Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@kris91 ciekawe co by było gdyby jakiś zakład objęli kwarantanną? Wtedy już problem by się zrobił.  

Opublikowano

Ogólnie mi chodzi o to wszystko, bo niby domowa kwarantanna i z domu wychodzić nie można, a doić ktoś musi i odbierać. Tak właśnie sobie z nudów myślałem, że przecież ilu ludzi pracuje przy produkcji i tu nagle z dnia na dzień, cyk i stop z odbiorem bo kwarantanna w zakładzie.

Opublikowano

Doisz . wylewasz pod płot i po problemie ... prawie .

Opublikowano

@kris91 kwarantanną Ci obejmą całe gospodarstwo więc z domu wyjdziesz, a z odbiorem mleka w takiej sytuacji to naprawdę sprawa ciężka do powiedzenia. Rząd w swej mądrości w nowej specustawie na pewno tego nie określił. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, kris91 napisał:

Ogólnie mi chodzi o to wszystko, bo niby domowa kwarantanna i z domu wychodzić nie można, a doić ktoś musi i odbierać. Tak właśnie sobie z nudów myślałem, że przecież ilu ludzi pracuje przy produkcji i tu nagle z dnia na dzień, cyk i stop z odbiorem bo kwarantanna w zakładzie.

Nie przesadzaj, wirus puki co nie przenosi się z powietrzem tylko kropelkowo, także nawet domowa kwarantanna nie polega na siedzeniu w domu, po swojej posesji możesz się poruszać, byleby nie kontaktować się niepotrzebnie z innymi osobami, to samo nie panikujcie że w polu nie można będzie robić, nie na tym to polega.

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)

Mleko odbiorą też, co jak co, ale żywności zwłaszcza w chorobie nie może brakować, co najwyżej chwilowe braki jak ludzie sami zgłupieją, w końcu nie wszyscy potencjalnie się pozarażają, a po drugie to nie wojna.

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Popierniczylo ludzi - w okolicy zaczyna być pustawo w sklepach. W lokalnej Biedronce już parę dni temu nie można było kupić makaronu.. Na wsi matula mówiła, że sklepowa powiedziała, że w hutrtowniach pustki. Ludzie sami to nakrecaja, nakupuja cholera wie ile, a potem płacz bo nie będzie można nic kupić. A to dopiero początek. 

• Confused 1
Opublikowano

To już półtora tygodnia temu brakowało w Biedronce u nas ryżu, kaszy, grochu, wody, papieru do 💩, makaronu. Pierwszy raz takie pustki widziałem w mieście dzisiaj, jakby wybili wszystkich. Tak zastanawia mnie jakim cudem ni stąd ni zowąd wirus się wziął i ludzi ubija, tak jakby "przypadkiem" komuś uciekł z laboratorium.

Opublikowano

Dzisiaj w wawie jak z uczelni wracałem i przechodziłem obok hipermarketu to można odnieść wrażenie, że wojna się zbliża. Ludzie z pełnymi torbami mokaronu, ryżu, mąki, itp. Handel niezły interes teraz robi tylko zapewne skończy się to tak, że za jakiś czas sporo z tych rzeczy na śmietniku się znajdzie. Tak patrząc to całej tej panice to internet jest winny bo jakieś bezsensowne artykuły nakręcają ludzi a niektórzy to chyba nie do końca potrafią samodzielnie myśleć.

Opublikowano

No życzę powodzenia z zapaleniem płuc wychodzić na dwór i doić to już pewna śmierć.

Opublikowano

30 kilka przypadków zarażenia w Polsce i wielka afera. Na świecie co minutę umiera osoba przez grypę i się afery nie robi. W Polsce co roku  4 mln ludzi choruje na grypę. Ktoś chce zgarnąć dużo kasy na szczepionkach które teraz po ogłoszeniu pandemii przez WHO można podawać ludziom bez badania. Wpada kasa za szczepionki, dodatkowo dużo ludzi będzie miało masę innych powikłań po szczepionkach. Więc znowu będą musiały się leczyć, czyli $$$. Śmieszy mnie te sra..e po gaciach jaka to apokalipsa nadchodzi bo zmarło ponad 4 tyś ludzi w skali świata. Ciekawe jest też to wirus atakuje głównie ludzi starszych tak jakby był wyselekcjonowany pod tym kątem. Tak jakby został stworzony do wyeliminowania ludzi którzy nie są już potrzebni. Czytaj : nie pracują, nie odprowadzają podatków a państwo musi ich utrzymywać. Jak wiemy społeczeństwa się starzeją 

Opublikowano
10 minut temu, mariusz4321 napisał:

Dzisiaj w wawie jak z uczelni wracałem i przechodziłem obok hipermarketu to można odnieść wrażenie, że wojna się zbliża. Ludzie z pełnymi torbami mokaronu, ryżu, mąki, itp. Handel niezły interes teraz robi tylko zapewne skończy się to tak, że za jakiś czas sporo z tych rzeczy na śmietniku się znajdzie. Tak patrząc to całej tej panice to internet jest winny bo jakieś bezsensowne artykuły nakręcają ludzi a niektórzy to chyba nie do końca potrafią samodzielnie myśleć.

Co studiujesz i gdzie?

Opublikowano

Ta tylko skąd on to niby wie, Jak ktoś jest zdrowy i młody to nie ma tragedii gorzej schorowani i starsi bo wtedy jest czego się obawiać. A że dziś jest 30 wykrytych przypadków a ile nie wykrytych?