Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@witejus
oczywiście że nie ma potrzeby liczyć bo nikt się nie przyczepi jeśli okaże się że 60 ale setkę od pięćdziesiątki to już można odróżnić "na oko" 
Na drugi punkt odpowiedź jeśli się zarazi około pięćdziesięciu to łatwiej ich później wyłapać niż gdyby zaraziło się tysiąc
a że się zarażą wszyscy? na pewno nie no i tutaj kolejne czysto statystyczne wnioski od czego zależy prawdopodobieństwo bo i bardziej prawdopodobne że zarażających będzie więcej niż jeden w większej grupie a wtedy trudno nawet ustalić kto .... dobra bo znów elaborat mi wychodzi

podano informację na dopiero co zakończonej konferencji o trzynastu wyleczonych (o Cinek mnie ubiegł z info :) ) a ta liczba na pewno jest wyższa bo wiele przypadków uznawanych za grypę i przechorowane w domu bo przecież nikt nie musi i musiał nie będzie meldować każdego przypadku gorączki o ile kwarantannę domową zachowa. Podczas gdy do wiedzy publicznej dotrą wszystkie przypadki rozpoznane co statystykę wyzdrawialności na pewno zaniży względem przypadków ciężkich
dla tego nie sugerujmy się prawie jednoczesną i złą informacją jest trzeci przypadek śmiertelny - sześćdziesięciosześcioletni pacjent ze szpitala w Lublinie) nie sugerujmy się w zestawianiu statystyk ozdrowień do zgonów bo wyjdą gorsze od rzeczywistości

nikt nigdy nie dowie się ile było przypadków zachorowań a dzieci mogą co najwyżej za bezobjawowych roznosicieli robić bo żadne objawy u nich nie wystąpią nawet w szczycie infekcji tzn gdy są najbardziej zakaźne.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, cinek1808 napisał:

13 osób wyleczonych z korony. 

I tego się trzymajmy !

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, witejus napisał:

wszędzie msze do 50 osób i w związku z tym mam parę pytań ,może mię kto mądrzejszy objaśni.

1 kto będzie liczył i sprawdzał ile osób wchodzi ,jest w kościele ,wikary ,kościelny policjant?

2 czy jak w kościele będzie 49 osób to się nie zarażą wirusem w koronie a jak będzie 51 to się pozarażają?

poza tym 50 osób w małym wiejskim kościółku to już jest tłok a 100 osób w dużym kościele to to jest luz

Niestety, ale jest obowiązek liczyć, czytałem odezwę biskupa, po zbliżeniu się do 50-ciu osób mają być zamykane drzwi kościoła i wytłumaczone reszcie chętnych do wejścia  że już wejść na dany czas nie mogą. Kto liczył będzie, no ksiądz postawi ministranta i policzy.

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Powinni całkiem zamknąć podobnie jak wszystkie urzędy, wiem, że to ,,dom Boży'',jednak powinni. 

Opublikowano (edytowane)

To nie jest wymysł księży, musi się dostosować do ustawy o zgromadzeniach.

Edytowane przez Sean
Opublikowano

i jeszcze sklepy . Wydawać tylko artykuły pierwszej potrzeby .

Opublikowano
1 minutę temu, tess napisał:

Powinni całkiem zamknąć podobnie jak wszystkie urzędy, wiem, że to ,,dom Boży'',jednak powinni. 

No ale wtedy nie bedzie datków 

Latanie z taca , 

Opublikowano
Przed chwilą, mf362 napisał:

albo na zewnątrz

zakaz dotyczy też zgromadzeń po za budynkami
zakaz nie rozróżnia formy zgromadzeń tzn czy to sportowe, wyznaniowe czy dowolne inne
no i tutaj nie wiem czy sklepy też powinny liczyć ilość klientów bo to trochę komplikuje zakupy ale nie rzdzę używać tego argumentu do 

Przed chwilą, Pafnucy napisał:

i jeszcze sklepy . Wydawać tylko artykuły pierwszej potrzeby .

o dzięki @Pafnucy 
słuchałem konferencji no ale ja nie komputer, wszystkiego nie spamiętam

Opublikowano
2 minuty temu, mf362 napisał:

No ale wtedy nie bedzie datków 

Latanie z taca , 

Można przelewem 😄🙄

Pafnucy każdy ma inne potrzeby😉

Opublikowano

W sklepach zaraz nie będzie ludzi, nakupili jak na wojnę to trzeba to teraz zjeść najpierw.

Opublikowano

To prawda . Już jest mniej . Apele o pozostaniu w domach przynoszą też skutek .

Opublikowano

"We Francji szybko rośnie liczba poważnie chorych, leżących na oddziałach intensywnej terapii. Na ten moment jest to około 300 osób, wcześniej było o połowę mniej."

"Kilkuset członków ruchu "żółtych kamizelek" demonstrowało w sobotę w Paryżu pomimo epidemii koronawirusa i zakazu zgromadzeń powyżej 100 uczestników. Według policji około 400 demonstrantów maszerowało w kierunku dzielnicy Bercy, gdzie znajduje się m.in. ministerstwo finansów."

"Mimo zagrożenia koronawirusem i apeli, by unikać zgromadzeń, w miejscowości Landerneau we Francji zorganizowano wspólne pobijanie rekordu świata w ilości osób przebranych za Smerfy. W akcji wzięło udział ponad 3,5 tys. osób." (9.03)

"Lubię" tą ich demokrację i wolność... 

Opublikowano

No to płacą cenę razem z Włochami za tą wolność teraz.

Opublikowano

Krewniak jest chirurgiem w szpitalu mówił że zaczyna im brakować maseczek płynów do dezynfekcji itp. Jeśli nie będą tego mieli przestaną leczyć a tv szczególnie TVP info tak słodko pierdza jak jest dobrze... nie ma testów nie ma nic Państwo jest nie przygotowane dlatego mają taką srake i odrazu takoe drastycznie srodki. Wysyp chorych dopiero sie zaczyna i nie bedzie opanowany poki nie bedzie robiona wystarczająca ilość testów których brak także tego :) A ludziska za kilka dni już będą obkupieni na Maxa zapełnia się półki w sklepach i nawet spirytus będzie można kupić;)