Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, bratrolnika napisał:

160mm od domu, żeby mieć święty spokój a nie przepychac, od obory kolejny większy rozmiar, chyba 250mm, choć nie wiem czy to nie przesada

Od domu to w sumie pomyślałem, że pewnie taki jaki z domu wychodzi 😛

po 160 widziałem 200. A ścianka? Bo nigdy sie nie interesowałem, a tu widzę że rozrzut spory

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Aż taka jest rozbieżność??? Nie wiedzialem. Wydaje mi się że grubość ścianki to jedno, ale najważniejsze zabezpieczyć ją z wierzchu odpowiednią podbudową

Narazie tak pobieżnie patrzyłem, to na metrze nawet koło 2dych różnicy.

29 minut temu, jahooo napisał:

tam, gdzie się jeździ można dać grubsze rury, te pomarańczowe albo rura w rurze

To ja na te pomarańczowe tylko patrzr

26 minut temu, slawek74 napisał:

obsypać suchym betonem rury na przejazdach 160mm powinno starczyć

Tzn z czasem jak będę kiedyś uteardzalcpodworko, to chciałem w tym miejscu dać np jumby wzdłuż rury, żeby w razie potrzeby moc łatwo się do nich dobrać. Choć w sumie teraz to te co leżą w ziemi, to ojciec położył że 20 lat temu i nie było do teraz potrzeby grzebania przy nich

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Uziu92 napisał:

powodzenia w kontaktowaniu się z nim 😂 Ja nie wiem jak on te Fendty naprawia.

Telefonicznie się idzie z nim skontaktować, wiadomo czasami trzeba kilka razy dzwonić :D kilka wiosek ode mnie gościu wyłożył kilka tysi za naprawę, a jak się okazało ciągnik dalej nie chodził to się wkur..ł zapakował na lawetę i do niego zawiózł. Gdzieś koło Krakowa jak się drogowcom fyndt rozdupcył to też chyba po niego dzwonili bo miejscowe znachory się ino po głowach drapały. 😆 Tak że chłop na brak roboty nie narzeka.

Edytowane przez tomek222
Opublikowano
18 minut temu, daron64 napisał:

Narazie tak pobieżnie patrzyłem, to na metrze nawet 

Tzn z czasem jak będę kiedyś uteardzalcpodworko, to chciałem w tym miejscu dać np jumby wzdłuż rury, żeby w razie potrzeby moc łatwo się do nich dobrać. Choć w sumie teraz to te co leżą w ziemi, to ojciec położył że 20 lat temu i nie było do teraz potrzeby grzebania przy nich

Po jej polozeniu obsyp piachem....a co do betonu to zalezy jak gleboko ja ulozysz.

Opublikowano
tomek222 napisał:

7 godzin temu, Uziu92 napisał:

powodzenia w kontaktowaniu się z nim 😂 Ja nie wiem jak on te Fendty naprawia.

Telefonicznie się idzie z nim skontaktować, wiadomo czasami trzeba kilka razy dzwonić :D kilka wiosek ode mnie gościu wyłożył kilka tysi za naprawę, a jak się okazało ciągnik dalej nie chodził to się wkur..ł zapakował na lawetę i do niego zawiózł. Gdzieś koło Krakowa jak się drogowcom fyndt rozdupcył to też chyba po niego dzwonili bo miejscowe znachory się ino po głowach drapały. 😆 Tak że chłop na brak roboty nie narzeka.

może do fenda ma rękę.

Opublikowano
2 godziny temu, Uziu92 napisał:

może do fenda ma rękę.

Gościowi z okolicy zrobił, a inne fachowce dojść nie mogli co i jak.

Opublikowano

Świeżo upieczony, młody adwokat zatrudniony w kancelarii ojca wpada wieczorem do domu 

-Tato, Tato! Udało mi się skończyć tę sprawę Kowalskiego z którą męczyłeś się 20 lat! 

Ojciec, stary prawnik na to:

-Ty idioto! Ja z tej sprawy postawiłem dom, kupiłem samochód i jeszcze na studia dla Ciebie wystarczyło 

a Ty skończyłeś ją na pierwszej rozprawie ...

20 minut temu, danielursus3p napisał:

a inne fachowce dojść nie mogli co i jak

Może oni podobnie 

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, 6465 napisał:

I jedne I drugie do palenia gałęzi się nie nadają,  bo trzonki mają do pępka.  Do palenia gałęzi to trzonek musi być z 2 metry. 

Do takich zastosowańsą takie co na Ciebie czekają

3 godziny temu, Paulina1985 napisał:

🤣🤣🤣🤣🤣umarłam 🤣👍👍👍👍🤣🤣🤣

Żyj jeszcze trochę

1 godzinę temu, pafnucy napisał:

kurna. ale kudłata jak na simentala? 🤔🙆‍♂️

https://www.olx.pl/oferta/jaloweczka-po-simentalu-z-zdjecia-CID757-IDHfgbj.html#9ff1502198

@slawek74 o tej Tobie pisałem. sprzedaje wcześniej niż ma zamiar. B|

Matka chiba jakaś mocno rasowa

Opublikowano

Będę żyła...chyba.... a w ogóle nie wiem jak ja się tu znalazłam w tym temacie 🤣  same ciekawe rzeczy😆

Opublikowano
6 godzin temu, Agrest napisał:

Przy moim rocznym przebiegu 100h nie będę się w to bawił bo pewnie i tak diagnosta by się czepił. A do 999h liczy.

Teraz doczytałem że ustawa o sprawdzaniu liczników tyczy drogomierzy, a w ciągniku jest czasomierz i ponoć nie mają prawa się czepiać. Nie wiem czy tak jest faktycznie, ale jeśli jest to pewnie i tak szybko znowelizują.

Latem byłem na przeglądzie z nowym licznikiem [c 360],no ,wstawiony akurat po ostatnim przeglądzie, Stary wyrzucony i się kapnij ile było. Diagnosta wejrzał w swój komputer i wskazał liczbę,dobrze że spytałem go o godziny przed czasem.   Powiedział,że w razie spotkania z policją,2 tygodnie kwarantanny dla ciągnika i problemy,tak że albo leciał w kulki,albo dotyczy też  ,,godzinomierzy''

Opublikowano

ostatnio na FB ktos genialnie napisał tez mieszankę z bląakite czy coś takiego, zaraz poszukam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v