opublikowano
HF86 napisał:

Stare chińskie przysłowie a żebyś żył w ciekawych czasach. Oj wolałem te bardziej nudne i spokojne. Już teraz to tylko szczepionka, żadnego leczenia żadnego badania przeciwciał żadnej normalności 🥵

Ciekawe to był czas na początku lat 90. Teraz to patologia zwykła. Nic ciekawego w tej pandemii nie ma.