Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, mf362 napisał:

Kurde szkoda kur 

Pod plotem sie podkopal ? 

Szkoda bo jaj nie będzie . no pod płotem

Opublikowano
6 minut temu, cinek1808 napisał:

Ja obstawiam Rosję bo tam nie ma dużej liczby zachorowań lub USA jako kolejny krok w wojnie handlowej. 

A tych z Państwa Islamskiego ISIS ktoś bierze może pod uwagę ? w przeszłości jakiś tam naukowiec kombinował dla nich z bronią biologiczną czyli wąglikiem 

Opublikowano

@Roki212 wąglika to używała już AK podczas wojny. To nie jest skomplikowana broń biologiczna. Na pewno nie tak jak stworzenie nowego, łatwo rozprzestrzeniającego się wirusa. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał:

gdyby wasza wiara byla jak ziarnko grochu..

.kto to powiedzial przypomnij mi . jezus byl takze czlowiekiem- chyba tego nie kwestionujesz ?? czy nie uzdrawial chorych ??wskrzeszal martwych ??? zreszta ja pisze o prawdziwych chrzescijaninach -uczniach jezusa chrystusa a nie o jakis  tam katolikach ktorzy z naukami proroka z nazaretu nie maja prawie nic wspolnego..........

To powiedział niejaki niewierzący @jacus   :P  bo akurat Pan Jezus mówił o ziarnku gorczycy "Gdybyście mieli wiarę jak ziarnko gorczycy, powiedzielibyście tej morwie: „Wyrwij się z korzeniem i przesadź się w morze!", a byłaby wam posłuszna."

Sam jesteś niewierzący a domagasz się od wierzących takiej wiary by czynili cuda?  jakby ludzie mieli taką wiarę, wszyscy już na ziemi byliby świętymi. Nawet Apostołowie prosili Pana "Przymnóż nam wiary!" człowiek jest marną istotą i ma prawo się bać, sam w obliczu zagrożenia bohaterem nie będziesz, więc od innych tego nie żądaj.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
1 godzinę temu, Roman4321 napisał:

chodzi nie tylko o to czy mamy szczepionke czy nie tylko zgadali sie producenci z ki czeba i jest przymus szczepień i zapuk do twych drzwi pielęgnirka z policjantem😂😂😂 a zwarzając na ryzyko nie będzie testów tylko przetestuja na ludziach

Aby podać szczepionkę jakąkolwiek należy najpierw zbadać jakie skutki uboczne mogą wystąpić. A do tego potrzeba czasu. No chyba ,że od razu po podaniu zwali kogoś z nóg. Także to nie takie proste.

1 godzinę temu, damianzbr napisał:

Opcji jest wiele.

A może ruscy wypuścili aby załamać gospodarkę światową aby oni sami nie byli jedynymi z deficytem.

Później ktoś inny chciał dzięki temu kawałek tortu dla siebie i szczepionkę już robił gdy tylko jego wywiad się dowiedział że ruscy za chwilę rozproszą wirusa.

Ja nic nie sądzę, ale najmniej prawdopodobne wydaje się aby to był przypadek.

Zauważ jedno w Azji jedzą nawet robaki. Czy ktoś to w ogóle bada ? U nas się sprawdza wszystko, mięso, mleko. Czym żywimy. Są kontrole gospodarstw.  Pojawiają się nieścisłości, to towar jest wycofywany z rynku. A jak się to odbywa na wschodzie ?

Opublikowano

za dużo kontroli a za mało zdrowego rozsądku

odnoście badań na skutki uboczne to się sprawdzi po podaniu jak to tam sie ma, a przeciwskazania do podania no coż powoli się i z tego rezygnuje

Opublikowano
19 minut temu, Sean napisał:

To powiedział niejaki niewierzący @jacus  

Jacus nie jest niewierzący !

Opublikowano

Jakby był, to przynajmniej - Jezus - pisałby z dużej litery, elementarny brak jakiejkolwiek czci, chyba że jest aż takim nieukiem?  :P   :)

Opublikowano (edytowane)

masz racje zetorki-ja jestem jak wiekszosc polakow -wierzacy a niepraktykujacy, a moze inaczej gdy spojrze wieczorem na gwiazdziste niebo to widze tam boga, nie wierze w kosciol instytucjonalny tylko ten zywy ktory berze natchnienie z nauczania pana mego jezusa chrystusa.

mielismy raz prezydenta co w odroznieniu od wiekszosci byl niewierzacy a praktykujacy 😛

akurat tego ziarnka nie sprawdzilem..

to ze zartuje z obludy i falszu kosciola i jego wiernych- to chyba nikogo zdrowo myslacego nie powinnno dziwic............

ja nawet swojego imienia nie pisze z duzej litery[a moze wielkiej, nie bede sprawdzal] i tak od lat 80.

Edytowane przez jacus
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nie bądź śmieszny, wierzący a niepraktykujący   :D  gdzie komunia, gdzie bliźni, samo patrzenie w gwiazdy nazywasz wiarą, twoja wiara jest bezpiecznikiem w razie W.

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jacus napisał:

to ze zartuje z obludy i falszu kosciola i jego wiernych- to chyba nikogo zdrowo myslacego nie powinnno dziwic............

Jak się  ma twoje podejście  do tego najważniejszego Przykazania?

"Będziesz miłował Pana Boga twego z całego serca swego, z całej duszy swojej i ze wszystkich myśli swoich, a bliźniego swego, jak siebie samego."

Edytowane przez Sean
Opublikowano

godzina w przyjdzie na kazdego , czy ubezpieczonego czy nie..

jezus gdy 40 dni byl na pustyni to noca patrzyl na sklepienie nieba czy kosciola ???😜,

akurat to przykazanie u prawdziwego polaka-katolika[jak ja] jest na ostatnim miejscu 😂 milujesz mnie seanku ???😍

bez zartow-jak to przykazanie ma sie do sprawy np. uchodzcow czy homoseksualistow ???

Opublikowano
13 minut temu, Sean napisał:

Jak się  ma twoje podejście  do tego najważniejszego Przykazania?

"Będziesz miłował Pana Boga twego z całego serca swego, z całej duszy swojej i ze wszystkich myśli swoich, a bliźniego swego, jak siebie samego."

Kurcze Jacuś będzie musiał Pis polubić 🤣.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, jacus napisał:

godzina w przyjdzie na kazdego , czy ubezpieczonego czy nie..

jezus gdy 40 dni byl na pustyni to noca patrzyl na sklepienie nieba czy kosciola ???😜,

akurat to przykazanie u prawdziwego polaka-katolika[jak ja] jest na ostatnim miejscu 😂 milujesz mnie seanku ???😍

bez zartow-jak to przykazanie ma sie do sprawy np. uchodzcow czy homoseksualistow ???

Większość ludzi na złość księdzu staje się niepraktykującymi, ksiądz jest tylko sługą Bożym i ma służyć ludziom, to ludzie sami zrobili z niego bożka. Wszyscy ludzie są równi i są bliźnimi.

Widzisz, sam się przyznajesz że zmieniasz sobie przykazanie jak ci pasuje, Najważniejsze Przykazanie postawiłeś na ostatnim miejscu, a od innych wymagasz by byli świętymi?  pewnie że ciebie miłuję miłoscią bliźniego, jak wszystkich zresztą  :)  to że zbłądziłeś z drogi do nieba, ciebie u mnie nie skreśla, wręcz przeciwnie, wołam do ciebie - @jacus NIE IDŹ DALEJ TĄ DROGĄ!!!!!     :P   TO DROGA WPROST DO PIEKŁA!!!    :P

Edytowane przez Sean