Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak ze statystyk na szybko jak by tak puścił cowida i zapchał szpitale to by zmarło około 1 -2 % populacji z tego na sam cowid około 10 %  czyli przy 40 mln . polaków  zmarło by 40 tys- 70 tys osób z tego 5 - 7 tys na sam cowid bez chorób współistniejących ?  smiertelnośc jest na poziomiomie 2-3% ale i liczba zakażęń jest sporo wyższa od tej co jest wymazana  i jest w statystykach 

Opublikowano
13 godzin temu, dsbh napisał:

Przychodzi kobieta do lekarza z objawami covid. Po zbadaniu lekarz potwierdza – ma pani koronawirusa. Chodziła pani na protesty-pyta lekarz. Tak – odpowiada kobieta i przerażona pyta – I co teraz mam robić? Wyp…….ć!!!! – odpowiada lekarz…

Tu się nie ma z czego śmiać. Była na protestach nie byłą to lekarze i tak nie biorą. Znajoma kolegi opowiadała o swoim bracie. Gorączka 38 telefon po karetkę. Odpowiedź obserwować. Obserwowali. Gorączka 41 telefon na pogotowie. Dalej kazali obserwować. Koleś umarł. 4 godziny znajoma z nim czekała aż ktoś przyjedzie po ciało. Widać, ze zmieniono taktykę. Aby ludzie nie umierali w karetkach pod szpitalami to jak nie ma miejsc karetki nie przyjeżdżają i ludzie umierają w domach. Gdy umierali w karetkach było o tym głośno a gdy umierają w domach to widać tylko w statystykach

11 godzin temu, galan99 napisał:

Premier na konferencji już wygłosił że marzec / Kwiecień będzie w Polsce szczepionka w 90 % skuteczna firmy Amerykańskiej i Niemieckiej kto zechce może się zaszczepić , pierw seniorzy , służba zdrowia i mundurowi .

Tak tak premier zwany wiadomo dlaczego Pinokio różne rzeczy już ogłaszał. Ciekawi mnie, ze tym razem zamiast handlarza bronią wybrali zakup przez Unię. A na wiosnę można było tez kupić respiratory przez Unię i by były . A tak nie ma forsy i respiratorów. Mam nadzieję, ze ze szczepionką tak nie będzie.

11 godzin temu, leszek1000 napisał:

Szczepionki będą na kwiecień. 

Najpierw starsi i personel medyczny . Trzeba zaszczepić się 2 razy i co roku powtarzać badanie, jak szczepionka na grypę. 

Polska kupi 20mln szczepionek a później pandemia minie i tyle w temacie .

Może będą może nie. Jak znowu kupią przez jakiegoś handlarza bronią to mogą tak być jak respiratory. Respiratory tez mieliśmy kupić. A do dziś nie ma ich i nie ma całej forsy.

Opublikowano

Dokładnie tak jak @GRZES1545 napisał. Ludzie mają się bać i czekać na szczepionkę. Zobaczycie jak nam śrubę dokręcą na Boże Narodzenie. Wszystko jest zaplanowane. Zrobią co mają zrobić żeby ludzie chcieli wrócić do normalności a jedyna droga do niej prowadzi przez zaszczepienie się. No ale pisiory pokroju @Ursus932 nadal są przekonani, że nic się nie dzieje. Wiernym ogranicza się udziału we wspólnocie chrześcijańskiej, księża odmawiają umierającym ostatniej spowiedzi ale wszystko usprawiedliwione strasznym wirusem. Wirusem, tak strasznym, że nie zaraził się nim jeszcze nawet JEDEN PROCENT ludności kraju.

Opublikowano

Kolega na wynik czekał tydzień :D . W tym czasie , jego mama musiała wziąć wolne z pracy bo nie było podstawy na przymusowe, bo nikt na kwarantannie nie był choć 2 osoby w domu miały objawy, a dwie nie. Tak samo z testem 2 mają, a tym co nie mają objawów to nie chcą zrobić testu bo po co :D . Ja się tylko chcę zapytać co z Chinami ?

Opublikowano (edytowane)

Lekarze w jednej ze szpitali Wielkiej Brytanii stwierdzili że u nich nikt na covida nie zmarł. Pytacie czemu, ponieważ zrobili testy różnych wirusów nie tylko covida. 

I wyszło że pacjenci który umierali mieli też wirusa grypy lub inne patogeny które spowodowały zgon. Do tego jeszcze trzeba dołożyć inne choroby . 

Czyli na samego covida może z 10% ludzi umierać. Te 90% to inne choroby, ale dali nalepkę covid. 

Edytowane przez leszek1000
Opublikowano
6 minut temu, Partyzant85 napisał:

Dokładnie tak jak @GRZES1545 napisał. Ludzie mają się bać i czekać na szczepionkę. Zobaczycie jak nam śrubę dokręcą na Boże Narodzenie. Wszystko jest zaplanowane. Zrobią co mają zrobić żeby ludzie chcieli wrócić do normalności a jedyna droga do niej prowadzi przez zaszczepienie się. No ale pisiory pokroju @Ursus932 nadal są przekonani, że nic się nie dzieje. Wiernym ogranicza się udziału we wspólnocie chrześcijańskiej, księża odmawiają umierającym ostatniej spowiedzi ale wszystko usprawiedliwione strasznym wirusem. Wirusem, tak strasznym, że nie zaraził się nim jeszcze nawet JEDEN PROCENT ludności kraju.

Wypraszam sobie, ja nie jestem żaden pisior 

Całe życie Ci ktoś planuje od urodzenia tylko teraz bardziej to widać, a Ty myślisz że byłeś wolny 🤣 a teraz Ci to zabrano 🙆‍♂️

Opublikowano

Druga kwestia jest taka, że 85% ludzi i tak by umarło bez covida. Tak wynika zabadań, ci ludzie mieli poważne schorzenia, zaawansowanego raka itp. Znajomemu ojciec w tym roku zmarł. Jak okazało się że miał raka to po kilku tygodniach zmarł. 

Nie zdążyli nawet chemii dać. 

Opublikowano

od wczoraj trąbią że firma amerykańsko niemiecka zrobiła szczepionkę na 90% skuteczną

Mi odrazu się kojarzy ta szczepionka z czasami hitlerowców Oświęcimia i testowaniem na więźniach różnych specyfików, czyżby to była kontynuacja.....

• Like 2
Opublikowano

Na narodowy wywiezli. Pokazówkę zrobili jak to rząd dba o zdrowie obywateli.

Opublikowano

dziś w gazecie jakiejś wywiad z profesorem jakimś doradcą premiera chyba jest teraz, że jak tak dalej będzie to trza będzie w kraju wszystko zamknąć

ja bym zaczoł zamykanie od dego profesora rzadu i sejmu😁

Opublikowano
1 godzinę temu, peugeot napisał:

Jeżeli covid -19 nie ma to dlaczego nagle brakuje respiratorów .

Bo są inne wirusy i patogeny które też niszczą układ oddechowy. Otwórz oczy. Ja 7 lat temu miałem zapalenie płuc i też ciężko oddychałem. Do dzisiaj mam gorszą pojemność płucną. 

Ludzie są inne choroby nie tylko covid. 

Może brakuje respiratorów, ale one nie pomogą. Kto na tym respiratorze przeżył mając covida ? 

Druga kwestia nie ma służby zdrowia. Wszystko leży i kwiczy. 

Opublikowano

Tylko wcześniej nie brakowało respiratorów . Nie jestem lekarzem , nie mam własnych doświadczeń , mogę tylko bazować na informacjach zewnętrznych i nie wiem skąd niektórzy mają pewność że covid-19 to ściema .

Opublikowano

Pandemia to ściema. Wirus jest, był i będzie.

http://listlekarzy.pl/

Poświęć 5 minut.

Wielka pandemia - może do końca miesiąca zakazi się oficjalnie 1 % ludności kraju. Lasy na wiosnę zamkneli bo covid. Hipermarkety pootwierane i nikt nie choruje - zapytaj się Rysia czy w Lidlu ktoś zachorował - on tam po udka jeździ. Jeśli byłby tak straszny ten wirus jak nas straszą to już każda ekspedientka powinna to przechorować, każdy kurier, każdy sprzedawca na stacji benzynowej.  Jakoś żadna biedronka nie jest na skraju wydolności. Szpitale niby oblężone a żadnego materiału nie ma. Niech ubiorą kamerzystę w kombinezon i nagrają ten armagedon.

Barciś przechodzi koronkę. Wielce sponiewierany przez wirusa, na skraju wyczerpania, rzuca go ten bakcyl po kątach mieszkania jak dziecko rzuca orzechami w płot. Ogolić się nie ma siły biedaczek ale wierszyk ułożył na cześć wirusa  i jeszcze to nagrał - ja jak grypę przechodzę to jestem tak skołowany przy 39 gorączki, że nie wiem w którą stronę drzwi się otwierają do wc - a ten konający aktor wrzuca filmik i wierszem ostrzega ludzi przed zagrożeniem - no Mickiewicz naszych czasów.

Opublikowano

no tu było o tym sprytnym co lubi zamykać "Jeżeli liczba nowo zdiagnozowanych chorych zacznie przekraczać 30 tys., zdecydowanie powinniśmy zamknąć Polskę – mówi we wtorkowej „Rzeczpospolitej” główny doradca premiera ds. Covid-19 prof. Andrzej Horban. Polska powinna być zamknięta przez miesiąc - dodaje."

trzeba zaczynać ćwiczyć 😜 

Opublikowano

zapraszam was do malopolski- wtedy glupie gadanie o wirusie wam szybko przejdzie, osobista rozmowa z kims kto byl lub jest chory szybko wam uswiadomi ze jestescie idiotami, nie zycze wam zle ale chcialbymm zebyscie sie na wlasnje skorze przekonali jak fajnie jest chorowac na covid-19

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

osobista rozmowa z kims kto byl lub jest chory szybko wam uswiadomi ze jestescie idiotami

A osobista rozmowa z ludźmi chorymi na nowotwory? Z ludźmi, którzy mają przełożone ważne zabiegi? Tylko koronka jest? Wszystkie choroby poznikały?

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

zapraszam was do malopolski- wtedy glupie gadanie o wirusie wam szybko przejdzie, osobista rozmowa z kims kto byl lub jest chory szybko wam uswiadomi ze jestescie idiotami, nie zycze wam zle ale chcialbymm zebyscie sie na wlasnje skorze przekonali jak fajnie jest chorowac na covid-19

Nie wiem czy jesteś tak głupi czy tylko udajesz. 🤨

To nie covid19 zabija ludzi tylko inne choroby przewlekłe. 

Mamy sezon grypowy i dlatego media biją o rekordach zakażonych. 

Opublikowano
10 minut temu, peugeot napisał:

Partyzant ok , to powiedz umierającym na covid -19 , że nie będą leczeni bo są inni ważniejsi . To nie takie proste jak Ci się wydaje .

Jaki kur covid!

Choroby przewlekłe zabijają ludzi a nie sam covid.