Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, slawek74 napisał:

może olej zmienić w ciągniku 🤔 strzelam

Olej świeży, filtry też. Tyle, że hipol

42 minuty temu, jahooo napisał:

Ja mam 4m

No tak kombinuje ile by trzeba było żeby bizona na spokojnie przesmarowac.

39 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Przy krućcu do którego przykręcony jest wąż powinien być taki kranik do odpowietrzania.

Dzięki, dziś od wujka ja wziąłem, bo dostał pneumatyczna i jeszcze jej dobrze nie oglądałem nawet

35 minut temu, bratrolnika napisał:

Dinozaury dzieciaki lubią to moze byc, park miniatur też, już w dwóch byliśmy

Byliśmy ze swoją cora i chrześniakiem mojej Natalii w Malborku na dinozaurach, to dramat. Nasz miała wtedy ze 4lata, to się bała wszystkiego, ale ona ogólnie strachliwa, ale ten chrześniak miał wtedy chyba 8lat, to to samo, jak gdzieś się ruszał dinozaur to prawie w płacz uderzał 😛

16 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Ja też mam plan w przyszłym roku przed żniwami jechać pod Bartoszyce w odwiedziny na działkę do rodziców kolegi. Ale to z rowerem bo ponoć bardzo dużo tras tam do rowerkowania. 

Leci tu green Velo. Tylko wiesz- w jednym miejscu jest zrobiona wzdłuż asfaltu ścieżka elegancka, w innym to po prostu droga szutrowa wyremontowana (w większości już dziury straszne), a w innym leci normalnie asfaltem. 

Latem to normalnie plaga rowerzystów :)

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, daron64 napisał:

Byliśmy ze swoją cora i chrześniakiem mojej Natalii w Malborku na dinozaurach, to dramat. Nasz miała wtedy ze 4lata, to się bała wszystkiego, ale ona ogólnie strachliwa, ale ten chrześniak miał wtedy chyba 8lat, to to samo, jak gdzieś się ruszał dinozaur to prawie w płacz uderzał 😛

Chłopie, dla mojego syna dinozaury to największa fascynacja życia, cały pokój dinozaurami za***any, dinozaury na ścianie, dinozaury w szufladzie, dinozaury pluszowe, dinozaury plastikowe, dinozaury na ubraniach, buty dinozaurowe, pod choinkę zgadnij co sobie zażyczył....

A córka po nim wszytko malpuje, bo młodsza jest

Z dinoparku w Wasilkowie to ich za nogę musiałem wyciągać, w Baltowie to samo

Edytowane przez bratrolnika
  • Haha 1
Opublikowano

Może mu z wiekiem przejdzie🤔 Choć mi gospodarka nie przeszła... Teraz jeszcze pszczoły doszły to większe uzależnienie niż narkotyki.

Opublikowano (edytowane)

Pszczoly 

5 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Może mu z wiekiem przejdzie🤔 Choć mi gospodarka nie przeszła... Teraz jeszcze pszczoły doszły to większe uzależnienie niż narkotyki.

Brat moj zawodowy pszczelarz ale jakos mu sie odmienilo.Nawet 1 rodziny nie ma

Edytowane przez Baks00
Opublikowano

Ja nie certyfikowany, tylko kurs taki skończyłem na dofinansowanie, 130zł chyba tylko zapłaciłem, 5 kolejnych weekendów wykładów. Fajne nawet to było, paru rzeczy się człowiek dowiedział. Ale jak się przygoda z pszczołami zaczęła to długa historia ale powiem tyle, że zaczęło się od dziewczyny z którą poszedłem na swoją studniówkę a skończyło się na pszczołach i nie tylko. Zacząłem od 2 rodzin, teraz mam 7 ale dalej myślę powiększać, choć tak w granicach rozsądku.

3 minuty temu, Baks00 napisał:

Pszczoly 

Brat moj zawodowy pszczelarz ale jakos mu sie odmienilo.Nawet 1 rodziny nie ma

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik200598 napisał:

to większe uzależnienie niż narkotyki

A co bierzesz?:)  Agroturystyka daje dużo forsy jak masz starą drewnianą chałupę , budynki z kamienia czy gliny i stodołę pod strzechą i cała wioska tak wygląda , wtedy tłumy walą . 

Opublikowano

Ja chciałem ale ona nie. Mamy ze sobą dobry kontakt ale ona nie chce nikogo, też sama jest. Po kilku próbach odpuściłem. 

Pszczelarzem jest jej dziadek i tak od słowa do słowa jak się tam było to mnie podstaw pszczelarstwa nauczył, pożyczał traktor a w końcu mi go sprzedał. 

@pawel885 Wącham zapachy z ula😁 Tzw. apiterapia, polecam z całego serca. Kurację jadem pszczelim również.

2 minuty temu, mf362 napisał:

A temat z tą dziewczyną było cóż tego czy tylko przygoda z pszczołami

Opublikowano
4 minuty temu, mf362 napisał:

A temat z tą dziewczyną było cóż tego czy tylko przygoda z pszczołami

No przecież napisał , że zaczął od jednej rodziny i poleciało, teraz chłop na alimenty nie wyrabia

• Haha 1
Opublikowano

Miodarka. Ja mam teraz akurat elektryczną bo kupowałem wszystko nowe i stwierdziłem, że miodarkę też nową i w momencie kupna może trochę na wyrost ale przynajmniej zakup w miarę przyszłościowy.

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Miodarka. Ja mam teraz akurat elektryczną bo kupowałem wszystko nowe i stwierdziłem, że miodarkę też nową i w momencie kupna może trochę na wyrost ale przynajmniej zakup w miarę przyszłościowy.

Brat byl u jednego z najwiekszych pszczelarzy we Wloszech to mowil ze Facet zglupial od nadmiaru kasy.No ale rodziny porozrzucane nawet 200km

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Ja chciałem ale ona nie. Mamy ze sobą dobry kontakt ale ona nie chce nikogo, też sama jest. Po kilku próbach odpuściłem. 

Pszczelarzem jest jej dziadek i tak od słowa do słowa jak się tam było to mnie podstaw pszczelarstwa nauczył, pożyczał traktor a w końcu mi go sprzedał. 

@pawel885 Wącham zapachy z ula😁 Tzw. apiterapia, polecam z całego serca. Kurację jadem pszczelim również.

A może coś takiego spontanicznego zrobić ? Np. wysłać jej kwiaty pocztą kwiatową z jakimś liścikiem a w nim kilka miłych słów ? Może by coś pomogło 👍

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Pochwal sie to elektryczna miodarka... zadowolony?  Ojciec rowniez pszczelarz, za dzieciaka 120 uli bylo w pasiece... teraz na stare lata wraca do pszczolek i trzeba taka miodarke kupic.

Opublikowano (edytowane)

Mi to raczej nie grozi... Jeszcze zejdzie kilka lat zanim to zacznie na siebie zarabiać. Każdy od czegoś zaczynał.

Młody, próbowałem różnych sposobów ale na nią nic nie działa. Taki człowiek po prostu, choć jako jedyna otwarcie powiedziała, że akceptuje moje hobby.

@Narko Nie chcę reklamować ale mam cały sprzęt od Łysonia. Mam do nich blisko i tam wszystko kupuję. Są dosyć drodzy ale sprzęt porządny. Miodarkę mam taką jak w linku. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Mój nauczyciel ma taką samą od 15 lat, tylko wymieniany miał silnik i sterownik i również zadowolony. Jak ją kupowałem w 2018 to kosztowała 2100zł, teraz wiadomo, podrożało.

https://lyson.com.pl/miodarki-diagonalne-3-plastrowe-elektryczne/431-miodarka-diagonalna-3-plastrowa-uniwersalna-elektryczna-12v230v-o500mm-classic-line-5903661525019.html?gclid=EAIaIQobChMI0__jsNfB7QIVDOvtCh2vgQI0EAQYAiABEgLlkvD_BwE

3 minuty temu, Baks00 napisał:

Brat byl u jednego z najwiekszych pszczelarzy we Wloszech to mowil ze Facet zglupial od nadmiaru kasy.No ale rodziny porozrzucane nawet 200km

Edytowane przez Rolnik200598
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v