Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, stempos1980 napisał:

Pany jak głęboko ustawić przedpłużki?nowe lemiesze przy skibach i nowe przy przedpłużkach

@Ursus932 Nie mów że kupiłeś ta mizerotę 4514

Jeszcze nie, 

Opublikowano
31 minut temu, stempos1980 napisał:

Nie mów że kupiłeś ta mizerotę 4514

Spokojnie nie bądź taki szybki :) dopiero robi rozpoznanie w temacie dostępności i cen części. Potem będzie robił wywiad środowiskowy we wsi gdzie ciągnik był używany - czy nie był katowany , czy właściciel nie pił itp  

Opublikowano
10 minut temu, PRIMO napisał:

@Ursus932 jeszcze nie kupiłeś a już o części się dopytujesz?🤨

Nie chodzi o awarie czy coś, tylko na forum piszą że do tura mała wydajność tej tłoczkowej pompy

To robię rozeznanie jak zwiększyć, ile będzie kosztować ewentualna przeróbka 

• AgroTeam
Opublikowano
Arek3125 napisał:

24 minuty temu, griga napisał:

Mniejsza znaczy ile?

12 tys jak na razie sobie na to przeznaczam. Ogladalem wczoraj jeden ale miał zbiornik klejony i już ciekł 

Przy pułapie 12 nie będzie łatwo. To maszyny które nie są w super stanie. Bądź są kupione ale nie sprawdzone i nie wiesz co będzie. A dodaj jeszcze jakie masz konkretnie wymagania. Bo od tego zależy stan

• AgroTeam
Opublikowano
6465 napisał:

Cała listwa z elekyrozaworami leży u sąsiada za garażem,  od tecnomy.  

Chce sprzedać? Ile sztuk. Jak coś pisz do Mnie na pw

Zawory tecnomy stety niestety mają ten minus że brak jest kompensacja i trzeba budować większy układ

Opublikowano

@griga dokładnie od tego modelu. https://m.olx.pl/oferta/opryskiwacz-ciagany-tecnoma-hydroelectron-3000-litrow-24-do-30m-CID757-IDEk2sX.html?reason= 

Jak go kupił to po miesiącu miał problem taki że jak go rozłożył to nie mógł złożyć. Podnoszenie opuszczanie działało tylko nie chciało złożyć ramion. Przyjechał medyk powiedział że listwa do wymiany przywiózł nową założył i wziął 6000.

Mówi mi że tak mu zbrzydł że najchętniej to by go pogonił .

• AgroTeam
Opublikowano
6465 napisał:

@griga dokładnie od tego modelu. https://m.olx.pl/oferta/opryskiwacz-ciagany-tecnoma-hydroelectron-3000-litrow-24-do-30m-CID757-IDEk2sX.html?reason= 

Jak go kupił to po miesiącu miał problem taki że jak go rozłożył to nie mógł złożyć. Podnoszenie opuszczanie działało tylko nie chciało złożyć ramion. Przyjechał medyk powiedział że listwa do wymiany przywiózł nową założył i wziął 6000.

Mówi mi że tak mu zbrzydł że najchętniej to by go pogonił .

Ale to on wywalił blok hydrauliczny tak? Tecnoma to dobry sprzęt ale części nie są najtańsze, jak zresztą do innych marek tej firmy np hardi agrifac itd

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

To kijowo bo wziął bym ze 4 szt. 

Toż dla Ciebie obiecane

2 godziny temu, 6465 napisał:

Ładnie to tak wyciągnąć wiedzę i pomysły od jednego, a potem się na niego wypiąć i dać zarobić komu innemu? 🤔

A tak poza tym zawoziłem bramę do.  Agromex Tuchola. Spoko ludzie.  Chętni do pomocy przy załadunku. 

To jest tak na uboczu?

• AgroTeam
Opublikowano
6465 napisał:

@griga nie wiem jak to się zwie.  Z tyłu taki długi z 0,5m metalowy jakby rozdzielacz hydrauliczny  z góry powkrecane cewki. 

Jak możesz zrob Mi zdjęcie. Wysli tutaj czy na fb czy na tel bez znaczenia

• AgroTeam
Opublikowano
Arek3125 napisał:

24 minuty temu, griga napisał:

Mniejsza znaczy ile?

12 tys jak na razie sobie na to przeznaczam. Ogladalem wczoraj jeden ale miał zbiornik klejony i już ciekł 

https://www.olx.pl/oferta/opryskiwacz-rau-2300-litrow-18-metrow-CID757-IDEzC9V.html Wygląda znośnie

Opublikowano
SamaPrawda napisał:

Muszę zrobić łyżkę do tura na c360, robił ktoś takie coś? blacha 3mm wystarczy czy potrzeba coś porządniejszego?

ja robiłem 3 może być za mało. Mam nawet projekt w AutoCAD za flaszkę Ci mogę wysłać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v