Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Ja mam już trochę czasu taki i jak narazie okhttps://allegro.pl/oferta/lejek-do-paliwa-gigant-ekstra-duzy-siatka-pl-8971774591 kuźwa jakie to paliwo lejesz że Ci siatka zalazła🤔

Ja mam jakiś z Yato, tylko że prosty - chyba niecałe 10zl dawałem, sitko wypinanie, jest ok, tylko dół troszkę za krótki i troszkę lata. W tym samym czasie metalowy za 20pare zł kupiłem, to podróży nawet nie przetrwał bez pogiecia się.

A pompke też mam i w sumie używam jej do tankowania kombajnu i z beczki do banki. 

A co do brudzenia się siatki, to u mnie to samo w tych metalowych lejkach. Banki czyste, paliwo lane z cpn i i tak siatko się zapiernicza. A nieraz jaka maz jeszcze na dnie filtrów zostaje to głową mała :/

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Ja kupuje na lotosie i problemu z syfem nie zauważyłem, przez ten lejek już parę tyś litrów poszło i jeszcze sitka nie myłem 

Opublikowano
13 minut temu, daron64 napisał:

Ja mam jakiś z Yato, tylko że prosty - chyba niecałe 10zl dawałem, sitko wypinanie, jest ok, tylko dół troszkę za krótki i troszkę lata. W tym samym czasie metalowy za 20pare zł kupiłem, to podróży nawet nie przetrwał bez pogiecia się.

A pompke też mam i w sumie używam jej do tankowania kombajnu i z beczki do banki. 

A co do brudzenia się siatki, to u mnie to samo w tych metalowych lejkach. Banki czyste, paliwo lane z cpn i i tak siatko się zapiernicza. A nieraz jaka maz jeszcze na dnie filtrów zostaje to głową mała :/

zmień stacje, syf z powietrza się nie bierze, ja mogę lać bez siatki mam czystą bańkę a to i tak rzadko bo stację mam wioskę obok to jak jestem ciągnikiem to zawsze do pełna zaleje i nigdy problemów w syfem nie miałem, stacja ma paliwa orlen i na każdej fakturze jest pieczątka z potwierdzeniem 

Opublikowano

dobre kolega radzi - zmień stację

ja miałem tak samo w tym roku - kombajn rano nie chciał odpalić, maź na filtrach, sąsiedzi jak się dowiedziałem, tak samo, od tego czasu na tej stacji mało kto tankuje

Opublikowano (edytowane)

U mnie są dwie stacje niedaleko to na jednej jest dobre paliwo a na drugiej biorę tylko jak muszę bo tamtą nie czynna bo z tej stacji nawet piła niechce czasami palić na tej benzynie 

Edytowane przez stempos1980
Poprawa
Opublikowano

Teraz każde paliwo bio się starzeje i robią się gluty, zwłaszcza w  sprzętach rzadko używanych ,w beczkach, kombajn na zimę najlepiej zostawić z pustym zbiornikiem albo zalać B0

Opublikowano
2 godziny temu, KlimekPL napisał:

Już chyba 10 takich miałem, główny ich problem to taki, że sitka szybko sie zanieczyszczają i potem paliwo leci jak krew z nosa.

No ale jaki polecacie lejek, zeby byl wygodny i żeby służył długo? Mi jest potrzebny do zetora ze skośnym wlewem w baku. Ponadto teraz dostęp do wlewu jest utrudniomy przez przewody od ładowacza. Najlepszy byłby dystrybutor ale nie można miec wszystkiego :P

ale czym glutami czy rdzą czy jakimiś paprochami , jak nie wina stacji to Twoja jak lejesz z metalowych karnistrów  lepsze są za to plastiki .

A zamiast lejka polecam pompkę nawet ręczną  , zawsze to lżej wcale to nie duża kasa bo jak mniemam te 1000 l rocznie przepalisz ? A to to nalejesz do pełna i spokój a nie za każdym razem po 2 kanistry czy bańki 

Opublikowano

Z kombajnu po sezonie spuszczam. 

Stacje mam w sumie najbliższą 20km od gospodarstwa, w miejscowości gdzie mieszkam. Na inne stacje musiałbym jeździć ekatra. To nie aż takie problemu żebym nie mógł czego odpalić. Ostatnio w sumie jak biorę tylko z jednej stacji, to też w miarę, ale przedtem trafiało się, że wymieniam filtry a tam całe zapierniczone, a na dnie jeszcze z centymetr glutow

Opublikowano
3 godziny temu, KlimekPL napisał:

Już chyba 10 takich miałem, główny ich problem to taki, że sitka szybko sie zanieczyszczają i potem paliwo leci jak krew z nosa.

No ale jaki polecacie lejek, zeby byl wygodny i żeby służył długo? Mi jest potrzebny do zetora ze skośnym wlewem w baku. Ponadto teraz dostęp do wlewu jest utrudniomy przez przewody od ładowacza. Najlepszy byłby dystrybutor ale nie można miec wszystkiego :P

https://allegro.pl/oferta/pompka-ssaca-pompa-paliwa-oleju-cpn-12v-2m-weza-8243911233?utm_medium=app_share&utm_source=Facebook 

Mam taką do tego wężyk igielitowy 22 średnicy i wiatr czy nie wiatr, lub trudny dostęp jak u Ciebie i spokojnie nalejesz. 

Opublikowano
47 minut temu, gregor1284 napisał:

Sprzedający twierdzi że to UG 🤣 jakie gumy tam jeszcze powinny być? Tam i elementy robocze widać nie za ciekawe już, warto się w to pchać? 

Gum sprzedającemu 🤣

Opublikowano
5 godzin temu, soltys48 napisał:

Tam głębokość ustawia się chyba długością łańcuszków

Łańcuszki są po to, że jak dźwigniesz  siewnik to redlica "nie spadnie". To jest wersja bez docisku który chyba kiedyś dorobię, a ciężarki są dociskiem, tylko chodzi o to czy cieżarek o wadze 0.73kg (bo taki jest do kupienia) znacząco wplynie na głębokość.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v