Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
54 minuty temu, Sean napisał:

Dodałbym na gołą d*pę, lepiej ciągnie  :P  no to sprzedający samochód też ma już kwarantannę przez takich głupich łbów.

Co za obłuda... Nie zapomnijcie zapytać kto to cholerstwo tu do Polski targa i na co??? 

Opublikowano

ale ja sie zgadzam  , ale też nie można bez czynnie patrzeć co robi putin  , chociaż ukraina ma sporo za  uszami to jednak   to jest odebranie terytorium jakie to terytorium by nie było 

1 minutę temu, galan99 napisał:

@jarecki nie śmiej się my ja ko Polska sąsiad Ruskiego powinniśmy Handlować a my co solidarni z Niemcem i Francuzem tylko oni Handlują a my nie do d*py taka solidarność .

Opublikowano
1 godzinę temu, Roki212 napisał:

No nie, tutaj trzeba jeszcze konkretnie gumową pałą w d*pę wp***dolić dla takich ludzi co sie nie stosują ot taki zamach na wolność 

Następny to trzeba zacząć od samej góry!!!! 

Opublikowano
18 minut temu, dysydent napisał:

a z Niemcami to nam zwykle ruskie pomagali a nie ...

Czy ty się dobrze czujesz? Za taki teks byś zebrał od narodowców taki oklep że kwarantanna na ojomie przeciągnęła by ci się do 2 miesięcy..

Opublikowano
3 minuty temu, tess napisał:

Co za obłuda... Nie zapomnijcie zapytać kto to cholerstwo tu do Polski targa i na co??? 

No karz mi jeszcze ich za to pocałować w d*pę.   :D

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, damianzbr napisał:

Czy ty się dobrze czujesz? Za taki teks byś zebrał od narodowców taki oklep że kwarantanna na ojomie przeciągnęła by ci się do 2 miesięcy..

na razie to narodowcy oklep mogą zebrać od nas większości jak za bardzo ciemnotę chyba sobie przyrodzoną zechcą nam wciskać i chyba nie będzie niebawem innego sposobu bo łeb za wysoko podnoszą a niech pamiętają że oni gołodupce a na taką boli oj boli.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, damianzbr napisał:

Cieszy się ze sprzedaży przez pośrednika który naliczy swoją marżę i mówi że to wina PL rządu :) A z tym się w zupełności zgodzę, bo owszem jest to wina POpaprańcow z bandy ryżeg którzy jakoby byli Polskim rządem. I to jest nie podważalny fakt.

A próbowałeś coś sprzedać na Rosję? Tak się składa że nie jest ważne kto tam chce sprzedać, tylko kto czeka na towar. Sytuacja jest taka że sporo holenderskich firm to kapitał rosyjski a nawet jeszcze soviecki. Do tego rynku nie zostanie dopuszczony nikt na równych prawach. Oczywiście mógłbym kopać się na rynku krajowym, schodzić poniżej ceny itp. Pytanie tylko po licho mi taki garb? Ważne aby przed kolejnym  sezonem mieć miejsce w magazynach, 

Mnie naprawdę grzmoci kto będzie to jadł, i kto figuruje na nalepce jako producent. 

Opublikowano
14 minut temu, hubertb napisał:

tess ale to nie u nas miesiącami wybuchają zamieszki które musi brutalnie gasić policja tam jest problem z demokracją i poszanowaniem człowieka. U NAS W DEMOKRATYCZNYCH WYBORACH wybrano na kolejną kadencję tą samą partie. 

Nic nam do tego że strajki mają. A że partie wybraliśmy demokratycznie powinno ich też to obowiązywać.. A nie robią co chcą, prawo sobie zmieniają pod siebie... Co to ma być? 

1 minutę temu, Roki212 napisał:

Ale nie zmienia to faktu że trzeba zacząć 😝

Zapomnij😋

10 minut temu, Sean napisał:

No karz mi jeszcze ich za to pocałować w d*pę.   :D

Jak lubisz? 

Opublikowano
3 minuty temu, tess napisał:

Nic nam do tego że strajki mają. A że partie wybraliśmy demokratycznie powinno ich też to obowiązywać.. A nie robią co chcą, prawo sobie zmieniają pod siebie... Co to ma być? 

Że strajki mają to ich sprawa, ale że się wpierdalają w nasze sprawy, to tym już się sugerujesz? co za obłuda.  :D

Opublikowano

@mirro

Ja jestem usługodawcą a nie handlarzem. Ale świadczę dużo usług wszelkim handlarzom i producentom i wielu z nich kiedyś sprzedawała bezpośrednio do RUS, a teraz tak samo auta jadą bezpośrednio z ich magazynu ale po drodze w dokumentach po między handlarzem a odbiorcą pojawił się pośrednik zachodnioeuropejskiego pochodzenia.

Nie czaruj że tym zachodnio europejskim pośrednikiem jest kapitał RUS bo obaj dobrze wiemy że nie.

Tak się składa że mowa jest zupełnie o czym innym. O pośredniku który swoje musi zarobić. A pośrednika wprowadzono w momencie nałożenia embarga.

Na nałożeniu embarga straciła Polska, zyskał zachodnioeuropejski pośrednik. Co tu więcej tłumaczyć??

Opublikowano

Kiedy się w nasze strajki wpierdzielali co? Weź sprawdź kiedy zaczęły się takie akcje i po ilu latach... 

Opublikowano (edytowane)

ilu tu specow od handlu miedzynarodowego.ciekawe ilu zdobylo klijenotw poza granicami i cos exportuje? czytajac to forum mozna dojsc do wniosku ze tu same madre glowy co na kazda sytuacje maja rozwiazanie,problem sie pojawia kiedy zapyta sie o osiagniecia.wiekszosc to nawet nie wie ile towaru sie z polski sprzedaje a bredzi bez sensu. dawno temu pisalem zeby jeden z drugim  madrala pojechal pod legnice lub nowy tomysl w poniedzialek i sprobowal policzyc ile zestawow zaladowanych z polski wyjezdza. reszty szkoda pisac bo i tak nie ta półka,rekiny biznesu co do 100 km od domu sie ruszaja gora

ps.problemem tego forum jest to ze w wiekszosci wypowiadaja sie ludzie z 2 regionow polski i tacy co nigdy nie byli w miejscach w polsce gdzie jest ogromna produkcja na export i swiat tam wyglada zupelnie inaczej  niz w koziej wolce gdzie problemem jest wstazka czerwona na jakims traktorze i  sraczka u krowy

Edytowane przez szmergiel
lit
Opublikowano
2 minuty temu, tess napisał:

Kiedy się w nasze strajki wpierdzielali co? Weź sprawdź kiedy zaczęły się takie akcje i po ilu latach... 

Teraz się wpierdalają że niby demokracja zagrożona, nie odwracaj kota ogonem.

Opublikowano (edytowane)

A jak jest? Zagwarantujesz mi że prezes takich zamiarów nie ma? 

Edytowane przez tess
Opublikowano
1 minutę temu, damianzbr napisał:

..........

Tak się składa że mowa jest zupełnie o czym innym. O pośredniku który swoje musi zarobić. A pośrednika wprowadzono w momencie nałożenia embarga.

Na nałożeniu embarga straciła Polska, zyskał zachodnioeuropejski pośrednik. Co tu więcej tłumaczyć??

Polska najostrzej potępiła Rosję za agresję na Ukrainę co jedno i drugie państwo ma z Polską historyczne zatargi
do tego stopnia jednostronnie Polska stanęła przeciw ruskim że aż nie była przez kogokolwiek uznawana za arbitra a Na Białorusi kto negocjował krymski spór?
negocjator najwięcej zyskuje a polityka w czasach pokoju i nawet często i wojny to sztuka negocjacji no to jak ma biznes istnieć jak ma dennych negocjatorów
poszukuje innych w przypadku wyżej opisanym Holendrów
Holender lepiej służy polskiemu biznesowi niż polski rząd bo gdyby polski biznes na polskim rządzie polegał to by nic nie zarobił i nie było by wcale już polskiego biznesu
logiczny ciąg zależności

6 minut temu, damianzbr napisał:

Co tu więcej tłumaczyć??

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, tess napisał:

A jak jest? Zagwarantujesz mi że prezes takich zamiarów nie ma? 

Nie ma, śpij spokojnie.    :)   ewentualnie martw się by liberałowie nie wrócili do władzy.   :P

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)

przede wszystkim skuteczne gdyby takie na prawdę zaistniało
jankesi co najwyżej w poligon celności swoich zabawek Polskę zamienią a spaloną ziemię ... ruski zagospodaruje jako pomost do zachodu i wszystko.
z kolei pomoc nasza w ew zniszczeniu rosji co nam da? niemieckie poczucie bezkarności wobec nas?
no nie takie to proste

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
33 minuty temu, tess napisał:

A co mają robić ? Po to są żeby rządzić .

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

A co mają robić ? Po to są żeby rządzić .

na razie mają zadecydować co robić z epidemią i jak daleko się z blokowaniem kraju posunąć
wczoraj ten knypek od Kultury co z pogardą na wszystkich patrzy od spodu obiecał jakieś zaostrzenia
ogłosili już czy nie?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, dysydent napisał:

Holender lepiej służy polskiemu biznesowi niż polski rząd bo gdyby polski biznes na polskim rządzie polegał to by nic nie zarobił i nie było by wcale już polskiego biznesu
logiczny ciąg zależności

Chcesz powiedziec że Holender stając w roli pośrednika przysłużył się Polskiemu biznesowi wtedy gdy RUS wprowadziła embargo na PL produkty z powodu PL rządu który zakomunikował że aneksja Krymu jest nie do zaakceptowania?

wiekszej bzdury dawno nie slyszalem.

Chłopie czy ty dzisiaj jesteś na haju?? XDDDD

A przypadkiem embargo nie miało dotyczyć także holendrów niemców itp.?

Weź się nie pogrążaj, sytuacja jest jasna jak słońce, RUS się dogadali z zachodnią UE jak dzięki embargu dymać polaków, a zachowanie  PL rządu nie miało na to żadnego wpływu.

Ale mi poprawiłeś humor. Bo nie znam cię ze strony ironicznego żartu więc wychodzi że na ser wierzysz w to c piszesz. A to co piszesz jest totalnym odlotem to znaczy że weekend miałeś przedni i cię trzyma aż do poniedziałku. Tydzień temu jednego w poniedziałek jeszcze klepało, teraz ciebie. xDDDD

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

przede wszystkim skuteczne gdyby takie na prawdę zaistniało
jankesi co najwyżej w poligon celności swoich zabawek Polskę zamienią a spaloną ziemię ... ruski zagospodaruje jako pomost do zachodu i wszystko.
z kolei pomoc nasza w ew zniszczeniu rosji co nam da? niemieckie poczucie bezkarności wobec nas?
no nie takie to proste

To nie proste tylko straszne... no ale mogę spać spokojnie podobno🙄😅

Zetek i ty Brutusie.... 🤣