Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tą gwarancją to lepiej uważać przy chińczykach no name.... Co to za problem napisać 5lat gwarancji i zniknąć z rynku po roku, albo jak padnie to i tak wina użytkownika, a jak nie zgadzasz się to rób prywatnie ekspertyzę i do sądu co kosztuje tysiące zł a szlifierka za 60 :)

Opublikowano

kiedyś kupowałem w castoramie macallister i miałem 3szt małych bo tam właśnie była 3letnia gwarancja to jedna zawsze była oddana do naprawy. Ale od ubiegłego roku mają tylko 2lata i jak zaczeli oddawać kasę na gwarancji to kupiłem boscha i potem makitę.

Opublikowano

Zgłoś post

Napisano 54 minuty temu

2 godziny temu, przybyslawice5211 napisał:

Kto znajdzie wózek do hedera 

https://www.olx.pl/oferta/claas-dominator-88s-CID757-IDHxyjA.html#71258e7b97

podwieszony pod dachem, widziałem u kogoś że wrzucał maszyny na strych w oborze, mały opryskiwacz, rozsiewacz, radełko, ale najbardziej pomysłowe to widziałem akurat w górach 2 poziomową oborę, mała ale ciągnik na 2 piętra wjechał i obornik wyrzucił, a 2 wsie dalej jest chlew taki na 200 sztuk na piętrze, a pod spodem garaże, winda jest dla świniaków ale już ładnie porobione paszociągi, ale dalej obornik widłować do wyciągu trzeba 

U górali to możliwe. Ale widziałem kiedyś chlewnię dwukondygnacyjną wybudowana w sąsiedztwie góry i na oba poziomy Robur z serwatką wjeżdzał tylko z przeciwnych facjatów do paszarni a pomogło ukształtowanie terenu (góra).

Opublikowano
1 godzinę temu, igor10246 napisał:

2 wsie dalej jest chlew taki na 200 sztuk na piętrze, a pod spodem garaże, winda jest dla świniaków ale już ładnie porobione paszociągi, ale dalej obornik widłować do wyciągu trzeba

mógł na stropie zrobić ruszt i rozrzutnik podstawiać :)

Opublikowano
3 godziny temu, rex15 napisał:

Nie ryzykowałbym. Ja miałem taki przy pompie: https://allegro.pl/oferta/waz-ssawny-motopompa-ssacy-1cal-25mm-przezroczyst-8967984546?snapshot=MjAyMC0wNy0wN1QyMToxNDo1OS4wNDlaO2J1eWVyOzcyYjE5Njg3NDUxZGYzMjJkNjA1Zjg4ZDU2YTdlMjQ0ZWFkN2YyN2EzNmQ2YWViOWNmOThiYjAyZGY3YzU0ZmE%3D to tam gdzie zalegało w nim paliwo przez dłuższy czas to zrobił się sztywny i twardy i przy rozciąganiu pękł.

Taki jak ten z Twojego linku używałem też do ropy to niby do tej pory jest w porządku ale po użyciu był wieszany i paliwo w nim nie stało.

Obydwa węże są z PCV, różnią się sposobem i materiałem wzmocnienia, zbrojenia...

Teraz mam Fagumit typowo do paliwa po 20zł/m i ten bym polecił - wydać więcej ale raz...

Opublikowano

Widziałem kiedyś filmik na yt jak na dole były krowy a na górze cielaki trzymali i jak obornik wywalali to bobcata ładowarką wrzucali. U tego co kuzyn żony kupił ursusa to garaż ma 2 piętrowy. Na samej górze strop/posadzka ma chyba z 30cm jak nie lepiej bo kratki powstawiane i widać co niżej jest. I trzyma tam ciągniki właśnie. Ale jak to w górach

Opublikowano

Wydajność 1900l na godzinę. Biorąc pod uwagę gęstość rsm a więc i opór plus wysokość podnoszenia to nie wiem czy 1000l w godzinę poda.

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Będzie zależało co tam jest w środku żeby nie chciało zardzewieć, ja do rsm stosuję pompę co bebechy ma z nierdzewki i parę lat to lata.

Opublikowano (edytowane)

To dopiero traktor, 5 skib i 2.7 m bierze. Nawet zmierzyc szerokości orki nie potrafią. Swoją drogą wziąć na testy Agro masz a później kupić forschrita 

Edytowane przez MarcinNH
Opublikowano
7 godzin temu, MarcinNH napisał:

To dopiero traktor, 5 skib i 2.7 m bierze. Nawet zmierzyc szerokości orki nie potrafią. Swoją drogą wziąć na testy Agro masz a później kupić forschrita 

Wy tam wszystkie takie kuźwa "filmowce" co noszą gumowce 🙆‍♂️ 

Opublikowano
8 godzin temu, MarcinNH napisał:

Miałem nie wydawać się z tobą w polemikę ale jednak.....

Powiedz no co podczepiasz do 90konnego ciągnika? Jest to racjonalne czy dla 👍👍👍👍?

W filmach nic nie robisz pod publikę? Może inaczej czego nie robisz pod publikę?

NIECH PIERWSZY RZUCI KAMIEŃ TEN KTÓRY JEST BEZ WINY.....

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v