Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 minut temu, Sylwekx25 napisał:

I na 25 ha przy bydle szukasz takiego ciapka jak wczoraj wklejałeś linka ? Dobrze Ci radze zanim podejmiesz decyzję zastanów się sto razy bo będziesz żałował.

25 + 15 łąk,mibprzy bydle tym bardziej duże nie potrzebny 

Opublikowano (edytowane)

tylko do takiego 100koni trzeba i maszyny inne 

znajomy sie zastanawia duzy czy maly i też chyba na mniejszy wybór padnie

Edytowane przez Gość
Opublikowano
58 minut temu, Agrest napisał:

Panowie są na pejsbuku jakieś fajne ciągniki sadownicze wystawione?

Szwagier szuka coś od 60 do 90km w kwocie do 80tys zł. Najlepiej Mf lub Nh i po prow.  Zdaję sobie sprawę że nie realne w tych pieniądzach, ale jak by się coś przewinęło, nawet starszego , sprowadzonego to dajcie wrzutkę.

Na olx wymiecione praktycznie wszystko. U handlarzy coś co po dwa lata stało wyczyszczone, tak ludzie z gotówką uciekają.

@Uziu92 w końcu które wziąłeś, te 13ha porzeczki?

Może być. U handlarzy okolicznych ruch jak sam skurłysyn, co chwila coś jedzie przez wieś widzę na francuskich blachach

Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

otrząśnij się i kup 100km

I co do niego zapne 🤔 rozrzutnik 3,5 t, kosiarke 1,65, prasę łańcuchowa 120, przyczepe d 43 lub 46, pług UG 3, albo poznaniak 2,7  🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️

Opublikowano

Maszyny teraz nie są drogie , mój pług 4x40 , agregat 5.2m i gruber kosztowały łącznie 6.5 tys... A duży to duży. Ojciec prawie 15 lat temu jak kupował drugi ciągnik to też szukał dużego żeby ta robota szła jak trzeba, około 20 ha wtedy było , kupił zt300 , do niego ruską 4 , kultywator był poszerzony ten co był od c360 i już robota poszła sprawniej. Nie mówiąc o innych rzeczach do których duży ciągnik czasem jest niezbędny.

Opublikowano

podziękuję . Iść w kredyt teraz to tak oo , jakby chciał po te max 30 za ha to można myśleć.

Agrest napisał:

Drogo?

Byś wcześniej mówìł o handlu to bym kupił i po 2000zł Ci wydzierżawił na 10 lat😁

podziękuję . Iść w kredyt teraz to tak oo , jakby chciał po te max 30 za ha to można myśleć.

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Panowie są na pejsbuku jakieś fajne ciągniki sadownicze wystawione?

Szwagier szuka coś od 60 do 90km w kwocie do 80tys zł. Najlepiej Mf lub Nh i po prow.  Zdaję sobie sprawę że nie realne w tych pieniądzach, ale jak by się coś przewinęło, nawet starszego , sprowadzonego to dajcie wrzutkę.

Na olx wymiecione praktycznie wszystko. U handlarzy coś co po dwa lata stało wyczyszczone, tak ludzie z gotówką uciekają.

@Uziu92 w końcu które wziąłeś, te 13ha porzeczki?

To samo z prasami. Jak znajdzie się w miarę rozsądnym stanie i pieniądzach, to w ciągu pół godziny od wystawienia jest zarezerwowana przez "Handlirzy" z Łowicza albo Mirachowa, zależy który wcześniej się dodzwoni

Opublikowano
Ursus932 napisał:

9 minut temu, slawek74 napisał:

otrząśnij się i kup 100km

I co do niego zapne 🤔 rozrzutnik 3,5 t, kosiarke 1,65, prasę łańcuchowa 120, przyczepe d 43 lub 46, pług UG 3, albo poznaniak 2,7  🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️

oddaj w dzierżawę albo sprzedaj bo od takiego biadolenia to się flaki przewracają , młody chłopak a zacofany jesteś ze 30 albo 50 lat , nie pisz już lepiej więcej takich rzeczy bo tylko się ludzie z Ciebie śmieją .

• Like 2
Opublikowano
9 minut temu, Ursus932 napisał:

Do poznaniaka dołożyć agregat uprawowo-siewny, pług 4-skibowy w cenie 3 skib chodzą, z rozrzutnikiem to w pole wjedziesz w każdych warunkach, a jak przyczepy zepniesz to i transport ekonomicznie wyjdzie, więc taniej wyjdzie dopasować maszyny do 120KM niż 80KM

• Like 2
Opublikowano
11 minut temu, Ursus932 napisał:

Do pługa 4 skibę doczepić to już jest co ciągnąć, do przyczep nadstawki porobić i tonaż się zwiększa na żniwa, a do poznaniaka dokupić agregat z hydropakiem i też bajka na polu

Opublikowano

To trochę jak mój znajomy ma mf255 i 5ha ziemi Ferguson potrafi mu się zapowietrzyc w zniwa albo w największe roboty i chce drugi ciągnik awaryjny do ciężkich prac typu orka bo ferguson za lekki. I się uparł na 3p bo niby cięższy. Większego nie chce bo dużo pali i twierdzi że nic mi nie zaoszczędzi A te 3p ze takie niby oszczędne. Ja bym wolał nawet zwykła 60 albo 80 i robić sprzetami od fergusona

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Jakbyś nie był debilem to też byś nie wierzył w to co jacyś handlarze wypisują. Oni żyją z takich dzbanów jak ty. Wystarczy że napisze że ciągnik pracował w winnicy albo w szkole rolniczej a lakier kładli na zajęciach z malarstwa nowoczesnego studenci akademii sztuk pięknych to już telefony od okolicznych idiotów urywają się. Zadzwoń że chciałbyś takiego w kolorze fenda to za tydzień będzie już stał taki na placu.

To chyba Ci handlarze zatrudniają takich paproków jak Ty i malują pędzlem. Ja fetora nie szukam ale może akurat przypasuje Tobie i wymienisz tego fynda wyciągniętego z krzaków od Niemca.🤣🤣

22 minuty temu, Uziu92 napisał:

oddaj w dzierżawę albo sprzedaj bo od takiego biadolenia to się flaki przewracają , młody chłopak a zacofany jesteś ze 30 albo 50 lat , nie pisz już lepiej więcej takich rzeczy bo tylko się ludzie z Ciebie śmieją .

@Ursus932 chłopak też tak zacofany i zaściankowy jak ten Andżej z Rolnicy Podlasie🤣🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)

A tam nie ma to jak MTZ Rusek jest najlepszy mało pali tanie części i samemu można zrobić . Co najważniejsze nie trzeba prowadzić do naprawy do KORBANEK że kieszeń zaboli . 

Sadowniczy traktor to WŁADEK kabina jest zwrotny i tani .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
29 minut temu, Uziu92 napisał:

To niech się śmieją, żyje bez kredytow i unijnej jałmuzny, i z tego powodu nie zamierzam chować głowy w piasek 

5 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

To chyba Ci handlarze zatrudniają takich paproków jak Ty i malują pędzlem. Ja fetora nie szukam ale może akurat przypasuje Tobie i wymienisz tego fynda wyciągniętego z krzaków od Niemca.🤣🤣

@Ursus932 chłopak też tak zacofany i zaściankowy jak ten Andżej z Rolnicy Podlasie🤣🤦‍♂️

Tłumaczyłem już kilka razy, mam inne wydatki niż zakup maszyn!!! 

Opublikowano (edytowane)

Po co się tłumaczyć że tak czy inaczej każdy robi jak mu pasuje , Każdy rejon Polski jest Inny a czy będą złote lata dla rolnictwa to się okaże dopiero co będzie dalej . Do prac  sadowniczych jest t -25 czy gorzej opryskam jak jakimś Germańcem za 40 tyś  kilka razy w sezonie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

czyli dopłat też nie pobierasz ? A i powiedz mi co ma kredyt do poglądów ? bo nie wiem ? za cenę 4 cyl kupisz 6 tke nawet ursusa i robota będzie szła , u mnie 15-20 hektarowcy mają po 3-4 ciągniki i co najmniej jeden 100 konny z napedem a i większe , sam mam mniej pola od Ciebie i mam. 6 tke 135 km i 4 ke 100 km do tego c360 i ciapka , wszystko produkcja roślinna. Wielu użytkowników forum na podobnych areałach i mniejszych też mają traktory szóstki i sobie chwalą robote nimi. Człowiek u którego kosze ma 7.5 czy 8 ornego i z drugie tyle łąk i ma 3p Zetora 80 km z napędem i MFa 6 garowego 6170 ma hodowlę bydła i twierdzi że wcale nie za duże te traktory na te gospodarstwo .

• Like 1
Opublikowano
59 minut temu, MF675ursus napisał:

To samo z prasami. Jak znajdzie się w miarę rozsądnym stanie i pieniądzach, to w ciągu pół godziny od wystawienia jest zarezerwowana przez "Handlirzy" z Łowicza albo Mirachowa, zależy który wcześniej się dodzwoni

No czasami zajrzę do łowickich handlarzy to 80% tablic rejestracyjnych zaczyna się na B, a reszta na L.  Innych nie widuję. Jest jeden tylko co z Niemiec ciągnie. 

• Like 1
Opublikowano

Ursus chyba nie głupi i zdolny chłop jesteś masz dwa pługi 2 i 3 zespawasz i do 100km ok jak nie to za 2tys znajdziesz 4 stalteczy i tym podobne kosić możesz narazie 360 a za rok czy dwa kupisz dyskową 2.4m te są mniej wytłuczone za 7-10tys i zrobisz jednym więcej niż dwoma rotacyjnymi rozrzutnik do 360 by nie przeczepiać a jak Ci się spodoba to i drugi trakto o wiejszej mocy z odpowiednim rozrzutnikiem zagości na twoim podwórku podobnie z prasą 😉😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v